Ooit een tweede hond..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hoi allemaal!

Het is weer vakantie dus ik heb tijd teveel, nou was ik aan het googlen en wat hondenrassen aan het bekijken. Ik zou graag over +-2 jaar een hondje erbij willen (mochten de omstandigheden het toelaten ect. Natuurlijk!) luna is dan ongeveer 6 dus een mooie leeftijd! Maar ik zit in over het ras, ik ben echt verliefd op de goldenretriever, alleen een tweede weet ik zo net nog niet... Zou graag een vriendelijk en zeker sociaal ras hebben, de openheid van de golden! Maar ook een ras wat actief is buiten huis en lekker wilt sporten... Luna is hier veeel te relaxt voor... Die maakt zich niet zo snel druk! Welk ras zou aansluiten?

Dus:
Een actieve hond die wel relaxt is (niet zoals een border collie altijd allert tot fixatie toe)
Een vriendelijke sociale hond (mens en dier)
Baasgericht
Will to please!
Makkelijk mee te nemen (vreemde situatie toch rustig gedragen enz)
Goed los kunnen lopen (geen jachtpassie)

Vooral een hond die gericht is op mij en graag samenwerkt met de baas. Een hond waar ik veel mee kan doen maar die toch ook haar rust kan vinden als er even niks gedaan word!


Ben totaal verliefd op de franse briard. En de werklijnen van de golden. Alleen dan is het punt dat je er wel mee jachttraining mee moet gaan doen...

Argh lastig;-) gelukkig heb ik nog even om na te denken!

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Een toller?

honden page profiel --

honden foto van -

Golden Retriever werklijn? Haha....

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Je kunt ook de dual purpose lijn nemen van de Golden.... Dat is tussen show en werk lijn in... 

En je moet zeker geen jachttraining doen hoor... 

Zelf bezig gaan met apporteren kan ook prima toch? :-)

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

@kiki ja nou ga ik zeuren hoor maar een toller is dan weer net wat te klein... Uiterlijk maakt vrij weinig uit maar een maatje lab/golden is wel de ideale grote...

@rebecca ja dat is waar... Kan natuurlijk ook andere activiteiten ondernemen, maar ik denk toch dat je een hond er gelukkig mee maakt te doen waarvoor hij 'gemaakt' is.. En jacht/speuren zie ik zelf minder zitten.. Misschien s ik het probeer wel super leuk want ken het verder niet!

honden page profiel --

honden foto van -

" @kiki ja nou ga ik zeuren hoor maar een toller is dan weer net wat te klein... Uiterlijk maakt vrij weinig uit maar een maatje lab/golden is wel de ideale grote...

@rebecca ja dat is waar... Kan natuurlijk ook andere activiteiten ondernemen, maar ik denk toch dat je een hond er gelukkig mee maakt te doen waarvoor hij 'gemaakt' is.. En jacht/speuren zie ik zelf minder zitten.. Misschien s ik het probeer wel super leuk want ken het verder niet! "

 

Dat weet ik niet. Ik ken een paar Goldens (dual purpose) die apporteren niks vinden en hun hart en ziel geven bij behendigheidnen flyball....

honden page profiel yvonneyvonne

honden foto van yvonne

Schotse collie korthaar misschien?

Ik heb me daar laatst erg in verdiept en het lijkt prima aan jou wensen te voldoen :-)

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Oke! Ja dat blijft toch altijd de vraag, wat een hond wel en niet leuk vind! Luna bijvoorbeeld vind gehoorzaamheid heel leuk maar sporten helemaal niks, veel te voorzichtig en rustig daarvoor!

Trouwens nog een pluspunt van de werklijnen zijn (vaak) die mooie donkere kleur... En de atletische bouw! Vind ik mooier dan de meeste showlijnen:-)

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

@yvonne
Hee inderdaad! Even snel een rasbeschrijving gelezen en klinkt heel erg goed! Ga me er eens iets meer op inlezen.. Vind de goldens wel stukke mooier maar uiterlijk maakt mij verder niet heel veel uit! Moet ik nog wel mijn vriend overhalen want die zal dat wel belangrijk vinden ben ik bang:p

Weet je toevallig ook hoe het zit met andere honden? Las dat het niet meteen groepsdieren waren, en ik wil toch wel meerdere honden houden als dit dan zou kunnen..

honden page profiel yvonneyvonne

honden foto van yvonne

" @yvonne

Hee inderdaad! Even snel een rasbeschrijving gelezen en klinkt heel erg goed! Ga me er eens iets meer op inlezen.. Vind de goldens wel stukke mooier maar uiterlijk maakt mij verder niet heel veel uit! Moet ik nog wel mijn vriend overhalen want die zal dat wel belangrijk vinden ben ik bang:p



Weet je toevallig ook hoe het zit met andere honden? Las dat het niet meteen groepsdieren waren, en ik wil toch wel meerdere honden houden als dit dan zou kunnen.. "

 





Haha, ja ik snap dat dit even heel iets anders is als je een golden hebt.
Het zijn inderdaad niet echt groepshonden, dit komt doordat ze zich van jongs af aan meteen volledig op hun baas richten.
Maar ze kunnen echt prima met andere honden,(jonge) kinderen, en alle andere huisdieren omgaan, mits hij dit van jongsaf geleerd heeft.
Maar dit geldt natuurlijk voor elk ras.
Dus ik denk dat het zeker geen probleem vormt! Maar als hij mag kiezen tussen spelen met de roedel of jou (de baas), gaat ie hoogstwaarschijnlijk liever voor jou ;-) ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Franse waterhond (barbet)?

