Ontsnappen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sabine (Gast)

Een zeer moeilijk probleem. Wij hebben drie Mechelse herders, waar dorpsbewoners van ons niet echt mee opgezet zijn (we hebben geen onmiddellijke buren). Nu zijn er gisteren 2 ontsnapt, onze omheining van Petsafe, die altijd correct gewerkt heeft, was doorgeknipt (we hebben al lang last van vandalisme, vandaar drie waakhonden). We wonen langs een beek en wegens het overstromingsgevaar vonden we het moeilijk om daar een fysieke afsluiting te zetten. Nu heeft er een dame klacht ingediend bij de politie dat ze haar en haar hond zouden aangevallen hebben (er zijn geen kwetsuren dus is vermoed dat het bij intimiderend geblaf en gegrom is gebleven, we waren spijtig genoeg niet thuis). Kunnen ze ons verplichten de honden weg te doen, zelfs als we een 2m hoge draad zouden zetten? De dame heeft zelf een agressieve labrador, waar ze dagelijks onze honden mee komt uitdagen, en onze honden zijn wel alle drie in het bezit van een test sociaal gedrag, met ééntje speelt mijn vriend zelfs gehoorzaamheidswedstrijden

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Ik heb me eindelijk kunnen aanmelden, ben dus niet anoniem, sorry. Dit zijn dus de agressievelingen

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Ik volg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sabine, zorg dat je honden in je eigen omheining verblijven, een te grote tuin ? dan een grote kennel maken aan het huis, zo ongeveer 4 x 4 meter, zet dat af , schuttingen, aansluiten aan je huis, zodat je van binnen uit de kennel in kan kijken.

Ik vind dat je verantwoordelijk bent voor je hond, ontsnappen hoort daar niet bij, ook hier een grote beer, woon naast een cres, ze zou graag bij de kleintjes gaan buurten, onmogelijk, ik zorg dat mijn hond binnen de omheining verblijft, zo zou jij dat ook moeten doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een moeilijk probleem ? zie ik niet, zet een groot gedeelte af voor je drie honden, dan heeft niemand last van jouw honden, je kan zelfs weg, mits je een goede afscheiding maakt.

schutting aan drie kanten, en een doorkijk vanaf je huis, de honden hebben dan een behoorlijke vrijheid lekker buiten, en jij geen angst dat de honden uitbreken... Mijn hond is mooi buiten, maar..... ook al zijn hier geen buitenstaanders die mijn hond kwaad doen, of willen doen, als ik niet thuis ben, zit mijn hond binnen, zou je ook voor kunnen zorgen als je eens weg moet.

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

We beginnen dit weekend aan een omheining, maar als die ook doorgeknipt wordt weet ik echt niet meer wat te doen, ik kan ze toch niet de ganse dag in een kennel steken terwijl we een tuin van 40 are hebben?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" We beginnen dit weekend aan een omheining, maar als die ook doorgeknipt word weet ik echt niet meer wat te doen, ik kan ze toch niet de ganse dag in een kennel steken terwijl we een tuin van 40 are hebben? "

 




als je er zelf bij bent is er geen probleem toch, of luisteren je honden niet ? dan kan je daar aan gaan werken, maar ben je thuis en bij de honden dan kunnen ze los bij jou in de buurt, ben je binnen ? dan in de kennel, als je genoeg uitdaging geeft aan je honden is dat in het geheel niet erg dat ze dan in de kennel zitten. ik zit nu ook binnen en Bamse ligt lekker buiten.

en een kennel kan je maken van schuttingen, van hoogte 1.80, drie en een doorkijk dat je via het huis de kennel in kan kijken, niets mis mee toch ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt het over draad !! dat doorgeknipt wordt, last van vandalisme, dan is het toch een must om je honden veilig te stellen ? een schutting knippen ze niet zo snel door, en nogmaals als jullie last hebben van vandalisme, zou ik mijn honden in het geheel niet alleen buiten houden als jullie niet thuis zijn, dat is vragen om moeilijkheden voor jullie honden.

een schutting in het vierkant, 4 x 4 meter, aan het huis grenzend, aan jullie kant open laten met een doorkijk van draadstaal, kunnen jullie binnen je honden in de gaten houden, ben je buiten, dan kunnen ze er uit, mits ze luisteren en dan bij jou of je vriend in de buurt verblijven.

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Als we thuis zijn geen enkel probleem, Pippa loopt nooit weg, die is bang van alles. Met Kimi speelt mijn vriend gehoorzaamheidswedstrijden, en Kanjou komt meestal van het terras niet af (het terras is 150 m2, da's zijn terrein). De kennels zijn gepland zodra de hangar af is (wordt momenteel gemetst). Vandaag heeft hij ze gewoon meegenomen, maar ondertussen is het huis onbewaakt. Na drie brandstichtingen zijn we wat paranoia geworden...

honden page profiel BlaiseBlaise

Het is niet aardig van je om iemand die langs loopt uit te maken voor "daagt uit". Dat je honden uitgebroken zijn is niet haar schuld en menig een zal biet graag verrast worden door honden zonder baas. 

