De snelle husky heren - pas op muizenleed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)


dat zou ik echt anders doen... afblijven van die muis en verder gaan. "

 

Rest de vraag ... wat is hier anders aan dan de kat die van alles en nog wat uit de lucht vangt en op de grond. 

 

Maar ik denk dat Spot even wilde zien is ie echt dood en dan gewoon weer verder ging lopen ;) 

 

maar wat Husky ook zegt .. hoe vaak vangen ze een muis .... veel minder vaak dan de muizen die ik hier in huis zo nu en dan tegen kom zoals gisteren weer .

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Mijn jack russel pakt ook muizen en ratten maar alleen als hij losloopt of thuis in de tuin, weiden of stal...niet aan de lijn...maar die weegt dan ook niks tov een husky. Je kan gewoon nooit snel genoeg zijn.
Ik heb een hond gekend die de vogels uit de lucht haalde, zelfs aan de leiband. En dat noemen ze in een fractie van een seconde en dan ben je niet in staat om daarop te reageren (is zelfs wetenschappelijk bewezen in actie en reactie tijd).
Mijn jack bijt en beestje is dood en dan laat hij het gewoon liggen en gaat iets anders doen. Hij is er niet naar op zoek maar wat passeert heeft pech.
Moest hij het opeten liever dat dan iets van viezigheid op straat.
Ik ben van mening laat jouw dier zijn wie hij/zij is.

Mijn paard zal op wandeling met lange teugels gemakkelijk hier en daar een spriet meepakken of een stukje van een boom. Is de aard van het beestje!

Je moet de buizerds, valken,marters en vossen hier zien jagen...dat is ook gewoon de natuur en echt knap om bezig te zien... "

 honden zijn geen wilde dieren, ze zijn gefokt door de mens. ik ben van mening dat je hond mag zijn wie ze is maar dat er wel regels zijn waar ze zich moeten aan houden. stel je voor dat mijn honden niet met andere honden kunnen en ik ze maar laat zijn we ze zijn... komt echt niet goed.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Ik heb er nu ook kennis mee gemaakt, met een jachthond in huis...die vangt ook nog eens muizen..

ik vond en vind het ook heel dubbel, ik vind het eigenlijk ontzettend zielig, ja echt waar

 

maar, het is een beetje wat ze doen, en het is vaak gebeurd voor je het weet...

 

enige waar ik nu nog echt moeite mee heb is als ze niet meteen dood zijn, dat het muisje nog even leeft...

 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  
Rest de vraag ... wat is hier anders aan dan de kat die van alles en nog wat uit de lucht vangt en op de grond. 
 
Maar ik denk dat Spot even wilde zien is ie echt dood en dan gewoon weer verder ging lopen ;-) 
 
maar wat Husky ook zegt .. hoe vaak vangen ze een muis .... veel minder vaak dan de muizen die ik hier in huis zo nu en dan tegen kom zoals gisteren weer . "

 

een hond is niet te vergelijken met een kat, dat zijn 2 andere dieren... een hond gaat ook niet op de kattenbak of hoog op de daken lopen of in bomen klimmen.

moesten wij een kat hebben gaat die ook niet buiten zonder toezicht en wordt de tuin zo afgemaakt dat de kat er niet uit gaat.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

"  
een hond is niet te vergelijken met een kat, dat zijn 2 andere dieren... een hond gaat ook niet op de kattenbak of hoog op de daken lopen of in bomen klimmen.
moesten wij een kat hebben gaat die ook niet buiten zonder toezicht en wordt de tuin zo afgemaakt dat de kat er niet uit gaat. "

 

als je een hond aanleert op kattenbak dan doet ie dat hoor zie dat hier nog weleens langs komen dat een hond dat doet maar bon ..... 

 

En als je je kat buiten hebt ... tuin afgemaakt ok ... kat kan er niet uit maar er kan nog van alles binnen komen en houdt dat maar eens tegen. 

