De snelle husky heren - pas op muizenleed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Een poosje geleden was er een topic over een hond die een muis had gevangen. Er waren nogal verdeelde meningen over gevaar en wenselijkheid daarvan. Het was immers toch makkelijk te voorkomen? Ik gaf toen aan dat het mij niet lukt om het te voorkomen. Gisteravond was ik een filmpje aan het maken voor een vriendin om te laten zien dat mijn trainingen van de afgelopen week toch niet geheel tevergeefs waren geweest. Avond, altijd een spannende tijd en de heren liepen netjes mee aan een vrijwel slappe lijn. Totdat.. 

 

 

http://youtu.be/EgAeHIgxU2Q

 

Zo snel gaat dat dus... Geen wonder dat de fotograaf die een portret van ons en de honden wilde maken, een beetje wanhopig werd. "kijk nou eens naar mij ipv naar die honden!". Tsja, ik ben niet gek, voor ik het weet lig ik in de sloot! 

 

Afgelopen zaterdag ben ik trouwens letterlijk gehaast: vlak voor me schoot vanuit een hoge grasberm een haas de weg op en rende vlak voor ons uit weg. Ik heb mij staande gehouden door een sprintje mee te trekken en toen tot grote teleurstelling van de heren in de ankers te gaan. 

Tsja, ze hebben wat energie te over op het moment. Te warm om te steppen, te fris voor hen om echt lui te worden. Ik verlang naar of een hete zomer en twee "voor pampus husky's" of een koude, kale winter... Geintje, het is heerlijk buiten natuurlijk, maar die dieractiviteit mag wat minder. De zwijnen zitten zo'n beetje om de hoek en laatst kwam ik met Shad een das tegen tijdens het hardlopen. Beestje kwam op 't gemakje over het pad op ons af geschommeld. Op 't laatste moment draaide hij toch maar af het bos in..

Leuk hoor, daar niet van, maar soms mogen de trainingsmomentjes een ietsje minder... 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Tja.. ik vind het een beetje dubbel.. Tuurlijk kan je niet alles voor zijn, maar je hebt ze aan de lijn.. waarom laat je ze hun gang gaan? Zou ik nooit doen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wow ja ze zijn vlug he <3
Dat valt niet tegen te houden hoor.
Ze zien , horen en.ruiken alles véél en véél sneller dan wij.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Tja.. ik vind het een beetje dubbel.. Tuurlijk kan je niet alles voor zijn, maar je hebt ze aan de lijn.. waarom laat je ze hun gang gaan? Zou ik nooit doen. "

 

Ik laat ze snuffelen, dat klopt. Mag jouw hond dat niet? De echte muizensprong actie is zo snel, die kan ik niet voorkomen nee. Als ik dat altijd wil voorkomen mogen ze niet meer dan aan een halve meter lijn strak naast mij volgen

 

en even voor de goede orde; ik heb ze bijna altijd aan de lijn. Zo heeeeel af en toe mogen ze even los op een veld of omheind stuk land. Maar in het bos, no way. Dan zijn ze namelijk weg achter het wild aan. 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Maar dat laatste stukje op de weg zijn ze toch nog steeds met de muis bezig? Of is dat dan gezichtsbedrog?

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Waar zit het gevaar dan in? Mijn honden vangen ongeveer 1 a 2 x per jaar een muis in het buitengebied. Ik gun ze die prooi. Ze vinden het prachtig.

Op konijnen kan ik ze terugroepen. Ze worden er niet jachtgevoeliger door.

Wat ik wel snap: in het dorp kunnen ze natuurlijk een muis tegenkomen met gif in zijn lijf. Dode muizen laten ze gelukkig liggen. Ze worden hooguit besnuffeld.

Met de muis heb ik geen medelijden: de honden zijn razendsnel. De muis is dood voordat hij er erg in heeft.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Maar dat laatste stukje op de weg zijn ze toch nog steeds met de muis bezig? Of is dat dan gezichtsbedrog? "

 

 

Shad heeft de muis gepakt, hij laat hem weer vallen (hij eet ze niet op) en dan pakt Spot hem af en eet hem op. Ik heb ook liever dat ze hem echt dood maken dan spartelend en zwaar gewond laten liggen. Dat vind ik zo naar. Ik vind het dan wel soms lastig om te zien of de muis echt nog leeft of stuiptrekt. Maar hoe dan ook, die beestjes overleven een husky beet niet hoor. 

