Een te rustige BC pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ewout (Gast)

Hallo,   We zijn verliefd geworden op een kleine Border Collie pup van nu 9 weken, maar twijfelen nog.   Onze situatie: we werken allebei, maar mijn vriendin heeft haar zaak thuis. We hebben een King Charles van 7,5 jaar oud, begint stilaan oud te worden. En een Spaanse opvanghond, momenteel een schat van een Podenco van 1 jaar. Verder ook 2 kattinnen, dus het is hier wel gezellig druk.   Waarom nu een BC? Ik ben moeten stoppen met voetbal door een achillespeesscheur, maar wil verder sporten. Gewoon lopen is saai en gezien ik graag met dieren werk, is een Border een super idee. Maar we gaan wel richting een showlijn, zodat ze niet continu moet geprikkeld worden en ook kan genieten van rustig uit te rusten.   Maar waarom de twijfel? Wel, gisteren zijn we nog gaan kijken en ze zat er nog met 2 zusjes. Zijzelf was heel rustig en ik heb even schrik dat ze "te plat" gaat zijn om te sporten. Maar kan een BC ooit te plat zijn om te sporten? Volgens de kweekster zijn de 2 zusjes redelijk dominant, waardoor zij zich wat inhoudt. Eens als ze alleen zou zijn, loopt dat vanzelf los.   Wat denken jullie, neem ik er een risico mee het er op te wagen en achteraf dan te constateren dat er bijna niet mee gesport kan worden of is die kans zo goed als onbestaande?   Alvast bedankt voor de reacties!   Ewout & Nele

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heb je dan een idee wat voor karakter de ouders hebben?

Je zult de moeder wel gezien hebben?

Wat voor combinatie is de teef/reu, wat voor doel hadden de fokkers voor ogen met dit nest?

 

Een pup bekijken is natuurlijk ook een moment opname.

Ze slapen nog heel veel, het zijn nog echte baby's. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Het is inderdaad een goede tip van Sylvia om te kijken naar de ouders. De pups zullen namelijk heel veel op hun ouders gaan lijken! Als beide ouders rustig zijn, is de kans groot dat de pups ook rustig zullen zijn.

 

Misschien hadden de pups net een drukke speeltijd achter de rug waardoor ze wat rustiger waren?

 

En over rustige Border Collies: als je duidelijk je hond aanleert dat hij in huis rustig moet zijn, zal hij dat ook zijn. Maar zodra je de hond naar buiten neemt om te wandelen/sporten, gaat de knop om en is het allemaal actie!  Dat is tenminste mijn ervaring met de BC 

 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Welke fokker hebben jullie op het oog (: het eerste jaar zul je toch niet kunnen sporten ;)

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

ook een showlijn heeft continue prikkeling nodig. Ik heb een showlijn en het is echt niet zo dat hij een dagje kan genieten van de rust.

 

wat wil je voor sport doen? heb je je al verdiept in de hondensporten?

En in het ras border collie.?

 

een border collie is nooit te plat om te sporten, denk ik hoor.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat voor fokker is het? Zitten de pups in huis? Beide ouders aanwezig? Hoeveel nesten fokken ze? Hebben ze nog andere pups van andere rassen?

 

Mijn ouders fokten vroeger boxers en in een nest zie je al duidelijk verschil karakter in de pups: de brutalere, een die overal achter aan loopt, de rustige pups. Dit is zoals ze zijn.

 

Als een pup rustig is, wil dat niet zeggen dat je er niet mee kan sporten, dat is het stukje opvoeden wat je zelf in handen hebt. Elke hond kan je leren sporten. Mijnlijkt het heerlijk een rustige border collie, ik moet alleen de eerste nog tegen komen.

 

Het kan, dat een rustige pup iets onder de lede heeft, hoeft niet. Vandaar mijn vragen over de fokker.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Welke fokker hebben jullie op het oog (: het eerste jaar zul je toch niet kunnen sporten ;-) "

 Jawel hoor. Treibbal, maar ook agyility. De tunnel, de wip,  de tafel, een heel laag sprongetje, zo laag dat hij er over heen kan stappen, geen probleem met zelfs pups al. Wij doen juist met de pups dit soort oefeningen, zo raken ze vertrouwd aan ander materiaal.

