Verschil honden tuigen (windhonden bouw)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Na ik me helemaal verdiept heb in de voeding van honden kwam nu de vraag bij me naar boven wat nou precies een goede tuig voor de hond is en waarom vooral. Er zijn veel verschillende tuigjes op de markt en ik zie door de bomen het bos even niet meer.

Dus waar moet je rekening mee houden als je een tuig voor de hond aanschaft en waarom ook vooral.

 

Ik heb momenteel deze maar ik denk dat ze niet goed zijn omdat er een stuk van het tuig onder de hond door loopt om het zo maar te zeggen. Dit kan (denk ik) blessures opleveren?

 

Hier twee foto's van het tuig wat ik momenteel heb.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow had eerst een heel klein puppytuigje:

 

Toen kwam er een zwart fleecetuig, zoiets maar dan van het merk Greyhound.

*geen foto van*

 

Daarna Julius K9, maar die vond ik erg in de oksels zitten:

 

Hier kwam ze ook wel makkelijk uit, kop tussen voorpoten, bukken en los.

 

En toen kwam Ruffwear 1, een zwarte, gevolgd door Ruffwear 2, een grijze:

 

Dit is voor ons echt hét tuig. Ze kan er niet uit ontsnappen en hij zit niet in de oksels.

 

Tussendoor ook nog een Hurtta Y tuig gekocht, maar van de vier keer dragen is ze drie keer ontsnapt, dus die bewaren we tot ze ooit heel netjes gaat lopen en niet meer wil vluchten als ze echt heel bang is. Al vraag ik me af of ze ooit zó volwassen wordt dat ze niet meer van die rare fratsen (rennen en in volle vaart op d'r rug storten waarbij ze bijna een koprol maakt of gewoon rollen in de derrie), zal uithalen

Misschien als ze bejaard is 

 

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Een goed tuig zit natuurlijk om de hond heen, is niet te groot en snijdt niet.. Ik houd ook niet van tuigen die onder de oksel zitten.. Ik heb dan liever een band die wat meer richting buik zitten. Dus niet snijdend onder de oksel. Ik merk ook dat mijn honden dat helemaal niet fijn vinden zitten.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ooh en natuurlijk zou een hond niet moeten kunnen ontsnappen uit een goed tuig. Dat klinkt logisch, maar helaas zijn er maar weinig tuigjes waarin dit niet lukt.

 

Voor mij is daardoor ook de k9 al afgevallen. Ik heb nu een simpel tuigje wat niet echt van een merk is, maar wel goed zit, en ze kan er niet uit ontsnappen

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dank je wel voor je uitgebreide antwoord!

Hier ken ik het ook wel hoor, kop tussen voorpoten, bukken en los. Zo kunnen ze bij mij nu ook uit de tuigjes ontsnappen. Ik kan Gruul dus ook niet naar voren trekken want dan trek ik het tuig uit. Niet dat ik vaak trek maar soms heeft hij geen zin om te wandelen (lees het is koud en nat buiten) en dan blijft hij staan. Eerst probeerde ik hem dus een beetje mee te trekken, maar nadat hij eruit was en op straat ging lopen gebeurde dit niet meer. Toen kwam de tactiek om Gruul op te tillen en aan het eind van het grasveld te zetten zodat hij alleen nog naar huis hoefde te lopen. Dit ging prima haha. Eigenwijze beesten zijn het soms ook.

 

Het ruffwear tuig ziet er ook wel veilig uit. Is het makkelijk aan te doen bij de hond?

 

Whaha, je moet eens filmpjes posten van Mellow haar gekke 5 minuten. (zo noemen we het bij Gruul, dan gaat hij ook heel debiel rennen en rondjes maken enzo, daarna gaat hij weer sierlijk doen haha)

Ik vind die fratsen juist heerlijk, dat maakt een hond uniek. Niet altijd even handig van de baasjes maar ik zie graag karakter in de honden.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik denk persoonlijk niet dat er een tuig is dat het beste is. Een tuig kan voor de ene hond goed zijn en voor de andere hond niet en andersom. Ook logisch omdat iedere hond een andere vacht structuur en bouw heeft.

