Veel hijgen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hallo allemaal!

Even snel een vraagje... Ik twijfel een beetje.. Luna en ik zitten momenteel een week op Ameland op vakantie! En nou valt me de laatste dagen op dat luna veel meer hijgt als normaal. Op hele andere momenten, als het niet echt warm is en ze rustig opstaat nadat ze heeft liggen slapen bijv. Dit had ze thuis ook al een beetje... Ze doet verder alles helemaal normaal, is vrolijk, actief, nieuwsgierig, ondeugend als altijd en eet drinkt plast en poept ook normaal (poep iets minder maar krijgt nu brokjes door de vakantie ipv vlees dus dat is normaal). Ze heeft wel een tijdje terug 2x last van haar keel gehad maar is nu met antibiotica alweer een ruime maand helemaal over!

Wat zou het kunnen zijn? Stress hijgen is het niet, is heel rustig ademen maar met de mond los eigenlijk.. Warmte niet op allemomenten net als gewoon moe, ze doet het ook na ruime tijd rust!

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ze heeft wel een erg natte neus...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Maud.... als ik zo lees, lekker spelend, goed etend, dan is er weinig aan de hand.

de hond zal meer doen nu je op vakantie bent, en het is drukkend en warm, een hele andere temperatuur dan een paar weken geleden, met hijgen wordt de temperatuur geregeld van de hond.

let eens op. als het avond is en je hond gaat de nacht in, is het dan zo dat de hond onrustig is met slapen of wordt er wel geslapen en rustig ?

als je echt twijfelt dan kan je een bezoekje brengen aan de arts, vanaf hier kan ik daar natuurlijk niet over oordelen, en jij kent je hond als de beste.

Maar het weer doet mee, hijgen en vakantie perikelen, meer doen, meer lopen, veel spelen, kan best zo zijn dat de hond daardoor hijgt. zijn jullie weer thuis bij het huisje en na een half uur zou de hond weer rustig moeten ademhalen, maar nogmaals, met dit warme weer hijgen bijna alle honden na inspanning, ze regelen daarmee de temperatuur van hun lichaam, zweten doen ze niet, alleen via de tong, vandaar hijgen en via hun voetzooltjes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees antibiotica gehad, al is het twee maanden geleden, dan gaat ook je conditie daar wat van achteruit.

en als je hond lekker gewoon slaapt, met een goede temperatuur natuurlijk, want hier wordt er ook gehijgd als de hond wakker wordt met warme temperaturen, nogmaals ze regelen met hijgen de temperatuur van het lichaam.

wanneer de tong bij inspanning schuin uit hun bek hangt, dan rustig aan , dan stoppen met de inspanning.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Je denkt niet dat het stress hijgen is.
Je bent niet in de vertrouwde omgeving, dat geeft altijd (een beetje) stress, dus zou het toch wel eens van onrust kunnen komen.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens


Dank jullie wel!

Ik heb mijn eigen da gesproken en die wilde toch even dat er naar de longen geluisterd werd. Ben net terug van het spreekuur dus en de da vond gelukkig niks geks. Hij dacht aan de hoge luchtvochtigheid op het eiland in combinatie met de warmte wat het hijgen kon veroorzaken! Wel had ze een pols van 116 (mag tot 120 zijn) en in combinatie met de keel ontsteking die ze gehad heeft dacht hij aan vitamine tekort of schildklier die te snel werkt. Hiervoor volgende week naar mijn eigen da om dit dan toch uit te sluiten.

Voor nu dus lekker rustig aan doen en zorgen voor voldoende verkoeling en rust overdag! En samen genieten van de vakantie:-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^