 

Frisbee, even als ballen gooien is onder de een jaar niet handig. Daar maken ze rare draaien en slidings, dat is heel slecht. 

Speuren, hersenwerk en van af 7 maanden fietsen opbouwen. Begin max 5 minuten in een heel langzaam tempo, eerst wandelen naast de fiets.

Zoek en snuffel spelletjes. 

Schapen drijven, mag met pups. Ik deed dat toen Luca nog geen jaar was, maar er werden ook pups getraind.

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

frisbee is ook geen probleem onder de 1 , alleen mag je dan alleen rollers geven. Lage overs, je kan al beginnen met oefenen van stalls laag op de grond, ( ik ben hier te laat mee begonnen) etc etc

Ewout (Gast)

Owla, Ik wist niet dat dit forum zo actief was, thanks voor de snelle antwoorden 

 

In het kort als antwoord op iedereen:

  • ja, we hebben de ouders allebei ook gezien. Die waren zeker niet rustig, wel rustigere als de werklijn die ze hadden laten zien, maar ik denk dat dat voor ons juist goed is. Verder hebben ze ook veel gesport met de ouders en zijn er zelfs kampioenen bij. Dat zit dus zeker wel goed;
  • Het is een uitsluitend Border Collie kennel die al vele jaren enkel met BC's fokken en die best wel bekend staan hierom;
  • De pups zitten inderdaad in huis, in de keuken zelfs :-)
  • En ze hadden inderdaad wel net veel gespeeld... Maar vond het verschil wel groot tussen de andere 2 en "de onze";
  • Ik wil zeker agility gaan doen, staat als stip genoteerd als de sport die ik het eerste wil gaan uitproberen. Maar een kameraad is wereldkampioen in Disc en een mede-opvangmama doet flyball, dat zijn ook mogelijkheden. En veel gaan lopen sowieso;
  • Yup, het ras is me bekend genoeg ondertussen, zijn al enkele maanden bezig met de "voorbereiding" 

 

Jullie antwoorden stellen me toch al wat gerust :-)

 

Groetjes,

 

Ewout & Nele

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

" Owla, Ik wist niet dat dit forum zo actief was, thanks voor de snelle antwoorden 
 
In het kort als antwoord op iedereen:
ja, we hebben de ouders allebei ook gezien. Die waren zeker niet rustig, wel rustigere als de werklijn die ze hadden laten zien, maar ik denk dat dat voor ons juist goed is. Verder hebben ze ook veel gesport met de ouders en zijn er zelfs kampioenen bij. Dat zit dus zeker wel goed;
Het is een uitsluitend Border Collie kennel die al vele jaren enkel met BC's fokken en die best wel bekend staan hierom;
De pups zitten inderdaad in huis, in de keuken zelfs :-)
En ze hadden inderdaad wel net veel gespeeld... Maar vond het verschil wel groot tussen de andere 2 en "de onze";
Ik wil zeker agility gaan doen, staat als stip genoteerd als de sport die ik het eerste wil gaan uitproberen. Maar een kameraad is wereldkampioen in Disc en een mede-opvangmama doet flyball, dat zijn ook mogelijkheden. En veel gaan lopen sowieso;
Yup, het ras is me bekend genoeg ondertussen, zijn al enkele maanden bezig met de "voorbereiding" 
 
Jullie antwoorden stellen me toch al wat gerust :-)
 
Groetjes,
 
Ewout & Nele "

  mag ik vragen welke fokker jullie gekeken hebben?

 

Goed dat je al maanden met de voorbereiding bezig bent, wel wil ik echt nog een x zeggen dat een showlijn echt voldoende uitdaging nodig heeft. Veel mensen maken deze fout, hoe vaak ik wel niet hoor dat mensen zich hier in vergist hebben. Ik zit bij de border collie in nood, en er worden zo vaak border collies aangemeld voor herplaatsingen omdat het verkeerd ingeschat is.

