Castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaikai

"  Als jij met je hond aan de riem wandelt is dat dus ook dwang? 

 

Ik zal het principe uitleggen. Een hond wilt heel graag bij de baas zijn. Op het moment dat hij ongewenst gedrag vertoond zet je hem even apart. Heel eenzaam en dat vind een hond niet prettig. Als je het elke keer dat hij dit vervelende gedrag laat zien hem apart zet, ziet hij een relatie tussen  de eenzaamheid en zijn gedrag. Zoals je weet, denk aan Pavlov, honden leren door associeren. De hond vind het zo vervelend om apart gezet te worden dat hij dit vervelende gedrag niet meer laat zien. Hij is tevens aan het leren dat hij veel fijner aandacht krijgt van de baas als hij zich gedraagt, wat de band met de baas versterkt. De baas kan nu verder de fijne band met zijn hond versterken. Deze hond, heeft dit gedrag nooit meer vertoond.

Zelfs een oertype laat zich op deze manier braaf aan de riem meenemen. 

  "

 



Fijn dat je mij het even uitlegt Suzanne...had ik nodig :-)

Hoe weet jij trouwens wat er in de toekomst met die hond gebeurd is?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Fijn dat je mij het even uitlegt Suzanne...had ik nodig :-)

Hoe weet jij trouwens wat er in de toekomst met die hond gebeurd is? "

 Jazeker weet ik dat. Dit gedrag is nog steeds niet terug.

honden page profiel kaikai

"  Jazeker weet ik dat. Dit gedrag is nog steeds niet terug. "

 



Hoe weet je dat?

Ik bedoel, het is een tv opname in een Engelstalig land. Hoe weet jij dat dit op lange termijn heeft gewerkt?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Hoe weet je dat?

Ik bedoel, het is een tv opname in een Engelstalig land. Hoe weet jij dat dit op lange termijn heeft gewerkt? "

 Via Engelse vrienden, vandaar dat ik haar ook zo graag volg. Hoop haar ooit een keer te ontmoeten. 

honden page profiel kaikai

"  Via Engelse vrienden, vandaar dat ik haar ook zo graag volg. Hoop haar ooit een keer te ontmoeten.  "

 



1 April zeker?


Via via via, is voor mij nou niet direct bewijs.

Wat niet wil zeggen dat zij in haar werk niet goed is hoor, dat moet ieder voor zich weten. Maar het zou niet mijn oplossing geweest zijn. :-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

1 April zeker?


Via via via, is voor mij nou niet direct bewijs.

Wat niet wil zeggen dat zij in haar werk niet goed is hoor, dat moet ieder voor zich weten. Maar het zou niet mijn oplossing geweest zijn. :-) "

 Hier kwam 11 jaar geleden een Engels gezin wonen, met een zoon, leeftijd van mijn zoon. Raakte samen bevriend. Zij werkte niet, ik ook niet, klikte samen en zo ontstond er een vriendschap tussen ons. Ze hebben een, nee is over leden hadden een kruising herder, nu een andere kruising. Grote liefde voor honden. 4 jaar geleden weer terug naar Engeland en nog steeds goed contact. Ja via haar weet ik dit, dus via via.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" http://m.youtube.com/watch?v=hUREXCizjb0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DhUREXCizjb0
 
Ik vind dit een mooi filmpje. Deze hond vertoont zeer vervelend gedrag. Door de hond elke keer naar een andere ruimte te doen, komt hij tot inkeer. Ik zou ook nooit zelf weggaan, maar mijn hond naar bvb de gang doen. 
Ik vind dit een mooi voorbeeld van corrigeren zonder dwang. "

 

Wat ik met dit filmpje misleidend vind is dat niet zozeer het aan de riem wegleiden, maar gewoon de hele reacties van de mensen al veel verschil maakt. Ipv het wegduwen/schreeuwen/druk doen enz.. doen de mensen nu heel rustig en consequent het zelfde ding.

