En toen sloeg het noodlot toe...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss CMiss C 2 doggies

honden foto van Miss C

jeetje wat een verhaal zeg... met kippenvel en een brok in mijn keel heb ik het zitten lezen..
en voor deze situaties ben ik dus zo bang en daarom ga ik ook een groot blok om voor loslopende staffords..

heel veel sterkte gewenst de aankomende tijd

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Wat een naar verhaal. Ik hoop echt dat kleine Hero er weer boven op komt.
 
De eigenaar van de stafford was natuurlijk schuldig, maar ik vind jullie ook.
Jullie laten een kind van 11 jaar een kleine vatbaar pupje uitlaten. De pup heeft de kans gekregen om de bal van de stafford te pakken, dat had nooit mogen gebeuren, er zijn meer honden die dan naar doen en zo'n pupje is extra vatbaar. Verder had jullie kind niet in de buurt van de buurman mogen komen met de pup als hij die stafford bij had.Het is nu eenmaal gebeurt, maar ik hoop dat jullie en de buurman van dit incident hebben geleerd.  "

 

Weet je, er kan in het leven heel veel fout gaan, als je met alles rekening moet houden, kun je maar beter geen stap meer verzetten (hoewel, de meeste ongelukken wonen in en om huis... in bed blijven dan maar?) 

 

Het zoontje van een vriendin van mij ging ook altijd met hun pupje in de buurt een stukje wandelen, mijn neefje ook met de teckels. De enige keer dat er wat fout ging was toen mijn zwager hem los liet.

 

Dit is een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden met een Stafford eigenaar die een foute keuze maakte (hond los laten). Daarnaast vind ik het van weinig empathie getuigen om op dit moment te praten over "schuldig" tegen mensen die net een heel traumatische gebeurtenis mee hebben gemaakt. 

 

En voor de baasje van Hero, heel veel sterkte! en heel veel beterschap voor de kleine Hero gewenst

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

"  

 

ben ik niet met je eens  als ik de hond los heb en ik kom een andere eigenaar tegen die zijn hond ook los laat ga ik er vanuit dat het een sociale hond is .(en dan ben ik volwassen ) Kinderen van 11 denken nog niet zo erg in gevaar en gaan eerder van het vertrouwen van een volwassenen uit !

De buurman is de volwassenen en hoort ook zodanig te handelen ,zeker als je weet dat je een verknipte hond hebt moet je haar zoon waarschuwen en je hond aanlijnen !

  "

 



de buurman had op zeker beter moeten weten, en is ook de hoofdschuldige en ja 11 zullen ze wel ongeveer wel of niet weten , wat wel of niet goed is en de ouders hebben ook hun verantwoordelijkheid omdat hun kind te leren , dat niet iedere hond lief is en te vertrouwen. teminste dat heb ik mij kids wel geleerd.maar ik hoop dat hun pupje er snel bovenop komt, dat is het belangrijkste .

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Wat een naar verhaal. Ik hoop echt dat kleine Hero er weer boven op komt.
 
De eigenaar van de stafford was natuurlijk schuldig, maar ik vind jullie ook.
Jullie laten een kind van 11 jaar een kleine vatbaar pupje uitlaten. De pup heeft de kans gekregen om de bal van de stafford te pakken, dat had nooit mogen gebeuren, er zijn meer honden die dan naar doen en zo'n pupje is extra vatbaar. Verder had jullie kind niet in de buurt van de buurman mogen komen met de pup als hij die stafford bij had.Het is nu eenmaal gebeurt, maar ik hoop dat jullie en de buurman van dit incident hebben geleerd.  "

 Ik denk dat dat niets verandert had aan de zaak of je nu een 11 jarig kind de pup laat uitlaten of niet dat van die bal ben ik het ook niet mee eens .. Je mag niet vergeten dat dit op een losloopweldje gebeurd .. Ik ga er dan vanuit dat de hond die daar loopt sociaal is tenzij dat de eigenaar zegt nee je mag er niet bij mijn hond kan naar doen. Of de eigenaar pakt de bal weg. Maar de schuld geven aan iemand waarvan de hond de bal pakt van een andere hond in een losloopveld ...

