Castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jeweljewel

Ik ben al heel lang erover aan het denken om mijn hond te laten castreren.

me hond Pip heeft een niet ingedaalde bal, dus in zijn geval heeft een chemische castratie door middel van een implantaat niet veel zin. De ballen kunnen enorm krimpen. Mocht hij ooit gecastreerd worden dan bestaat de kans dat de niet ingedaalde bal erg moeilijk te vinden is en wordt daardoor een zwaardere operatie.

 

Pip is een reu van 4 jaar oud. Een kruising cocker spaniël.

in huis kan hij absoluut niet overweg met andere honden. Buiten zijn ze beste vriendjes maar zodra zijn bezitterigheid in het spel komt is het einde verhaal. Hij heeft dan waas voor zijn ogen en gaat hij alles claimen. Hij gaat zo ver dat een hond niet eens meer mag bewegen in huis. Hoofdje bewegen en hij slaat meteen aan.

 

ik heb eerst 2 honden gehad en heb eentje dus naar me zus moeten brengen omdat het niet meer ging. De hond mocht gewoon niks meer. Mocht zich in een hoekje niet eens meer bewegen.

 

we hebben toen alpha gedragstherapeut ingeschakeld en helaas heeft het totaal niet geholpen en de gedragstherapeut raadde mij toentertijd aan om hem te castreren.

 

Pip luistert goed, doet alles wat ik van hem vraag, is heel erg lief, aanhankelijk, doet niemand wat, in huis ontzettend rustig.  Buiten met wandelen is hij sociaal naar andere honden toe omdat dit niet zijn terrein is (of als we ergens lang stil blijven staan dan toont hij ook dat probleem). Het is een heel duidelijk territorium probleem. Hij is ontzettend ontzettend bezitterig.

we hebben echt alles geprobeerd om hem dit te afleren. Bijv. Corrigeren aan de halsband, hem op zijn plaats (mand of bench) laten blijven liggen, hem telkens opsluiten zodra hij dat gedrag begon te vertonen, hem op de rug leggen etc. Elk methode heb ik een tijd lang geprobeerd, toen het niet werkte ging ik naar de volgende methode. Ik ben hier dus al 3,5 jaar mee bezig. Hij leert het gewoon niet af.

 

 

mijn vraag is dus; is hij in deze situatie beter te hanteren als hij gecastreerd is? Heeft het überhaupt zin?

 

 

honden page profiel kaikai

Castratie kan zin hebben, maar alleen in combinatie met gedragsbegeleiding.

De effecten van de Castratie op de hormonale huishouding zijn van tijdelijke aard, na verloop van tijd nemen andere lichaamsfuncties de taken over, waardoor het lichaam zich weer als normaal gedraagt.

In de tussentijd echter, kun je via gedragsbegeleiding wel in de fase dat het lichaam van de hond "uit balans" is, de hond een andere richting opsturen.

Advies van een goede, integere dierenarts, en in overleg met een soortgelijke gedragsbegeleider, dus van groot belang.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Misschien is chemische castratie wel iets voor jullie? Dan kun je zien of een castratie zin heeft.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

"

Misschien is chemische castratie wel iets voor jullie? Dan kun je zien of een castratie zin heeft.

"


Heeft juist weinig zin denkt ze,staat in het begin stuk.

Ik zou overleggrn met de DA,of een gt misschien?

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Nog een keer een gt bedoel ik ,misschien een andere

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik denk niet dat castratie zal helpen. Castratie heeft geen invloed op gedrag van de hond.
Bovendien raad ik je niet aan hem te corrigeren ter middel op de grond te leggen, dit geeft heel veel stress op je hond, en je hond snapt eigenlijk niet waarom jij dit doet. Opsluiten bied ook alleen stress.
Bezitterigheid is hem aangeleerd, waarschijnlijk doordat er in het verleden iets van hem afgepakt werd.
Je hond heeft waarschijnlijk zo'n grote angst dat er iets word afgepakt waardoor hij alles gaat claimen.
Je kan het oefenen doormiddel van trainen, castratie gaat je er niet bij helpen. Oefen met hem door middel van iets te ruilen voor een koekje, een koekje wat hij het aller lekkerst vind.
Ik wil je ook even deze site laten zien, het gaat over dominantie bij een hond. Het is erg leerzaam, en misschien begrijp je hierdoor een beetje waarom het op de grond leggen van een hond niet verstandig is, en waarom een hond dat eigenlijk niet begrijpt.

http://www.hondenwijzer.com/dominantie.html

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

 Bijv. Corrigeren aan de halsband, hem op zijn plaats (mand of bench) laten blijven liggen, hem telkens opsluiten zodra hij dat gedrag begon te vertonen, hem op de rug leggen etc. 

