tuin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  Waarom is het zo raar dat ze rekening houdt met gevaarlijke dingen voor haar hond? Je kunt niet alles ontlopen, maar een tuin is toch wel een plek waar honden veel fijn. Logisch toch dat je daar geen gevaarlijke dingen in wilt hebben.
 
Ik heb het idee dat er hier een aantal zijn die zelf giftige planten in hun tuin hebben staan en daarom vinden dat andere dat ook maar moeten doen, zodat zij niet de enige zijn.. dat is  toch een beetje raar.. iedereen doet toch wel wat hij/zij zelf wil. en als jij het geen risico vind om dat bij jou in de tuin te zetten moet je dat toch helemaal zelf weten?!
 
Maar is het dan niet eerlijker om mensen die daar vragen over hebben eerlijk antwoord te geven, en niet een antwoord om jezelf niet minder onverantwoord te laten lijken. "

 

Ik zeg nergens dat het raar is dat ze er rekening mee houdt. Sterker nog, gisteren om kwart voor drie zei ik nog dit:

Ik heb in ieder geval nooit planten weg gehaald, maar als jullie tuin nog wordt aangelegd kun je er inderdaad rekening mee houden. "

 

Ook zeg ik nergens dat zij taxus, hortensia en klimop moet planten omdat dat bij ons ook staat. Ik stel simpelweg een vraag. 

 

Maar als onverantwoordelijke hondenbaas met gebrek aan groene vingers zal ik dat dan maar niet meer doen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik val vooral op het gedeelte waarin jij je afvraagt of topicstarter dan gelijk maar ales wil ontlopen. terwijl het gaat om GIFTIGE planten in de tuin. Een tuin waar de hond vaak is.

 

en dat jij bepaalde planten in je tuin hebt maakt je niet gelijk onverantwoord, maar jij kent je hond en zorgt ervoor dat je hond er niet aan kan komen. Maar van een vreemde hond weet je niet of die er wel/niet aan gaat zitten en wat de situatie is. en daarom zou ik het nooit aanraden. Het is niet voor niets giftigs. Je kunt niet alles voorkomen, maar dit soort dingen zijn makkelijk aan te passen vooral wanneer je een tuin aan gaat leggen en dus nog precies kan kiezen wat je wilt.

 

Dit gaat niet alleen om jou hoor, maar als ik adviezen lees van: lekker planten wat je wilt.. dan gaan mijn nekharen daar wel van overeind staan. Het gaat hierbij niet om je eigen hond, maar om een hond van een ander. en daarmee moet je heel voorzichtig zijn met adviezen. Straks eet die hond er wel van, dat wil je toch niet op je geweten hebben

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Laatst de lijst met giftige  planten eens doorgelezen , nou mijn kleine voortuin staat er vol mee. zelfs Digitalis of te wel vingerhoedskruid spontaan op gekomen  de planten border is afgezt maar Lodewijk ziet soms kans toch in de plantenborder tekomen . maar hij heeft nog nooit aan een giftige of niet giftige plant geknauwd ook Lobke niet ,wel moet je opletten als je snoeit dat ze geen tak kunnen pakken    want dan denken ze he een tak daar ga ik op kluiven . ik maak me er meer druk over dat de buurkinderen steeds de bloemen van mijn witte regen plukken dus deze gaat er nu uit ook omdat hij de tuin gaat overwoekeren . maar een oudere hond zal niet gauw iets verkeerd eten ,ja als men ht hem geeft dan is het speelgoed . gewoon goed op letten . vrienden van mij hadden plastick plantjes in huis en tuin. dat is ook gevaarlijk . dan maar niets meer zetten in je huis of tuin? vol tegelen en om een groen tintje tegeven verven ?  gewoon goed opletten en anders tuin leeghalen , en alleen niet giftige planten zetten , er is genoeg.  boterbloemen zijn ook giftig wel eens koeien gezien die ze opvraten , nee die laten ze staan, dus mijn advies plant wat je wil maar LET OP! dat je hond er niet aankomt.Hein.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Ik val vooral op het gedeelte waarin jij je afvraagt of topicstarter dan gelijk maar ales wil ontlopen. terwijl het gaat om GIFTIGE planten in de tuin. Een tuin waar de hond vaak is.
 
en dat jij bepaalde planten in je tuin hebt maakt je niet gelijk onverantwoord, maar jij kent je hond en zorgt ervoor dat je hond er niet aan kan komen. Maar van een vreemde hond weet je niet of die er wel/niet aan gaat zitten en wat de situatie is. en daarom zou ik het nooit aanraden. Het is niet voor niets giftigs. Je kunt niet alles voorkomen, maar dit soort dingen zijn makkelijk aan te passen vooral wanneer je een tuin aan gaat leggen en dus nog precies kan kiezen wat je wilt.
 
Dit gaat niet alleen om jou hoor, maar als ik adviezen lees van: lekker planten wat je wilt.. dan gaan mijn nekharen daar wel van overeind staan. Het gaat hierbij niet om je eigen hond, maar om een hond van een ander. en daarmee moet je heel voorzichtig zijn met adviezen. Straks eet die hond er wel van, dat wil je toch niet op je geweten hebben "

 Tsja dan ben ik vast wéér de onverantwoordelijke eigenaar (what's new), maar ik vertik mijn tuin niet in te richten zoals ik het wil omdat een ander zijn hond er misschien wel eens aan zou kunnen zitten. In mijn tuin heb je te voorkomen dat je hond mijn planten sloopt zo simpel is het. En dat betekend dus dat hij er niet in de buurt komt.