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

Wat een drama. Ook ik kijk hier gemengd naar. Ik snap dat je ook te doen hebt met de buurman. Maar als je nu al weet dat hij gebeten heeft, laat je hem niet los.

Vorige maand ook mijn labrador aangevallen door de buurt staff. Ook die moet al heel lang een muilkorf aan van de politie. Maar ze doet het gewoon niet.

Ze betaalde ook de dierenarts.. maar toch vind ik het niet kunnen

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Zo te horen zal Hero fysiek wel grotendeels herstellen, maar je zoon zal wel een flinke klap gekregen hebben. Zulk soort beelden blijven in je kop doorzingen, eindeloos herhaald. Je hebt wel drieduizend scenario's wat je had kunnen doen, of had je maar 5 minuten later naar buiten gegaan, of.... Echt toppie dat je slachtofferhulp voor hem inschakelt. En vergeet niet dat dit maanden kan gaan duren, je zoon zal zich ongetwijfeld ook schuldig voelen dat het zo lang duurde voor hij Hero te pakken had na zijn paniek vlucht.

 

Ook vind ik dit echt niet (deels) de schuld van de zoon. Een pup zou een vrijbrief moeten hebben. Is dat niet zo, dan is er iets mis met de hond die van een pup een probleem maakt, en zo ongeveer een moordaanslag pleegt.

 

En ja, het valt mij ook op, héél veel Stafford voorvallen op het forum de laatste twee weken. Zouden dit de spreekwoordelijke goed-weer-wandelaars zijn?

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik hoop dat Hero goed zal herstellen!!
De pup van een klasgenoot van me heeft dit ook meegemaakt. Ook het oogje eruit 'geplopt'... 
Uiteindelijk het oogje niet meer kunnen redden en helaas was het hondje ook in zijn groeischijf gebeten.. Hierdoor groeide zijn schedel niet tot nauwelijks meer en kreeg hij enorme klusteraanvallen... Uiteindelijk zo heftig dat hij is ingeslapen .

 

Heel veel sterkte nogmaals!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

" Zo te horen zal Hero fysiek wel grotendeels herstellen, maar je zoon zal wel een flinke klap gekregen hebben. Zulk soort beelden blijven in je kop doorzingen, eindeloos herhaald. Je hebt wel drieduizend scenario's wat je had kunnen doen, of had je maar 5 minuten later naar buiten gegaan, of.... Echt toppie dat je slachtofferhulp voor hem inschakelt. En vergeet niet dat dit maanden kan gaan duren, je zoon zal zich ongetwijfeld ook schuldig voelen dat het zo lang duurde voor hij Hero te pakken had na zijn paniek vlucht.

 

Ook vind ik dit echt niet (deels) de schuld van de zoon. Een pup zou een vrijbrief moeten hebben. Is dat niet zo, dan is er iets mis met de hond die van een pup een probleem maakt, en zo ongeveer een moordaanslag pleegt.

 

En ja, het valt mij ook op, héél veel Stafford voorvallen op het forum de laatste twee weken. Zouden dit de spreekwoordelijke goed-weer-wandelaars zijn? "

 

dat zijn de ontverantwoordelijke goed weer wandelaars :'(

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat een verschrikkelijk verhaal! Ik heb dit met een brok in mijn keel gelezen. Arme Hero... 

 

Ik hoop dat hij snel weer beter is, zijn normale pup-leven kan oppakken en weer zorgeloos kan spelen. 

 

En jullie heel veel sterkte toegewenst de komende tijd. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Het zal bij iedere 11 jarige anders zijn. Mijn zoon is zeker heel erg goed in staat om onze hond uit te laten. Ik vind (en dat is mijn mening, dus hoeft niet iedereen het mee eens te zijn) dat wij (en dan met name mijn zoon) hier echt geen fout in hebben gemaakt. Mijn zoon heeft ondanks zijn pas 11 jaar een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is al zijn hele leven goed bekend met welke dieren dan ook. 
 