En dan een muis of vogel afpakken van een kat .... dat is dan toch veel moeilijker nog. 

 

Maar daarom ... is een discussie van welles nietes ... doch interessante discussie 

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Waarom is een kat een ander dier.

In mijn optiek is de mogelijkheid van honden om met mensen te leven niet gelijk de bepaling dat het dus geen roofdieren zijn, bekijk de gebitjes even en dan weet je waar ze voor gemaakt zijn.

 

Persoonlijk vind ik het heel erg dat er ik zie hoe bij ons in het park katten complete vogelnestjes leegroven, en dan dat treiteren erbij? En dat is dan opeens anders, is toch ook iemands huisdier waar hij mee zit te kroelen en weet ik al niet wat.......

Ik zie totaal het verschil niet.

En degene die zijn kat continu binnenhoudt om jagen te voorkomen moet ik nog ontmoeten, ze worden hooguit ingesloten omdat mensen bang zijn dat ze overreden worden.

 

Dieren blijven dieren, al leven ze bij mensen.

 

De vergelijking met de aanleg van agressie naar soortgenoten (en dus de verplichting als baas dat ten alle tijden te voorkomen van zijn kant) vind ik ook mank gaan.

Ik heb zelf een hond die agressie durft in te zetten naar mensen als hij denkt dat dat nodig is of als zijn geleider daar opdracht toe geeft, dit is puur ingefokt gedrag (net als de hond/hond agressie bij de stafford) dat maakt de stafford noch mijn hond abnormaal op zichzelf gezien, ze doen precies wat wij mensen er in gefokt hebben (uit geselecteerd en benadrukt). Ik moet dat dus ook voorkomen dat mijn hond eigenmachtig gaat handelen.

 

Jachtinstinct hoef je niet in een hond te fokken, dat hoort er in feite in.

Dat het uit veel rassen weg gefokt is (met wisselend succes) is een ander verhaal.

 

En net als Jeroen, ik vond het ook niet leuk, en ik denk TS ook niet, wat ze wil laten zien is hoe snel het kan gaan, en dat je niet altijd kan voorkomen dat er een muisje slachtoffer wordt, maar het is geen tegennatuurlijk gedrag, een hond is een roofdier, en ik denk dat er rassen zijn die zich vrij makkelijk zouden handhaven in een gebied waar voldoende klein wild zit. De husky hoort dat zeker bij.

 

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Tja, het is inderdaad sneu maar het instinct zit er nu eenmaal in. Dit leer je niet aan of af, je kan er wel leren mee om te gaan. De husky (Ares) die wij hebben gehad heeft ook een keer een vogel gebeten, hij zat op een muurtje op de hoek van een tuin en voordat ik de vogel zag zat ie al in z'n bek. Ares was toen 6 maanden oud en ik had niet verwacht dat ie zo snel een wild dier te pakken zou kunnen krijgen. Hij heeft 'm wel losgelaten (hij had de vogel alleen vast en beet niet door) en de vogel was toen ik terug kwam weg dus of ie dood is.. dat denk ik niet. En Ares zijn jachtinstinct was echt minimaal voor een husky dus moet je nagaan wat een husky met sterk jachtinstinct kan doen. Natuurlijk probeer je dit soort dingen te voorkomen maar soms lukt dat niet en ja dan kies ik er liever voor om de honden de prooi dood te laten maken dan gewond achter te laten. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik had het niet op het jagen op zich (die discussie hebben we in dat andere topic al gehad) maar over wat er na het vangen komt.