Maar goed, dat was je vraagt niet. Betere omheining zoals Willemijn zei is echt nodig. 

Honden zijn geen bodyguards maar horen bij het gezin of baas. Zelf heb ik een hekel als honden zichzelf maar moeten redden en voor bewaking gehouden worden.

Wat dan? Zorg voor bewakingscamera's die je zichtbaar ophangt (wat hoog dat men er niet bij kan). Dit schrikt af en mocht iemand toch iets doen ligt het vast (bewijs). Er zijn er zelfs met infrarood (ook in het donker te gebruiken). De camera's zijn vandaag de dag betrekkelijk goedkoop en zorgt voor een veilig gevoel. Ook een alarminstallatie, rookmelders enz dragen bij aan veiligheid. 

Ik hoop dat de ellende gauw voorbij is. Sterkte.

honden page profiel BlaiseBlaise

Biet=niet (sorry)

honden page profiel BlaiseBlaise

Wees niet bang, ze kunnen jullie niet verplichten de honden weg te doen, er is niets gebeurd.

Tevens was het een ongeluk dat ze konden ontsnappen en ga je ervoor zorgen dat het niet opnieuw gebeurd (echt doen).  

 

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Absoluut, we beginnen er vrijdag aan, hebben we ook meteen een afspraak gemaakt met de burgemeester om alles uit te klaren, kwestie van de zaken niet zomaar op hun beloop te laten.  En excuseer, de honden horen wel degelijk bij ons gezin, ze lopen gewoon in huis en slapen ook binnen. Maar soms moeten wij ook wel eens weg en we kunnen ze toch niet overal mee naar toe nemen. Als het mooi weer is heb ik liever dat ze in de tuin zitten dan binnen in de bench. Wat de dame in kwestie betreft: haar enige wandeling bestaat erin van 2 keer per dag gedurende een half uur rond onze omheining te komen draaien tot de honden volledig opgefokt zijn. Vroeger deed ze hetzelfde bij andere mensen tot hun hond op een keer ontsnapt is wegens volledig opgefokt en haar hond heeft aangevallen waarop ze die mensen fortuinen heeft geprobeerd te ontfutselen via de verzekering. De weg is openbaar maar ik stel er mij toch vragen bij. Ons dorp heeft kilometers wandelpaden maar toch moet ze ons steeds hebben

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sabine, mooi dat er een oplossing komt.

en ja het is heerlijk dat de honden buiten kunnen verblijven, aangezien er al eens vandalisme is geweest bij jullie zou ik het toch niet wagen om de honden buiten te laten als jullie er zelf niet zijn, er kan dan zo weer wat gebeuren.

wat die vrouw betreft, negeer dat zoveel mogelijk, op een gegeven moment is die vrouw het ook beu dat er geen reactie op haar reactie komt, niets zeggen, negeren.

en dat je goed voor je honden bent, tuurlijk , dat weet ik wel zeker, lekker binnen houden als je weg bent, geen risico nemen.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Ben ik nu de enige die vind dat Sabine geen blaam treft. Natuurlijk ben je verantwoordelijk voor je eigen hond(en), maar als je hek (draad) is doorgeknipt en je al langer last hebt van vandalisme, kan je er in mijn ogen niks aan doen ...

En ik kan me er wel iets bij voorstellen hoor, een mevrouw met hond die loopt te provoceren ...  Misschien vinden ze de honden van Sabine niks en willen ze (buurtbewoners??) er veel/alles aan doen om de honden in een slecht/verkeerd daglicht te plaatsen??

 

Sabine, ik hoop dat je inderdaad een heel snel een goede afscheiding hebt zodat je honden veilig zijn, succes!!

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Ik zou gewoon inderdaad in contact gaan met politie etc. want dit is gewoon gevaarlijk voor jou en je honden met al het vandalisme. Ik zou alleen de honden niet buiten laten als je weg bent. 

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Mijn vriend heeft de politie gebeld om melding te doen dat de draad was doorgeknipt, nog voor hij wist dat er een incident was geweest. Buren hadden hem gebeld dat de honden op straat waren, hij komt thuis en ziet dat de draad doorgeknipt is. De politie heeft geweigerd van de klacht op te nemen. De buren hun schapen hebben een maand aan een stuk dagelijks in onze moestuin gezeten (gelukkig op een ander stuk grond waar de honden niet komen). Wij hebben gedurende een maand elke dag moeten klacht indienen voor er iets gebeurde. Ik weet, schapen zijn geen honden maar hij heeft een jaar de tijd gehad om zijn omheining te herstellen. Dat is dan blijkbaar wel normaal.