 

Als ze jumpen en het is mis, dan trek ik ze mee. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Waar zit het gevaar dan in? Mijn honden vangen ongeveer 1 a 2 x per jaar een muis in het buitengebied. Ik gun ze die prooi. Ze vinden het prachtig.
Op konijnen kan ik ze terugroepen. Ze worden er niet jachtgevoeliger door.
Wat ik wel snap: in het dorp kunnen ze natuurlijk een muis tegenkomen met gif in zijn lijf. Dode muizen laten ze gelukkig liggen. Ze worden hooguit besnuffeld.
Met de muis heb ik geen medelijden: de honden zijn razendsnel. De muis is dood voordat hij er erg in heeft. "

 

Er is ook geen gevaar, maar in het topic waren mensen die adviseerden even de dierenarts te bellen. Ik denk dat de desbetreffende DA stiekum wel zou hebben moeten lachten ;-)

 

 

honden page profiel judithjudith 1 doggies

honden foto van judith

ja dan blijf ik dus bij mijn mening. Waarom die honden met die muis aan de gang laten als je ze gewoon mee kunt trekken.

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" ja dan blijf ik dus bij mijn mening. Waarom die honden met die muis aan de gang laten als je ze gewoon mee kunt trekken.
  "

 

Omdat Shad de muis al had, hij liet hem weer los op de weg. Maar bij de eerste sprong had hij al beet. Die muis was al zo goed als dood. 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hier hetzelfde, aan de lijn kan ik het meestal wel voorkomen. Maar het blijft lastig als ze er 1 ziet duikt ze inderdaad direct er op. Ik trek haar wel gelijk mee eigenlijk en probeer het voor te zijn.. Bij mijn ouders thuis zitten in de tuin ook soms wat muisjes. Daar loopt ze gewoon los..en helaas heeft ze dusver ook al 2x een muis weten te vangen.. Met 1 klap van een voorpoot zijn ze meestal al finito, dus dan is er nog weinig aan te doen/redden. Ik probeer het in de gaten te houden, maar om haar constant aangelijnd te laten in de tuin vind ik te ver gaan. Ze mag buiten al bijna nooit los ivm jachtinstinct en hondagressie.. Dan wil ik haar in de tuin niet ook nog eens vast moeten houden.
Het is dus niet zo dat ik haar bewust op muizen laat jagen of haar opjut om dat te doen, maar ik kan er gewoon niet 24/7 bovenop zitten. Hier in de buurt komen we bijna nooit muizen tegen, maar met de training zitten we in een dorp..en daar heb je die gewoon veel meer. Dan moet ik mijn ogen al op de situatie houden..en dan heb ik gewoon geen ogen over om ook nog eens de muizen in de gaten te houden. Dit is trouwens alleen met Lady. Misia die heeft alleen een vogel-obsessie.. maar dat is alleen achterna rennen, als ze de kans krijgt er 1 te pakken doet ze het niet. Wel staat Misia Lady bijna een soort van aan te moedigen af en toe, lijkt het..als Lady zo'n muis probeert te vangen, haha

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Overigens presteert Spot het ook tjdens het hardlopen; ineens een jump naar rechts en met een muis in de bek tevoorschijn komen. Zo snel zijn ze... Ik krijg echt niet eens de kans te reageren.

@judith; wil je een keer met Spot wandelen bij ons rond het dorp in deze tijd van het jaar?

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Mijn honden hebben rauw vlees gegeten en krijgen nu brokken. Ze verdragen de muizen nog steeds. Het enige waar ik wat huiverig voor ben zijn de vlooien die muizen bij zich kunnen hebben. Niet voor de honden, maar ik ben meestal degene die beten oploopt. Wat ze ervan zouden kunnen krijgen zijn wormen...

Mijn dierenarts is een grappenmaker. Hij zou een tegenvraag stellen: "had je hem zelf willen opeten?"