 

ik zei al eerder dat ik geen voorstander ben van katten op straat laten rondzwerven. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Tja, het is inderdaad sneu maar het instinct zit er nu eenmaal in. Dit leer je niet aan of af, je kan er wel leren mee om te gaan. De husky (Ares) die wij hebben gehad heeft ook een keer een vogel gebeten, hij zat op een muurtje op de hoek van een tuin en voordat ik de vogel zag zat ie al in z'n bek. Ares was toen 6 maanden oud en ik had niet verwacht dat ie zo snel een wild dier te pakken zou kunnen krijgen. Hij heeft 'm wel losgelaten (hij had de vogel alleen vast en beet niet door) en de vogel was toen ik terug kwam weg dus of ie dood is.. dat denk ik niet. En Ares zijn jachtinstinct was echt minimaal voor een husky dus moet je nagaan wat een husky met sterk jachtinstinct kan doen. Natuurlijk probeer je dit soort dingen te voorkomen maar soms lukt dat niet en ja dan kies ik er liever voor om de honden de prooi dood te laten maken dan gewond achter te laten.  "

 meestal is een muis al dood bij het vangen er van.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

maar daar hebben we het ook over ... wat komt er na het vangen. 

 

Onze kat die rond om het huis blijft vangt toch nog van alles en nog wat. 

 

En wat al eerder gezegd is ... bij het ene ras is het instinct meer aanwezig dan bij een ander ras. Onze Ierse wolfshond was er ook zo een ... de anderen lieten al het wild voor wat het was maar hij niet. 

 

Maar je kwam met vergelijking kat en hond .... en wat is het verschil daar tussen. Waarom kan / mag een kat wel met van alles en nog wat spelen en bij bepaalde rassen is het ineens een punt van discussie terwijl zij maar een paar keer iets te pakken krijgen. 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" maar daar hebben we het ook over ... wat komt er na het vangen. 
 
Onze kat die rond om het huis blijft vangt toch nog van alles en nog wat. 
 
En wat al eerder gezegd is ... bij het ene ras is het instinct meer aanwezig dan bij een ander ras. Onze Ierse wolfshond was er ook zo een ... de anderen lieten al het wild voor wat het was maar hij niet. 
 
Maar je kwam met vergelijking kat en hond .... en wat is het verschil daar tussen. Waarom kan / mag een kat wel met van alles en nog wat spelen en bij bepaalde rassen is het ineens een punt van discussie terwijl zij maar een paar keer iets te pakken krijgen.  "

 Omdat een kat normaal gesproken niet aan de lijn zit?! Dit filmpje komt voor mij over als een soort vermaak/entertainment fimpje.. Kijk eens wat mijn honden kunnen.. 

 

Hoe de lijn slap hangt en je ze gewoon hun gang laat gaan. Het lijkt me dat je genoeg controle over ze hebt om ze weg te halen. Zo niet is het eigenlijk best gevaarlijk wanneer je met ze over straat loopt.. Wat nou als er een auto aan komt? 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik zie eerlijk gezegd niet in waarom een muis zielig is, en een kip niet. Als de muis opgegeten wordt, betekent dat weer wat minder brok/barf dus wat minder ander dier. Muizen zijn er volgens mij nog steeds genoeg, in ieder geval rondom boerderijen en schuren. Als de honden het dier meteen dood weten te maken, dan is het een stuk diervriendelijker dan hoe wij bijv. Haantjes slachten of hoe we eerst varkens op transport zetten. Dit zag de muis iig niet aankomen. En om het dan te laten liggen? Dat is pas zonde....

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Haha gaan we gewoon in het volgende topic verder discussieren in hoeverre een baasje het maar ''zomaar toestaat'' dat er muizen worden gevangen 

 

voor ts, je hebt je best gedaan met training en blijft er verder wel alert op. Lijkt mij prima toch! Lijkt me ook niet makkelijk 2 husky's aan een mini lijntje braaf uitlaten 

 

Verder ga ik me niet meer mengen in het welles nietes of hoe verschrikkelijk zelf belonend het allemaal wel niet is of wat ze er allemaal ''misschien'' wel niet van kunnen krijgen.

Heb me al genoeg verdedigt in mn topic.

 

 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" maar daar hebben we het ook over ... wat komt er na het vangen. 
 
Onze kat die rond om het huis blijft vangt toch nog van alles en nog wat. 
 