Black is binnen in huis rustig, een vloerkleedje (typisch voor het ras ook).

En buiten erg energiek en enthousiast, ze hebben dan ook wel veel beweging nodig.

Ze hebben nog wel iets jachtinstinct maar dan moet je het wel aanmoedigen.

Ze zijn super sociaal naar mens en dier, alles en iedereen is leuk.

Ze zijn dus niet echt waaks, ik denk dat ze een inbreker nog vriendelijk begroeten.

Ze werken graag met je en zijn baasgericht maar niet eenkennig.

Black loopt overal los waar het kan en blijft prima in de buurt.

Black is nu ruim 5 maand en is erg fijn om mee te werken op de gehoorzaamheidscursus.

Ook zit hij sinds een maand op jachttraining, dit vindt hij leuk maar hij is niet echt fanatiek hierin.

Het is meer omdat ik zelf eens een jachttraining wilde doen met een hond.

Als hij oud genoeg is gaan we behendigheid doen, hij is gek van rennen, klimmen, springen en obstakels, dus dat zal wel beter bij hem passen.

 

Eigenlijk past dit ras helemaal aan jouw eisen, en je hebt geen haren in huis!

Er zijn ook al Barbets die worden gebruikt als hulphond, daar zijn het ook goede honden voor.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

haha heb je gelijk in hoor, hij is kleiner dan een golden maar een echt kleine hond vind ik t niet ;-)

wel grappig ik ben me nu ook heel erg in het verdiepen in een tweede hond, nu weet ik t ras al heel lang.
ben nu aan t oriƫnteren naar fokkers, lijnen enz.

ik zag je topic en mijn kriebels deden weer net zo hard mee ;-)

honden page profiel Nouri & PomNouri & Pom

Haha ik had precies hetzelfde als jij! Met een tweede zou ik graag actief willen sporten maar Nouri (golden) is daar gewoon eigenlijk tsja, te lui voor  

 

Ik heb een dalmatiër erbij en het bevalt zoooo goed! Heerlijk actief maar niet nerveus. ontzettend knuffelig, handzaam formaat en laat zich niet snel gek krijgen. altijd in voor wat leuks en bovenal een prima combi met nouri, oke ik moet haar af en toe wat afremmen maar ze vullen elkaar heel goed aan..

 

als je nog wat wil weten PB maar

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Als je zo dol op Goldens bent zou ik gewoon weer voor een gaan. Ik zie genoeg (showlijn) Goldens om me heen die wel graag sporten dus het kan ook gewoon aan Luna's karakter liggen dat ze daar gewoon niet om geeft. Loco mijn Lab geeft bv. weinig om zwemmen tenzij het apporteren uit het water betreft, terwijl de meeste Labs een gewoon zwem en plons partijtje ook zeker niet aan zich voorbij laten gaan.

 

Verder keus zat id retriever groep voor wat je zoekt in een hond.

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

een kleine tessa

nu eff serieus, een oud duitse herder hebben een will to please, zijn erg sociaal naar mens en dier, zijn binnen huis rustig, maar zijn lekker actief buiten, zijn heel erg baas gericht maar ook open naar andere mensen.

 

tenminste dit is wat ik uit ervaringen weet, en ik ken zeker 5 ODH

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Misschien de Grote Poedel? Koda hier op het forum is altijd erg leuk 

 

Een actieve hond die wel relaxt is: Poedels zijn heerlijke knuffelkonten binnen, maar zijn buiten lekker actief.
Een vriendelijke sociale hond (mens en dier): De Poedels die ik ken zijn erg vriendelijk naar andere honden en mensen. Het ligt natuurlijk ook erg aan de opvoeding.
Baasgericht en Will to please!: Poedels zijn één van de slimste hondenrassen, volgens mij staan ze op de derde plaats. Ze doen het vaak ook wel goed bij verschillende hondensporten.
Makkelijk mee te nemen (vreemde situatie toch rustig gedragen enz.): Dat weet ik niet helemaal zeker, volgens mij komt er bij poedels in sommige lijnen best zenuwachtige honden voor. Maar bij welk ras is dat tegenwoordig niet zo? Dat is dus een kwestie van de juiste lijnen vinden en aangezien jij toch genoeg tijd hebt in de vakantie  
Goed los kunnen lopen (geen jachtpassie): Poedels waren van oorsprong wel jachthonden, maar ik weet niet hoe hun jachtinstinct nu is. De poedels die ik ken kunnen wel gewoon los lopen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Jij beschrijft Evy. ;) En dat bedoel ik dan niet als "neem een pup uit mijn kennel", maar zoals ik het lees wil je heel erg graag een Golden en moet je op zoek naar ouderdieren waar actief mee wordt gesport. Dat hoeft helemaal geen jachttraining te zijn. Goldens vinden bijvoorbeeld behendigheid ook fantastisch.

