Manchester Terrier

Manchester Terrier

Rasgroep van de Manchester Terrier

De Manchester Terrier behoort tot de Rasgroep "Terriers"

Geschiedenis van de Manchester Terrier

Manchester Terrier

De Manchester Terriër is een oud Engels hondje met als voorvader de Engelse Black and Tan Terriër. Zo’n 150 jaar geleden was het ras buitengewoon populair; hij werd gebruikt bij dierengevechten voor het doden van ratten. Aan het einde van de 19e eeuw werden deze gevechten verboden en werd deze terriër minder geliefd.


Aan het begin van de 2e wereldoorlog was de Manchester Terriër in Engeland bijna verdwenen. Een paar zeer toegewijde liefhebbers hebben na de oorlog het ras weer opgebouwd door middel van import van enkele zeer goede exemplaren uit de Verenigde Staten. Manchester terriërs worden gezien als het oudste van alle identificeerbare terriërrassen. In werken uit de 16de eeuw word dit ras al vernoemd.

Karakter van de Manchester Terrier

Manchester Terrier

De Manchester Terriër is een opgewekt, intelligent en sportief gezinshondje en een echte kindervriend. De Manchester Terriër is een hondje dat zich heel gemakkelijk aanpast in een gezin en graag deelneemt aan allerlei activiteiten. Binnenshuis is hij een aangenaam, waakzaam huishondje, niets ontsnapt aan zijn aandacht.

Rasstandaard van de Manchester Terrier

Raspunten Manchester Terrier:

In algemene verschijning is de Manchester Terriër een zeer compacte hond met goede botten. Hij heeft een elegante en soepele beweging en is zeer wendbaar. Het hoofd is smal, wigvormig waarin kleine donkere vurige ogen staan die amandelvormig moeten zijn. De oren zijn klein en V-vormig gedragen boven de bovenlijn van het hoofd, hangend dicht bij het hoofd boven de ogen. De hals is lang en licht gebogen, zonder keelhuid. Daaronder een smalle diepe borst.

Hij heeft een korte romp, goed gewelfde ribben en een licht gebogen rug. De lengte van de benen moet in overeenstemming zijn met het lichaam (vierkant gebouwd).

De kleur is Black and Tan volgens patroon: De Manchester is zwart met 2 bruine stipjes boven de ogen en 2 bruine stipjes op de wangen. 2 bruine borstvlekken en een bruine vlek onder de staart, die geheel door de staart bedekt moet worden. Bruin aan de buitenkant van de achterbovenbenen, breeching geheten, is een fout.

Op de voorpoten moet op de middenhand een zwarte duimafdruk aanwezig zijn en zwarte potloodstreepjes op de tenen. De markering moet scherp afgetekend zijn. De schofthoogte is voor teven ± 38 cm en voor reuen ± 41 cm.

Gezondheid van de Manchester Terrier

Manchester Terrier

De Manchester Terrier kan hart-problemen (gedilateerde cardiomyopathie), Dystokie (geboorteproblemen bij de teef), Von Willebrands Disease en Epilespie hebben.

De kans dat deze aandoeningen bij een hond uit geteste ouders voorkomt is veel kleiner dan uit niet geteste ouders.
Vraag dus aan de fokker naar de testresultaten van de ouders, een goede fokker laat deze graag zien en heeft kopieën van de resultaten van de vader of kan deze via een site laten zien.

De hart-test worden door een specialist uitgevoerd, dmv echo.
Voor VWD is een DNA-test beschikbaar.

Bij een DNA-test zie je het liefst VRIJ/NORMAAL/A honden.

Bron: L.Scharenborg www.mexxum.nl/nestjepups.html

Verzorging van de Manchester Terrier

Doordat zijn beharing zo kort is, vraagt dat weinig onderhoud. Af en toe borstelen om losse haartjes in de rui periode te verwijderen volstaat. Doordat de manchester terrier geen ondervacht heeft kan dit hondje ook geschikt zijn voor mensen met allergieën.

Opvoeding van de Manchester Terrier

Manchester Terrier

De Manchester Terriër is een hondje dat zich in elke woonsituatie thuis voelt, mits er maar wat mee gedaan wordt, zoals wandelen, gehoorzaamheidstrainingen, fly-ball of behendigheid. Dit zijn voorbeelden van activiteiten welke de honden graag doen.

Rasvereniging van de Manchester Terrier


Manchester Terrier Club Nederland
Manchester Terrier Club Nederland

Boeier 18
2636DE Schipluiden
Telefoon: 06-38916360
Website: http://www.manchesterterrierclub.nl/

Popularitieit van de Manchester Terrier

De Manchester Terrier staat op dit moment op de 104e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Manchester Terrier

Leuke weetjes over de manchester terrier.
Een duitse deurwaarde, meneer Dobberman heeft ooit het ras dobberman gekruist om hem te helpen bij zijn werk. Hij heeft hiervoor de rottweiler, de duitse pinscher en de manchester terrier voor gekruist.

Voorheen stond het ras vooral bekend als de rat terrier (1860) Deze hond werd veel gebruikt om ratten te verjagen op boerderijen en restaurants, en een ieder die van zijn rattenplaag af wilde komen. Records die de manchester terrier onder andere neer gezet hebben is het doden van 300 ratten in 54 seconden.

Manchester Terrier pup aanschaffen

Geen informatie over het aanschaffen van een Manchester Terrier pup.
Heb jij overige informatie het aanschaffen van een Manchester Terrier pup. ? Dan kun je dat toevoegen

Manchester Terrier fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Manchester Terrier.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Manchester Terrier pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Manchester Terrier hebben ook deze rassen

Meer weten over de Manchester Terrier ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: klein
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Manchester Terrier:


Afbeeldingen

Manchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester TerrierManchester Terrier

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Manchester Terrier hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^