Hap-incident.. wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  Hier snappen mensen juist heel goed dat blaffen van kleine hondjes meestal betekend: weg jij, ik vind je eng. 

 

Normaal is het zeker niet, angst van (kleine) honden. Als baas moet je aandacht besteden aan het socialiseren van je (kleine) hond en er heel goed opletten dat je je (kleine) hond weghoud van „ verkeerde" honden. Zo krijg je nl een (kleine) hond die niet bang is voor anderen vreemde honden. Dat is nl normaal gedrag.

 

Een andere hond zal dit angst signaal begrijpen en op afstand blijven, anders doen baasjes dit wel, althans baasjes op HP.

 

Gelukkig verstaan verreweg de meeste hier honden taal uitsteken!

 

Ik verplaats me niet in mijn hond, maar observeer haar juist, alleen zo krijg je een juist objectief en eerlijk beeld van je hond.

Ik denk dat algemene theorie de basis vormt van honden opvoeden en omgang.

 

 

Ik krijg de indruk dat je denk dat wij hier niets van honden weten? Krijgen we een lesje hoe jij denkt dat het in elkaar zit? 

Ik vrees dar je je ernstig vergist.

 

 

  "

 


Hier wil ik nog even op inhaken, ik ben het er namelijk helemaal mee eens.

Zelf heb ik nu al meerdere malen meegemaakt dat al die kleine stoep terroristen (die me zelfs achterna kwamen aan hun te lange flex lijn)

Uiteindelijk bange wezels bleken.

Onlangs nog, een soort Yorkje, dat echt werkelijk Rock naar zijn poten probeerde te happen toen we langs fietsten. Ik moest een flinke slinger naar links maken want die flex lijn was weer eens langer dan goed was voor het hondje.

Ik fietste door (in mezelf mopperend ****keffer) tevens Rock complimenterend voor zijn kalmte, en ging naar het losloop veldje. Enkele minuten later… kwam de vrouw met dit hondje ook het losloopveld op.. ze zocht mij!

We passeren elkaar vaker en ze wilde zich een soort van verontschuldigen dat haar hondje telkens zo lelijk doet en dat ze nu echt die middag een nieuw lijn ging kopen omdat het knopje vaak weigerde.

We stelden ons aan elkaar voor, een praatje en elkaar wat vertellen over onze honden, ook elkaars honden even begroeten en aaien, dat was heel prettig! De spanning/irritatie verdween als sneeuw voor de zon!

Haar hondje is 12 en werkelijk bang voor alles en iedereen. En dat merkte ik ook. Van het monsterlijke keffertje was werkelijk niets meer over. Het beestje kromp ineen, stond zichzelf letterlijk te verstoppen en vond het losloop veld echt doodeng.

Zoiets schept dan toch duidelijkheid, en dat geeft mogelijkheden om rekening te houden met elkaar.

Natuurlijk is het intimiderend als ik kom aangescheurd met Rock in zijn 5e versnelling. Dus wat doet het hondje: die schrikt en kan in zijn beleving maar 1 ding doen: ''Bluffen!'' ''scheer je weg jij, weg, weg!!!!''
Dit wetende, is het voor mij een kleine moeite wat rustiger te passeren en meer afstand te houden, daar is niks mis mee.

Neemt niet weg dat ik dit gedrag afkeur!

Ik vind het fout dat wanneer gedrag een naampje heeft, er een oorzaak bekend is… en dat het dan maar geaccepteerd mag worden.

Net als mijn buuf, die alleen maar roept: ''tja, ze is bang he''' en dat constante blaffen hoort nu eenmaal bij Maltezer's.

Ik wil me best proberen in te leven in de wereld van een kleine hond, maar baasjes die alleen maar hun schouders ophalen en vinden dat de grootste zich nu eenmaal heeft aan te passen en van opvoeding en beheersing moet getuigen omdat het groot tegen klein is.. dat vind ik onjuist!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Gister, liep er een mevrouw los met haar hele grote hond. Een reu heeft zij. Ik heb ook een Reu en haar hond is heel domminant en staat in de buurt ook niet heel goed bekend hoor ik om me heen. Ik riep van een flinke afstand om het verzoek haar hond vast te doen (op de openbare weg waar auto's langs rijden).  Ik moest van haar niet zo panniekerig doen omdat mijn veel kleinere hond daarvan dan bang zou worden (echt niet, die vind alles leuk). Met forse tegenzin en gemopper deed zij haar hond vast. Ja en omdat hij nu vast moet gaat hij grommen zij ze toen nog. Maar het is toch een regel om je hond vast te hebben als er aangeleinde honden aankomen op de openbare weg?