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik merk het ook met de vliegen hier.
( misschien een raar voorbeeld )
Luna krijgt ze echt niet te pakken al probeert ze het wel.
Hus heeft ze meestal in een klap.
Je hoort die tanden op elkaar klappen en de vlieg is weg.
Zo snel.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ja...., éénmaal beet is hier ook een extra barfhapje.

Het klinkt hard, maar ik ga een muis die in een oogwenk gevangen is door Aysa, echt niet laten lijden door hem uit haar bek te proberen te krijgen.

 

Bij Misty lukt dat wel...., die bijt niet, maar hapt.., en als ik verschrikt roep 'los', gaat braaf d'r snuit open en springt de muis hevig geschrokken naar buiten en kan vluchten..., (hoewel ik me afvraag of hij 20 meter verderop niet als nog dood neervalt van een hart attaque)

 

Bij Aysa heeft ervaring geleerd dat ik in geval van 'raak' ze maar beter de muis kan opeten, omdat die absoluut niet zal overleven..., als ze al los zou laten.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ze zijn inderdaad razendsnel! Hier bij ons wandelen we vaak langs het water en dan ben ik altijd alert voor de watervogels. 99% van de tijd gaan ze zelf in het water of heb ik ze gezien en kan een bochtje maken maar die 1% is Orga toch wel een pak sneller dan mijn reactievermogen. Hij heeft die eend dan waarschijnlijk al lang geroken... Tot nu toe is het al 2 of 3 keer voorgevallen dat hij ze vasthad, maar gelukkig bij hij niet. Hij heeft ze gewoon vast, kijkt dan heel dom rond en laat ze weer los. Ik hoop dat dat zo blijft! 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Ow Luna kan ook zo heerlijk ineens met 4 de poten een sprong in de berm maken en die loopt dan nog wat korter aan de lijn, zij het nog wel trekkend maar idd .... ik zie die muizen niet hoor dus kan het ook niet voor zijn. 

 

Ikzelf had vandaag muis ervaring door onze lieve kat .... tsja ... houd dat maar eens tegen lukt ook niet ;)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier toevallig ook zoiets. Dobby steekt zijn neus in een struik in de woonwijk. Gebeurt dagelijks. Ineens ruk, duik, *verwoed om zich heen grijpen*. Geen idee of het raak was of niet, maar dat voorkom je dus niet. Dob zat aan een 2m politielijn die aan halsband en tuig zat en had dus maximaal 1m speling. Dat was genoeg. Doe je weinig aan.

 

En als hij beet heeft, dan maar gelijk de genadeslag uit laten voeren. Ik heb ooit een keer een roofvogel op de stoep gezien die met een klein eendje in zijn klauwen zat. Ik was gestopt en twijfelde: eendje redden of niet? Toen bedacht ik dat het eendje toch al gewond moest zijn. Geen idee uit welke sloot hij kwam. Of hij het zou overleven was de vraag. Nou, toen maar door gefietst en de roofvogel zijn maaltje laten houden. Zo is het ook met muizen: redden is nutteloos, dan maar een snelle dood.

honden page profiel BibouBibou 3 doggies

honden foto van Bibou

Ik heb het er ook altijd moeilijk mee als een muisje (of vogeltje of egeltje of ...) gegrepen wordt. Maar als ik een aantal reacties lees, vraag ik mij wel af of sommige mensen die reageren wel al katten bezig zagen. Katten doen dat toch zeer vaak. Willen we dan een wettelijk verbod tegen katten of alle katten in benches of aan een leiband?

 

Natuurlijk bedoelen de meesten de reacties wel genuanceerd. Als mijn hond op een diertje zou aflopen probeer ik die ook tegen te houden, als er een vleermuis binnenvliegt bij ons (gebeurt helaas wel eens, want we hebben vijvertje vlak bij raam) dan proberen we kat weg te houden en beestje buiten te krijgen... Maar soms zijn we ook te laat en krijgt het diertje een rake klap.     

Het is ook wel eigen aan de natuur, hé!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Ik heb het er ook altijd moeilijk mee als een muisje (of vogeltje of egeltje of ...) gegrepen wordt. Maar als ik een aantal reacties lees, vraag ik mij wel af of sommige mensen die reageren wel al katten bezig zagen. Katten doen dat toch zeer vaak. Willen we dan een wettelijk verbod tegen katten of alle katten in benches of aan een leiband?
 
