Waarom willen honden juist.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

na het eten 'spelen'?

 

sorry als dit topic er 2 keer staat want er ging net even wat mis.

 

Of ze nu brokvoeding, KVV of Barf op hebben.....'s morgens, 's middags of 'savonds......gewone portie of dubbele portie......

 

Hebben jullie honden dat ook? En waar komt dat gedrag vandaan? Energie spurt zo kort na het eten al? Spelenderwijs 'natafelen'?

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hahaha hier komt ze na het spelen lekker kroelen :P maar daarna introduceert ze heel voorzichtig toch echt haar flos xdd zodat het van knuffelen naar spelen gaat xdd

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier ook! Uitermate vervelend, want ik heb dan ook net gegeten en dan helemaal geen zin.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja hier was het net zo ook de tijd dat er maar 1 hond in huis was.

 

Nu gaat Loco eerst een minuut of tien driedubbel checken of er niet ergens toch nog een restje ligt en Ten wil altijd gelijk naar buiten de tuin in. Dan zijn ze zo ongeveer gelijk daarmee klaar en willen ze 'spelen' wat ik weer niet toe sta. Ooit omdat ik bang voor evt. maagtorsies was (maar daar is de info ook heel verdeeld over) en nu omdat ze pas laat op de avond hun maaltijd krijgen en ik dan gewoon rust in huis wil. Bovendien is Ten vaak vocaal in zijn spel dus die grap gaat 's avonds niet door.

 

Maar ik ben echt nieuwsgierig naar de reden daarachter want je zou toch denken dat ze zelf zeker na een grote portie willen uitbuiken.....Zou het ermee te maken hebben dat honden zo snel eten en het daardoor even duurt eer ze het gevoel van een volle maag door hebben?

honden page profiel kaikai 3 doggies

Weet niet of ik het spel zou noemen. Maar het opzoeken van interactie is niet zo vreemd. Je hebt net gegeten, dat is voor honden eigenlijk een sociale aangelegenheid (voor mensen vaak ook)

Om daarna te refereren aan je sociale partners, kan ik persoonlijk best plaatsen. "Was lekker man! Heb jij ook goed gegeten?"

Bij wijze van spreken, natuurlijk niet dermate antropomorf, maar om je een kader te geven. Merk vaak dat honden dan ook op en top geur afgeven via staart en mond, dus het delen van informatie "dit heb ik gehad" kan ook nog.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Weet niet of ik het spel zou noemen. Maar het opzoeken van interactie is niet zo vreemd. Je hebt net gegeten, dat is voor honden eigenlijk een sociale aangelegenheid (voor mensen vaak ook)

Om daarna te refereren aan je sociale partners, kan ik persoonlijk best plaatsen. "Was lekker man! Heb jij ook goed gegeten?"

Bij wijze van spreken, natuurlijk niet dermate antropomorf, maar om je een kader te geven. Merk vaak dat honden dan ook op en top geur afgeven via staart en mond, dus het delen van informatie "dit heb ik gehad" kan ook nog. "

 

Vandaar ook de aanhalingstekens..........Tafel zelf ook graag na.

 

En eigenlijk komen ze erna altijd eerst naar mij (bedenk ik net) met een snuf en een kwispel. Spel vragen ze niet meer om want ze weten dat ze dat op die momenten niet krijgen. Maar een stel vragende ogen omdat er natuurlijk altijd meer bij kan zijn wel van de partij.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een heerlijk bevredigend gevoel na het eten, hoevaak is het niet zo dat een puppie zeer jonge hond nog, opeens na het eten een ..horrel..krijgen, overal over heen draven rennen, niet te stoppen, en wij denken, nee he, ze mogen niet rennen na het eten.

bevredigend gevoel, ze voelen zich zo prettig na een volle buik. O-) ouderen honden die hun eten krijgen, gaan juist heerlijk natafelen op een lekker plekje waar het goed toeven is, uitbuiken noemt men dat.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier ook 1 na-stuiter en 1 uit-buiker.

 

Misty probeert altijd nog wel wat te snoepen te krijgen na het eten, door naar de kast te lopen en me dan heel onschuldig kwispelend aan te kijken of er nog wat lekker vanaf kan...., om vervolgens haar favo plekje op de bank in te nemen en daar heerlijk te gaan liggen snurken 

 

Aysa moet altijd nog even onbeheerst rondstuiteren..., ik heb de hoop opgegeven en laat haar maar, zolang ze Misty (of logeerhonden) maar met rust laat.

Na een minuut of 10 stort ze in om als nog heerlijk in slaap te vallen

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Jaaah hier ook zo een dame en als je haar zegt dat het beter is rust te nemen gaat ze op haar rug liggen rollen met een speeltje...... ben echt als de dood voor een maagtorsie.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lola speelt niet, maar komt na het eten wel altijd een knuffel halen, ik denk dat het inderdaad iets te doen heeft met interaktie zoeken, even willen delen dat ze lekker gegeten heeft

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Mijn kinderen doen daar dan nog een schepje bovenop, zij willen acuut tikkertje door de huiskamer doen na het eten. Dat wordt chaos (honden vinden tikkertje namelijk ook geweldig) :-D

Naar mijn idee is spelen gebaseerd op familiair/intiem gedrag. Net zoals de maaltijd eigenlijk. Een wildvreemde deelt niet zo maar mee in de maaltijd en daar ga je ook niet zomaar even mee sparren.

