Een te rustige BC pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

We willen wel foto's hoor :D

Ewout (Gast)

Haha Angelique&Evie, dan ga ik een account moeten aanmaken geloof ik ;-)

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Hallo,

De vroegere vriend van mijn dochter heeft een border collie van die fokker. Ze hebben haar wel op latere leeftijd gekregen, dus hoe de hond als pup was weet ik niet. Maar die hond is een schat van een beest. kan heel rustig zijn, maar kan ook heel actief zijn. :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Onze boxer pups gingen vroeger pas tussen de 10 en 12 weken weg. 

 

Het kan toch dat je van een nest niet alle pups al verkocht hebt. De fokker van mijn hond hield er eentje over, hadden ze maar zelf gehouden.

 

Een fokker is zelf ook bezig met socialisatie. Als ze een goede start hebben, in huis opgegroeid is het totaal geen probleem iets later naar de eigenaar. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Even over een ander ras, maar familie van ons had een nestje aussiepups dit jaar. Een aantal daarvan leek als pup zo rustig dat ze sloom leken, terwijl andere heel aanwezig en actief waren. Ook zo dat ze zich zelf wel eens zorgen maakten of ze niet ziek waren oid. Maar dat was idd gewoon baby; ze zijn nu een half jaar oid en allemaal superenergiek en sportief.

ben ook nog nooit een bc tegengekomen die niet continu bezig wilde zijn, maar er is natuurlijk wel altijd verschil in interesse en aanleg. De onze is echt geen springer bijv, ze gaat altijd ergens ónderdoor en niet overheen :D

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Haha Angelique&Evie, dan ga ik een account moeten aanmaken geloof ik ;-)"

 

Natuurlijk! Een account op HP is hartstikke leuk! 

 

Je kunt natuurlijk foto's plaatsen, maar je kunt ook gewoon altijd vragen stellen of meepraten over onderwerpen. Dat kan natuurlijk ook als gast, maar met een account is het leuker, omdat mensen dan ook weten wie jij bent!

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mijn aussie was als pup ook heel erg rustig, nu na bijna 4 jaar is ze in huis nog steeds heel erg rustig, maar als ik met haar op het trainings veld van de flyball sta gaat er bij haar een knopje om en is de rustige aussie ver te zoeken, ook als ik tijdens de fun&obey training een keer behendigheid kreeg was ze niet meer rustig, zij vind dit erg leuk om te doen en gaat dan ook helemaal los.

 

Ik train alleen flyball met haar waar ik ook wedstrijden in loop, tijdens de trainingen doen wij soms ook weleens de honden onderling klokken, mijn aussie staat op dit moment samen met een andere aussie en een bordercollie in de top 3 van de snelste grote honden, op welke plaats ze staat weet ik nog niet, maar kan wel eens de 1ste of 2de plaats zijn, na de laatste 2 klok rondes, de laatste keer klokken had zij in ieder geval de 3 snelste tijden van alle geklokkte honden.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik denk dat de rustige pups uit een nest altijd worden onderschat. Naar mijn mening worden dit later namelijk de leukste, makkelijkste en meest sociale honden die er zijn! 

 

Veel mensen vinden vaak de drukke pups het leukst. Maar wat doen die drukke pups? Dat zijn vaak de pups die heel goed weten wat ze willen en een duidelijke eigen mening hebben. En dat vinden mensen vaak zo schattig en hoor je vaak "de hond heeft mij gekozen". Ja want die hond dacht 'oh dat is leuk, een klimpaal die mij aait en aandacht geeft! Daar ga ik naartoe!'. Terwijl de honden die wat meer afwachtend zijn en rustig en respectvol naar je toe komen, vaak als 'lui' en 'rustig' worden weg gezet. Maar dit zijn in de meeste gevallen juist de makkelijkere honden die niet perse hun eigen ding hoeven door te drammen. 
De meeste honden die later gedragsproblemen krijgen, zijn de drukke bulldozers uit het nest. 

 

De rustige honden zijn (later) ook echt sportief en speels hoor. Ik denk dat juist met deze honden goed te trainen en te sporten is. Zij zullen alles voor de baas doen en vinden het heerlijk om samen met de baas op pad te gaan. Juist deze honden doen alles voor hun baas en zetten zichzelf niet op nummer één. 