Een k9 tuig is inderdaad makkelijk uit te ontsnappen maar mijn uitlaathonden en eigen hond hebben alle 3 een tuig met dezelfde vorm (mijn eigen een echt k9) maar die ontsnappen er niet uit. Puur omdat ze dat niet willen/hoeven. Waarbij een ander weer een tuig moet hebben die ontsnappingsproof is.

Het zelfde wat betreft schuren. Shadow is langharig en heeft daar geen last van, terwijl Roxy bij hetzelfde tuig wel helemaal open lag.

Wat betreft de band tussen de poten door. Kan naar mijn idee geen kwaad.. Verdeeld alleen maar de druk als de hond in zijn tuig gaat hangen.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" ooh en natuurlijk zou een hond niet moeten kunnen ontsnappen uit een goed tuig. Dat klinkt logisch, maar helaas zijn er maar weinig tuigjes waarin dit niet lukt.
 
Voor mij is daardoor ook de k9 al afgevallen. Ik heb nu een simpel tuigje wat niet echt van een merk is, maar wel goed zit, en ze kan er niet uit ontsnappen "

 

Heb je toevallig een foto van je tuigje?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Ik denk persoonlijk niet dat er een tuig is dat het beste is. Een tuig kan voor de ene hond goed zijn en voor de andere hond niet en andersom. Ook logisch omdat iedere hond een andere vacht structuur en bouw heeft. 
 
 

 

Ik heb dit heel erg gemerkt met het kopen van een goed jasje voor mijn honden. Net als mellow waarschijnlijk. Mijn honden zijn behoorlijk slank maar staan hoog op de poten. Dus ze hebben een grote maat nodig om de hele achterkant te bedekken maar vervolgens hangt de jas bijna op de grond omdat hij rond de middel veel te groot is.

 

Dus tot nu toe is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het tuig niet onder de oksels schuurt, dat ze er niet uit kunnen ontsnappen. Het is dus eigenlijk echt een kwestie van passen en meten. Misschien moet ik mijn titel aanpassen met de vraag voor een goed tuig voor honden met een windhonden bouw. Dat komt meer overeen met de bouw van mijn honden.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow mag van mij ook zoveel gekke 5 minuten hebben als ze wil, als ze daarbij maar niet ontsnapt 

 

Ooit kwamen we van cursus, ik parkeer mijn auto, we stappen uit en ik moet nog wat pakken. Zie ik ineens dat Julius tuig op de grond liggen en een blije Mellow bij de voordeur...

Ze wilde graag naar binnen (moest nog eten en had mijn vriend al sinds 's morgens niet gezien), dus ze had het niet eens door.

 

Ik vind Ruffwear makkelijk aan doen. Ze steekt haar kop erdoor, tilt zelf haar rechter voorpoot op en steekt 'm door de opening (soms steekt ze mis en moet het nog een keer). Verder vastklikken en klaar.

 

Ze zijn wel prijzig, maar ik gebruik het dagelijks, dus dan is het zeker het geld waard.

 

Ook leuk: KLIK! Ik wil nog steeds het 'sicherheitsgeschirre' laten maken, maar mijn Duits is bagger ('immer gerade aus', verder kom ik niet ) en om nou in het Engels uit te leggen wat ik precies wil... Dus tot op heden (al anderhalf jaar...) nog niet van gekomen.

Misschien ooit nog eens. Ik zou graag iets meer Mellow zien tijdens de wandeling, ze is altijd best bedekt door tuig ("wat een mooie jas" -> uhm, dat is geen jas hoor...)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Na ik me helemaal verdiept heb in de voeding van honden kwam nu de vraag bij me naar boven wat nou precies een goede tuig voor de hond is en waarom vooral. Er zijn veel verschillende tuigjes op de markt en ik zie door de bomen het bos even niet meer.
Dus waar moet je rekening mee houden als je een tuig voor de hond aanschaft en waarom ook vooral.
 
Ik heb momenteel deze maar ik denk dat ze niet goed zijn omdat er een stuk van het tuig onder de hond door loopt om het zo maar te zeggen. Dit kan (denk ik) blessures opleveren?
 
