Hap-incident.. wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Als je leest wat ik schrijf schuif ik nergens schuld af, niet op mijn hond, niet op die man, zelfs niet op mijn vriend, ik ben op zoek naar oplossingen, redenen, suggesties, want ik ken mijn hond en ineens bleek ik een stukje van hem even niet te kennen en dat is niet leuk, maar goed, als je graag wilt lezen wat ik allemaal zo slecht doe en van het slechte uit wilt gaan.. prima..
Ik dank iedereen voor meelezen en denken.  "

 trek het je niet aan... ik vind dat je heel goed met de situatie omgaat  

Blaise heeft blijkbaar een robot-hond die nooit wat fout kan doen net als Blaise zelf 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Linneke; ook gelijk! "

 't is het 1ige hondje waarvoor ik van de weide af blijf... ik doe mijn honden dan geen plezier om op de hondenweide te gaan. Kira heeft dat hondje na 3 happen in der schouder een keer flink op zijn plek gezet, de vrouw maakte het hondje even vast maar toen ze haar hond weer los liet deed hij het gelijk weer en Kira reageerde weer en dan had ik de gevaarlijke hond dus ben ik er maar af gegaan.

Blaise (Gast)

Lien, ik vind het rot dat jij je slecht voelt, dat spijt me. Ik ben ook niet perfect hoor. Ik hoop dat je wat aan mijn laatste tips hebt.    

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Linneke; 'uit het leven gegrepen!' (zie de situatie zo voor me)

 

en ja fouten....je bedenkt soms voor jezelf gewoon strategieën om een probleem te omzeilen; je kunt niet heel de wereld opvoeden.

honden page profiel BlaiseBlaise

"  trek het je niet aan... ik vind dat je heel goed met de situatie omgaat  
Blaise heeft blijkbaar een robot-hond die nooit wat fout kan doen net als Blaise zelf  "

 Jahahaha.....zal mijn naam veranderen in Robocop.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou hoogstens in algemene termen zeggen dat je het zo jammer vind dat baas en hond zo bang zijn, en of het misschien een idee is om daar hulp voor te zoeken. Het niet in verband trekken met het incident, want tja, dat is toch al gebeurd. Het daaraan ophangen kan alleen maar misverstanden geven.

Blaise (Gast)

Wilma, dat moet je nodig zeggen tegen iemand wiens hond zojuist 2x gegrepen is. Niet dus. De angst bleek voor hun gegrond. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Fijn dat jullie ook je verhaal hebben kunnen doen bij de politie. Nu kunnen zij ook een goed beeld vormen van de situatie. 

 

Ik zag dat er veel verschillende reacties waren gekomen, en ik moet zeggen dat ik wel begrijp van Blaise bedoeld. Wij lezen hier natuurlijk vooral hoe dit voor jou is en hoe schuldig jij je over de situatie voelt. En ik snap je heel goed en vindt het heel knap hoe je het aanpakt en je excuses ook bij de 'tegenpartij' hebt gemaakt. 
Maar eigenlijk is het natuurlijk je vriend bij wie het incident heeft plaats gevonden, en wij zien natuurlijk niet hoe hij met de situatie om gaat. Nou ga ik er zelf van uit dat jullie op één lijn zitten en hij er ook spijt van heeft. Als ik jouw persoonlijke mening zo lees, schat ik in dat dit bij jou zelf geen tweede keer was gebeurt. Dat is denk ik een beetje wat andere mensen ook bedoelen. Maar het is goed dat jij er als baasje op deze manier in staat. 

En ik ben het er wel mee eens dat dit soort dingen zwart-wit blijven; je hond mag niet uitvallen en zeker een ander niet pakken, wat de andere hond ook doet. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen hond, wat een ander met zijn/haar hond doet, doet er helemaal niet toe. Het heeft ook geen zin om te kijken naar wat de andere hond/eigenaar wel of niet had moeten doen, want dat heb je nooit in de hand. Ik vind inderdaad vaak dat andere mensen anders met hun hond om moeten gaan, maar ik vind ook dat eigenaren hun eigen hond ook moeten leren om te gaan met onverwachte gebeurtenissen en onopgevoede honden. Een beetje het principe als met kinderen: kinderen moeten worden geleerd een hond respectvol te benaderen. Maar ik vind ook dat je je eigen hond om moet leren gaan met kinderen die dit niet doen (op je hond aflopen en gaan aaien). Natuurlijk zeg ik een kind die op mijn hond afstormt dat hij beter rustig kan doen en de hond rustig moet laten snuffelen. Maar ik leer mijn hond ook dat hij dit moet pikken en moet ondergaan. Ik zorg er direct voor dat het kind stopt (ik vraag het kind rustig te doen), maar de hond mag absoluut niet uitvallen. Gebeurt dit wel corrigeer ik dit; maar óók het kind. En met corrigeren bedoel ik dus dat ik het kind vraag rustig te doen en ik leg uit waarom. Alles moet van twee kanten komen. Maar het principe blijft; de hond mag het kind niet pakken/bijten of wat dan ook. Ook niet naar andere honden, ook al staan die te stuiteren of worden die opgepakt door hun eigenaar. 