En wat al eerder gezegd is ... bij het ene ras is het instinct meer aanwezig dan bij een ander ras. Onze Ierse wolfshond was er ook zo een ... de anderen lieten al het wild voor wat het was maar hij niet. 
 
Maar je kwam met vergelijking kat en hond .... en wat is het verschil daar tussen. Waarom kan / mag een kat wel met van alles en nog wat spelen en bij bepaalde rassen is het ineens een punt van discussie terwijl zij maar een paar keer iets te pakken krijgen.  "

 jij hebt de kat erbij gehaald en ik heb geantwoord dat een kat anders is (een kat is zelfstandiger en is niet zo gericht op de baas als een hond) en dat ik het eveneens niet goedkeur. 

ik zei ook al eerder dat het niet om het jagen gaat maar om wat er achteraf gebeurt met de vangst. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Omdat een kat normaal gesproken niet aan de lijn zit?! Dit filmpje komt voor mij over als een soort vermaak/entertainment fimpje.. Kijk eens wat mijn honden kunnen.. 
 
Hoe de lijn slap hangt en je ze gewoon hun gang laat gaan. Het lijkt me dat je genoeg controle over ze hebt om ze weg te halen. Zo niet is het eigenlijk best gevaarlijk wanneer je met ze over straat loopt.. Wat nou als er een auto aan komt?  "

 zo komt het idd bij mij ook over. het jagen gebeurt snel maar daarna waren ze rustig genoeg en was er tijd om het af te breken en verder te wandelen.

 

zoals je zegt... wat als er een auto aan komt of een fiets? 

honden page profiel michellemichelle 3 doggies

honden foto van michelle

Even van uit gaande dat iedereen die hier roept het is zielig geen vlees/vis of andere dierlijke producten eet? Anders vind ik het best hypocriet en raad ik je aan bij een slachthuis te gaan kijken, dan valt dit muisje nog mee.

en muizen die aan gif dood gaan hebbn het ook veel slechter die gaan op een echt vreselijke manier dood.

De lijn voering is inderdaad slap maar de honden lopen niet mee zoals de mijne mee loopt als de lijn slap is.
De hussen lopen aan een redelijk slape lijn maar hun hele lijf staat op avontuur modus dus dit soort dingen hebben ze snel gedaan.

had het voorkomen kunnen worden? Ja maar dan mogen ze niet verder al 2 stappen naast haar en dat is ook geen leven.

ik had een paard dat ratten en muizen bij hun staart pakten en verdronkt in de waterbak of ze dood stampten, zielig? Neehoor scheeld overlast.

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Ik zal wel harteloos zijn maar ik vind het juist een mooi gezicht als Bink in de tuin bij ons of bij mijn schoonouders aan het jagen is, van een relaxte hond die zich nergens druk om maakt verandert hij in een bloed fanatieke hond als hij wat hoort/ziet/ruikt. En hij is er nog goed in ook, beter dan de kleine terriërs/boerenfox vroeger op de boerderij.

 

Buiten vangt hij aan de lijn ook regelmatig wat kleine knaagdieren, 9 van de 10 zie ik dat niet aankomen zo snel is hij.

 

Muizen, mollen, ratten etc blijven wel nog steeds ongedierte en als de hond het niet doet dan doen de katten het wel dus ik zie het probleem niet zo.

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" jagen is niet zelfbelonend zo lang je hond niets vangt. we leren onze honden ook balletjes apporteren dus ze gaan achter de bal aan en geven de bal daarna af.

 

ik had de honden van de muis doen afblijven en de muis achtergelaten zodat de beloning minder groot is en op die manier duidelijk gemaakt aan hun dat hun gedrag niet gewenst is.