Hier twee foto's van het tuig wat ik momenteel heb. "

 

Bij een tuig loopt er vrijwel altijd een stuk onder de hond door. Het belangrijkste is dat de band achter de voorpoten langs komt minimaal 2 vingers uit de oksels verwijderd is, anders kan je hond zeer vervelend irritatie tot schaafwonden in de oksels krijgen.

 

Verder heb ik in de vergelijking Onze overleden Beauty en onze huidige Sadi ervaren dat het niet alleen gaat om welk tuig jij denkt dat handig en comfortabel is maar des te meer wat de hond er zelf van vind. Wil die het tuig graag aan, beweegt ie vrij als ie het tuig draagt. Het is bij elk type tuig belangrijk dat ie goed past.  En met de verstel delen goed wordt aangepast op de hond niet te los maar ook zeker niet te strak dan wordt het erg oncomfortabel en kan tevens irritatie e.d. veroorzaken.

 

Onze Beauty was super gek met het K9 tuig en ruffwear webmaster harness. Wijzelf of hele fijne tuigen. Onze Sadi vind deze tuigen minder het k9 tuig draagt ze maar heel af en toe omdat ik haar daar in drukke situaties met veel mensen beter in kan handelen (ze gooit momenteel kracht en gewicht in de strijd) en het ruffweartuig hebben we verkocht omdat Sadi daar echt niks van moet hebben (helaas).

Voor de comfort heeft ze een huntertuig.

 

We hebben nog een instap nylon tuig dat door twee zijringen ook zeer geschikt is voor in bijvoorbeeld een fietskar en ze aan beide zijden vastgekoppeld kan worden. (maar we hebben geen fietskar meer dus eigenlijk overbodig)

Voor water bezoek een ezydog borstplaat tuig en een soortgelijk model van ander merk.

We staan op het punt een perfect fit tuig aan te schaffen moeten alleen nog even info verkrijgen met betrekking tot de maten. (dit tuig omdat er moeilijker uit te ontstnappen is, goed verstelbaar is, comfortabel oogt en omdat ik denk dat ze uit de andere tuigen zou kunnen ontsnappen wanneer ze loopt is.

 

Dit is eigenlijk een overzicht van tuigen die we nu hebben en met Beauty hadden, en het is echt ook uitzoeken wat voor je hond ook prettig is, het moet niet zo zijn dat ze weg lopen voor het tuig als je met ze wil gaan wandelen. (dit deed onze Sadi met het rufffwear tuig en doet ze soms bij het K9 tuig)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hee, ik zie dat je de topictitel hebt veranderd 

Dacht eerst een nieuw topic (toen ik het op de beginpagina zag), maar kwam toch weer hier uit.

 

Omdat de achterste band van Mellow haar tuig om haar smalle deel zit, komt ze hier dus echt niet uit, hoe maf ze ook doet, hoe graag ze ook terug wil en achteruit trekt.

Zij heeft wel een Windhonden-bouw, maar is wel weer net wat breder dan een Windhond.

Het is het allemaal nét niet dus 

 

En inderdaad, de standaard hondenjas valt óf als een naveltruitje óf als een jurk...

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Mellow mag van mij ook zoveel gekke 5 minuten hebben als ze wil, als ze daarbij maar niet ontsnapt 
 
Ooit kwamen we van cursus, ik parkeer mijn auto, we stappen uit en ik moet nog wat pakken. Zie ik ineens dat Julius tuig op de grond liggen en een blije Mellow bij de voordeur...
Ze wilde graag naar binnen (moest nog eten en had mijn vriend al sinds 's morgens niet gezien), dus ze had het niet eens door.
 
Ik vind Ruffwear makkelijk aan doen. Ze steekt haar kop erdoor, tilt zelf haar rechter voorpoot op en steekt 'm door de opening (soms steekt ze mis en moet het nog een keer). Verder vastklikken en klaar.
 
Ze zijn wel prijzig, maar ik gebruik het dagelijks, dus dan is het zeker het geld waard.
 