 

En nou zeg ik absoluut niet dat jouw hond kinderen zal pakken, maar ik pak hierbij even een voorbeeld dat je altijd verantwoordelijk bent voor je eigen hond. En dat naar de 'tegenpartij' eigenlijk niet gekeken moet worden, dat heb je toch nooit in de hand. En als je denkt dat jouw hond niet goed tegen onopgevoede honden kan (die worden opgepakt, uitdagen e.d.), als hij dit soort situaties niet aan kan, niet meer los doen. 

 

Jouw hond heeft gepakt. Dat mag niet. Of er grote of kleine schade is, doet er niet toe. En verder heb je er weinig over te zeggen. Alleen maar dat je zelf al zegt het erg te vinden er eraan te gaan werken. En dat lijkt me een heel mooi uitgangspunt. 

Ik ben trouwens wel heel benieuwd wat jullie gt hier over heeft gezegd? Wat de uitslag was van die observatie? Of heb ik daar nou helemaal overheen gelezen? 

 

 

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie

honden foto van Baasjes van Harrie

Ik denk dat jij nu ook anders jou hond uitlaat, d w z toch met een bepaalde spanning en dat is iets wat je natuurlijk niet wil!

Ik heb niet alles gelezen maar ik denk dat het nu heel belangrijk is dat de gt vooral naar jou gaat kijken (of jullie) hoe jullie je nu gedragen met de hond uitlaten want de schrik zal er nog goed inzitten en je geeft zelf ook al aan dat je dacht dat je je hond goed kende en dat is vast ook wel zo! Maar door zo een incident wordt alles ff anders!

Nu wordt er gezegd dat de andere baas (v h kleine hondje) verkeert heeft gehandeld mede door een traumatische gebeurtenis! Jij en je vriend zullen ook nu anders de hond uitlaten net als de man van dat kleine hondje dus eigenlijk zijn we allemaal hetzelfde, als er een incident heeft plaatsgevonden gaan we anders met onze hond om en dat moet weer bijgesteld worden en dat is best moeilijk!

Wat hier eigenlijk gebeurt is ......de pot gaat de ketel verwijten!!!! (oeps, dit bedoel ik niet verkeert) Maar jullie zullen je nu ook toch misschien stiekem afzonderen en andere hondjes vermijden (waarom, door dit incident) en hetzelfde deed de baas van het kleine hondje ook nml het hondje oppakken enz enz. Dus jaah wat is hier fout?

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Heb het hele topic gelezen.

 

Lien: Ik vind dat je goed met de situatie omgaat. Door je gedrag tijdens je hond uitlaten, kan je laten zien dat je dat je een verantwoordelijke baas bent, geld ook voor je vriend.

Dat is het enige wat je in deze situatie kunt doen.

 

Voor de andere baas: Ik kan me zijn gevoel ook voorstellen, en dat zeg ik uit ervaring.

 

Laat alles even los qua je emotie, laat de andere baas ook even. Wie weet kom je nog in gesprek in de toekomst met de andere baas.

 

Soms kan het goed zijn om er even afstand van te nemen. 

 

 

 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik vind dat Lien erg verantwoordelijk is evenals haar vriend ! Alles wat ze schrijft over de man met de andere hond is ook niet aanvallend, maar verklaart wel het één en ander.

 

Het is terecht als ze schrijft dat het soms verkeerde reacties uitlokt wanneer iemand zo plots zijn hondje voor een andere hond gaat weg graaien. Ook geeft die man dan echt stress signalen af aan zowel zijn hond als aan de hond van Lien. En dat wil niet zeggen dat ik die man niet begrijp, hij heeft iets ergs meegemaakt en geraakt er maar moeilijk overheen, dat is zelfs volledig te begrijpen, maar ik vind ook niet dat er Lien verwijten moeten worden gemaakt omdat ze neerschrijft wat er is gebeurd.