Ewout (Gast)

We hebben ons beertje nu sinds maandag avond en het gaat super. Ze speelt gelijk gek, apporteert al als de beste, terroriseert de andere honden en katten, is al bijna zindelijk (als je snel genoeg en dikwijls buitengaat, want ze heeft een klein blaasje, amaai)... Het is wel een deugnietje, maar dat hoort er bij!

 

Momenteel hebben we het wel zeer druk, dus de account en de foto's volgen volgend weekend (niet komend weekend), beloofd!

 

Groetjes,

 

Nele & Ewout

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Super dat het zo goed gaat. Geniet van jullie pupje 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Fijn dat het goed gaat, ik ben benieuwd naar foto's :-D

Maar..bereid je voor, Bruno (Border Collie X Friese Stabij) hebben wij juist gekozen omdat hij de rustigste was...nooit geweten dat pups je zo voor de gek kunnen houden haha! ;-) Bruun is inmiddels een erg actieve hond, van die rustige, dikke puppy was na een weekje thuis (wat zeg ik, na een paar dagen) al niets meer van over :P


Veel plezier en geluk met jullie pupje! Hoe heet ze? Of heb ik daar overheen gelezen? O:-)

honden page profiel Ewout FransEwout Frans

honden foto van Ewout Frans

Hello all!

 

Het is nog wat later dan beloofd geworden, maar een account met de eerste foto's is aangemaakt ;-)

 

Angelique, Nala is haar naam, was nog niet voorbij gekomen hier ;-) Jij ook veel succes met jouw terroristje ;-)

 

Groetjes,

 

Ewout en de bende

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Mooie naam voor je pup! Welkom nog! Mooie foto's!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

Hello all!


 


Het is nog wat later dan beloofd geworden, maar een account met de eerste foto's is aangemaakt ;-)


 


Angelique, Nala is haar naam, was nog niet voorbij gekomen hier ;-) Jij ook veel succes met jouw terroristje ;-)


 


Groetjes,


 


Ewout en de bende

"
.

Ach wat een droppie! ;-)

En bedankt, ik heb t nodig haha ;-)

Philip (Gast)

Hey Ewout,

 

Wij hebben ook een border collie van deze fokker en jij hebt waarschijnlijk het bruine pupje gekozen dat wij eerst voor ogen hadden. Uiteindelijk hebben we een pup genomen van 2 weken ouder (geboren op 1september, terwijl die van jou volgens mij 14 of 15 september geboren is). Jules is haar naam en het is een fantastische meid! Alle lof voor de fokker, Jules is bijvoorbeeld altijd welkom (ook een gans weekend) als wij ons jaarlijks tripje naar Parijs maken. Wij hebben nog geen seconde spijt van onze keuze, echt een superdier en de dikste vriend van onze vier kinderen!

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

Bij Katia zit je inderdaad aan een super adres.
En wat het fout inschatten van karakters betreft, zo was iedereen het er over eens hier dat 'Cookie' een rustig beertje was die altijd de kat uit de boom keek. Ik wist wel beter, dat vinnig ding keek wat en hoe en kwam dan vrij hevig uit de hoek. De reden dat ik ze net absoluut wilde aanhouden, ze heeft zo'n drift en werkvermogen dat ze de ideale aanvulling was... dus is ze hier gebleven... geen seconde spijt van gehad! :) En de andere baasjes? Zijn ook content ;) 

honden page profiel Ewout FransEwout Frans

honden foto van Ewout Frans

Hey Philip,

 

Waarom had je haar uiteindelijk niet gekozen? Je weet niet wat je mist :-D Ze is idd van 15/09, dus heb je de juiste voor. We vonden haar ooh zo mooi, dus bedankt dat je haar niet gekozen hebt ;o)

 

Het is trouwens eigenlijk een dominante, ondanks ze daar gedomineerd werd. Dus idd 'from Aest Eloriel', het is zeer moeilijk in te schatten :-) Goed dat jullie content zijn, wij ook!