Ook leuk: KLIK! Ik wil nog steeds het 'sicherheitsgeschirre' laten maken, maar mijn Duits is bagger ('immer gerade aus', verder kom ik niet -) en om nou in het Engels uit te leggen wat ik precies wil... Dus tot op heden (al anderhalf jaar...) nog niet van gekomen.
Misschien ooit nog eens. Ik zou graag iets meer Mellow zien tijdens de wandeling, ze is altijd best bedekt door tuig ("wat een mooie jas" -> uhm, dat is geen jas hoor...) "

 

Haha, Mellow doet me vaak aan Gruul denken. Zo ben ik ook een keer thuis gekomen van het wandelen. Een vriend van me was mee wandelen dus ik lekker kletsen onderweg. Ik kom thuis, zeg zit tegen Gruul en dat deed hij ook netjes. Vervolgens zie ik dat hij geen tuig meer om heeft maar dat het slap langs me hangt haha. Ik was wel heel trots op Gruul dat hij netjes mee bleef lopen. Dat heeft hij niet altijd gedaan zodra hij los kwam.

Meer Mellow zien kan ik me ook wel in vinden. Dat was het eerste wat me een beetje tegen stond. Ik vind mijn honden prachtig (natuurlijk) en dat wil ik ook wel graag zien.

Sicherheidsgeschirre ziet er ook wel goed uit. Het lijkt redelijk ontsnappings proof te zijn en je kan de hond nog mooi zien. Het ziet er ook stevig uit en degelijk. Je maakt de riem ook halverwege vast waardoor de hond niet naar de zijkant schiet mocht hij een keer achter een kant aangaan of iets dergelijks en de riem houd op en de hond niet.
Ik ga hier straks ook eens even rustig voor zitten om wat meer info op te zoeken. Mijn duits is niet heel slecht dus wellicht kan ik je straks wat meer vertellen. Maar dit tuig ziet er zo wel erg fijn uit.

Het tuig wat we nu hebben schuurt niet bij Gruul, hij vind het ook prima om erin te gaan.

 

Van internet een tuig bestellen vind ik zelf wel een beetje eng. Ik pas dat soort dingen graag zodat ik zeker weet dat ik een goed tuig heb. Voor Gruul zijn jasje heb ik ook 3 winkels gehad voordat ik een goede had gevonden.

Iedereen bedankt voor de reactie, ze zijn erg hulpzaam!

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Ik weet niet waar de vraag zit als het gaat om windhonden maar een tuigje voor windhonden? NEE! Alleen i.v.m. het borstbeen niet doen. Gewoon een halsband voor windhonden dus.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ik weet niet waar de vraag zit als het gaat om windhonden maar een tuigje voor windhonden? NEE! Alleen i.v.m. het borstbeen niet doen. Gewoon een halsband voor windhonden dus. "

 

Zou je dat uit kunnen leggen Gerard? (Puur uit interesse)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Goede windhondentuigen zijn er absoluut..., maar meestal niet zomaar te koop..., ik heb ze tenminste nog niet gevonden.

 

Voor Aysa hebben we deze laten maken

 

Helemaal op maat en absoluut ontsnappingsproof

 

Misty heeft net als Mellow een Ruffwear..., ook helemaal super 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Lijkt me een gaaf en stabiel tuig zo op de foto te zien.

 

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

De webmaster van ruffwear!! We hebben er nu eentje, om het uit te proberen. Kiko loopt er nu 2 weken mee, na verschillende geprobeerd te hebben in de afgelopen 2,5 jaar (K9, treponti, ragz4dogz) en...BRILJANT! Geen ontsnappingen, pogingen daartoe en...geen getrek meer. Dus de 2e komt binnenkort, voor Anna. Moet er wel bij zeggen dat ik er een elastische lijn bij heb. Dat was om mijn eigen (slappe) gewrichten te beschermen maar hij trekt nu haast niet meer.
Dus ik heb eindelijk de beste combinatie.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik vond De webmaster van ruffwear ook helemaal geweldig Beauty ook, maar Sadi moet er niks van hebben. Dus ja maar weggedaan (vond ik echt moeilijk) maar je kan moeilijk gaan dwingen dat neemt het plezier van de wandelingen weg.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

" Goede windhondentuigen zijn er absoluut..., maar meestal niet zomaar te koop..., ik heb ze tenminste nog niet gevonden.
 