 

 

Heb je even gequot. Weet niet hoe je je hond corrigeert, het op de rug leggen, is van een achterhaalde theorie

http://www.hond-en-co.nl/hond-wolf-dominantie.html

 

Door je hond op de rug te leggen, kan je hond angstig worden naar jou. Je doet hem pijn. Wat ook kan gebeuren is dat hij deze onprettige handeling kan associeren met andere honden die in de buurt zijn en daardoor agressief gedrag naar hun gaan tonen of gaan uithalen. 

 

Als je hond angstig of onzeker is ( daar lijkt het wel op, maar pas als je het geheel kunt zien, weet je t zeker) en je castreert hem, zal het gedrag verergeren. Door de  testosteron kan eenhond  die onzeker of angstig is, zich nog enigszins staande houden.

 

Wat mij van af hier belangrijk lijkt, dat je reu vertrouwen moet gaan krijgen in je andere honden en hen dus niet met correcties gaan associeren. Geef ze elk op,afstand van elkaar een kluif. Door kluiven ontspant een hond en zo gebeurt er iets leuks in de buurt van de andere honden. De bedoeling is dat je hond je andere honden met iets positiefs zal gaan associëren en zo de andere zal accepteren. Dit is alleen een langdurig proces.

 

Je bent bij een GT geweest, weet niet wat voor tips hij had?

 

 

 

honden page profiel jeweljewel

Iedereen heel erg bedankt voor jullie antwoorden!

 

even over het corrigeren en op de rug leggen; dit was voor mij de laatste optie om te proberen en heb dat voorheen ook nooit gedaan. Uit eindelijk was ik wanhopig en ben ik dat gaan doen. Het heeft zeker niet geholpen. Geen een van de correcties/straffen die ik heb gegeven.

 

het is begonnen toen Pip in de pubertijd kwam. Hij claimde mij heel erg. Geen enkele hond mocht in de zelfde ruimte zitten als ik want dan werd het feest. Dit was het probleem waardoor dat is ontstaan.

dat was ik nog vergeten te vertellen.

advies kreeg ik, omdat het om mij ging, moest ik telkens het kamer verlaten zodra pip dat gedrag vertoonde. Dit heb ik 1 maand volgehouden (je kunt dus voorstellen dat meerdere deel van de tijd ik weg was uit de kamer dan dat ik erbij was).

vanaf die tijd is het ook begonnen.

 

Zijn gedrag is iets minder als er geen mand en speelgoed in de zelfde ruimte liggen en het gedrag wordt nog minder als ik niet in dezelfde ruimte ben.

ik kan pip makkelijker bij een "vreemde" met hond achterlaten dan als ik erbij ben.

 

Hij ziet mij als zijn bezit.

 

Goed gedrag belonen werkt totaal niet. Als hij eenmaal bezig is helpt niets. Als hij mijn stem tijdens het uitvallen hoort dan wordt ie nog feller. Doe ik niks dan is hij echt uren bezig tegen andere honden.

 

ik heb 2 verschillende gt's gehad. Ene met als advies weggaan uit de ruimte en de andere met straffen met de nekvel.

 

(ik heb zijn gedrag nooit eens een keer goedgekeurd)

 

oja ieder een kluifje geven werkt ook niet. Pip wordt juist erger in zo'n situatie. Naar mijn weten is er nooit iets van hem afgepakt. Als ik iets van hem wil afnemen doe ik altijd op een leuke manier (bijv ruilen voor iets lekkers).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou hem echt niet castreren, de bal is niet ingedaald, kan verstopt liggen in de buik, zou wel een echo om de zoveel tijd laten maken om te kijken of het goed is.

en reu met een bal is in gedrag anders dan een reu met twee ballen, zijn hormonen spelen anders op, heeft je dierenarts daar niets over voorgelicht ?

het is een risico om een bal wat niet ingedaald is op te zoeken in de buik. zou als ik jou was eerst een goed gesprek erover hebben met je dierenarts, tegenwoordig is het niet nodig om de hond met een niet ingedaalde bal te castreren, vraag om een gesprek.

honden page profiel jeweljewel

Meningen van de dierenartsen op de praktijk waar ik kom zijn nogal verschillend. De een zegt dit en de andere zegt dat.

