Terugkerende hotspot

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & CharlieSuzanne & Charlie

honden foto van Suzanne & Charlie

Hoi allemaal,

Ik zit de laatste weken met een groot probleem en ik hoop dat er hier wat tips zijn waar ik iets mee kan.

Charlie heeft sinds dit jaar met regelmaat hotspot. Het begon in de herfst en hij is toen door de dierenarts gecontroleerd op vlooien en andere zaken, hij had het toen in zijn zij en na de juiste medicatie verdween het weer. Een paar maanden later kreeg hij hotspot op zijn staart en dit is wederom verdwenen na gebruik van de zalf.

rond 8 april is Charlie naar het pension gegaan en ik kreeg een telefoontje toen hij daar zat: "Charlie heeft weer hotspot, moeten we medicatie ophalen?"
Heb daarmee ingestemd. De plek zat dit keer op zijn rug.

Sinds 8 april is het eigenlijk non-stop hotspot op zijn rug. Het lijkt zich te verplaatsen. Telkens wanneer het de goede kant op gaat, ontwikkeld er een nieuwe plek, vlakbij de vorige. Gisteravond heb ik de vierde hotspotplek ontdekt.

Het is allemaal heel erg frustrerend natuurlijk, want Charlie heeft er echt veel last van en hij draagt nu met enorme regelmaat een kap.
Ik heb al allerlei maatregelen genomen: ander voedsel (hij krijgt nu vers vlees), regelmatig borstelen, hem afdrogen als hij nat is, etc. Ik check hem ook geregeld op vlooien, maar niks te ontdekken.

Ik kan bij de dierenarts een allergietest laten doen, maar dit is erg prijzig en ik heb het op het moment alles behalve breed. Daarbij heeft de dierenarts al aangegeven dat de kans groot is dat er niks uitkomt.

Ik begin nogal moedeloos te worden van de situatie en weet niet meer wat ik moet doen.
Daarom vroeg ik me af of jullie nog tips hebben om dit aan te pakken of dat er dingen zijn die ik nog kan proberen.

Ik hoop echt dat iemand een oplossing heeft.

Thnx :-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat lastig zeg!! Een allergie-test is inderdaad erg prijzig, maar als ik je verhaal zo lees blijven er op een gegeven moment niet veel andere mogelijkheden nog over.

 

Je zou inplaats van een allergietest ook kunnen gaan voor een vlees-soort die eigenlijk nooit gegeven wordt.. dan kun je bv denken aan kangaroe.. Doordat je hond dat nog nooit heeft gehad zal die daar ook geen allergiereactie mee laten zien en kun je nagaan of het inderdaad een allergie is. Daarna kan je steeds meer gaan proberen, om erachter te komen wat precies de allergie is.

Het is helaas wel een manier die veel tijd kost.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Probeer te voorkomen dat je hond het water ingaat. Aan vers voer kan je ook alleen eend geven. Maar waardoor word je hond zo getriggerd dat hij steeds weer hotspots krijgt, is hij soms pas geënt?
ontwormd, vlooien pipet of band om?En wat geef je hem nu als voer. Over het algemeen ontstaat een hotspot door een verminderde weerstand.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Mijn hond heeft heel veel hotspots gehad. Hij heeft atopie, en daardoor lange tijd een zwakke weerstand gehad.
Nu, met behulp van dermatoloog krabbelt hij er aardig bovenop.
Als je zoveel hotspots constateert, zou ik niet te lang zelf op onderzoek uitgaan, maar naar een holistische dierenarts of dermatoloog gaan.
Vlooien pipetjes kunnen ook zorgen voor hotspots, heb ik ondervonden.

Volgende forumvraag: Moerstraten ????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^