Hap-incident.. wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Een tijdje terug vertelde ik in een ander topic over een incident in de nacht waarbij mijn loslopende spelende hond heel fel uitviel tegen een andere hond. Geen wondjes ofzo, maar hij had hem wel even vast en het beestje is natuurlijk enorm geschrokken en baas ook.. logisch. Wij zijn hier natuurlijk ook erg van geschrokken en laten hem nu helemaal niet meer los in de buurt.

Nu is die eigenaar blijkbaar naar de politie gegaan en mijn vriend (die toen met hem liep) moet komen 'om als verdachte te worden gehoord over vernieling overige objecten.'

 

Er staat niks bij over de hond of wat dan ook, alleen dat hij geen advocaat mag meenemen.

 

Ik zit gelijk met een enorme knoop in mijn maag. Wat kan ons gebeuren? Het hondje had echt niks, behalve veel schrik. Is dit voldoende voor een muilkorfplicht? Dat zou ik echt vreselijk vinden.. Heeft iemand hie ervaring mee? 

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Je zou Mick een pb kunnen geven.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik hoop dat je een waarschuwing krijgt..loslopen mag niet, en het incident wordt serieus behandeld....en terecht.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Hmm eerlijk gezegd sta ik er niet van te kijken dat je opgeroepen wordt. Je geeft zelf aan dat wat er gebeurt is jullie fout is. Ik zou iig wel ern advocaat of jurist raadplegen. Waarschijnlijk niet nodig maar zo weten jullie wel wat je rechten zijn. En een muilkorfplicht is misschien wel handig. Nu is het ern andere hond wat als het een kind was? Loslopen in een woonwijk ook al is t midden in de nacht gewoon niet doen.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik zou willen dat de politie altijd zo serieus met dit soort incidenten omgaat. Meestal is dat namelijk niet zo. Toen de hond van de buren mij aanviel kon ik niet eens aangifte doen en ik had dus wel verwondingen. 

Het is voor jullie natuurlijk niet leuk, maar als er echt weinig gebeurd is en jullie laten duidelijk blijken het ook vervelend te vinden en maatregelen zullen nemen denk ik niet dat er veel kan gebeuren. 

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Alvast dank voor de reacties.

Ik wil mezelf niet hoeven verdedigen, voel me al rot genoeg. Hij liep op een losloopveld bij ons voor de deur, dus gewoon toegestaan. Mijn hond is meer gespannen in het donker dus vandaar waarschijnlijk de heftige reactie. Ik praat het niet goed, maar ik ben niet op zoek naar reacties die me de les lezen, want daar heb ik m'n eigen schuldgevoel al voor.

Ik zal een PB naar Mick doen, dank Roosje.. is hij ervaren? : )

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Reactie gewijzigd wegens antwoord hierboven. 

 

 

Lees nu dat het los loop gebied was. Dan ben ik van mening dat dit gewoon voor beide partijen heel balen is. Vervelend voor jouw hondje dat die bang is dan. Aangedacht een GT voor zijn gedrag soms in te schakelen? Om dit niet nog eens te krijgen. 

 

Succes! Hopelijk voor jullie en je hond alleen een waarschuwing, want lopen met een muilkorf is voor een hond geen pretje. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Alvast dank voor de reacties. Ik wil mezelf niet hoeven verdedigen, voel me al rot genoeg. Hij liep op een losloopveld bij ons voor de deur, dus gewoon toegestaan. Mijn hond is meer gespannen in het donker dus vandaar waarschijnlijk de heftige reactie. Ik praat het niet goed, maar ik ben niet op zoek naar reacties die me de les lezen, want daar heb ik m'n eigen schuldgevoel al voor. "

 Geen verwijting, maar een oprechte vraag: waarom laat je een onzekere hond los in een los loop gebied van een ras die bekend staat om hond intolerantie?

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" tja loslopen waar je hond niet los mag, mag niet. Dan zie je wat ervan komt. Ik hoop voor jullie en je hond een waarschuwing want een hond die een muilkorf om moet loopt ook niet met een pretje.. Al aan gedacht hulp in te schakelen van een GT voor het uitvallen?

Zou toch even babbelen met een advocaat en verder afwachten.. "

 

hond liep los op een losloopplek;) 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Alvast dank voor de reacties. Ik wil mezelf niet hoeven verdedigen, voel me al rot genoeg. Hij liep op een losloopveld bij ons voor de deur, dus gewoon toegestaan. Mijn hond is meer gespannen in het donker dus vandaar waarschijnlijk de heftige reactie. Ik praat het niet goed, maar ik ben niet op zoek naar reacties die me de les lezen, want daar heb ik m'n eigen schuldgevoel al voor. "

ik heb er geen ervaring mee lien, maar ken je de eigenaar van de andere hond...?

heel misschien is het mogelijk om hem vriendelijk aan te spreken, en even samen te praten over het gebeurde....?

wie weet is ie voor rede vatbaar als je laat weten dat jij je er erg rot onder voelt....

ik kan me heel goed voorstellen dat dit niet fijn is hoor...., en nu helemaal omdat je niet weet wat je te wachten staat.....

ik hoop dat iemand je kan helpen....sterkte ermee....