 

chemische castratie werd ook afgeraden omdat de zaadballen behoorlijk kunnen krimpen, dan maakt de castratie moest dat ooit nodig zijn erg lastig. Daarom is chemische castratie voor mij geen optie, anders had ik natuurlijk kunnen proberen.

honden page profiel kaikai

Hoi Jewel,

probleem dat je hebt is dat het gedrag intern gemotiveerd is. Het belonen of corrigeren van gedrag kan alleen helpen, als de eigen motivatie van de hond niet sterk genoeg is. In deze is die dat dus wel.

Misschien is het goed naar de motivatie van de hond te kijken, en aan de hand daarvan jullie relatie onder de loep te nemen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://m.youtube.com/watch?v=hUREXCizjb0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DhUREXCizjb0

 

Ik vind dit een mooi filmpje. Deze hond vertoont zeer vervelend gedrag. Door de hond elke keer naar een andere ruimte te doen, komt hij tot inkeer. Ik zou ook nooit zelf weggaan, maar mijn hond naar bvb de gang doen. 

Ik vind dit een mooi voorbeeld van corrigeren zonder dwang.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Ik heb in mijn Zwitserse Witte herder roedel ook een Jack Russel reu en een Franse Bulldog reu. Wij hebben ze laten castreren omdat dat voor ons alleen maar voordelen opleverde. We merken duidelijk dat het karakter van de reu zachter wordt en niet meer vechterig dominant. Voorheen moest ik er altijd als een Alpha boven staan maar nu ze gecastreerd zijn leven ze in harmonie samen. Ik heb geen nadelen kunnen ontdekken.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Iedereen heel erg bedankt voor jullie antwoorden!

 

even over het corrigeren en op de rug leggen; dit was voor mij de laatste optie om te proberen en heb dat voorheen ook nooit gedaan. Uit eindelijk was ik wanhopig en ben ik dat gaan doen. Het heeft zeker niet geholpen. Geen een van de correcties/straffen die ik heb gegeven.

 

het is begonnen toen Pip in de pubertijd kwam. Hij claimde mij heel erg. Geen enkele hond mocht in de zelfde ruimte zitten als ik want dan werd het feest. Dit was het probleem waardoor dat is ontstaan.

dat was ik nog vergeten te vertellen.

advies kreeg ik, omdat het om mij ging, moest ik telkens het kamer verlaten zodra pip dat gedrag vertoonde. Dit heb ik 1 maand volgehouden (je kunt dus voorstellen dat meerdere deel van de tijd ik weg was uit de kamer dan dat ik erbij was).

vanaf die tijd is het ook begonnen.

 

Zijn gedrag is iets minder als er geen mand en speelgoed in de zelfde ruimte liggen en het gedrag wordt nog minder als ik niet in dezelfde ruimte ben.

ik kan pip makkelijker bij een "vreemde" met hond achterlaten dan als ik erbij ben.

 

Hij ziet mij als zijn bezit.

 

Goed gedrag belonen werkt totaal niet. Als hij eenmaal bezig is helpt niets. Als hij mijn stem tijdens het uitvallen hoort dan wordt ie nog feller. Doe ik niks dan is hij echt uren bezig tegen andere honden.

 

ik heb 2 verschillende gt's gehad. Ene met als advies weggaan uit de ruimte en de andere met straffen met de nekvel.

 

(ik heb zijn gedrag nooit eens een keer goedgekeurd)

 

oja ieder een kluifje geven werkt ook niet. Pip wordt juist erger in zo'n situatie. Naar mijn weten is er nooit iets van hem afgepakt. Als ik iets van hem wil afnemen doe ik altijd op een leuke manier (bijv ruilen voor iets lekkers). "

 


Ik twijfel aan de kundigheid van je gedragstherapeut. Vind het erg sneu want jij bent ten einde raad ermee. Straffen doormiddel in de nekvel te pakken bied heel veel stress bij je hond, en hierdoor gaat hij juist nog meer claimen. Misschien helpt het als je het speeltje on interresant maakt. En eigenlijk niet reageerd op zijn gedrag. Misschien probeerde hij in zijn puberteit jou uit te proberen en door de gedragsterapeut is het volgens mij verkeerd uitgepakt.
Of misschien werkt het dat er heel veel speeltjes in de kamer ligt, zodat hij weet dat er meer dan genoeg is, en niks is om te claimen. Ik kan de situatie niet helemaal zien achter mijn beeldscherm, maar hoop je er toch mee te kunnen helpen!

