Meer dan 1 hond, welke rassen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Mijn eerste hondje was een maltezer x shi tzu.  Een heel makkelijk hondje waar alles bij kon, dus toen Remy (Catalaanse herder) erbij kwam, heb ik niet speciaal gelet of het qua karakter zou matchen met Sandy. Ook Remy bleek heel makkelijk en dus kwam er zonder problemen een Kuvasz bij. Meer omdat ik een hond zocht die vreemd volk zou afschrikken en het karakter van een Kuvasz me wel aansprak, dan dat ik dat bewust gekeken heb of het wel zou matchen met Sandy of Remy. Maar toen Sandy overleed wilde ik toch weer een klein hondje terug. Bij die keuze heb ik wel gekeken naar het karakter. De Kuvasz is nogal dominant naar andere honden, dus een dominante nieuwe hond leek me niet zo'n goed idee. Ook moest het nieuwe kleine hondje een beetje stevig zijn, zodat ze met een botsing met de Kuvasz niet meteen stuk zou zijn. En daarom koos ik toen voor een Havanezer erbij. En ook dat gaat prima. 

Aurelia (Gast)

Leuk topic! Hier nog geen tweede hond, maar de kans is best groot dat het dan een ander ras wordt. Eerste hond is border collie, maar de behoefte aan beweging en uitdaging is gewoon heel groot en dat willen we liever ietsje minder.

 

Maar wat dan? Tjaaaa. De kans is groot dat de eerstvolgende hond óf een herplaatser wordt, óf een pup - en dan een West-siberische laikapup (hopelijk) of evt. toch ooit een aussie-pup van familie. (En ja, bijna zelfde energiebehoefte als border, dus zou dan ook een bewuste keus zijn ;)).

 

Belangrijk is iig het individuele karakter van de hond; dat moet echt matchen met onze huidige hond. Wat betekent dat de nieuwe hond echt sociaal moet zijn, zelfverzekerd en goedgemutst; zich niet op de kop laat zitten door een bitchy nerveus teefje ;)

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^