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"  
hond liep los op een losloopplek;-)  "

 

 

Lees het net ja dus heb al me reactie aangepast ;)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Je hoeft jezelf niet te verdedigen. Juist goed dat je hier open en eerlijk mee omgaat. En goed dat je aangeeft dat jullie hond aanviel. Eerlijkheid duurt t langst. Ik wist niet dat t een losloopstrook was. Raadpleeg voor je zelf gewoon even je rechtsbijstand verzekering. 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Persoonlijk zie ik niet in wat het zou uitmaken of het een losloopgebied is of niet. Ook in een losloopgebied mag dit natuurlijk niet.

Ik denk dat je het beste met elkaar kunt gaan overleggen wat een goede oplossing zou zijn. Je zou bv bij het politiebureau je eigen verhaal kunnen vertellen en kunnen aangeven dat je je hond nu niet meer los laat lopen. Dat je er ook van geschrokken bent en dat het nog niet eerder was voorgekomen en ook niet meer gaat gebeuren omdat je vanaf nu je hond aan de lijn houdt.

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Hij is onzekerder in het donker, omdat ie het niet allemaal goed kan zien denk ik..

Het is een inschattingsfout geweest van mijn vriend om hem in het donker los te laten. Maar hij kwam zijn grootste vriendin tegen (een mini-bullterrier ) dus toen mochten ze even los op het veld.

Hij speelt wel vaker voor de deur (en op andere plekken) met andere honden, gaat prima, hij is niet intolerant, we laten hem ook niet met alle honden spelen want voor sommige honden is hij te wild en te 'mannetje'.

 

Aanvulling: dank voor jullie reacties!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik kan me van je vriend best voorstellen, als ze jullie hond z'n vriendje tegenkomen, om ze dan even te laten spelen.

Dan is het hartstikke balen als het toch verkeerd gaat, en hij fel uitvalt naar een andere hond.

Dan is het inderdaad beter dat alleen nog maar overdag te doen.

 

Ook al heeft die andere hond niks, ze kunnen zo schrikken van zo'n voorval dat ze angstig blijven. 

En als dat gebeurd is, kan ik me weer voorstellen van die eigenaar dat hij iets wil doen.

 

Ik heb geen idee wat voor consequenties er voor jullie aan vast kunnen zitten, maar veel sterkte alvast.

Zo'n situatie is voor niemand leuk natuurlijk.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

heb ik het verkeerd ? de tegenstander is toch alleen geschrokken ? er is niets gebeurd toch ? er zijn veel honden die in het donker lopen en zich heel onwennig dan gedragen en uitvallen naar anderen, is het omdat er al eerder incidenten zijn geweest van jouw hond ? dat je moet komen ?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Ik kom vanavond op pb terug! Nu spitsuur hier met de voetbal van de mannen.

 

 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ozzie gromt ook sneller wanneer het donker is, is hij allerter ook.

 

Wat vervelend deze spanning zeg! Dat ze de politie en de mensen waar het om gaat niet even vertellen dan waar het precies om gaat. Komt wat voor het blok zettend op mij over als ik het zo lees want zo kun je ook niets voorbereiden. Ik snap ook niet dat mensen tegenwoordig niet gewoon communiceren en zo snel naar de politie toestappen.. Van de mensen zelf heb je w.s. ook niets gehoord en zijn laf en achterbaks achter je rug om naar een politiebureau gegaan? Ik denk dat ik dit ook naar de politie zou benoemen dat je het fijn had gevonden dat de mensen zelf naar je toe waren gekomen vanuit sociaal oogpunt gezien....en benoemen dat het donker was, en jouw hond enorm schrok van hun los lopende  hond;-) Of dat het misschien een correctie was wat honden soms onderling doen. De politie heeft zelf ook honden, herders dus weten ze hoe dit ongeveer kan gaan toch?

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

mmm met vriendlief gesproken en t blijkt toch wat anders te liggen dan ik dacht.. blijkbaar de 2e ochtend nadat dat gebeurd was kwam hij met onze hond naar buiten om het veld op te gaan (los dus..) en toen is onze hond weer uitgevallen naar diezelfde hond die daar toevallig net op de stoep liep.. dus toen is die man naar de politie gegaan.