Natuurlijk bedoelen de meesten de reacties wel genuanceerd. Als mijn hond op een diertje zou aflopen probeer ik die ook tegen te houden, als er een vleermuis binnenvliegt bij ons (gebeurt helaas wel eens, want we hebben vijvertje vlak bij raam) dan proberen we kat weg te houden en beestje buiten te krijgen... Maar soms zijn we ook te laat en krijgt het diertje een rake klap.     
Het is ook wel eigen aan de natuur, hé! "

 Ik weet niet of dit een reactie is op mijn reactie.. Ik neem even aan van wel, maar dan moet je wel even wat beter lezen, want ik geef aan dat het inderdaad kan gebeuren, maar het gaat er bij mij om dat de honden aan de lijn zitten en met een slappe lijn gewoon lekker met de muis aan het spelen zijn, dat zou ik dus niet toestaan. 

 

K

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik ben het eens met Judith... het is zelfbelonend en houdt het gedrag mede in stand. ik kan aannemen dat je het jagen niet ten allen tijden kan voorkomen maar je laat je honden na de vangst gewoon hun gangetje gaan met de muis. in de ogen van je honden worden ze beloond voor dit gedrag want ze moeten de muis niet afstaan, ze mogen het beestje gewoon lekker naar binnen werken.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" ik ben het eens met Judith... het is zelfbelonend en houdt het gedrag mede in stand. ik kan aannemen dat je het jagen niet ten allen tijden kan voorkomen maar je laat je honden na de vangst gewoon hun gangetje gaan met de muis. in de ogen van je honden worden ze beloond voor dit gedrag want ze moeten de muis niet afstaan, ze mogen het beestje gewoon lekker naar binnen werken. "

 



Ik denk niet dat wij het eens gaan worden hoor, maar even voor de helderheid;

- jagen is zelfbelonend gedrag. De beloning zit al in de actie. Daarom is het zo moeilijk af te leren. Het opeten is niet de beloning. Waarom denk je dat veel honden achter balletjes aanjagen? Of flirtpolen leuk vinden? Shad eetzijn muizen nooit op. Spot wel. Dus dat Spot hem afpakt en opeet, tsja.

- ik loop met twee razendsnelle en sterke honden. De muis is al dood. Denk je evht dat ik snel genoeg ben om hier tussen te komen? Zelfs Voorkomen dat Spot terugduikt, ik was er eerlijk gezegd niet op verdacht.

- ik ben al vrij snel / fit. Mijn vader bv houdt de lijn niet meer vast. Die ligt nl bij dit soort acties ondersteboven. Ik heb bij allebei de honden een GL om. Toch presteren ze het om mij mee te trekken door de snelheid van hun actie.
Terwijl ik wel sterk genoeg ben om ze te houden als ik het aan zie komen.

- Shad was 5 maanden oud toen hij zijn eerste muis ving. Ik heb ze bewust als pups geen piepspeeltjes of wat dan ook gegeven. Dit is geen aangeleerd gedrag, maar dit zit enorm sterk in husky's. Dit is er niet 'uit te trainen' interessant in dit opzicht is Ray Coppingers Dogs over 'Gedragssequenties' dus een soort basale gedragspatronen die ze obsereveren bij pups. Daar zitten tussen de rassen hele grote verschillen in, zelfs als je ze bij een andere moeder legt. Husky's jagen op elkaar vanaf dat ze kunnen lopen (gedrag oefenen) terwijl bv Pyrenese berghonden dat niet of nauwelijks doen, een beetje bij 6 maanden. Dat gedrag is veel minder sterk aanwezig, veel minder ingerprent al in het nest bij het ene versus het andere ras.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Overigens heb ik dat wel een poos gedaan; los en dan meteen doorlopen. Ze laten prima los, des te eerder klaar voor de volgende jacht. En verder; echt waar, ik vind een zwaargewonde muis terug de natuur in laten gaan echt veel zieliger dan dood....