En bepaalde mensen willen inderdaad de honden weg, dan hebben ze terug vrij spel in het beschadigen/inbreken/in brand steken van onze eigendom.

Bovendien werkt een brand/rookmelder enkel al het kwaad al geschied is, als er al brand is en kun je camera's niet aaien of knuffelen

Anoniem (Gast)

Ik val je niet aan hoor Sabine, geef je alleen mijn eigen mening. Ik bedoel niet dat je camera's moet vervangen voor je honden hoor, maar dat het afschrikt voor kwaadwillenden.

Ik denk hardop en het fijne weet ik er niet van. Maar door met elkaar van gedachten te wisselen kan het je ideeen geven.

Natuurlijk kan ze er niets aan doen als het draad doorgeknipt is (zelf slachtoffer) maar de toegang bemoeilijken (ook uit veiligheid voor je honden) is beter.

honden page profiel BlaiseBlaise

Anoniem was ik, was nog niet ongelogd.

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Camera's hangen er wel maar de tuin is zo groot dat ik er niet overal kan zetten. Nu vooral duimen wat er bij de burgemeester uit de bus komt en de eerstvolgende dag verlof schieten we in aktie. Je hebt wel gelijk hoor, wij leven voortdurend met de schrik dat ze vergiftigd worden of zoiets. Hopelijk kunnen we binnen een paar maand aan de kennels beginnen (ze worden tegen de muur van de hangar gebouwd maar die is nog niet af. Maar aan de straatkant staan al extra werfhekken, dus nog enkel aan de beek afsluiten, en dan kunnen we hopelijk terug op onze 2 oren slapen, alhoewel...

honden page profiel BlaiseBlaise

Dat zit wel goed hoor. Ik hoop dat jullie zelfs wat hulp krijgen met dat vandalisme. Misschien extra surveillance of andere veiligheidsmiddelen (gemeente kan ook op de openbare weg camera toezicht opstellen). 

Ik zou de honden trainen niets van de grond of van een vreemde aan te pakken, alleen uit eigen bak of van jullie. 

Hoop dat je hulp krijgt van de gemeente (denk het wel).

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Wat een schrik... 

Gelukkig is er gen fysiek contact geweest tussen de honden. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je de honden weg zou moeten doen.

Als de hond van die vrouw idd gebeten is, zal ze naar de DA gaan en zal de hond behandeld moeten worden. 

En anders is het hoog van de toren blazen... 

 

 

Wat betreft de omheining... ik zou kiezen voor veiligheid.

Je zegt zelf al dat ze het draad hebben los geknipt. Kies voor een schutting, deze knip je niet zomaar door, deze zal men moeten zagen en daar ben je toch te lang mee bezig en dat valt op.

 

Zorg dat de omheining om de gehele tuin staat, zodat de honden niet kunnen weg rennen.

 

Succes... 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Echt erg voor jullie dat de mensen zo ver gaan en dat de politie zo beroerd optreed. Veel succes bij de burgemeester!

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

We gaan voor een Bekaert-draad met een haag van wilgentakken. Als die bijeen groeien hebben we een levende schutting die ook overstromings-bestendig is. Die groeien supersnel, we hebben een paar van die wilgen in de tuin staan, en dat lijkt me de enige omheining die niet bij de eerste overstroming gaat wegdrijven. We zitten langs een beek, vandaar de petsafe-omheining, niets anders houdt. Morgen beginnen we eraan!! De Bekaert is enkel een voorlopige oplossing tot de schutting stevig genoeg is, op één jaar heb je al heel wat. Ik denk van alle 10 cm takken te zetten dan groeien die mooi in elkaar tot een ondoordringbare schutting. Als het langs de beek mooi komt doen we de ganse tuin zo. Of we gaan voor het mooie, super afgelegen huisje aan de zee dat mijn ventje deze morgen op het internet te koop zag staan.. Nog eerst even Euromillions spelen dan

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Als je draad zegt klinkt het net of er maar een draad omheen zit (begreep het eerst niet) maar jullie zetten er dus "gaas" eromheen en dan nog eens wilgen schutting die zelf in elkaar groeit.

Wilgen groeien nderdaad enorm snel. 

Ik zou aan de beekkant (dus niet waar jouw honden bij kunnen maar waar de vandalen kunnen knippen) prikbosjes planten (bramen met doornen of sleedoorn) zodat je de vandalen weg houdt met een ondoordringbare heg met flinke doornen. 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Goed dat je voor een omheining gaat!!! En ik kan ook begrijpen dat je kwaad bent op zulke buren, als ze doet zoals jij beschrijft, had ze met mij ook problemen wat een rotlui wonen er bij jullie !