 

een GL is een tijdelijk hulpmiddel dat je gebruikt tijdens het trainen. wat je honden hier met de GL aan doen is helemaal niet zo gezond voor hun nek. je mag aan de GL niet trekken. ik heb voor Nala en Kira ook een GL gebruikt toen ik zwanger was maar ik heb hen nooit terug getrokken... als de lijn aanspant geeft de GL druk op de snuit, trekt je hond verder dan keert de snuit naar jou. de bedoeling is dan dat je stil staat en je hond bij je roept.

de GL heeft duidelijk weinig of geen effect op je honden, gebruik dan liever een tuig waar je de lijn vooraan moet vast maken.

 

je hebt je duidelijk neergelegd bij dit gedrag van je honden en wil er nog weinig aan doen want het haalt toch niets uit. ik lees dan ook enkel maar veel excuses voor hun gedrag. ik ken een paar baasjes met husky's maar die blijken weinig last te hebben van dit probleem als de hond aan de lijn is. "

 



Er zijn husky's en husky's.....werklijn husky's hebben een veel grotere drive, ook jacht, dan bv showlijn,

En verder ga ik mij hier niet verantwoorden voor het opvoeden van mijn honden. Daar gaat dit topic niet over. Ik wilde laten zien hoe snel ze kunnen zijn en hoe sterk ze dan ineens zijn. Voor het overige gaan we gewoon door met trainen. Heel hard. Om te kijken of we weer zonder GL kunnen.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  zo komt het idd bij mij ook over. het jagen gebeurt snel maar daarna waren ze rustig genoeg en was er tijd om het af te breken en verder te wandelen.

 

zoals je zegt... wat als er een auto aan komt of een fiets?  "

 



Daarom volgens mijn honden bij elke auto en fiets even kort naast mij.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Mijn Lodewijk vangt ook muizen.hij bijt ze dood en laat ze liggen ,Lobke niet die vangt geen muizen, laats ving Lodewijk een muis, maar liet hem los beestje kronkelde langzaam verder ik ben afgestapt en heb de muis een klap met mijn schoen gegeven ,nou wat ik toen te hhoren kreeg van voorbijgangers,beter een tik met een schoen en direkt dood dan zo,n beestje laten lijden.zei een vrouw dat ze het wel ok vond maar dat ik had moeten wachten tot ze voorbij was. natuurlijk zei ik dan was die muis in het hoge gras verdwenen en daar niet meer zichtbaar een lijdensweg gehad. ook Vlaai vangt wel eens een muis dood hem niet en laat hem binnen los nou dan geef ik die muis ook een genade klap . laats lag Vlaai te slapen liep er een muis vlak langs hem een klap met zijn poot . de muis bleef liggen ,omdat ik niet kon zien of hij dood was heb ik hem de genade klap gegeven en in de tuin begraven . ik vind hier niets zielig aan wel als mensen zo,n halfdode muis laten lopen. tenslotte richten muizen ontzettend veel schade aan.  overigens laat ik Lodewijk niet met de muis spelen meestal is het hap en los en verder lopen, ik ben dan even de beul die het dier uit zijn lijden verlost.Hein.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Topic even doorgelezen maar waarom moeten er allemaal andere dingen bij gehaald worden? Is het dan ineens minder erg? Als je alles met elkaar gaat vergelijken dan kunnen we net zo goed niets meer doen, want er is altijd wel wat ergers of zieligers te vinden, toch? "

 



Dat ligt natuurlijk aan de vergelijking ;-) Als het gaat om hoe je aan het vlees komt dat je dier eet, dan is het een relevante vergelijking. Als je wil vergelijken met bijvoorbeeld dierproeven, dan is het al weer schever. Hoewel het bijvoorbeeld ook vreemd is als je makeup gebruikt die getest is op dieren, en dan het vervolgens wel zielig vindt als er een muis opgegeten wordt. Dat is hypocriet, want er lijden dan veel meer dieren voor iets irrelevants als makeup, dan die paar muizen die er opgegeten worden.

Het belangrijkst in deze discussie zouden denk ik argumenten zijn waaruit blijkt dat het jagen van huishonden een negatieve invloed heeft op het ecosysteem. Zoals bijv. als honden in de winter loslopen en dan vogels opjagen; deze vogels raken waardevolle energie kwijt aan wegvluchten en dat kan het verschil maken tussen leven en sterven.