 

@TS: Mijn excuus ik had je vraag dan niet helemaal helder begrepen! Vele rozensoorten en lavendel zijn niet giftig voor een hond, daar houdt echter mijn kennis ook op!

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Wij hebben een treurwilg in onze tuin, best handig voor Vino, ze gaat er dikwijls onder liggen voor schaduw! Het is wel veel werk, heel veel bij snoeien en met de herfst blijven er bladeren van af komen..

Als je makkelijk onder de boom door wilt lopen raad ik geen treurwilg aan, blijft groeien tot de grond en zit vol met beestjes die in je haar kruipen. 

 

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik heb vijf honden en een [zoveel mogelijk] natuur tuin.

 

Waar ik me meer zorgen om maak zijn de padden, hommels, dan om de planten.

 

Op de super giftige na dan.

 

Als je bloemen en planten hebt, heb je vogels vleermuizen en insecten.

 

Wil je alles uitsluiten, zou ik niets van planten enz....in je tuin zetten.

Ook niet los in het bos enz......

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"  Tsja dan ben ik vast wéér de onverantwoordelijke eigenaar (what's new), maar ik vertik mijn tuin niet in te richten zoals ik het wil omdat een ander zijn hond er misschien wel eens aan zou kunnen zitten. In mijn tuin heb je te voorkomen dat je hond mijn planten sloopt zo simpel is het. En dat betekend dus dat hij er niet in de buurt komt.
 
@TS: Mijn excuus ik had je vraag dan niet helemaal helder begrepen! Vele rozensoorten en lavendel zijn niet giftig voor een hond, daar houdt echter mijn kennis ook op! "

 Misschien verkeerd gelezen of begrepen, maar jij hoeft je tuin niet aan te passen voor een andere hond. Het gaat om het advies dat een ander de tuin ook niet hoeft aan te passen. Wat jij doet moet je zelf weten. En zoals ik al eerder aangaf, ben ik niet degene die hoeft aan te wijzen wie wel of niet onverantwoord bezig is. Dat heb ik net ook al gezegt. Maar het advies naar een ander zou wel correct moeten zijn, en veilig.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het gaat hierbij niet om je eigen hond, maar om een hond van een ander. en daarmee moet je heel voorzichtig zijn met adviezen. Straks eet die hond er wel van, dat wil je toch niet op je geweten hebben "

 

Ik volg Judith hierin. 

Als iemand de vraag stelt welke voedingsmiddelen gevaarlijk zijn voor een hond, en je antwoordt "Hier liggen de chocoladerepen en de druiven gewoon op het salontafel want mijn hond blijft eraf.", tja, dan kan dat best zijn, maar is dat ook goed advies? 

Onze fokker geeft haar puppymensen drie lijsten mee: eentje over giftige planten, eentje over giftig voedsel en een ehbo-infosheet. Ik vind dat heel slim van haar, want ik had ook nooit stilgestaan bij die giftige dingen. Beter voorkomen dan genezen.

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Weet niet of deze al ergens staat;
http://www.puppyopvoeden.nl/giftige-planten-voor-honden/

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  

Bedankt voor de links! :-D "

 Graag gedaan  die 2de is wel engels maar ik vind wel dat ze duidelijk zijn in wat je in een hond vriendelijke tuin kan plaatsen en voor welke omgeving geschikt en er onder duidelijk een lijst maar al wat niet kan of beter niet en wat de hond voor klachten krijgt als ie het binnen krijgt, lijkt me ook wel erg handig om te weten. Ik denk dat ik die pagina zelf nog wil afdrukken ook voor als we een woning met een tuin hebben gevonden

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Wij hebben heel veel planten en struiken staan...echt nooit bij stilgestaan of die giftig zijn....ook een diepe vijver waar de hond met een boogje omheen loopt...is er als pup eens ingedoken en zo geschrokken dat hij zich niet meer in de buurt gaat wagen...Gelukkig graaft hij niet of trekt niets uit...mja...misschien wel iets om even over na te denken...giftige plantjes...

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Ik herken wat je schrijft, je leest wat giftig is en vooral niet wat wel kan. 

Wij hebben hier een beukenhaag. De honden mogen alleen acher in de tuin. De groentetuin is afgezet want die graven ze sneller uit dan ik ze volplant.

Vaak zitten onzeniet aan de planten en struiken zelf, maar wel wat er vanaf valt. De taxus heeft mooie rode bessen super giftig, ook voor kinderen.

 

Verder hebben we appelbomen in de tuin staan, de honden proberen de appels eruitte pakken en eten ze dan op. No problem! En een hazelaar met hazelnoten eraan. Nog een perenboom naast een huis. Daar blijven ze vanaf omdat ze er alleen langslopen.

De voortuin staat vol met planten en struiken die ik mooi vind, dus of die giftig zijn of niet, weet ik niet.

 

Van de padden, kikkers en salamanders, etc blijven ze af. Ik heb twee vijvers die met elkaar verbonden zijn en een stroom van een paar meter om het water op natuurlijke wijze te zuiveren.

 

Ik vind het heel goed van je dat je met aanplanten erom denkt. 

Ga er maar van uit dat alles wat giftig is, niet kan en waar niets over wordt gezegd, kan wel.

Cacoadoppen zijn ook erg giftig, dus die niet als bodembedekkker gebruiken. 

 

Succes! 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^