Kijk je naar beelden in het wild, dan zie je hoe intiem het samen eten is. daar schuift niet zo maar iemand bij aan, een heel hecht en liefdevol gebeuren. Vervolgens is er ontspanning en ravotten.

Ik denk echt dat die 2 bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voeding en spelen zijn cruciaal in het ontwikkelen van een vertrouwensband.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Nee, hier zijn ze juist voor het eten onrustig.. gaan dan met elkaar spelen, elkaar uitdagen, enz.. na het eten houden ze altijd even een siësta

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Onze honden spelen niet na het eten, ze zijn rustig. Ze gaan na de maaltijd wel graag beiden de tuin in, maar gaan daar gewoon op het terras liggen. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hier niet sinds ik 1x per dag voer. Dat zou ik niet op brok doen, maar ik geef barf.

 

Na het eten is ze echt moe en gaat ze heerlijk naar dromen land ;)

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Hier ook meteen na het eten ;-)
Ze mogen dit niet en laat het ook het eerste uur niet toe.

Ik had altijd het idee dat het kwam omdat ze appart eten dus blij zijn als ze elkaar weer zien ofzo.
O-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Herken dat gedrag. Niet al mijn honden deden het. Gek genoeg wel mijn reuen.

Ik sluit me bij de reactie van Willemijn aan.

Heerlijk bevredigend gevoel maakt blijheid los en dat nodigt weer uit tot spel. Maar weten doe ik het niet, kan me alleen zoiets als verklaring voorstellen.

 

 

Edit. Mijn mannen deden en doen dit ook op volwassen leeftijd.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Tot een maand of 5 deed Noa dat steevast na het eten. Dolle 5 minuutjes, voldaan gevoel en gekheid haha. Tegenwoordig gaat ze lekker uitbuiken!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Hier ook af en toe..

Valt wel op dat als onze asielzoekert echt veel heeft gegeten, hij dit "na tafelen" laat schieten.

We wisselen altijd de hoeveelheid af.soms weinig, soms wat meer voer(wel altijd 1 maaltijd).

Op de dagen dat onze landseer haar bak niet geheel leeg eet, en onze asielzoekrt buiten zijn grote hoeveelheid voer die dag, ook nog eens de halve bak van onze landseer opeet.

(dus eigenlijk voor 2 dagen voer) .

Dan gaat meneer opzoek naar een rustig plekje, en *plof*.....

Dus als hij echt vol zit, dan pas gaat hij uitbuiken.

 

Op de dagen dat ze weinig krijgen ,dan begint onze teef altijd met klooien, uitdagen.

En na 3 minuten gaat onze reu daarin mee.

We laten het verder gaan.

5 minuten de graspollen om je oren, en het is weer over..

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" een heerlijk bevredigend gevoel na het eten, hoevaak is het niet zo dat een puppie zeer jonge hond nog, opeens na het eten een ..horrel..krijgen, overal over heen draven rennen, niet te stoppen, en wij denken, nee he, ze mogen niet rennen na het eten.

bevredigend gevoel, ze voelen zich zo prettig na een volle buik.


ouderen honden die hun eten krijgen, gaan juist heerlijk natafelen op een lekker plekje waar het goed toeven is, uitbuiken noemt men dat. "

 

 

Sasha mijn wijlen oudje (al heb ik hem nooit zo ervaren of gezien) die wilde na het eten net zo goed actie. De honden die ik van nabij heb meegemaakt eigenlijk allemaal wel vandaar gisteren dit topic ook nadat mijn heren na hun late avondmaal dat gedrag standaard weer vertoonden En mijn heren zijn nu toch wel volwassen te noemen met bijna 3 en bijna 4 jaar, behoorlijk pup-af en verre van oud.

 

Uiteindelijk gaan ze uitbuiken maar als het aan hun ligt wordt er eerst even 'gespeeld'. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Nee, hier zijn ze juist voor het eten onrustig.. gaan dan met elkaar spelen, elkaar uitdagen, enz.. na het eten houden ze altijd even een siësta "

 

Een beetje ontladen van de blije opwinding voor het gene dat komen gaat...dat zie ik hier wel eens in andere situaties. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Hier niet sinds ik 1x per dag voer. Dat zou ik niet op brok doen, maar ik geef barf.
 