Ik weet echter niet genoeg van het ecosysteem in de zomer om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen. Er zijn natuurlijk heel veel honden in Nederland, maar aan de andere kant zal het overgrote deel daarvan niet in staat zijn om regelmatig iets eetbaars te vangen.
Wel weet ik dat er nog steeds veel op bepaalde diersoorten gejaagd wordt (door mensen) 'om de populatie op peil te houden'. In zo'n geval kan het niet schadelijk zijn als er eens een husky een konijn opeet ipv een mensenjager die hem vol hagel knalt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

In het vorige huis hadden wij kippen, er liepen ook ratten rond te dartelen die op het kippenvoer afkwamen, er waren kikkers, egels, eekhoorntjes, muizen etc. Lola heeft daar nooit belangstelling voor getoond. De muizen binnen vingen we in een levendval en brachten we dan weg.

 

Maar nu heb ik ook kennis gemaakt met hoe snel het kan gaan ineens, we liepen rustig in het bos te wandelen, Lola aan de lijn, was helemaal niet te zien dat ze iets bijzonders rook, maar ineens nam ze een sprong en had een muis te pakken zo snel dat ik het niet kon bevatten. Ik schrok en riep: los, en dat deed ze ook, muisje rent weg en wij liepen door ik nog helemaal verbaasd en Lola heel rustig. De muis zal ook nog wel even heel opgelucht adem gehaald hebben.

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Dat gaat echt zó razend snel! Saar heeft vorige week een mus gevangen. Gelukkig niet doodgebeten, na een "los" vloog het beestje weer vlug weg. 

 

Net als bij katten, denk ik dat het jagen er bij sommige honden gewoon wat meer inzit. En zolang je ze niet opjut om iets te vangen, lijkt het me geen probleem. Ik weet dat Saar dol is op vogels. Bij mij in de buurt zitten veel duiven en kauwen. Grote vogels, die zie ik zelf ook zitten. Als we ze tegenkomen, trek ik haar aandacht zodat ze niet naar de vogels gaat. Maar als we bij mijn ouders tussen de velden lopen, dan kan ik een musje nogal eens over het hoofd zien. Ik denk dat het beter is voor Saar dat ik daar lekker ontspannen met haar wandel, dan dat ik helemaal gestresst elke vierkante centimeter afspeur naar mogelijke prooien. 

 

Saar kan een mus niet in één keer opeten. Maar de honden van TS zijn flink groter, op zo'n klein muisje hoeven ze waarschijnlijk niet eens te kauwen. Op het moment dat de ene hem losliet, had de ander hem al doorgeslikt. Dus ik denk niet dat je daar veel kunt ingrijpen.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Mijn terrier kruising kauwde ook niet op molletjes, gingen gewoon zo naar binnen.

We zagen er ook nooit maar iets van terug, ijzersterke hond trouwens was dat.

 

En ik vind de vergelijking wel terecht, honden (en katten trouwens ook trouwens) zijn grotendeels vleeseters en aangezien dat niet aan een boom groeit moet er van uit hun natuur gejaagd worden.

 

Ik vind het zelf wat hypocriet om de hond wel allerlei diersoorten te voeren (die vaak op een heel wat rottere manier aan hun einde zijn gekomen, nog niet gesproken over het leven dat ze hebben moeten leiden) en dan een gevangen muis die gedood en direct opgegeten wordt dan zo "zielig" en fout te vinden.

 

Op het filmpje van TS wordt de prooi razendsnel gedood en in roedelverband opgegeten...

Ik denk niet dat TS haar honden opzettelijk ooit op wild los laat, integendeel denk ik zo, en daar kunnen dan heel veel mensen met hun honden los in de bossen of bij broedende vogels nog wel wat van leren, maar daar heeft dit toch niks mee te maken, dit gaat zooo snel.