Evy ligt momenteel half opgerold op de bank met haar kop op het kleed waar ze eerst een prop van heeft gemaakt. Een van haar favoriete houdingen. Binnen slaapt ze, het liefst alleen maar. Binnen is RUST. Als een andere hond binnen te druk is dan zal ze dat ook laten weten, want dat mag binnen niet. Alleen zodra ik op sta en aan haar duidelijk maak dat we wat gaan doen staat ze direct naast me en is er klaar voor. Wat we gaan doen maakt niet uit. Samen op ontdekking, lekker fietsen, oefenen voor jachttraining, naar behendigheid, het maakt niet uit zolang het maar samen is.

 

Overigens kun je jachttraining ook recreatief doen en het hoeft niet perse met wild. Er zijn steeds meer hondenscholen die "apporteersport" aanbieden. Dit betekent dus eigenlijk dat de hond gewoon met een dummy gaat apporteren. Dit is een filmpje van Evy en mij terwijl we aan het oefenen zijn:

 

Dit filmpje heb ik gemaakt terwijl we met Evy aan het wandelen waren in het losloopgebied. We zijn al met al 1,5 uur bezig geweest en toen was ze ook wel kapot. We houden hier aan 2 dagen werken, één dag rust. Ze kan ongeveer 2 weken zonder werken, dus dan loopt ze twee weken lang 2 - 3 uur per dag aan de lijn door de woonwijk. Daarna gaat ze toch wel slopen en dat soort dingen.

 

Evy is tijdens het werken heel rustig en beheerst, maar dat moet natuurlijk ook wel. Goldens zijn er op getraind om naast jou te blijven zitten totdat ze hun apport mogen halen. Wanneer ik haar eenmaal het commando geef om het apport te halen sprint ze er met lichtsnelheid vandoor en scheurt over het veld recht op haar doel af. ;) Die wordt dan vervolgens vrolijk mee gedragen naar mij en dan laat ze haar "fondst" ook trots zien. Tijdens de training zit ze dus de hele tijd naast mij te wachten en te focussen op de dummy's (ook als die voor andere honden gegooid worden). Ze onthoud altijd waar de dummy gegooid is en ze weet die dan ook netjes terug te vinden.

Met behendigheid is het ongeveer hetzelfde verhaal. Evy zit rustig naast mij totdat ze het commando krijgt om over de hindernissen te gaan. Dit gaat snel, maar wel met beleid. Ze raakt dus keurig de raakvlakken aan. Juist doordat Evy zo stabiel is, is ze niet bang voor de hindernissen. Alleen de wip vindt ze een beetje eng. ;) De rest is alleen maar leuk. Als het parcours eenmaal afgelopen is gaat ze weer terug in haar rustige houding en gaat ze liggen slapen totdat we weer aan de beurt zijn.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Wauw klinkt goed! Evy is dan ook nog eens een prachthond! Klinkt als de perfecte combi tussen rust en werken!

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Een welsh corgi cardigan! Je bent spontaan verliefd op het ras!

 

Jouw lijstje ziet er hetzelfde uit als die van mij toen der tijd. Ik kwam toen bij de corgi uit! Ik krijg volgend jaar een tweede corgi erbij, dan is mijn Dexter inmiddels 2 jaar. 

 

Niet te groot en niet te klein, makkelijk mee te nemen want ze vinden ALLES leuk, zijn dus ontzettend sociaal en je kunt heel veel met ze doen omdat ze zeer baasgericht zijn! Actief maar ook zeer relaxt.....

 

Zoals ik al zei, spontaan verliefd...en ik wil nooit meer anders ;) 

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Flatcoated of een aussie!

Ierse setter is ook leuk.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Setter vind ik super mooi, zeker de engelse, maar de jacht die erin zit is toch lastig... Aussie vind ik vaak te fel richting andere honden! Flatcoated past beter denk ik...

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Flatcoates zijn fantastische beestjes!

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Poedel of een schapendoes ! 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Duitse herder?
Ik zeg het niet omdat ik er een heb.
Maar wat jou wensen zijn, herken ik in mijn duitse herder.
Sem is erg vriendelijk voor mens en dier, het is alleen geen spelerd.
Hij loopt rustig of wacht rustig op een hond, ruikt even en komt weer met mij mee.
Hij is erg op mij gericht. Is geen drukke hond, niet zo gefixeerd op dingen.
Hij vind het super leuk om samen te werken, hij vind dat super leuk.
Hij doet erg zijn best om het goed te doen.
Het enige wat echt een nadeel is, is dat veel mensen bang voor hem zijn. Ikzelf vind dit meestal niet erg leuk.

Volgende forumvraag: Mijn Maatje (foto's)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^