 

Zelfs mijn Retriever zou verkeerd durven reageren als ze opeens zo'n hondje oppakken en wat paniekerig gaan doen..dan kan het hondje al snel als prooi worden aanzien of volgt er gewoon een hap reactie zoals naar een speeltje. 

 

Ik vind geenszins dat Lien iets verkeerds schreef, ze schuift ook geen enkele verantwoordelijkheid af en wij hebben ons trouwens niet te bemoeien, want we waren er niet bij maar weet wel uit ervaring dat ook baasjes van kleine honden dingen serieus verkeerd kunnen doen...niemand is foutloos lijkt me....

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat ik me vooral afvraag is wat er was gebeurt al ze de hond niet hadden opgepakt.. Dat wordt nu als aanleiding gegeven, maar wat als de hond van Lien het hondje van bovenaf had gegerepen? Dan was het hele verhaal hier heel anders geweest denk ik.

Misschien maar een geluk bij een ongeluk dat het baasje de hond heeft opgetild waardoor die alleen aan de onderkant heeft kunnen bijten.

 

Ik hoop verder dat Lien en vriend hun hond nu aan de lijn houden. Het is al erg genoeg dat dit 2x al heeft kunnen gebeuren.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Wat ik me vooral afvraag is wat er was gebeurt al ze de hond niet hadden opgepakt.. Dat wordt nu als aanleiding gegeven, maar wat als de hond van Lien het hondje van bovenaf had gegerepen? Dan was het hele verhaal hier heel anders geweest denk ik.
Misschien maar een geluk bij een ongeluk dat het baasje de hond heeft opgetild waardoor die alleen aan de onderkant heeft kunnen bijten.
 
Ik hoop verder dat Lien en vriend hun hond nu aan de lijn houden. Het is al erg genoeg dat dit 2x al heeft kunnen gebeuren. "

 ik weet het zo niet... als Boris echt die hond had willen hebben dan lag die baas met zijn hondje zo op de grond of had hij niet eens zijn hondje kunnen optillen.

 

een hondje dat opgetilt wordt wekt bij de meeste honden meer interesse. 't zal niet de eerste keer zijn dat iemand haar hondje op tilt en een andere hond opspringt om kennis te maken maar de baas van het hondje het als een aanval ziet en erg fout gaat reageren wat voor sommige honden een trigger is.

 

hoe vaak zie je niet dat kleine hondjes slecht gedrag vertonen en hun gedrag bevestig wordt door ze op te pakken... dat kan een aardige trigger zijn voor andere honden.

natuurlijk vind ik dat de baas van de opspringende hond ook moet ingrijpen want ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen hond.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"  ik weet het zo niet... als Boris echt die hond had willen hebben dan lag die baas met zijn hondje zo op de grond of had hij niet eens zijn hondje kunnen optillen.
 
een hondje dat opgetilt wordt wekt bij de meeste honden meer interesse. 't zal niet de eerste keer zijn dat iemand haar hondje op tilt en een andere hond opspringt om kennis te maken maar de baas van het hondje het als een aanval ziet en erg fout gaat reageren wat voor sommige honden een trigger is.
 
hoe vaak zie je niet dat kleine hondjes slecht gedrag vertonen en hun gedrag bevestig wordt door ze op te pakken... dat kan een aardige trigger zijn voor andere honden.
natuurlijk vind ik dat de baas van de opspringende hond ook moet ingrijpen want ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen hond. "

 Ach ja.. dat kan wel zo zijn, maar ik vind dat de kleine honden nogal vaak gelijk de schuld krijgen, omdat er een aantal kleine honden slecht gedrag vertonen. Er mag niet gewezen worden naar bepaalde rassen honden, maar wanneer er kleine honden bij betrokken zijn, zullen zij het wel uitgelokt hebben..

 

 

 

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Lien, als eigenaar van een hond die altijd gegrepen werd en wordt: mij zou je, even zonder honden erbij op een rustig moment zeker duidelijk mogen maken als ik, of mijn hond iets uitlokt, want als ik dit niet weet kan ik er niet aan werken en zal ik altijd denken dat mijn arme hondje altijd de klos is. Met alle gevolgen van dien! Maar het is gewoon belangrijk hoe je het brengt wn zoals je dat hier doet zou voor mij kunnen!

 

blaise reageer gewoon onder je account ipv ene keer gast blaise andere keer account....

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Zooo een heleboel berichten. Dank voor alle interesse, steun, kritiek en suggesties, het doet me goed!