 

Gorby jaagt niet, nul komma nul...... dachten we.
Tot hij een burcht vond van een das...... dat vond hij dus wel wat en in 2 seconden zat hij al gravende met zijn enorme voorpoten 2 meter diep. Tuurlijk haal je hem daar gelijk uit, maar zijn opsporen van die burcht en enorm gedreven reactie verraste ons volkomen.

Zitten die grote hoektanden er toch niet voor niets.......

Gebeurd ons natuurlijk geen 2e maal, want het niet te tolereren, maar goh, wat was dat dier snel

een enorm eind verdwenen, en dan de passie die naar boven kwam......... verbijsterend voor onze zogenaamde "non jager"

 

mijn vorige schnauzer mepte muizen met zijn voorpoten plat, puur ingefokt en uitermate nuttig gedrag als boerderij en erfhond die hij van oorsprong was, mijn schoonvader, als boer en tuinder, was er blij mee, scheelde een hoop gif en het is een stuk genadiger dan dat.

Vangen en wegzetten van muizen........ de man was denk ik echt uit zn schoenen gevallen bij die suggestie, wegzetten naar.......... terwijl daar een schuur vol lekkers staat, dat werkt dus echt niet, zinloos en onbegonnen werk. Katten hield hij niet van, maar wat onze hond deed vond hij geweldig. Er leed geen muis en als hij een poosje was geweest waren de muizen ook een poosje afwezig daarna..... die zijn ook niet gek en leven vrij en blij.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

hier in het losloopgebied was het gras heup hoogte...ja daar had Tosca een fazant, ik riep gelijk nee, zij beet door, nekje denk ik gebroken en liet toen los...ik ben dat losloopgebied niet meer ingegaan, maar soms valt het echt niet te ontwijken hoor. 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"  

Met vergelijkingen kan je zo ver gaan als je wilt. In mijn ogen gaat de vergelijking met slachtdieren niet op, omdat de muis niet bedoeld is als eten toch? Dat zou meer van toepassing zijn als iemand bewust zijn hond laat jagen voor voedsel.

Maar er wordt hier wel makkelijk gesproken over "het is de natuur", tja, "katten jagen ook" of "Er zijn genoeg muizen" (wat ik al helemaal vreemd vind, want het zijn nog steeds individuele diertjes die net als ons pijn voelen).

 

Tuurlijk, sommige dingen zijn ook zoveel malen erger, maar dan is het ook niet meer te vergelijken met elkaar. Het gaat hier niet om slachtdieren, proefdieren, katten die jagen. Het gaat over de hond, en die loopt nou eenmaal met de mens samen, aan de riem of niet. Je hond is geen wild dier, het is je maatje, je huisdier die (hopelijk) thuis lekker zijn bakje voer krijgt.

 

Als baasje moet je gewoon je best doen, om het te voorkomen omdat het simpelweg gewoon niet nodig is. En dat geldt ook voor kattenbaasjes. Daar waren de kattenbelletjes ook voor bedoeld, maar zelfs daar kunnen sommige katten nog mee jagen.

En als het dan onverwachts gebeurd met de hond, vind ik persoonlijk dat je het jachtspel moet afbreken als dat mogelijk is, maar dat ben ik. "

 



Tja, 'bedoeld voor eten'? Door wie? Mensen? Dat mensen sommige dieren houden voor voedsel, betekent natuurlijk niet dat andere dieren niet eetbaar zijn. Muizen staan errug laag in de voedselkring, die zijn eten voor ontzettend veel dieren. Roofvogels, vossen, hermelijnen, wolven, (wilde) katten, slangen, en ga zo maar door. In die zin zijn ze net zo 'bedoeld voor eten' als varkens. Meer, eigenlijk, want varkens worden door veel minder soorten gegeten.