Voor Aysa hebben we deze laten maken


 
Helemaal op maat en absoluut ontsnappingsproof
 
Misty heeft net als Mellow een Ruffwear..., ook helemaal super  "

 

Waar hebben jullie Aysa's tuig laten maken? 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  
Waar hebben jullie Aysa's tuig laten maken?  "

 

Bij aruby-sighthoundshop ..., zijn niet super snel (hebben her altijd erg druk volgens mij) maar zeer behulpzaam en het tuig is perfect 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Tja, Max heeft zo'n instap tuig als in jouw OP, en die is echt perfect voor hem... Geweldig tuig, snijd niet in zijn oksels, hij ontsnapt er niet uit (doet ook geen pogingen)...

Max wil niet zo'n plakkaat op zijn rug... De K9, Ruffwear e.d. vallen daarom al af...

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  
Zou je dat uit kunnen leggen Gerard? (Puur uit interesse) "

 

Daar ben ik ook wel benieuwd naar ja.

 

Nu is Mellow geen Windhond, maar die had al 300 keer een gebroken nek gehad bij al haar pogingen tot vluchten bij angst. Of ze was al 200 keer platgereden omdat ze was ontsnapt.

 

Ik heb wel een mooie Windhonden halsband (gewoon van leer), maar dat is niet veilig. Nu nog niet in ieder geval.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb een vrij goed passende oude hurta voor de kleinste en de grote die heeft een slecht passend tuig. Hij loopt alleen aangelijnd in wandeltempo met dat ding. Eruit ontsnappen proberen ze nooit, dus of ze dat kunnen, geen idee. 

Ik heb diverse tuigen gepast (de honden dan toch) en het zit vaak te dicht achter de voorpoten of de gespen zitten op de huid. 

Ik vind het tug van aysa mooi zitten, maar ik heb zelf het idee dat die band over het borstbeen niet lekker kan zitten of blijft zitten in het midden. Volledig irrationeel?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ik heb een vrij goed passende oude hurta voor de kleinste en de grote die heeft een slecht passend tuig. Hij loopt alleen aangelijnd in wandeltempo met dat ding. Eruit ontsnappen proberen ze nooit, dus of ze dat kunnen, geen idee. 
Ik heb diverse tuigen gepast (de honden dan toch) en het zit vaak te dicht achter de voorpoten of de gespen zitten op de huid. 
Ik vind het tug van aysa mooi zitten, maar ik heb zelf het idee dat die band over het borstbeen niet lekker kan zitten of blijft zitten in het midden. Volledig irrationeel? "

 

 

Absoluut niet irrationeel 

In de ideale wereld loopt Aysa keurig naast me zonder een poging te doen langs vliegende  beestjes te vangen of plotseling een muisje in het hoge gras te spotten..., en in die gevallen zit het tuig perfect recht zonder dat ze er last van heeft omdat het volledig gevoerd is, maar toch supersterk.

 

Helaas leven wij niet in de ideale wereld en gebeurd het dus regelmatig dat er wel even achter een vlinder aan gehuppeld moet worden of hoort zij de wormpjes en andere kruipers onder de grond en MOET ze die even de stuipen op het lijf jagen.

 

Als ze dus onverwachts een uitspatting heeft schuift het tuig inderdaad , maar eigenlijk alleen de achterband komt dan wat naar voren waardoor er voor meer ruimte komt, dus het gaat niet strak over het borstbeen zitten.

 

Maar omdat de borstkast net als bij jou honden van heel smal naar (super) breed uitloopt, zal ze nooit kunnen ontsnappen..., en dat is voor mij het voornaamste.

En goed passend tuig dat niet de huid beschadigt en waar ze (hoeveel moeite ze ook zou doen) nooit uit kan ontsnappen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Bij aruby nemen ze geen bestellingen van jassen en tuigen aan op het moment :-(

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Bij aruby nemen ze geen bestellingen van jassen en tuigen aan op het moment :-(
  "

 

Ik heb deze vorig jaar besteld en toen duurde het al lang..., het bestellen en de juiste maat aanmeten gaat super, je krijgt een testtuig opgestuurd wat je dan helemaal op maat van je eigen hond instelt en terug stuurt.

Als je dan ook nog foto's naar ze opstuurt met het testtuig, komen ze met adviezen en eventuele aanpassingen.