honden page profiel kaikai

" http://m.youtube.com/watch?v=hUREXCizjb0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DhUREXCizjb0

 

Ik vind dit een mooi filmpje. Deze hond vertoont zeer vervelend gedrag. Door de hond elke keer naar een andere ruimte te doen, komt hij tot inkeer. Ik zou ook nooit zelf weggaan, maar mijn hond naar bvb de gang doen. 

Ik vind dit een mooi voorbeeld van corrigeren zonder dwang. "

 



Corrigeren zonder dwang? De riem in het filmpje is juist het dwangmiddel.

En ik vind het juist jammer wat er in dit filmpje gebeurd. In plaats van de relatie te versterken en van daaruit gedrag aan te passen, separeert men de hond en onderbreekt men juist de relatie.

Ook al zou dat op lange termijn werken...(ik schat een oertype prima in om op termijn gewoon al in te grijpen op de correctie voordat de baas bij de riem kan)...lijkt me dat...Eenzaam?

mira (Gast)

In al die jaren dat ik dagelijks met honden werk (hondentrimsalon) heb ik toch gemerkt dat gecastreerde reuen veel makkelijker zijn. Ik zou zelf nooit een ongecastreerde reu in huis willen. Een hengst castreren ze toch ook zodat ie wat makkelijker werkt.

honden page profiel kaikai

" In al die jaren dat ik dagelijks met honden werk (hondentrimsalon) heb ik toch gemerkt dat gecastreerde reuen veel makkelijker zijn. Ik zou zelf nooit een ongecastreerde reu in huis willen. Een hengst castreren ze toch ook zodat ie wat makkelijker werkt. "


Ik onderschat zeker niet de waarde van jouw ervaring.

Zeker in de trimsalon zie je heel wat aan hondengedrag voorbij komen, en vast niet allemaal even gemakkelijk.

Denk wel dat castratie alleen, zeker in dit geval, niet de oplossing kan zijn. En daar komt voor mij nog bij, dat er ook weer gezondheidsrisico's verbonden zijn aan de castratie.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik zou castratie zeker overwegen; het is een hormonale hulp, waarna je met je hond 'opnieuw' aan de slag kunt....maar dan rustiger.

 

Niet alle dingen zijn te herleiden tot enkel de hormonen, maar als je bij een gedesoriënteerde hond (eentje die alles in vraag stelt en blijft uitdagen, overhoop gooien) al begint met een uitschakelen van de hormonen, dan kun je na verloop van tijd (als de testosteron uit zijn lijf is), je relatie 'resetten' en is de kans groot dat je toch een iets makkelijkere hond hebt.

 

Ze worden niet mak, maar wel 'communicatiever'. (toegankelijker, rustiger)

 

Kai; de hoofdproductie van testosteron is in de testikels, nadien heb je nog wel testosteron (dat hebben vrouwen ook), maar is het effect toch wel grotendeels geminimaliseerd.

honden page profiel kaikai

" Ik zou castratie zeker overwegen; het is een hormonale hulp, waarna je met je hond 'opnieuw' aan de slag kunt....maar dan rustiger.

 

Niet alle dingen zijn te herleiden tot enkel de hormonen, maar als je bij een gedesoriënteerde hond (eentje die alles in vraag stelt en blijft uitdagen, overhoop gooien) al begint met een uitschakelen van de hormonen, dan kun je na verloop van tijd (als de testosteron uit zijn lijf is), je relatie 'resetten' en is de kans groot dat je toch een iets makkelijkere hond hebt.

 

Ze worden niet mak, maar wel 'communicatiever'. (toegankelijker, rustiger)

 

Kai; de hoofdproductie van testosteron is in de testikels, nadien heb je nog wel testosteron (dat hebben vrouwen ook), maar is het effect toch wel grotendeels geminimaliseerd. "

 



Dat laatste is niet wat ik uit de literatuur haal.