Wat een #$^%$$ situatie.. Mijn vriend zat fout, onze hond zat fout, kan en mag niet..

Verder blijft t verhaal t zelfde in de zin van dat die hond behalve enorme stress geen wondjes of wat dan ook had..(mijn vriend heeft nog naar t hondje gekeken en even met die man gepraat) Hoe dan ook is het niet ok, was blijkbaar al een heel bang hondje dat al eerder door een grote hond echt naar is toegetakeld.

Voel me echt lullig, nu jullie zulke bemoedigende adviezen hadden gegeven.

ik baal..

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" mmm met vriendlief gesproken (net thuis uit werk) en t blijkt toch wat anders te liggen dan ik dacht.. blijkbaar de 2e ochtend nadat dat gebeurd was kwam hij met onze hond naar buiten om het veld op te gaan (los dus..) en toen is onze hond weer uitgevallen naar diezelfde hond die daar toevallig net op de stoep liep.. dus toen is die man naar de politie gegaan.
Wat een #$^%$$ situatie.. Mijn vriend zat fout, onze hond zat fout, kan en mag niet..
Verder blijft t verhaal t zelfde in de zin van dat die hond behalve enorme stress geen wondjes of wat dan ook had..(mijn vriend heeft nog naar t hondje gekeken en even met die man gepraat) Hoe dan ook is het niet ok, was blijkbaar al een heel bang hondje dat al eerder door een grote hond echt naar is toegetakeld.
Voel me echt lullig, nu jullie zulke bemoedigende adviezen hadden gegeven.
ik baal.. "

 Ontzettend vervelend! Ik heb vervelende "encounters"gehad, toen was onze hond het slachtoffer.... Ik snap dat je het ontzettend vervelend vindt. Misschien eens goed met je vriend en baasjes van honden, waar het goed mee gaat op meer overzichtelijke plekken afspreken, zodat je op tijd kan aanlijnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Lien, goede uitleg nu, heel vervelend voor jullie.

meerderen situaties , zodat de man aangifte heeft gedaan.
gelukkig heeft je hond de hond geen verwondingen toegebracht, dat is al een pluspunt, de man is zich dood geschrokken natuurlijk, als zijn hond al eens toegetakeld is door een andere hond.

Hoe loopt het af , je zal een waarschuwing krijgen, en dat je hond altijd aan de lijn zal moeten zijn, en je zal geregristreerd worden, heel vervelend. en ik hoop echt voor jullie dat het met een sisser af zal lopen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Oké er zijn dus 2 incidenten binnen korte tijd? Dan zou ik toch wel overwegen om je hond te muilkorven of iig aan de lijn te houden. Ben je bekend met t feit dat veel Staffords vooral reuen rond hun 2e jaat minder tolerant kunnen worden naar andere honden? Hou hier vanaf nu serieus rekening mee. Een incident kan altijd gebeuren maar 2 vergelijkbare incidenten in zo,'n korte tijd. Tsja overleg met de juiste instantie due je kan begeleiden. Ik geloof zelfs dat bij de rechtswinkel het eerste uur gratis is. Zo weet je wat je kunt verwachten, wat ze wel en niet kunnen eisen. Last vanaf nu iig zien dat je verantwoord met je hond omgaat. Dus ook je vriend niet meer de hond loslaten.

 

succes! Wanneer mort je trouwens naar de politie?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat vervelend zeg

In eerste instantie vind ik het wel goed dat de politie dit soort dingen serieus neemt en beide partijen wilt horen. Er zijn namelijk genoeg mensen die zich dit soort dingen niet aantrekken en maar vinden dat hun hond alles mag en kan doen. De politie doet hier in de wijk dus helemaal niks aan dit soort dingen..

 

Ik denk dat de politie ook gewoon jullie kant van het verhaal willen horen. Ik zou daarin ook heel eerlijk aangeven dat jullie erg zijn geschrokken en dat jullie inzien dat jullie en inschattingsfout hebben gemaakt. Ik denk dat de politie blij zal zijn als jullie mee leven en ook wat aan de situatie willen doen.
Kunnen jullie niet zelf alvast aangeven zelf een muilkorf ('s avonds) te willen gebruiken? Dan laat je ook je goede wil zien. Dan kan je hond toch nog lekker los en hoeft het andere baasje/hondje niet bang te zijn.

 

Voor eventueel extra advies kun je contact opnemen met het juridisch loket om te vragen wat de gang van zaken bij zoiets altijd is. Maar alsnog ga ik er vanuit dat de politie beide kanten van het verhaal wilt horen. En dat lijk me alleen maar heel goed.

 

Het is gebeurt, helaas (voor beide partijen). Maar belangrijker vind ik hoe je ermee om gaat. En dat jij je schuldig voelt, zegt al heel veel :)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

De gemeente bepaald het beleid. Je zou hun kunnen bellen.