 

Voor al degenen die foto's leuk vinden, ga er zodadelijk enkelen toevoegen van haar waar ze 3 - 6 maand is (zondag wordt ze 6 maand), dan zien jullie haar groei.

 

Grtz E

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wauw wat een prachtige pup! Ben benieuwd hoe die uitgegroeid is 

honden page profiel Ewout FransEwout Frans

honden foto van Ewout Frans

Er staan enkele fotootjes extra die ik zo op mijn GSM vond.

 

Jij doet aan agility Max? Ik ga dat waarschijnlijk ook eens proberen en ben haar nu ook al wat aan een frisbee aan het laten wennen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik doe inderdaad aan agility! Erg leuk sport. Je kan op acht maand al wat sprongen ( OP DE GRoND) leggen en rechtdoor oefenen bijvoorbeeld. Links en rechts rond een vleugel kan je dan af en toe ook al oefenen. Het laten wachten voor een sprong kan je met een jonge hond ook oefenen. 

 

Ik vind het een erg leuke sport en de meeste ( niet allemaal uiteraard) honden vinden dat ook. 

Philip (Gast)

Hallo Ewout, 

 

Eigenlijk is het Katia die voor ons gekozen heeft. Een collega van mijn vrouw heeft twee border collies van Quellyane en 1 daarvan is daar als "gast". Wij wilden dat ook wel doen en daarom is het Jules geworden. Je moet aan Katia maar eens vragen hoe dat precies in zijn werk gaat. En wat Nala betreft : ze ziet er inderdaad schitterend uit! ;-)

honden page profiel Ewout FransEwout Frans

honden foto van Ewout Frans

Max, wij zijn nu idd al een beetje de eerste basis aan het geven, ook bv een hoog, maar dan tegen de grond en die hoog ook langs rechts. En idd wachten en nu ga ik zien voor gepaste oefeningen om de sprongkracht gecontroleerd te oefenen.

 

Ah Philip, dat is wel sjiek, ook Sue (zusje Nala) is zo opgevangen. Misschien is Lincy dan de collega van uw vrouw? Wij vangen ook honden op, maar dat zijn dan Spaanse asielhonden in afwachting van definitieve adoptie.

Philip (Gast)

Nee Ewout, 

 

Bart heet haar collega. Jules blijft wel heel haar leven bij ons. Wij zorgen voor haar alsof het onze hond is, en Katia gaat ze klaarstomen om shows mee te doen. Maar het is niet zo dat Katia onze deur platloopt, wij zijn helemaal vrij in de opvoeding van Jules :-D

honden page profiel Ewout FransEwout Frans

honden foto van Ewout Frans

Dan heeft Katia veel opvanggezinnetjes ;o) Fijn dat jullie er zoveel plezier mee hebben, keep it going!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Vergis je niet, een border collie is een border collie. Hoewel ik de showlijnen ook wel als "rustiger" ervaar hebben zij wel degelijk dezelfde prikkels en uitdaging nodig. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Goed bezig !! Als je hond al een enige basis kent gaat heeft hij al een voorsprong. 

 

Je je kan bv twee sprongen achter elkaar zetten en een potje erachter. Je hond het commando geven om voorruit te gaan en een snoepje in het potje leggen. 

honden page profiel Ewout FransEwout Frans

honden foto van Ewout Frans

Lianne, daar zijn we ons van bewust hoor ;o) Maar daarvoor neem je toch een BC..? Hoewel, heb er ook geweten die zelfs niet wisten waarvoor een BC bekend stond... Vonden het gewoon een mooie hond... Zonde voor zowel het beestje als het baasje...

 

Haha dat is een goede Max, dat ga ik zeker doen!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hier ook een sport hond, combi sport: aguility, flyball, treibbal en frisbee. Ook gg en speuren. Zo leuk met je hond te werken. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hier ook een sport hond, combi sport: aguility, flyball, treibbal en frisbee. Ook gg en speuren. Zo leuk met je hond te werken. 

 

honden page profiel Ewout FransEwout Frans

honden foto van Ewout Frans

Fijn Suzanne! Ik wil initieel gaan beginnen met Agility en Frisbee, voor de rest zien we wel. Maar ze is net 6 maandjes, dus nog even geduld :-)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Pomeriaan aanschaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^