Maar in de kern zeggen we beide hetzelfde. :-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Kai; wat haal jij uit de literatuur ivm de productie van testosteron? (informatief voor me)

 

denk ook wel dat we hetzelfde bedoelen.

honden page profiel kaikai

" Kai; wat haal jij uit de literatuur ivm de productie van testosteron? (informatief voor me)

 

denk ook wel dat we hetzelfde bedoelen. "

 



Het lichaam raakt uit balans, en ervaart dit ook zo. Om die balans te herstellen gaan andere producenten van hormonen (meer dan alleen Testosteron overigens, maar die komt er vaak het meest prominent uit in discussie) overmatig produceren, tot de balans hersteld is.

Daar komt nog eens bij...voor de gedragsmatige kant. Dat agressief gedrag, claimend gedrag, zogenaamd "dominant" gedrag ,helemaal niet altijd samen hangt met de testosteron als bepalend gegeven. :-) Dat zijn van die zaken die door hoor wederhoor enorm versimpeld kunnen worden, met alle gevolgen van dien.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Kai; en waar wordt er dan nog testosteron geproduceerd? Dat is toch wel het hormoon wat 'bekendstaat voor agressie en spieropbouw'?

 

(ik vraag het enkel voor de testosteronproductie, ik weet dat het lichaam regelmechanismen heeft om te compenseren, maar van een teef, kun je zonder testosteron geen reu maken, al heeft een teef in meerdere of mindere mate ook testosteronproductie.-denk maar aan mensen vrouwen met 'hirsutisme')

 

Ik weet dat 'teefjes ' ook perfect dat claimende en een 'verhulde' dominantie kunnen laten zien. Ook zij hebben testosteron.

 

heb je een medische verklaring? (vraag ik nog altijd om te leren)

honden page profiel kaikai

" Kai; en waar wordt er dan nog testosteron geproduceerd? Dat is toch wel het hormoon wat 'bekendstaat voor agressie en spieropbouw'?

 

(ik vraag het enkel voor de testosteronproductie, ik weet dat het lichaam regelmechanismen heeft om te compenseren, maar van een teef, kun je zonder testosteron geen reu maken, al heeft een teef in meerdere of mindere mate ook testosteronproductie.-denk maar aan mensen vrouwen met 'hirsutisme')

 

Ik weet dat 'teefjes ' ook perfect dat claimende en een 'verhulde' dominantie kunnen laten zien. Ook zij hebben testosteron.

 

heb je een medische verklaring? (vraag ik nog altijd om te leren) "

 



Hoef je niet steeds te nuanceren Saskia...weet dat je het niet vervelend bedoeld. :-)

Uhm...over je eerste vraag. Met name de bijnieren als ik het goed begrijp. Maar klieren door het hele lichaam heen, kunnen "leren" om dergelijke hormonale aanmaak over te nemen. Het lichaam is wat dat betreft echt zo enorm "intelligent"

Wat de rest aangaat. Ook oestrogeen, en een overtolligheid daaraan, koppelt zich in bepaalde onderzoeken juist aan bepaalde vormen van agressie.

Geeft aan eigenlijk dat het mannetjes en vrouwtjes hormoon, gewoon niet zo 1-2-3 te interpreteren valt. Maar dat juist die onderlinge verhoudingen, in combi met veel andere lichamelijke stoffen, tot bepaald gedrag kunnen leiden.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Dat van dat oestrogeen en agressie (eventueel) wist ik niet.

Hormonen.....geven toch altijd de meeste problemen.

 

dank je!

honden page profiel kaikai

Altijd goed, Samen leren. :-)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Meningen van de dierenartsen op de praktijk waar ik kom zijn nogal verschillend. De een zegt dit en de andere zegt dat.
 
chemische castratie werd ook afgeraden omdat de zaadballen behoorlijk kunnen krimpen, dan maakt de castratie moest dat ooit nodig zijn erg lastig. Daarom is chemische castratie voor mij geen optie, anders had ik natuurlijk kunnen proberen. "

 

Vreemd. Bij suprelorin, dus implantaat chemische castratie krimpen de ballen inderdaad. Maar zodra het implantaat is uitgewerkt zijn de ballen weer terug in formaat van voor het implantaat. Ik kan aan de ballen van Willem zien of het implantaat bijna uitgewerkt is, daarna merk ik het pas aan zijn gedrag. Hij heeft nu zijn derde implantaat en zijn ballen zijn steeds weer terug geweest in formaat van voor het chemisch castreren.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Is het sowieso niet beter om niet ingedaalde ballen te laten weghalen ivm. een groter risico op kanker? Dat meen ik hier op het forum toch regelmatig gelezen te hebben.