 

 

Ewout (Gast)

Mellow,

 

Ik weet niet of het slim is dit online te zetten, straks gaat iemand anders met "ons" pupje lopen en we zijn er eigenlijk al verliefd op :-)

 

PS: Ik ken je organisatie wel, ik denk dat ik jullie af en toe op pets.be zie voorbijkomen, niet? We hebben er ook aan gedacht een BC te adopteren, omdat we ook veel inzetten met de hondjes. Maar dan ken je de organisatie ACE / Shin misschien ook? Wij zijn daarvoor opvanggezin.

 

Groetjes,

 

Ewout & Nele

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

dat snap ik niet helemaal? de fokker zal toch op de website hebben staan dat ze een nestje heeft? Dat kan iedereen toch zien?

 

Wij zijn een opvang gezin voor border collie in nood.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Meestal is het zo dat pups wel redelijk hun karakter aanhouden die ze in het nestje hebben. Mijn buren kregen een paar maanden geleden een Engelse Cocker pup die de eerste weken heel rustig was. Zij waren bezorgd over haar gezondheid, maar na een paar weken trok ze helemaal bij: ze is nu echt een terror-teef haha!  Ik herken de teef van mijn buren amper, ze is echt heel actief (en superlief ).

 

Het is dus niet zo dat alle rustige pups voor altijd rustig blijven 

 

Edit: typefout

Ewout (Gast)

Klopt Mellow, maar dan moet je de website nog vinden :-) Als ik vanavond antwoord heb van de dame of we er een optie op kunnen nemen, dan zet ik hun naam hier op. In de namiddag zijn ze nog op een wedstrijd/show. Maar aangezien je echt in de BC wereld zit, denk ik dat je hen wel zal kennen hoor :-)

Ewout (Gast)

Haha Iris&Kelly, hopelijk kunnen ze er mee overweg ;-)

 

Maar verder voelt het heel goed aan, dus ik denk dat ze de komende week hier zal rondlopen :o)

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

" Klopt Mellow, maar dan moet je de website nog vinden :-) Als ik vanavond antwoord heb van de dame of we er een optie op kunnen nemen, dan zet ik hun naam hier op. In de namiddag zijn ze nog op een wedstrijd/show. Maar aangezien je echt in de BC wereld zit, denk ik dat je hen wel zal kennen hoor :-)"

 

de reden dat ik dit vraag is omdat jij zegt dat ze al 9 weken is en er zijn nog meerdere pups over. Plus dat ze nog geen eigenaren hebben ook al zouden ze nog in het nest zitten.

In mijn oren klinkt dit niet goed. Waar Mellow vandaan komt: Borders for joy daar is een wachtlijst.. zelfs al voor puppies die nog geboren moeten worden. met 4 weken is al bepaald welke hond er naar welke eigenaar gaat. Met 8 weken vliegen de pups uit. 

Dat is ook voor andere goede fokkers standaard. 

Je hebt namelijk er ook fokkers tussen zitten die zijn wel bekend maar of ze goed zijn is een 2e. Maar dat is aan jou om zelf te bepalen.

Wil je er alleen op wijzen dat als er nog meerdere puppies met 9 weken nog over zijn, dit meestal geen goed teken is.

Els (Gast)

Hoi, 

Ik heb met Nele deze week nog gesproken over waar de fatsoenlijke fokkers te vinden zijn. Hopelijk heb je daar een fokker van gekozen. Ik kan alleen maar beamen wat Mellow zegt, dat een pup meestal "uitvliegt" op 8 weken en dat de 8ste tot de 12de week heel belangrijke weken zijn voor de ontwikkeling van een pup. 

Els

Ewout (Gast)

Mellow,

 

Ken jij Quellyane uit Geel dan? Daar zijn we gisteren geweest...

 

Groetjes,

 

Ewout & Nele

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

" Mellow,
 
Ken jij Quellyane uit Geel dan? Daar zijn we gisteren geweest...
 
Groetjes,
 
Ewout & Nele "

  nee nog nooit van gehoord. zit net op de website gekeken.

Maar jeetje wat veel dekreuen en teefjes hebb. en terwijl ik dit typ zie ik dat dit van 2013 is, ze hebben vanaf 2013 de website niet meer upgedated.