 

Eerder heb ik die man ook al duidelijk gemaakt deze hond vast te doen, hij ook al met een hoop gemopper. Ik heb toen ook gedreigt dat ik hem een enorme schop verkoop als hij bij Ozzie in de buurt komt om erger te voorkomen! Die hond heeft Ozzie ook al een keer op jonge leeftijd in het water geduwt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Gister, liep er een mevrouw los met haar hele grote hond. Een reu heeft zij. Ik heb ook een Reu en haar hond is heel domminant en staat in de buurt ook niet heel goed bekend hoor ik om me heen. Ik riep van een flinke afstand om het verzoek haar hond vast te doen (op de openbare weg waar auto's langs rijden).  Ik moest van haar niet zo panniekerig doen omdat mijn veel kleinere hond daarvan dan bang zou worden (echt niet, die vind alles leuk). Met forse tegenzin en gemopper deed zij haar hond vast. Ja en omdat hij nu vast moet gaat hij grommen zij ze toen nog. Maar het is toch een regel om je hond vast te hebben als er aangeleinde honden aankomen op de openbare weg?
 
Eerder heb ik die man ook al duidelijk gemaakt deze hond vast te doen, hij ook al met een hoop gemopper. Ik heb toen ook gedreigt dat ik hem een enorme schop verkoop als hij bij Ozzie in de buurt komt om erger te voorkomen! Die hond heeft Ozzie ook al een keer op jonge leeftijd in het water geduwt. "

 Mooi voorbeeld van mensen die er niets van snappen! 

 

Honden mogen sowieso alleen los in losloop gebieden en dus helemaal nooit op de openbare weg.

 

Je hebt dit heel goed gedaan, neem geen risico met je eigen hond. Wat ze ook zeggen: ene oor in, andere oor uit! 

 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  Mooi voorbeeld van mensen die er niets van snappen! 
 
Honden mogen sowieso alleen los in losloop gebieden en dus helemaal nooit op de openbare weg.
 
Je hebt dit heel goed gedaan, neem geen risico met je eigen hond. Wat ze ook zeggen: ene oor in, andere oor uit! 
  "

 Dank je wel voor je antwoord, dan ga ik dit gewoon iedere keer weer zo doen.

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Nou, hopen dat de ovj ook enigszins "docile" is.... Misschien blijft het dan bij een waarschuwing en een aanlijnplicht... Nja; zoals ik het van je begrijp waren jullie het aanlijnen toch al van plan ... Geen ramp dus.

Wb de andere onderwerpen;
Ik vind dat een kleine hond in zijn gedrag hetzelfde behandeld hoort te worden als een grote hond; van een grote hond word uitvallen niet getolereerd, dús van een kleine hond ook niet, ongeacht de achterliggende reden.... Tuurlijk moet je aan de oorzaak werken (angst bv.) zodat het gedrag (uitvallen bv.) steeds minder zal voorkomen en uiteindelijk zal verdwijnen, maar ook dat valt onder het "niet tolereren van...." naar mijn mening. Wij hadden ooit een hondje, Jerry, een kruising yorkie met ree pincher ... Nou echt waar; ik heb ratten gezien hier die groter waren dan hij en toch hield hij zich prima staande.. Waarom? Hij had gewoon geleerd met zijn gedrag andere honden op afstand te houden; een rustige hond mocht komen snuffelen en de rest moest maar wieberen... Zat er zo'n asociale hond bij die totaal maling had aan zijn lichaamstaal en zijn gedrag dan hielden wij die weg... Niks geen "getut" van hondje optillen want hij is klein en fragiel en fragiel dat was onze Jerry absoluut! Maar boven alles was hij wel een hond en dus moest hij prima in staat zijn zijn soortgenoten duidelijk te maken wat er wel en niet zou gaan gebeuren bij hem ...... Je hond helpen is 1 ding, maar je kunt ook té beschermend zijn en dan lok je júist gelazer uit ....om even een beeld te schetsen van Jerry's formaat; als pup van 8 of 9 weken (toen we hem net hadden dus) pastte hij in de hand van mijn vader ... ECHT heel klein dus. In het nest waren het net muisjes met hondenkopjes vertelde mij moeder wel eens, hahaha.

Verder TS, ik vind dat je het super oppakt! De actie die je onderneemt en de goede wil die je toont... Echt topklasse!

Wb de andere partij wijzen op hulp zoeken .... Ik weet het niet... Ik zou het zelf graag willen weten als ik die man was... Maar aan de andere kant heb je ook een hoop mensen die zoiets niet willen horen in hun angst en dat is ook begrijpelijk ..... Als ik jou was zou ik eerst eens voorzichtig aftasten bij die man wat je wel en niet kan zeggen en dan wellicht eens een keer vertellen wat de gt jou vertelde en dat het misschien voor hem en z'n hond ook prettiger is in te weten wat zij kunnen doen om aanvallen te voorkomen/af te wenden/te verhelpen, zodat zij dan ook rustiger over straat kunnen ... Als je daarbij dan heel duidelijk stelt dat het je niet gaat om het incident en wie schuld heeft, maar puur om zijn gemoedsrust en die van zijn hond.... Misschien staat hij er dan enigszins open voor ... En als niet meteen, dan misschien wel later.. Dat hij later in alle rust nog terug denkt aan jouw woorden en denkt "tsja... Waarom ook eigenlijk niet?" ....