Na het eten is ze echt moe en gaat ze heerlijk naar dromen land ;-) "

 

 

Hier krijgen ze ook dik anderhalf jaar 1 maal daags maar zelfs na een dubbele portie voor de vastendag is die behoefte/intentie er. Daarna gaan ze zeer voldaan in diepe slaap maar dat verandert niets aan de wil voor interactie.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Hier ook af en toe..
Valt wel op dat als onze asielzoekert echt veel heeft gegeten, hij dit "na tafelen" laat schieten.
We wisselen altijd de hoeveelheid af.soms weinig, soms wat meer voer(wel altijd 1 maaltijd).
Op de dagen dat onze landseer haar bak niet geheel leeg eet, en onze asielzoekrt buiten zijn grote hoeveelheid voer die dag, ook nog eens de halve bak van onze landseer opeet.
(dus eigenlijk voor 2 dagen voer) .
Dan gaat meneer opzoek naar een rustig plekje, en *plof*.....
Dus als hij echt vol zit, dan pas gaat hij uitbuiken.
 
Op de dagen dat ze weinig krijgen ,dan begint onze teef altijd met klooien, uitdagen.
En na 3 minuten gaat onze reu daarin mee.
We laten het verder gaan.
5 minuten de graspollen om je oren, en het is weer over..
  "

 

Zo gaat het idd. als ik ze hun gang laat gaan maar als Ten de uitdager is wordt er dus aangeblaft en rond een uur of 10/11 's avonds doe ik dat mijn fijne buren liever niet aan.

 

.....en die graspollen....hier ook een omgespit gazon van alle slidingen en scherpe bochten als ze achter elkaar aan zitten. Ben je blij dat ze niet graven ziet de tuin er op het terras gedeelte na alsnog niet uit. Maar eerlijk is eerlijk, ik zie hun liever genieten dan dat ik naar een mooi gazon zit te staren.

 

Die graspollen vliegen me trouwens zowat bij elke wandeling langs de oren, moet altijd goed 'timen' of de poep al opgeruimd kan worden of dat ik beter nog even op 'veilige afstand' kan blijven staan. Doe heel erg mijn best om te voorkomen dat ik met schaamrood op de kaken een onschuldige voorbijganger mijn excuses aan moet bieden......wat meestal lukt maar soms.....soms volgt de 'walk of shame'. (Waar mijn heren uiteraard geen last van hebben)

 

 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik krijg na het eten altijd een "bedank boer". Komt hij bij me staan laat een boer in mijn gezicht en gaat dan rustig ergens liggen en om de paar minuten even checken of er op magische wijzen nog wat bij gekomen is of om te kijken of het echt wel schoon gelikt is en dan na 10 minuutjes 30 minuutjes dutje doen.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

"  
Zo gaat het idd. als ik ze hun gang laat gaan maar als Ten de uitdager is wordt er dus aangeblaft en rond een uur of 10/11 's avonds doe ik dat mijn fijne buren liever niet aan.
  "

 1 van de redenen dat we midden in de polder zijn gaan wonen..

 

Was voor ons een makkelijkere optie dan de honden gewoon opvoeden..

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  1 van de redenen dat we midden in de polder zijn gaan wonen..
 
Was voor ons een makkelijkere optie dan de honden gewoon opvoeden..
  "

 

 

hahaha.....ja heerlijk ben jaloers!!!!

 

Het hoort gewoon erbij, af leren heb ik ook nooit geprobeerd maar dempen/pauzeren wel.....kan er zelf namelijk niet zo goed tegen. Verbaler (als in blaffen) als Ten hoef ik ook niet hoor. En nu valt hij eigenlijk reuze mee maar voor mij de 'max' aan blafgedrag. 

 

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Hier ook 1,nog vervelender is het dat ik dan net ga eten of aan het eten bent

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

(Reacties niet gelezen)

 

Pfieeeeuw! Max is dus niet de enige.....

Strontvervelend als je het mij vraagt, want druk doen na het eten mag van mij absoluut niet...... Maar jemig, alsof die hond 7 dextro's in zn voer heeft gehad..... 

Gelukkig is hij 's ochtends te lui na het eten, maar 's avonds is het enorm vervelend...

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

"

Ik krijg na het eten altijd een "bedank boer". Komt hij bij me staan laat een boer in mijn gezicht en gaat dan rustig ergens liggen en om de paar minuten even checken of er op magische wijzen nog wat bij gekomen is of om te kijken of het echt wel schoon gelikt is en dan na 10 minuutjes 30 minuutjes dutje doen.

"


Ja,hier ook! Haha,soort bedankje lijkt het. Ook komt hij even zn bek af doen aan mn broek,paar keer kwispelen en dan is het goed.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Hier is het gelukkig toch rustiger na het eten. Mc snuffelt nog her en der rond ... zien of er toch niet iets is naast gevallen. 

 

Ene keer wilt er wel 1 de tuin in andere keer niet maar dan is het meer een snelle plas en dat andere ;). Onze Turkse Asiel zoeker is de luiste ... die ploft gelijk ergens neer die is echt aan het uitbuiken. 

 

Hier hebben ze meer last van het 16.00  uurtje, dan is het een geren  en gedoe in de tuin die er weer uitziet alsof er allerlei bommetjes in gevallen zijn of meteorieten. 

Volgende forumvraag: trots
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^