Hier zullen alle meningen over verdeelt zijn, maar ik denk dat dat zowel hond als kindafhankelijk is..... Zoals ik al zei laat mijn zoon de hond alleen los op het losloopgebied waar dat ook veilig zou moeten kunnen.....  "

 Mijn dochter was ook 11 toen we onze pup kochten, liet haar ook uit. Prima leeftijd om een hond uit te kunnen laten.

Wat met de pup gebeurd was, had ook gekund als hij met Esmee zelf of haar vriend liep. Zo een aanval kan je niet makkelijk voorkomen.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

Jeetje hier gaan mn nekharen weer van overeind staan :-(

 

heel veel sterkte voor jullie en ik hoop dat jullie hondje er zo goed mogelijk bovenop komt.

 

dit is weer een van die dingen dat ik denk potverdorie, als je weet dat je een verknipte hond hebt en zeker zo'n sterk ras handel ernaar en ga niet denken dat je hondje zo lief sociaal is.

ook hier zie je dus weer wat een impact een speeltje alleen al ook kan hebben.

 

Hoop echt dat jullie hondje er zo goed mogelijk bovenop komt. En dat ook jullie dit rustig een plekkie kunnen geven.

 

honden page profiel RobertRobert 3 doggies

honden foto van Robert

Jeetje wat een verhaal. Hoop dat het helemaal voorspoedig afloopt. En mocht hij toch niet meer kunnen zien met het oog, ik ken een hondje met een oog die het prima doet. Maar leuk is het niet.....

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

brrrrrrr....afschuwelijk.... wat een verhaal... een nachtmerrie....!

er is al zoveel gezegd...van mij een warme knuffel voor jullie allemaal...

ik hoop dat jullie kleine hero zich er weer helemaal bovenop knokt...,sterkte met alles..

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Jeetje wat heftig allemaal!
Eerlijk gezegd had ik een jongetje van 11 niet alleen gelaten met een hond/pup.
De buurman is wel netjes met hoe hij er mee omgaat, het is niet goed dat zijn hond dit gedaan heeft natuurlijk.
Maar wel fijn dat hij het niet ontkent enzo.
Heel veel sterkte en beterschap met je hondje!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hier zijn geen woorden voor ......redt je een hondje uit de hel in Spanje...komt het beestje hier zoiets tegen. Knap werk van jullie DA moet ik toch even zeggen en bravo voor jouw koelbloedigheid. 

Nu duimen dat Hero hier geen nare karaktertrek  aan overhoudt, fysiek is zijn lijfje wél al blijvend beschadigd

Het zou niet mogen dat onverantwoorde mensen met zulke honden niet méér afweten van het ras en hun bijtgedrag.  

En dat het zijn balletje was ? .....in een losloopgebied moet je daar dan nog extra voor oppassen als baas. Zoiets weet ík wel dat dat problemen geeft....

 

Ik hoop echt dat jouw Herootje goed herstelt en hoop op een klein wondertje voor zijn oogje  Sterkte en nog eens wát een baasjes zijn jullie. 

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

hoop zeker ook dat je zoon hulp krijgt om dit te verwerken. zal niet makkelijk zijn.
maar sterkte ermee.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Ik heb het verhaal met tranen in de ogen gelezen. Ik mag me niet voorstellen dat dit met mijn volwassen hond gebeurt, laat staan met een pupje 

Ik wens jullie veel sterkte bij de verwerking en hoop dat het goed komt met Hero. Turbo en ik duimen in elk geval 

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Wow heftig hoor! Ik hoop dat Hero zijn oog kan houden, heel veel beterschap gewenst!

 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Wow.. wat een verhaal zeg. Wat een slecht begin heeft Hero gehad, maar wat houdt die zich sterk! Mag je zeker trots op zijn!

 

Vind het trouwens heel hartverwarmend dat iedereen zo bezorgd is en erin meegaat. Buren, vrienden, ... Gelukkig heb je steun van hun gekregen, het is al zo'n groot drama en moesten jullie er alleen voor staan..

Maar goed, ik wens onze sterke, dappere Hero véél beterschap. Ik hoop dat alles snel geneest, en dat die niet te veel pijn heeft. En hopelijk komt het goed met zijn oogje.

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

Wow, ben echt geschrokken van dit verhaal. Van dat oog vind ik echt eng :s , maar misschien komt het nog goed met het oog!