Spot heeft het 1 keer gepresteerd om muis 2 te vangen met muis 1 in de bek. Geeft wel aan dat de jacht op zich zoveel leuker is dan de muis.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)



- ik ben al vrij snel / fit. Mijn vader bv houdt de lijn niet meer vast. Die ligt nl bij dit soort acties ondersteboven. Ik heb bij allebei de honden een GL om. Toch presteren ze het om mij mee te trekken door de snelheid van hun actie.
Terwijl ik wel sterk genoeg ben om ze te houden als ik het aan zie komen.

-
Daar blijf ik me ook nog steeds over verbazen hoe snel ze kan zijn en de kracht die in dat kleine lijfje zit. En soms dan is de muis of wat ze ook ziet iets verder weg dus dan trekt ze mij ook mee. 
Ik blijf me afvragen bij degene die hier wat anders over denken .... wat is het verschil tussen de kat die van alles vangt, muizen, vogels en een hond die een muis vangt. 
Onze ene kat die dood alleen de muizen en dan is de lol ervan af, de ander ja die eet ze op. Dus ik ben het met wakkere husky eens dat het meer om de actie gaat dat dat de beloning al is. Zodra dat gedaan is .... 
In luxenburg speelde onze kat met een salamander. Poot op de staart zodat ie niet weg kon, zolang die salamander niet bewoog was het voor Sam niks aan en liet ze los en hup daar ging het beestje weer en Sam er weer achteraan. 
De keren dat we het zagen ok ... dan kan je haar erbij weghalen maar ja .... 
 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

jagen is niet zelfbelonend zo lang je hond niets vangt. we leren onze honden ook balletjes apporteren dus ze gaan achter de bal aan en geven de bal daarna af.

 

ik had de honden van de muis doen afblijven en de muis achtergelaten zodat de beloning minder groot is en op die manier duidelijk gemaakt aan hun dat hun gedrag niet gewenst is.

 

een GL is een tijdelijk hulpmiddel dat je gebruikt tijdens het trainen. wat je honden hier met de GL aan doen is helemaal niet zo gezond voor hun nek. je mag aan de GL niet trekken. ik heb voor Nala en Kira ook een GL gebruikt toen ik zwanger was maar ik heb hen nooit terug getrokken... als de lijn aanspant geeft de GL druk op de snuit, trekt je hond verder dan keert de snuit naar jou. de bedoeling is dan dat je stil staat en je hond bij je roept.

de GL heeft duidelijk weinig of geen effect op je honden, gebruik dan liever een tuig waar je de lijn vooraan moet vast maken.

 

je hebt je duidelijk neergelegd bij dit gedrag van je honden en wil er nog weinig aan doen want het haalt toch niets uit. ik lees dan ook enkel maar veel excuses voor hun gedrag. ik ken een paar baasjes met husky's maar die blijken weinig last te hebben van dit probleem als de hond aan de lijn is.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)


 
je hebt je duidelijk neergelegd bij dit gedrag van je honden en wil er nog weinig aan doen want het haalt toch niets uit. ik lees dan ook enkel maar veel excuses voor hun gedrag. ik ken een paar baasjes met husky's maar die blijken weinig last te hebben van dit probleem als de hond aan de lijn is. "

 

Dit gaat zo'n discussie worden van een welles nietes .... maar blijkbaar ken je bepaalde mensen niet goed genoeg om te weten hoe en wat. 

 

Ik ga hier dan ook maar verder niet meer op in. Maar om te zeggen .... wil er nog weinig ... geeft aan .... dat je het totale plaatje niet ziet / kent of weet. 

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co 3 doggies

honden foto van Sylvie & co

Mijn jack russel pakt ook muizen en ratten maar alleen als hij losloopt of thuis in de tuin, weiden of stal...niet aan de lijn...maar die weegt dan ook niks tov een husky. Je kan gewoon nooit snel genoeg zijn.
Ik heb een hond gekend die de vogels uit de lucht haalde, zelfs aan de leiband. En dat noemen ze in een fractie van een seconde en dan ben je niet in staat om daarop te reageren (is zelfs wetenschappelijk bewezen in actie en reactie tijd).
Mijn jack bijt en beestje is dood en dan laat hij het gewoon liggen en gaat iets anders doen. Hij is er niet naar op zoek maar wat passeert heeft pech.
Moest hij het opeten liever dat dan iets van viezigheid op straat.
Ik ben van mening laat jouw dier zijn wie hij/zij is.