 

Het gesprek bij de politie is goed verlopen. Het was een agent van de hondegeleiders-eenheid, dus hij begreep alle honden-dingen heel goed, dat was wel fijn. Mijn vriend heeft zijn kant van het verhaal verteld, onze schrik en spijt is duidelijk geworden. We hebben onze inzet laten zien (= consult en gedragstest bij GT + plannen voor trainingen.) We hebben laten zien dat we ons van geen kant 'er onder vandaan' willen praten. De verzekering heeft alles in behandeling en gaat snel alles regelen met de verzekering van de eigenaar. We hebben ook laten zien dat de eigenaar van het andere hondje niet helemaal correct met de afhandeling om wilde gaan, wat ons toch echt ook wel geraakt heeft moet ik zeggen..

 

Nu afwachten wat de officier van justitie ervan gaat zeggen..

 

  "

 



Heeft hij iets door laten schemeren over mogelijke consequenties?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Ach ja.. dat kan wel zo zijn, maar ik vind dat de kleine honden nogal vaak gelijk de schuld krijgen, omdat er een aantal kleine honden slecht gedrag vertonen. Er mag niet gewezen worden naar bepaalde rassen honden, maar wanneer er kleine honden bij betrokken zijn, zullen zij het wel uitgelokt hebben..
 
 
 
  "

 ik leg nooit de schuld bij de hond. ik doelde op het gedrag van sommige baasjes. als mijn honden worden aangevallen dan spreek ik vooral de baas aan over zijn verantwoordelijkheid en het maakt mij dan echt niet uit om welke hond het gaat. 

ik probeer steeds te begrijpen waarom een hond een bepaalde gedrag vertoont, alleen zo kan je werken aan een echte oplossing.

 

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Tobias is gek op kinderen, maar blaft tegen bazen die een kind tillen, of op hun schouders dragen. Tobias is een van de kleintjes. De andere reageren er niet op.

 

Dus ik weet niet of alles altijd op gaat. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ziet er gek uit, raar profiel.

BIj speuren was ik een keer de spoorlegger en stond in de bosjes te wachten tot we gevonden werden en ik had mijn hond op de arm zodat ie lekker in de zon zat. De hond die het spoor uitwerkte wilde niet bij ons in de buurt komen tot ik de hond op de grond zette. Toen was ik ineens weer een geschikte bron van worst 

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"  ik leg nooit de schuld bij de hond. ik doelde op het gedrag van sommige baasjes. als mijn honden worden aangevallen dan spreek ik vooral de baas aan over zijn verantwoordelijkheid en het maakt mij dan echt niet uit om welke hond het gaat. 
ik probeer steeds te begrijpen waarom een hond een bepaalde gedrag vertoont, alleen zo kan je werken aan een echte oplossing.
  "

 Baas van de kleine hond dan.. dat vind ik net zo erg.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Baas van de kleine hond dan.. dat vind ik net zo erg. "

 tja... zou iemand zijn labrador voor dezelfde reden optillen dan is mijn mening daarover nog steeds hetzelfde maar dat zie ik niet zo gauw gebeuren.

honden page profiel BlaiseBlaise

Honden zijn niet allemaal hetzelfde. Een kleine hond zal je gewoonweg moeten beschermen omdat die altijd het onderspit delft qua formaat (is geen mening maar een feit).

En een grote hond met behoorlijke bijtkracht dien je geen mogelijkheid te bieden dit uit te voeren (ken je hond).

Geen enkele hond mag de mogelijkheid hebben te grijpen....uitgelokt of niet. Waar ben je als baas mee bezig dan? Geef hem de riem en de autosleutels dat die zelf op stap gaat.....

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nu nog even afwachten, niet leuk, maar het gesprek bij de politie was toch goed voor jullie, je vriend en jou goed.

de honden die aan de lijn zitten, vermijd de afstand, maakt die groot, zorg dat het niet bij elkaar kan komen, ook ik hou altijd afstand van klein keffend grut, ik loop er met een grote boog omheen, gewoon voortaan doen, als je iemand aan ziet komen, vermijd er door langs te lopen, neem geen risico meer, maakt de afstand zo groot dat er geen enkele aanvaring meer kan gebeuren. dan loop jij ook ontspannen je hond uit te laten.

even afwachten wat justiie zegt, en laat het even los, zodat je weer diep kan zuchten :-D

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Honden zijn niet allemaal hetzelfde. Een kleine hond zal je gewoonweg moeten beschermen omdat die altijd het onderspit delft qua formaat (is geen mening maar een feit).
En een grote hond met behoorlijke bijtkracht dien je geen mogelijkheid te bieden dit uit te voeren (ken je hond).
Geen enkele hond mag de mogelijkheid hebben te grijpen....uitgelokt of niet. Waar ben je als baas mee bezig dan? Geef hem de riem en de autosleutels dat die zelf op stap gaat.....
  "

 je moet elke hond beschermen tegen een aanval, niet alleen kleine honden. beschermen kan je ook op andere manieren... ik bescherm mijn honden ook maar ik neem ze heus niet alle 3 op mijn arm. 