Ik vind dat de eigenaar na het incident wel heel correct heeft gehandeld. Maar ik vind wel dat jullie beiden in fout zijn; ik zou een 11 jarige ook niet snel alleen de hond uitlaten, zeker niet in een losloopgebied; want als er iets gebeurt, kan dat kind niet ingrijpen. Anderzijds is de eigenaar van de Stafford in fout omdat hij weet dat hij een agressieve hond heeft, dan zou die ook niet moeten loslopen.

En ik denk ook inderdaad dat het vooral te maken had met de bal, mijn Lola wordt ook erg jaloers als een andere hond in de buurt van haar bal of tak komt...

Wanneer ik met een tennisbal speel, weet ik dat ze nooit naar een andere hond zou gaan (ze is dan zo gefixeerd op die bal en mij dat de buitenwereld en andere honden voor haar niet bestaan). Daarom laat ik ze wel los als ik met een tennisbal speel (eigenlijk niet op een losloopgebied, maarja).

Heb 1x een ongelukje gehad dat er een andere vrouw met haar Jack Russel ook met een tennisbal aan het spelen was, ik had haar niet gezien, want ze kwam langs achter mijn rug. Lola zal gedacht hebben dat het haar tennisbal was, en toen heeft ze die Jack gebeten, al geluk geen wonden ofzo. Lola weet wel wat haar speeltjes zijn, en als ik op een hondenwei ben en iemand heeft zijn eigen bal bij, dan is ze er ook niet jaloers om, omdat ze weet dat het niet van haar is. Bij het incident met de Jack Russel moet ze gedacht hebben dat het haar bal was. Nu laat ik haar nog steeds los, en er is nooit meer iets gebeurd.

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Esmee, sterkte voor jullie en zo'n goed mogelijk herstel voor je hondje gewenst. 

 

Ja, dan denk je echt wel dat je in een nachtmerrie terechtgekomen bent.

 

Al m'n medeleven ...

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat vreselijk. Ik kan niets anders dan jullie sterkte wensen en hopen dat jullie prachtig

hondenventje gauw opknapt en zijn oog mag behouden.  

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Vreselijk dat je zoiets mee moet maken, de angst van elke hondenbezitter denk ik... 

 

Wie er ook met het hondje wandelde, die zijn schuld is het niet, dit was ook gebeurd met een volwassen persoon... Je kunt dat niet inschatten, de hond liep los en je vertrouwd het op dat moment... 

 

De eigenaar van de aanvallende hond had dit wel in kunnen schatten, je hond los na meerdere incidenten is al niet slim, de hond ook nog los houden als er andere honden en zelfs pups in beeld zijn is ook niet slim.

 

Gelukkig heeft de eigenaar zijn verantwoordelijkheid daarna wel genomen, het is alleen spijtig dat er nu een pup zwaar gewond is en een andere hond ingeslapen terwijl het niet nodig had hoeven zijn...

 

Ik wens jullie heel veel sterkte, want dit zal flink tijd kosten om te verwerken!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb met verbazing je verhaal gelezen. Wat afschuwelijk om dit mee te maken. Voor jezelf, je zoon, je partner, je pup en de buurman. Je hebt zo te horen een super pup die wil heel graag leven!

 

En andere mensen kunnen hier van leren dat:

- speelgoed een manier is op gedrag op te wekken wat we liever niet willen zien. Bv. Mijn bal!

- ga een praatje maken alleen dan met het doel om op afstand rust te creeëren

- laat kinderen niet alleen lopen met een hond/pup. Een kind kan nog niet inschatten wat goed of minder goed is voor een hond/pup

- een oudere hond vind een pup niet altijd leuk. Sommige volwassen honden hebben helemaal niets met puppen vandaar eerst op afstand laten kennismaken

 

Ik wil jullie heel veel sterkte toe wensen in deze nare periode en met name voor je zoon want die had de beste bedoelingen!

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat afschuwelijk wat jullie hebben meegemaakt.

Heel veel sterkte voor Hero!

En ook voor jullie zoontje en jullie zelf, als ik bedenk als ik in jullie schoenen had gestaan lijkt het een grote nachtmerrie om mee te maken.