IK denk dat als ze de hele riem weggelaten hadden en de hond gewoon rustig hadden genegeerd door bijv. stil te staan/rug toe te keren (en dan echt zonder verdere reacties) het gedrag ook al 75% was verbeterd. Maar ik bedoel het niet negatief hoor!, want het is al fijn dat er op deze manier gecorrigeerd wordt ipv met fysiek straffen. :)

 

On topic:

Sorry ik heb geen eigen ervaring hiermee. Ik denk zelf dat er helaas door de verkeerde aanpak van je gt een negatieve koppeling is ontstaan met die situaties waarin andere honden en 'zijn dingen' samen komen. Dit wordt ook keer op keer bevestigd met nare ervaringen dus bij iedere soortgelijke situatie schiet hij bij voorbaat al in de verdediging.

Wat ik zou doen is zoveel mogelijk de stress en slechte ervaringen voorkomen. Zeker niet meer straffen en alleen corrigeren in de zin van zonder boos worden uit de situatie halen. (apart zetten/aanlijnen en weglopen enz.)

 

Met andere honden op bezoek zou ik proberen om hem juist op die momenten zoveel mogelijk aandacht te geven, zodat hij kan leren dat een andere hond juist helemaal leuk is en helemaal geen stress hoeft te geven. Niet meer straffen of boos worden, en als het dan toch 'mis' gaat zou ik hem ergens apart zetten met én heel veel speeltjes én wat lekkers, (en de andere hond dan ook gewoon negeren) zodat hij het misschien toch als positief ervaart.

 

MAAR dat is wat ik zou doen hoor, en of het in de praktijk ook zo kan weet ik natuurlijk niet. Bij mijn hond, die dit had met onze katten die niets mochten, heb ik namelijk zoveel mogelijk geprobeerd om voor iets positiefs te zorgen zodra een kat de kamer in kwam. Mikey kreeg dan of iets om mee te spelen, of iets lekkers en zo leerde ze de katten 'negeren' en leerde ze dat ze niet bang hoefde te zijn dat de katten meer aandacht kregen dan zij. Ook deed ik de katten wegjagen bij haar spullen zodat zij dat niet hoefde te doen.

Met bezoek honden deed ik haar ook altijd veel extra aandacht geven en bjivoorbeeld beide honden tegelijk aaien, beide honden iets lekkers en Mikey extra belonend toespreken als de andere hond bij mij kwam.

Maar dat is het juist aanleren van omgaan met onzeker gedrag en in jou geval is het waarschijnlijk lang niet voldoende zo. Maar misschien heb je er toch wat aan.

 

Gr. Alexandra

 

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Wat ik met dit filmpje misleidend vind is dat niet zozeer het aan de riem wegleiden, maar gewoon de hele reacties van de mensen al veel verschil maakt. Ipv het wegduwen/schreeuwen/druk doen enz.. doen de mensen nu heel rustig en consequent het zelfde ding.
IK denk dat als ze de hele riem weggelaten hadden en de hond gewoon rustig hadden genegeerd door bijv. stil te staan/rug toe te keren (en dan echt zonder verdere reacties) het gedrag ook al 75% was verbeterd. Maar ik bedoel het niet negatief hoor!, want het is al fijn dat er op deze manier gecorrigeerd wordt ipv met fysiek straffen. :-)
 
 
 
 
 
  "

 Ik denk dat ze het veel te lang hebben laten gaan. Als ze eerder aan de bel hadden getrokken, had het met de manier die jij omschrijft zeker kunnen lukken. Als je gelijk ingrijpt wanneer je hond hinderlijk gedrag vertoond,  door weg te draaien hoeft het helemaal niet zo ver te komen als bij deze mensen. Je zelf weg draaien en is eigenlijk je hond buiten sluiten, dat is het idee van in de kelder zetten ook. 

Jammer dat mensen niet altijd gelijk hulp vragen als nodig.

 

ik hoop dat ts een goede oplossing vind

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Waarom willen honden juist.....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^