Ik snap niet hoe je vriend dit heeft kunnen laten gebeuren, buiten een los loop gebied, met zon type hond en dan ook 2x...

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"

Ik snap niet hoe je vriend dit heeft kunnen laten gebeuren, buiten een los loop gebied, met zon type hond en dan ook 2x... "

 

sorry....maar daar gaat het toch niet om, of jij het snapt....

het is gebeurd, 

klaar....

 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

Ik denk dat de politie wegens het ras er gewoon bovenop zit. Ik denk niet dat ze zomaar bij twee keer uitvallen meteen hele erge dingen in de trant van inbeslagname gaan doen, maar ik denk dat ze gezien het ras toch wel een vinger aan de pols zullen willen houden. Misschien zelfs een aanlijnplicht.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Kun je trouwens ook niet bij die mensen langs gaan? Dan kun je vertellen hoe erg je het vindt, dat het nooit had mogen gebeuren en dat je er zelf ook erg mee zit. Misschien is het ook fijn voor hen om te weten dat jij het net zo vervelend vind als zij. En het is ook fijn voor de ander om te weten dat jullie er wat aan willen doen, zodat het niet nogmaals zal gebeuren.

 

Onze Sam is een keer flink te pakken genomen. Deze mensen hebben netjes de rekening betaald, maar toch zat het me niet lekker. Van hun uit kreeg ik namelijk ook geen begrip; ze zeiden wel dat hij het niet had mogen doen, maar hadden wel 100 excuses. Het was al vaker gebeurt bij reutjes, en als ik hen dan vroeg of ze hem dan geen muilkorf om konden doen (het is namelijk een hond van 70 kg die ze niet konden houden), zeiden ze dat ze dat zielig vonden. (ik dacht dan: weet je wat zielig is, dat mijn hond nu ziek is!!)
Ik heb ook nooit iets van hun gehoord met de vraag hoe het met Sam ging. Sam is twee weken lang ziek geweest, terwijl hun lekker aan het wandelen waren.
Dat geld had me geen eens uitgemaakt, het begrip naar elkaar toe tonen en oprechte interesse vind ik veel belangrijker.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou eerst maar eens zien wat ze te zeggen hebben.

En trauma is niet altijd meteen zichtbaar. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" mmm met vriendlief gesproken (net thuis uit werk) en t blijkt toch wat anders te liggen dan ik dacht.. blijkbaar de 2e ochtend nadat dat gebeurd was kwam hij met onze hond naar buiten om het veld op te gaan (los dus..) en toen is onze hond weer uitgevallen naar diezelfde hond die daar toevallig net op de stoep liep.. dus toen is die man naar de politie gegaan.
Wat een #$^%$$ situatie.. Mijn vriend zat fout, onze hond zat fout, kan en mag niet..
Verder blijft t verhaal t zelfde in de zin van dat die hond behalve enorme stress geen wondjes of wat dan ook had..(mijn vriend heeft nog naar t hondje gekeken en even met die man gepraat) Hoe dan ook is het niet ok, was blijkbaar al een heel bang hondje dat al eerder door een grote hond echt naar is toegetakeld.
Voel me echt lullig, nu jullie zulke bemoedigende adviezen hadden gegeven.
ik baal.. "

 Misschien voelt het voor je hond als eigen terrein. Was het de 2e keer voor je huis dat hij beet? 

Mijn hond is rond mijn huis erg beschermend, niet naar honden, maar vooral naar vreemde mensen. Misschien verdedigt je hond de ruimte rond jullie huis?

 

Zorg dat hij in jullie omgeving altijd is aangelijnd.

 

Sterkte verder! 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik denk dat degene van de 'tegenpartij' geen poot heeft om op te staan. Ten eerste zijn er geen gewonden gevallen en ten tweede liep je hond op een losloopgebied. Dat i nu eenmaal het risico van een losloopgebied.. (vind ik, hoor).
Natuurlijk is het heel erg vervelend wat er gebeurd is, maar ik denk dat aanlijnen en je hond niet meer loslaten bij andere honden, het beste is wat je kunt doen. Het ras staat bekend om wat minder tolerant te worden als ze wat ouder zijn, dus ik denk dat aanlijnen sowieso verstandig zou zijn geweest.

Vervelend voor beide partijen, maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen!

Succes!


(beetje off topic: En als je toch je hond voldoende beweging en uitdaging wil geven, ook al kan hij niet op het losloopveld, heb je dan wel eens gedacht aan flirtpole? Vinden de meesten prachtig! Op het topic 'Aan de Pitbull/Stafford kenner' worden er handige tips gegeven!)

pagina 1 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: Uitlaatservice ''lastige honden''
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^