 

 

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Wat een heftig verhaal zeg !

Ik wil jullie heel veel sterkte toewensen en hoop met heel mijn hart dat Hero er weer helemaal bovenop komt en weer kan zien met zijn oogje.

Dikke knuffel voor Hero !!!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Vreselijk dit! Dit was dus al de 5e keer dat de nu overleden staffort een hondje pakte...een puppie zelfs! echt heel heftig ! Jullie puppie trekt jullie er doorheen door weer vrolijk zichzelf te zijn, krachtig hondje hoor! Hoe gaat het nu met jullie en vooral ook jullie zoon?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  

de buurman had op zeker beter moeten weten, en is ook de hoofdschuldige en ja 11 zullen ze wel ongeveer wel of niet weten , wat wel of niet goed is en de ouders hebben ook hun verantwoordelijkheid omdat hun kind te leren , dat niet iedere hond lief is en te vertrouwen. teminste dat heb ik mij kids wel geleerd.maar ik hoop dat hun pupje er snel bovenop komt, dat is het belangrijkste . "

 

Ben het wel met je eens dat ouders hun kinderen ook kunnen leren dat andere honden niet altijd even goed zijn hoor, altijd goed om ze dat mee te geven...maar een hond die een puppie pakt spoort niet! Een gezonde volwassen hond pakt geen puppie!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Heel veel sterkte met jullie Hero maar dit had nooit mogen gebeuren. De Staff eigenaar was zoooo vreselijk fout. Soms denk ik wel eens dat alleen de juiste Staff baasjes op HP zitten en de rest zo'n hond neemt met het gevoel die hond krijg ik er wel onder en juist door dit macho gedrag gaat het veel te vaak fout. Een hond die zes keer verplaatst wordt door incidenten heeft een steekje los zitten alleen al door het verplaatsen steeds,vraag me dan ook steeds af waarom deze mensen aan zo'n hond beginnen.

Hier met Rambo neem ik nooit een risico ook al is hij geen staff maar een kruising Am Bulldog x Mastino dan pas denk ik dat je verantwoord met je hond om gaat. Vreemde honden kleine kinderen pups Rambo gaat vast. Ik kom ook moe thuis van een wandeling met hem omdat ik zo rond loop te kijken of er geen gevaar schuilt.Sommige mensen zeggen dan je moet hem weg doen als je geen vertrouwen in hem hebt maar nee dat verdiend hij niet en zou zeker niet goed voor hem zijn.

De buurman is echt zwaar in gebreke gebleven zeker als je weet dat de hond ook al een kind heeft gebeten pffff het had net zo goed je zoontje kunnen wezen nou sorry dat wil je toch niet op je geweten hebben.

Topic-schrijfster ik hoop van harte en uit de grond van mijn hart dat het bij jullie alle 4 weer goed gaat komen

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  
Ben het wel met je eens dat ouders hun kinderen ook kunnen leren dat andere honden niet altijd even goed zijn hoor, altijd goed om ze dat mee te geven...maar een hond die een puppie pakt spoort niet! Een gezonde volwassen hond pakt geen puppie! "

 

 

En toch ben ik het daar niet helemaal mee eens, er zijn volwassen honden die niets van pups moeten hebben. Spot bijvoorbeeld kan behoorlijk grauwen en snauwen en wil ze niet in zijn buurt. En op een of andere manier test ik dan ook niet verder uit wat hij werkelijk zou doen. Hij heeft een keer los gelopen met een pup, bij onze fokker, die mij aangaf "wacht maar, het komt wel goed"  en inderdaad kalmeerde het wel, maar dat was een jonge, snelle husky van een maandje of 4-5 en geen chi van 8 weken bv, die toch een stuk kwetsbaarder zijn.

 

Volwassen honden en pups, dat hoeft echt niet altijd goed te gaan... (ik weet dat onze fokker ook een teef had die ze ver van de pups van de andere teef vandaan moest houden, want als ze kans kreeg zou ze die echt afmaken. Terwijl ze zelf dus ook pups gehad had zonder problemen. ) 

pagina 3 van 12 12 34 5 6 7 8 9 10 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^