 

dus je kan ook niet de gegevens van de ouders lezen, de stambomen, hd uitslagen, glaucoom ogen testen, elleboog, CEA/DNA//TNS &CL etc etc

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Misschien niet wat je wilt horen maar k zou toch verder kijken voor een ander pupje ;)

els (Gast)

Ewout,

 

Quellyane is een erkende fokker bij de KMSH. Daar zit je al goed. Ze hebben inderdaad veel honden en fokken vaak. Ik zie een nest of 3 per jaar. Dat verklaart misschien waarom het pupje al negen weken is. Het aanbod daar is vrij groot. Jammer alleen dat hun website niet up to date is, anders kon je meer te weten komen over de (voor)ouders en al dan niet erfelijke afwijkingen. Vraag anders eens naar die gegevens.

 

ELs

 

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

quellyane is idd een erg goede fokker (en nee ik heb geen aandelen bij katia)

ze hebben mooie honden en doen alles volgens de regels.
dus dat zit wel goed hoor ;-)

Ewout (Gast)

Mellow, ik denk dat de uitleg van Els wel klopt, dat schrikt me niet af :-) Vooral het timide van gisteren is het grote vraagteken. Maar dat wordt al een beetje ontkracht door de meeste reacties. 

 

Angelique&Evie, vanwaar je reactie? Owv de kennel of het karakter? Alle feedback is welkom :-)

 

Peggy, Els, fijn dat jullie de kennel in de positieve zin kennen :-)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb niet zoveel verstand van fokkers enzo, maar wel super dat je al veel met je toekomstige hondje wilt ondernemen. 

Ewout (Gast)

Haha dank u Pascale&Kahlua!

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

" Ewout,
 
Quellyane is een erkende fokker bij de KMSH. Daar zit je al goed. Ze hebben inderdaad veel honden en fokken vaak. Ik zie een nest of 3 per jaar. Dat verklaart misschien waarom het pupje al negen weken is. Het aanbod daar is vrij groot. Jammer alleen dat hun website niet up to date is, anders kon je meer te weten komen over de (voor)ouders en al dan niet erfelijke afwijkingen. Vraag anders eens naar die gegevens.
 
ELs
  "

 

omdat een fokker erkend is betekend het nog niet meteen dat alles goed is. en dat er 3 nestjes per jaar zijn, verklaard vind ik nog niet dat er nog pups over zijn. maar goed meningen verschillen en dat is geen probleem. persoonlijk zou ik alleen nooit een pup aanschaffen die je zo kan meenemen, zeker ook niet omdat er met 4 weken geen karaktertest is gedaan. Een goede fokker doet dat toch zeker wel

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

voordat er allemaal verkeerde conclusies worden gemaakt.
op facebook lees ik net dat er een pupje terug is gekomen naar deze fokker omdat de vrouw van de eigenaar er allergies voor was.
waarschijnlijk is dat het pupje waar ewout het over heeft.

en quellyane staat bij de border collie fokkers erg hoog aangeschreven.

zoals gezegt ze doen alles volgens de regels en doen de testen die gedaan moeten worden.
altijd jammer dat de mensen zo snel conclussies trekken terwijl ze deze fokker niet eens kennen.
wij fokken zelf ook met border collie's vandaar dat ik redelijk wat af weet van deze kennel

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" frisbee is ook geen probleem onder de 1 , alleen mag je dan alleen rollers geven. Lage overs, je kan al beginnen met oefenen van stalls laag op de grond, ( ik ben hier te laat mee begonnen) etc etc "

 Dat is waar, zo ben ik ook begonnen met frisbee. Zo begin je eigenlijk altijd. Maar dan met rollers ook voorzichtig. Het gaat om plotseling stoppen en draaien maken.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Aan de hand van wat je schreef misschien als ik de kennel naam hier neer zet dat iemand anders met ons pupje van door gaat en dat er nog 2 meer hondjes waren zonder baasje (zoals ik het begreep) ik had er gewoon geen lekker gevoel bij en dat het pupje met 9weken nog in het nest zat.

 

 

Maar nu lees ik van de kenners dat dit een super kennel is hihi. Dus kan je mijn reactie beter als ongeplaatst beschouwen hihi (:

 

Ik hoop dat het gaat lukken met je pupje :D

Ewout (Gast)

Allen bedankt voor de reacties, het heeft ons zeker geholpen! We gaan morgen dat kleine beertje halen ;-)

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Pomeriaan aanschaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^