 

En daarna was het wachten..., ik heb geloof ik 1,5 maand op het uiteindelijke tuig moeten wachten, maar absoluut de moeite waard en uiteindelijk goedkoper als een standaard tuig.

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Toevallig zojuist een Hurtta tuig besteld voor onze Basenji. (ook windhond bouw)

Waarom?... Omdat;

- Ik vond ze leuk uitzien op fotos tenminste.

- hoor en las positieve verhalen.

- Qua maat zijn ze lang te verstellen, ook wanneer hond nog wat groeit bijv.

 

Nu afwachten of hij gaat bevallen. Tuig is bedoeld voor boswandelingen dus zal niet uren lang gedragen worden. Nja we zullen zien.

Is ook lastig kiezen tussen al die soorten, merken, maten, modellen en kleuren.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier voor Ten ook nog altijd het ideale tuig niet gevonden en die heeft op het hele simpele instaptuig na hier ook alle modellen wel liggen. Hij heeft ook een lang smal lijf met diepe borstkast en smalle voorborst. 

 

De enige die goed zit en maar zelden verschuift zonder ergens te knellen/schuren is een leren tuig vergelijkbaar met dat Ruffwear tuig wat Mellow draagt. Ik vind het een leuk tuig maar niets voor de zomer en Ten zelf vindt er eigenlijk niks aan, die is liever naakt. De rest zit alleen maar goed als hij superstrak naast me blijft lopen of als hij juist aan het trekken gaat anders zit het binnen no time schots en scheef.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Ik weet niet waar de vraag zit als het gaat om windhonden maar een tuigje voor windhonden? NEE! Alleen i.v.m. het borstbeen niet doen. Gewoon een halsband voor windhonden dus. "

 

Het ging niet over windhonden maar mijn honden hebben een windhonden bouw. Dat is in ieder geval de beste manier waarop ik het kan omschrijven. Aangezien het antwoord al gegeven was dat het voor iedere hond verschillend is welk tuig het beste is. Dus ik dacht laat ik mijn vraag even wat duidelijker stellen, door de windhonden bouw erbij te zetten.

Als ik een zoektocht begin moet ik het ook wel goed doen.

Ik kwam dit tuig ook nog tegen, Perros life bushka harnes. Die zit er ook wel uit alsof er niet uit ontsnapt kan worden.

 

Het tuig is een beetje hetzelfde idee als wat Mellow en jozef gepost hadden van de duitse site. Tot nu toe neig ik er nog naar om zo'n tuig te kopen.

Het zit niet dicht langs de voorpoten waardoor het niet schuurt. De clip om de riem aan vast te maken zit op het midden van de rug waardoor de hond minder ongemak bevind mocht hij ineens een vogel zien, erachteraan rennen en het einde van de riem tegen komen. Dan word de hond niet naar de zijkant getrokken maar blijft hij stil staan. Het ziet eruit alsof het erg moeilijk is voor de hond om uit te ontsnappen. Zeker van de duitse site ziet hij er comfortabel uit. Je kan ook zelf beslissen of je hem in leer wil of nylon en hoe breed de banden moeten zijn. Zo kun je voor een kleiner hondje wat minder breed nemen en voor een grote weer een bredere. Zodat het tuig altijd comfi zit, als het goed is. Ook ligt er niet een lap stof op het tuig waardoor de hond nog te zien is.

Mellow als je hulp wil met het bestellen van het tuig kan ik je misschien wel helpen. Ik kan redelijk duits en tot nu toe snap ik nog wat er bij het tuig verteld word. Goede tip die duitse website.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb gisteravond het perfect fit harness besteld, voordeel van dit tuig is dat je het besteld in drie losse delen dus de maten kunt kiezen aan de hand van je hond. De gene achter de webshop is ook behulpzaam wanneer je zelf niet precies uit komt welke maten je nodig hebt. (Ik heb m hier besteld

 

Ik bestelde deze vooral, omdat Sadi in staat is uit haar huidige tuigen te komen en ik geen risico's wil lopen als ze zo meteen loops wordt, verder is het met haar groei ideaal dat als haar borststuk te klein is ik alleen het borststuk hoef te vervangen en niet het hele tuig.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: happy tail
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^