jim nievaart (Gast)

ik mijn hond steford supper lief nooit wat gedaan ik heb al enige tijd spanning met een buurmeid haar vriend die kwam in hal uit niets voor me staan met zijn gezicht tegen mijne dreigend ik vroeg hem weg te gaan en duwde hem van me af hij wurde me en me hond snapte hem paar keer niet ect bijten hij had 3 schaafwondjes zonder b loed en 1 gaatje in hand niet diep aan foto te zien bij me advocaat hij is in beslag genomen in mom van bijt incident maar iemand zij dat bijten echt bijten is dus vast pakken en gebits afdruk in moet ofzo of echte scheuren of meer gaten dat dit gewoon happpen is en dat ze dan niet mee mogen nemen maaar eerst muilkorf plicht geven wie heeft hier ervaring mee ik zit al 1 week zonder me hond hij is nooit alleen geweest 24 7 bij me als ie bij kennisen is met katten en honden zelfs dan gaat ie huilen en bibberen bij deur ook al kent ie ze ik wil me hond terug mvg jim nievaart 

 

Emailadres weggehaald

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 12 januari om 18:26 --

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Jim, heb je aangifte gedaan? Als het goed is wordt aggressie na provocatie anders behandeld dan ongeprovoceerde aggressie. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Jim, heb je aangifte gedaan? Als het goed is wordt aggressie na provocatie anders behandeld dan ongeprovoceerde aggressie.  "

 Klopt, als het gedrag bij de hond wordt uitgelokt, waar dit op leek, is het vreemd dat de hond in beslag is genomen, zou niet moeten kunnen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Jim, heb je aangifte gedaan? Als het goed is wordt aggressie na provocatie anders behandeld dan ongeprovoceerde aggressie.  "

 Klopt, als het gedrag bij de hond wordt uitgelokt, waar dit op leek, is het vreemd dat de hond in beslag is genomen, zou niet moeten kunnen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" ik mijn hond steford supper lief nooit wat gedaan ik heb al enige tijd spanning met een buurmeid haar vriend die kwam in hal uit niets voor me staan met zijn gezicht tegen mijne dreigend ik vroeg hem weg te gaan en duwde hem van me af hij wurde me en me hond snapte hem paar keer niet ect bijten hij had 3 schaafwondjes zonder b loed en 1 gaatje in hand niet diep aan foto te zien bij me advocaat hij is in beslag genomen in mom van bijt incident maar iemand zij dat bijten echt bijten is dus vast pakken en gebits afdruk in moet ofzo of echte scheuren of meer gaten dat dit gewoon happpen is en dat ze dan niet mee mogen nemen maaar eerst muilkorf plicht geven wie heeft hier ervaring mee ik zit al 1 week zonder me hond hij is nooit alleen geweest 24 7 bij me als ie bij kennisen is met katten en honden zelfs dan gaat ie huilen en bibberen bij deur ook al kent ie ze ik wil me hond terug mvg jim nievaart 

 

[email protected] "

 




Neem contact op met de hulpgroep in beslag genomen genomen honden! http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/. Wie weet kunnen zij je helpen. en hier de link van hun facebook groep: https://www.facebook.com/hulpinbeslaggenomenhonden

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  


Neem contact op met de hulpgroep in beslag genomen genomen honden! http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/. Wie weet kunnen zij je helpen. en hier de link van hun facebook groep: https://www.facebook.com/hulpinbeslaggenomenhonden "

 Eens! Als iemand je kan helpen zijn zij het wel! 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Jim, heb je aangifte gedaan? Als het goed is wordt aggressie na provocatie anders behandeld dan ongeprovoceerde aggressie.  "

 




ook dit verschilt per gemeente/ politieagent, hier in de buurt heeft een hond iemand gebeten waarvan zijn vrouwtje is aangevallen (3 maanden ziekenhuis) en toch is de hond in beslag genomen, waarschijnlijk had die mevrouw het niet eens overleeft zonder deze hond.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik heb alleen de eerste pagina gelezen..

 

Oke wat je hond doet is niet oke.. Maar 2 keer uitvallen naar een andere hond? Sorry maar dan kan ik denk ik hier de halve hei zich melden bij de politie..

 

Bij honden onderling kan er wel eens worden uitgevallen.. Mijn hond blaft andere honden wel eens weg. Had ik al heel vaak op het bureau gezeten.

 

tsja, t gaat om een staff, hond intolerantie. Persoonlijk zou ik daar wel echt voorzichtig mee zijn, misschien ook voorsignalen? Maar blijf erbij niet terecht dat je daarom naar het bureau toe moet.

 

Vind de reacties terecht ook erg overdreven.

pagina 11 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: Uitlaatservice ''lastige honden''
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^