Voorstel leiband/harnas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Zoals sommige van jullie weten sukkel ik een beetje met mijn gezondheid. De laatste maand gaat het echter veel beter met me en ik zou graag ook wat actiever/vaker gaan wandelen met Luca. Maar het "probleem" met Luca is dat hij nogal hevig uit de hoek kan komen :-)

 

Als hij een ander hondje ziet draait hij door en wilt hij er naartoe. Vroeger kon ik hem perfect houden, nu nog steeds maar ik heb achteraf ontzettend veel pijn. Mijn spieren kunnen dit namelijk niet goed meer aan. Als ik nu met Luca ga wandelen en hij maakt een onverwachtse beweging zit mijn rechterflank volledig vast voor een maand. En is best pijnlijk. Dus ben ik verplicht de hele dag met hem binnen te blijven (hij kan in de tuin) tot mijn vriend thuis is en dan kunnen we pas gaan wandelen.

 

Nu was mijn vraag of jullie misschien een idee hebben om Luca beter in het gareel te houden. Wel rekening mee houden dat Luca een Engelse Bulldog is en dat ik dan liever geen standaard halsband gebruik :-)

 

Momenteel draagt hij zo een harnas met een standaard leiband in hetzelfde materiaal :

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Wat je kan proberen is een lijn met een bungee (elastisch) en aan twee kanten een musketon. Die twee musketons maak je dan allebei vast aan de ring van het borstdeel van het tuig. Je hebt dan bijna een soort "teugel". De bungee helpt de klappen opvangen. Als je een politie lijn hebt zonder bungee, kun je dat ook nog eerst even testen. 

 

Ik heb deze tactiek toegepast met Spot toen hij wel moest hardlopen maar niet mocht trekken. Op een of andere manier remt dit. Hij moest dan wel ook naast / schuin voor me blijven lopen, dicht in de buurt dus. Dit is misschien voor jou en Luca nog wat saai wandelen maar zo kan je haar meteen leren ook wat meer te letten op de mens die aan de andere kant van de lijn zit. 

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Ik heb hier eerder al het advies voor een heupriem voorbij zien komen. En dan misschien in combinatie met een gewone riem die je in de hand hebt? Op het moment dat Luca dan te hard trekt, kan je de "hand"riem loslaten en kan je de klap opvangen met je onderlijf.

 

Al weet ik niet wat er precies met je aan de hand is, dus ik weet niet of dat in jouw situatie zou helpen.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik zou hem liever niet willen leren om ver vooruit te lopen. Want momenteel snapt hij het al dat hij andere mensen moet negeren. Is veel tijd in gekropen :-) Vroeger kwam het soms voor dat we net aan de hoek kwamen en plots kwam er ook iemand achter de hoek uit. Dan flipte hij weer en begon hij te springen en te trekken. Dus hij snapt het wel dat hij links van me moet blijven lopen. Maar ik kan moeilijk op voorhand vragen aan andere baasjes "blijf om dat uur van het straat met je hond" :D

 

Zo een heupriem in combinatie met een vaste lijn zou dan de kracht wat verminderen? Want Luca is wel een spierbundel van 30kg. En als hij even uitschiet voel ik dat wel.

 

Heb een zeldzame vorm van kanker maar doordat ik soms moet bekomen van behandelingen ben ik mijn conditie geregeld kwijt. En mijn spieren zijn ook niet veel meer waard. Dus als ik zelf teveel huishoudelijke klusjes op een dag doe kan ik al last krijgen van spierpijnen. Dus als Luca er even zijn kracht achter zet

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik dacht aan een canicross uitrusting.

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Misschien een (comfortabel) tuigje waar de lijn op de borst aansluit (ik weet even niet hoe ik dat moet uitleggen)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

En anders moet ik toch nog even geduld hebben. Maar toch vervelend hoor, de hele dag binnen en oké Luca is het gewend geworden ondertussen maar ik weet hoe actief hij vroeger was (voor een bulldog zelfs).

 

Maar ik ga al eens rond kijken voor zo een heupriem :-)

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

En kan luca niet met andere honden? Of is het gewoon het enthousiasme dat hij erheen wilt?

Anders is een uitlaatservice misschien een idee? En dat jij dan wel meeloopt,  dan kan jij het opbouwen. 

 

Of zo'n anti trek tuigje waar je de riem bij de borst bevestigd? 

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik vertrouw eigenlijk niemand anders met Luca omdat ze engelse bulldoggen onderschatten. Hij kan zeker met andere honden, hij zou niet liever willen. Maar hij is altijd veel te enthousiast. Soms zelfs TE voor andere honden, maar dat snapt hij zelf niet.

 

Het harnas dat hij nu heeft is al een groot verschil met het vorige. Maar hoe langer hij het draagt hoe beter hij eraan went en begint hij gewoon opnieuw. Ik zal eens kijken voor zo een harnas.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Ik vertrouw eigenlijk niemand anders met Luca omdat ze engelse bulldoggen onderschatten. Hij kan zeker met andere honden, hij zou niet liever willen. Maar hij is altijd veel te enthousiast. Soms zelfs TE voor andere honden, maar dat snapt hij zelf niet.
 
Het harnas dat hij nu heeft is al een groot verschil met het vorige. Maar hoe langer hij het draagt hoe beter hij eraan went en begint hij gewoon opnieuw. Ik zal eens kijken voor zo een harnas. "

 Ook niet als je erbij bent? Want ik neem aan dat ze dan toch ook rekening houden met hoe jij met jouw hond omgaat.  Maar goed, dan moet je wel alsnog een goede match treffen natuurlijk. 

Of misschien wel iemand met je meelopen met een dubbele riem,  zodat jij de controle hebt maar los kan laten als het te heftig wordt? 

 

Lastig in elk geval,  maar wel fijn dat het met jou beter gaat! 

 

Ik zie net dat noortje volgens mij hetzelfde tuigje bedoeld. Het schijnt wel te werken, maar ik heb er zelf geen ervaring mee.  Hopelijk kan het je helpen. 

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik heb er al zeker wel aan gedacht hoor aan zo een uitlaatservice, maar zulke dingen kosten centjes. En als je ziek bent gaan die centjes nu eenmaal naar andere zaken. En als ik zo een dienst wil wil ik zeker mee gaan. Maar dan moet ik ook weer met een planning werken. En van dag op dag kan het zo anders met me gaan. Stiekem wil ik ook graag "zelfstandig" zijn :p

 

Maar ik zoek alvast eens naar zo een heupgordel en een ander type harnas :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Probeer anders eens de lijn vooraan te bevestigen? Ik zie dat jullie een tuigje hebben waarbij dat wel mogelijk is en bij Orga helpt dat goed tegen het trekken! Als je dat dan nog eens combineert met de heupgordel + elastische riem dan neem je een groot deel van de kracht weg. En door de riem vooraan te bevestigen kan hij ook niet zo gemakkelijk voor je uitlopen 

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik dacht ook gelijk aan zo'n bungee lijn, ze zijn niet goedkoop maar ik hoor daar

heel goede verhalen over, het verende van de lijn vangt heel wat schok effect op

 

En dan inderdaad een tuig met een ring voor, misschien niet aardig maar over het algemeen werkt dat heel goed.

 

Een heupriem is fijn, en spaart enorm je arm/schouder, maar....... evengoed moet je wel de kracht hebben, de bungee lijn zou zomaar je al een stuk kunnen helpen.

Volgende forumvraag: meer plassen met warmte?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^