natuurlijk mag geen enkele hond bijten maar uitlokken is eveneens verkeerd en moet eveneens voorkomen worden. 

honden page profiel BlaiseBlaise

Velen snappen niet eens dat angst en een poging anderen op afstand te houden bij kleine honden normaal is vanwege hun formaat, dit noemt men dan vaak "uitlokken" wat het niet is.

De hondentaal is nog steeds onbegrepen om het simpele feit dat honden onderling "anders" zijn. Gedrag krijgt direct een stempel. Foute interpretaties.

Om je hond te begrijpen zal je je in je eigen hond moeten trachten te verplaatsen ipv algemene theorieen aannemen. Maar nu ga ik te ver (te diep op in).

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Velen snappen niet eens dat angst en een poging anderen op afstand te houden bij kleine honden normaal is vanwege hun formaat, dit noemt men dan vaak "uitlokken" wat het niet is.
De hondentaal is nog steeds onbegrepen om het simpele feit dat honden onderling "anders" zijn. Gedrag krijgt direct een stempel. Foute interpretaties.
Om je hond te begrijpen zal je je in je eigen hond moeten trachten te verplaatsen ipv algemene theorieen aannemen. Maar nu ga ik te ver (te diep op in). "

 en aan angst moet je niet werken dan? begrijpen is nog steeds wat anders dan het toelaten en er niets aan doen. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  je moet elke hond beschermen tegen een aanval, niet alleen kleine honden. beschermen kan je ook op andere manieren... ik bescherm mijn honden ook maar ik neem ze heus niet alle 3 op mijn arm. 
natuurlijk mag geen enkele hond bijten maar uitlokken is eveneens verkeerd en moet eveneens voorkomen worden.  "

 

haha, zie je het al voor je? Ik bescherm mijn bouvier in mijn nek.. Met een happende hond die eronder springt en tegen mij op springt omdat ik mijn bouvier juist intressanter word omdat ik haar omhoog breng..

 

Of wat dacht je van de 50 kilo bouvier van mijn pa in mijn nek.. Ik ben niet zo groot hoor ;)

 

Optillen maakt de andere hond juist intressanter. Je creert juist een situatie waarin je je hond angstig maakt en de andere hond juist tegen je op springt en wat doe je dan? Jij staat met je handenvol en kan dus niets meer...

 

Met je lijf kun je heel veel duidelijk maken aan onbekende honden. Je houding zegt genoeg.

 

Denk je werkelijk dat ik nooit een agressieve hond tegen kom met mijn bouvier? En denk je werkelijk dat ik mijn bouvier dan niet bescherm? Tuurlijk wel! Maar bij mij is het helaas echt geen optie om mijn hond in mijn nek te leggen.. ;)

Dus.. Leer de lichaamstaal van honden kennen en leer je eigen lichaamstaal te gebruiken op een voor honden begrijpbare manier..

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

hahaha Roosje, ik zie het al zo voor me 

 

Blaise (Gast)

(even niet ingelogd) Angst is ook niet iedere vorm van angst. Ga maar eens van 10 hoog uit het raam hangen of kijken, ongewild voel je je maag draaien....een vorm van angst. Vanuit een onbewust besef van het gevaar wat uit kan vloeien. Zo'n soort angst bedoel ik. Niet de angst van het niet-socialiseren maar eerder genoemde angst. De angst die een automobilist kan voelen bij het op zich af zien komen van een gigantische vrachtwagen terwijl je zelf een kleine auto rijdt....onbewust besef je het gevaar. Dat gevaar-angst bedoel ik. Dit besef hangt ook met de intelligentie samen (onbewust).....geen instinct maar onbewuste intelligentie. Niet bij iedereen hetzelfde.

Blaise (Gast)

Een grotere hond, daar ga je anders mee om. Je kan op veel manier beschermen. Een ervan is voorkomen! Een hond die zich bewust is van zijn kracht is hierom al veel meer ontspannender. Wie maakt me wat? Een baas die zijn hond in zijn waarde laat (hoe die is en wat die kan en niet...respecteren) zal geen problemen ondervinden.

pagina 9 van 11 12 3 4 5 6 7 8 910 11
Volgende forumvraag: Uitlaatservice ''lastige honden''
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^