Natuurlijk zijn het individuele dieren die net zo veel pijn voelen, maar dat is mijn hele punt. De koe die in Kims brokken zit, die voelt net zo veel pijn als die muis. En meer angst en paniek, want zijn weg naar de dood is veel langer en vervreemdender dan deze plotselinge muizendood. Is die dan minder zielig dan de muis, omdat hij 'bedoeld is om op te eten'? Het houden van die koe is een flinke aanslag op het milieu. Zou het milieu niet beter af zijn als er regelmatig muizen werden gegeten?

Ik vind het gewoon raar om het los te koppelen, om te doen alsof je hond, als huisdier, mensenmaatje, 'een lekker bakje voer' krijgt. Dat lekkere bakje voer bestaat óók uit gestorven dieren. Alleen zíe jij die dieren niet sterven. Volgens mij maakt dat voor de meeste mensen het grootste verschil.

Ik snap dat je zegt 'het is niet nodig', maar is het eten van een wild dier erger dan een tam dier? Zou je het niet om kunnen draaien en zeggen, het is niet nodig dat er koeien lijden en sterven voor mijn husky, omdat deze wilde muizen eet?

Filosofische discussie :-)

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

De muis is vaak al dood voor hij het merkt.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Waarom is een kat een ander dier.

In mijn optiek is de mogelijkheid van honden om met mensen te leven niet gelijk de bepaling dat het dus geen roofdieren zijn, bekijk de gebitjes even en dan weet je waar ze voor gemaakt zijn.

 

Persoonlijk vind ik het heel erg dat er ik zie hoe bij ons in het park katten complete vogelnestjes leegroven, en dan dat treiteren erbij? En dat is dan opeens anders, is toch ook iemands huisdier waar hij mee zit te kroelen en weet ik al niet wat.......

Ik zie totaal het verschil niet.

En degene die zijn kat continu binnenhoudt om jagen te voorkomen moet ik nog ontmoeten, ze worden hooguit ingesloten omdat mensen bang zijn dat ze overreden worden.

 

Dieren blijven dieren, al leven ze bij mensen.

 

De vergelijking met de aanleg van agressie naar soortgenoten (en dus de verplichting als baas dat ten alle tijden te voorkomen van zijn kant) vind ik ook mank gaan.

Ik heb zelf een hond die agressie durft in te zetten naar mensen als hij denkt dat dat nodig is of als zijn geleider daar opdracht toe geeft, dit is puur ingefokt gedrag (net als de hond/hond agressie bij de stafford) dat maakt de stafford noch mijn hond abnormaal op zichzelf gezien, ze doen precies wat wij mensen er in gefokt hebben (uit geselecteerd en benadrukt). Ik moet dat dus ook voorkomen dat mijn hond eigenmachtig gaat handelen.

 

Jachtinstinct hoef je niet in een hond te fokken, dat hoort er in feite in.

Dat het uit veel rassen weg gefokt is (met wisselend succes) is een ander verhaal.

 

En net als Jeroen, ik vond het ook niet leuk, en ik denk TS ook niet, wat ze wil laten zien is hoe snel het kan gaan, en dat je niet altijd kan voorkomen dat er een muisje slachtoffer wordt, maar het is geen tegennatuurlijk gedrag, een hond is een roofdier, en ik denk dat er rassen zijn die zich vrij makkelijk zouden handhaven in een gebied waar voldoende klein wild zit. De husky hoort dat zeker bij.

  "

 





Bij deze Goja mijn kat komt nooit buiten en gewoon om de reden dat ik niet wil dat andere mens/dier last hebben van mijn kat. Ik heb al genoeg ellende van andermans katten die mijn tuin vervuilen en duiven van mijn man slopen. Wanneer ik dan zeg ik laat de hond gaan dan mag het niet want dat kan niet terwijl hij ook alleen zijn tuin verdedigd. Maar een hond aan de lijn mag wel een muis pakken en dat vind ik persoonlijk net zo zielig zo'n beestje heeft ook een hartje en gevoel. Mijn honden mogen echt niet jagen. En sorry ik had mijn tel neergegooid en niet blijven toekijken

pagina 2 van 6 123 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^