Mijn paard zal op wandeling met lange teugels gemakkelijk hier en daar een spriet meepakken of een stukje van een boom. Is de aard van het beestje!

Je moet de buizerds, valken,marters en vossen hier zien jagen...dat is ook gewoon de natuur en echt knap om bezig te zien...

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  
Dit gaat zo'n discussie worden van een welles nietes .... maar blijkbaar ken je bepaalde mensen niet goed genoeg om te weten hoe en wat. 
 
Ik ga hier dan ook maar verder niet meer op in. Maar om te zeggen .... wil er nog weinig ... geeft aan .... dat je het totale plaatje niet ziet / kent of weet.  "

 ik ga uit van wat ik op het filmpje zie... de honden zijn redelijk rustig, wandelen met ontspannen lijn en gaan zonder nadenken voor de muis. 

ja dat gebeurde snel maar daarna worden ze niet tot de orde geroepen, mogen ze de vangst opeten en wordt er pas verder gegaan als de honden klaar zijn.

dat zou ik echt anders doen... afblijven van die muis en verder gaan.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Tja, wat doe je er aan.

Ik had ooit een heerlijke hond, kruising poedel x kerryblue, een allerliefst snoetje zat daar op, maar ondertussen kon hij op een totaal onverwachts moment, heel snel graven, en hap....... daar ging de mol......... (dus niet in de molshoop, die vond hij niet zo interessant)

 

Daar was geen snelheid van reageren tegenaan te zetten, en omdat hij nu af en toe een mol ophapte, vonden wij geen reden het dier, wat een zeer aangenaam karakter had, maar continu aan de lijn te houden.

 

En apporteren kon hij als de beste, hij hapte ballen en frisbees achterste voren en ondersteboven uit de lucht en deed niet onder daarin voor een bordercollie, maar het verschil tussen hem en de bordercollies (op de training) was dat hij half terrier was, en dat zat diep in zijn systeem. Maar die vervanging maakte het niks minder hoor, totaal niet zelfs, waren voor hem geheel losse dingen, alsof de hond niet weet dat de bal een ding is, en de mol een prooi, ik denk dat honden dat heel goed weten. Hij heeft zelfs nog jachttraining mee gedaan, en was soms beter als grote jachthonden, en deed keurig wat hem gevraagd werd, en dan toch ........ af en toe zo'n mol.........

 

Vond ik dat leuk.......... nee.

Maar er wordt niks getreiterd of meegespeeld (gaan alle katten bij jullie nu ook aan de lijn en blijven ze binnen, weleens gezien wat voor ravage al die loslopende beesten aanrichten in nestjes met jonge vogels ??) er wordt gewoon effectief gejaagd en opgegeten.

 

Wat betreft de uitdaging van Mireille een rondje te lopen met haar honden:

Haha, nou ik heb wel kennis gemaakt met Spot en Shadow, en ik heb maar niet aangeboden de lijnen even over te nemen, nu heb ik zelf een enorme macht hond lopen, de explosiviteit van de 2 husky's verraste me volkomen en ik heb sindsdien respect voor hun baasjes, die dit "handelen" en dan ook nog in een woonomgeving vol loslopende barfhapjes.

 

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co 2 doggies

honden foto van Sylvie & co

Qua GL discussie...ik opteer voor een cani collar...zelfde principe maar hoofd wordt nooit opzij getrokken. En neen je moet niet bewust trekken maar als je hond vooruit schiet en men is niet mee dan knikt altijd ineens heel dat hoofd opzij. En daar moet je zelf niet voor trekken is gewoon einde van de lijn. Met een cani collar kan het hoofd nooit opzij knikken in zulke situaties. Ik heb altijd zo een naar gevoel als ik zoiets zie gebeuren zeker bij de grote honden. Pinootje met zijn 75kg en dan een slag in de nek als hij zoiets zou doen...75kg in snelheid vooruit en dan einde lijn en 75kg in voorwaartse beweging die stil komt op die nek brrr

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^