 

Maar dan nog, je moet wel zeker weten dat het gedrag van de hond niet uit onzekerheid ontstaat. Want een onzekere hond castreren kan nog meer onzekerheid teweeg brengen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Gast mira een heel groot verschil met reuen en hengsten is dat een reu tussen 3 en 60 kilo weegt en een paard 600 tot wel 1000 kilo. Als een hond aan de lijn trekt is soms zwaar, maar een hengst die naar een merrie wilt, tja die gewicht hou je niet. Een losgebroken hond, vang je zo, een hengst die gaat? 

Paarden lopen vaak in de manege's met onervaren ruiters, een hengst er tussen? Levens gevaarlijk. Top ruiters, die heel goed kunnen rijden, die hengsten rijden waarmee gefokt wordt, de prestaties is voor het dekken belangrijk. Zij zijn ervaren om een hengst te rijden. De rest, veel te gevaarlijk.

Hier laatst nog, een vrouw op een hengst, buiten ritje maken. Rook een merrie, gooit haar eraf en vloog op 2 meiden af die op hun pony's ook een ritje maken. Ik zal je de detail besparen.

Hengsten castreren, voor de veiligheid een noodzaak, reuen castreren? Liever niet in een gezond lichaam snijden

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Corrigeren zonder dwang? De riem in het filmpje is juist het dwangmiddel.

En ik vind het juist jammer wat er in dit filmpje gebeurd. In plaats van de relatie te versterken en van daaruit gedrag aan te passen, separeert men de hond en onderbreekt men juist de relatie.

Ook al zou dat op lange termijn werken...(ik schat een oertype prima in om op termijn gewoon al in te grijpen op de correctie voordat de baas bij de riem kan)...lijkt me dat...Eenzaam? "

 Als jij met je hond aan de riem wandelt is dat dus ook dwang? 

 

Ik zal het principe uitleggen. Een hond wilt heel graag bij de baas zijn. Op het moment dat hij ongewenst gedrag vertoond zet je hem even apart. Heel eenzaam en dat vind een hond niet prettig. Als je het elke keer dat hij dit vervelende gedrag laat zien hem apart zet, ziet hij een relatie tussen  de eenzaamheid en zijn gedrag. Zoals je weet, denk aan Pavlov, honden leren door associeren. De hond vind het zo vervelend om apart gezet te worden dat hij dit vervelende gedrag niet meer laat zien. Hij is tevens aan het leren dat hij veel fijner aandacht krijgt van de baas als hij zich gedraagt, wat de band met de baas versterkt. De baas kan nu verder de fijne band met zijn hond versterken. Deze hond, heeft dit gedrag nooit meer vertoond.

Zelfs een oertype laat zich op deze manier braaf aan de riem meenemen. 

 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

mijn mening is dat cockers toch wel erg vaak claim gedrag hebben, en gemiddeld sneller feller reageren dan andere rassen.
zowel reuen als teven dus of castratie hierbij gaat helpen, zou kunnen en zou niet kunnen.

ik snap je probleem, heb een opvang herder gehad die ook mij, zelfs mijn zitplek e.d. ging claimen tegen over mijn honden. ik heb haar constant weg gestuurd uit mijn buurt, maar het hielp weinig.
(ik heb ook niet voor niets zelfstandige rassen, werd er mega nerveus van) je moet best wel doortastend zijn en het gedrag voorkomen.

ik zou zoals al gezegd is een andere gt erbij halen. waar woon je? misschien zijn er hp'ers die je kunnen adviseren. en eventueel in overleg met die gt en gesprekken met verschillende dierenartsen (en misschien wel fokkers, die hebben vaak ook een hoop verstand van monorchide.
en dan beslissen wat het beste is wel of geen castratie.

voor nu zou mijn advies zijn, vermijd situaties waarin hij dit gedrag kan laten zien. dus geen balletjes mee naar het bos, geen stokken gooien, en bij bezoek-honden hem in de bench doen, apart houden of eventueel op zijn plaats laten liggen en al het speelgoed weghalen.
ennuh jezelf claimen ;-) , je bent nog altijd van jezelf.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Waarom willen honden juist.....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^