 

Ik begrijp ook dat je zegt "bij mooi weer heb ik liever dat ze buiten zitten", maar langs de andere kant zou ik, in de eerste plaats aan het welzijn van de honden denken. Met dat soort mensen in de buurt moet je extra uitkijken, stel je voor dat ze weer expres laten ontsnappen of dat ze de honden wat aandoen.  Dan zou ik er toch voor opteren, als jullie niet thuis zijn, om ze dan binnen te laten zitten.  Grrrrr, dat soort mensen zou je toch wat doen !!

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

We komen net van bij de burgemeester. Het grote bijtincident omvatte: ze zijn met hun twee al blaffend op een dame afgelopen. Deze dame is in paniek bij mensen binnengevallen en heeft de politie gebeld. Kan mij voorstellen dat ze de schrik van haar leven gehad heeft maar om dit nu een aanval te gaan noemen... Blijkbaar lopen onze honden ook voortdurend op straat? 3 ontsnappingen op 2 jaar waarvan 2 door vandalisme.  Nu zijn ze de palen aan het heien die we al hadden klaargezet, we hadden wel nog maar 2/3 kunen doen. Benieuwd of ze vandaag alle palen gedaan krijgen. Anders kunnen we wel al een stuk draad beginnen zetten we hebben nog een 70m liggen, daarmee hebben we al ons werk voor vandaag, maandag dan de rest. De burgemeester heeft ons 2 weken gegeven om alles in orde te krijgen maar binnen de week zijn we klaar, gelukkig maar.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

erg vervelend en wie wij denken zie zn schuld alles is is wettelijk gezien helaas toch heel anders.
ik weet iemand bij de poort van de schutting geforceerd was, hond ontsnapt, richt schade aan en hond in beslag genomen en baas toch verantwoordelijk gehouden. kon de baas hier iets aan doen in mijn inzicht? nee. wettelijke gezien dus wel.

en ook ik vind dat je zo goed mogelijk moet voorkomen dat je honden kunnen ontsnappen. gaas zou ik hier niet durven, veel te kwetsbaar, en terrein hond (van 10 kg :-D ) die zou de hele dag uit zn plaat gaan.

onze tuin is 100m2 jouw tuin is de helft keer zo groot, dat is royaal maar zeker niet onmogelijk om deze goed af te zetten. en met camera's kan je best een eind komen.

mocht die leuke mevrouw met haar gezellige hond weer langs lopen, gewoon hond naar binnen roepen, koekje erin en weer verder met het leven. dat doof je wel uit op die manier.

ook ik ben schuldig aan mijn honden in de tuin laten wanneer ik weg ben (ja ook de hele dag hoor). fijn vind ik het niet, ik doe dat meer voor hun. ze liggen graag in de tuin en als ze moeten plassen kunnen ze ook gewoon ipv dat ze wachten tot ze knappen. (tussen door die iemand anders uit laten is hier geen optie, mijn prinsesje gaat nog liever dood dan dat ze met een ander iemand op stap gaat)
dus ja ik ben het met je eens dat het van de gekken is dat je honden eigenlijk niet ten aller tijden in de tuin kunnen lopen. het is dat je afhankelijk bent van andere mensen en daar heb je je op aan te passen. net als dat men daarom ook de deur op slot moet doen wanneer men naar bed gaat of het huis verlaat.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Maxlise, sabine haar tuin is 40 keer zo groot als de jouwe, dus wel wat omheining voor nodig.

 

ik zou werken met een dubbele omheining vooraan, waarbij het zicht ontnomen wordt zodat als mevrouw lekker langsloopt je honden ze niet zien.

 

succes, ik hoop dat je snel een oplossing kan vinden en je van het vandalisme af bent. Misschien toch stroom op de omheining zetten, maar langs de buitenkant. Grapje.

 

bekaert knip je niet zomaar door. En het idee van de bramen en doornstruiken vind ik best prettig.

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Voorlopig is de petsafe omheining terug hersteld, dus die gaan we in elk geval nog gebruiken als de andere omheining af is kwestie dat ze er niet tegen op springen en een dubbele beveiliging te hebben. We hebben gisteren al een 75 meter palen gezet. Mijn vriend gaat dit weekend de resterende 40 meter doen (ik moet werken) en maandag zetten we de draad. Dinsdag kunnen we dan aan de wilgenhaag beginnen. We denken die een goeie 2 meter hoog te laten worden. Als dat mooi lukt gaan we dat aan de straatkant ook doen want daar staat nu zo een mengelmoesje van bomen en struiken die er vanzelf gegroeid zijn maar waar ze nog door kunnen tot tegen de draad. Ik heb wat foto's opgezocht van zo'n wilgenhaag op internet en vind het er wel leuk uitzien. we zullen wel moeten investeren in een goede haagschaar op benzine want die groeien wel hard (maar ook geen last meer van gluurders 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zeuren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^