lodgering

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Hoe staat Degomeat, Kiezebrink of Kivo bekend?  "

 



Degomeat vind ik zelf ter afwisseling goed. Ik heb 1x wat geleverd gekregen waar ik niet tevreden over was, en dat werd gelijk vervangen voor nieuw. Verder nooit wat te klagen gehad.
Anderen die ik ken is meestal tevreden.
Als je het niet als afwisseling gebruikt, zou ik er wat nier en/of pens aan toe voegen.

Kivo heb ik geen ervaringen mee.

Kiezebrink vond ik aldoor blauw plastic in. Kiezebrink beloofde verbetering en dus kreeg ik een gratis rol, maar ook die had blauw plastic.
Kiezebrink is overigens niet compleet, daar moet je vaak vlees en/of bot aan toe voegen. Zo af en toe wat nier is ook welkom.

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

"  

Degomeat vind ik zelf ter afwisseling goed. Ik heb 1x wat geleverd gekregen waar ik niet tevreden over was, en dat werd gelijk vervangen voor nieuw. Verder nooit wat te klagen gehad.
Anderen die ik ken is meestal tevreden.
Als je het niet als afwisseling gebruikt, zou ik er wat nier en/of pens aan toe voegen.

Kivo heb ik geen ervaringen mee.

Kiezebrink vond ik aldoor blauw plastic in. Kiezebrink beloofde verbetering en dus kreeg ik een gratis rol, maar ook die had blauw plastic.
Kiezebrink is overigens niet compleet, daar moet je vaak vlees en/of bot aan toe voegen. Zo af en toe wat nier is ook welkom. "

 Thanks 

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Hier geen goede ervaringen met Lotgering. Het was het eerste merk kvv dat ik voerde en ik had nog nooit iets anders gezien. Het was altijd grijs, maar het was hondenvoer en ik dacht dat dat zo hoorde, wist ik veel. Ook had het een hele sterke geur, door pens dacht ik, maar elke smaak had het. Later kocht ik een rolletje van een ander merk om uit te proberen, ik was helemaal verbaasd! Het rook gewoon naar vlees, zag er uit als vlees! Inmiddels (na een incident met een worst veel te lang buiten de koelkast te laten liggen.. Oeps) kan ik concluderen dat ik elke keer weer bedorven vlees heb ontvangen. Maanden lang. Ook had mijn hond altijd jeuk op lotgering, vieze ogen, oren, last van de anaalklieren. Zo vaak mee naar de dierenarts er mee gegaan, uiteindelijk helemaal over gegaan op ander voer. Wat bleek, mijn hond had ren kipallergie. En zelfs toen ik de 100% smaken ging voeren (zonder kip) had ze enorme jeuk. Dat doet mij denken dat er toch echt overal kip in zat. Niet bepaald eerlijk dus! Nooit meer Lotgering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Je blijft je bezig houden met je smaad ,buiten zenen gebruiken ze net als al die andere kvv's ook spiervlees maar geloof jij maar wat je wil dat die andere duurdere kvv's geen zenen en slachtafval gebruiken wel dus.
maar zoals gezegd doe maar door met je smaad want dat ze jaren lang constant  bedorven vlees hebben geleverd is gewoonweg een grove leugen.
echt het is gewoon weg triest hoe jij handelt op dit forum erge is dan nog dat je een hoop aanghangels hebt die leuk met jou leugens meezeulen maja die kunnen ook niet voor zichzelf denken.
Verder wel grappig dat je afkomt dat ik je in elk topic trieter terwijl jij degene bent die in elk topic lotgering zwart maakt en ik kan ook van jou zeggen dat je iemand anders bent want het is wel raar een goed kvv mag niet vet zijn en geen hoog % bot hebben Tinlo heeft beide en die raad je iedereen aan ben jij miss Tinlo??? "

 

Waarom maak je je zo ontzettend druk?

Als jij Lotgering wilt blijven voeren en jouw hond doet het er goed op dan is dat toch prima?

 

Daarbij zijn er meerdere die slechte ervaringen hebben met Lotgering en die mening gedeeld hebben. Daar is een forum toch voor bedoeld??

Ik zelf voer ook zo ongeveer 3 maanden Lotgering en tot nu toe (op 1 keer open verpakking na) geen klachten. En toch ga ik nu ook iets anders proberen. Niet doordat mensen hun ervaringen delen, maar doordat ik meerdere varianten geprobeerd wil hebben om een goed oordeel te kunnen vellen.

 

Maar ik ben blij dat mensen hun ervaringen over alle soorten KVV en brok delen en het is aan mij om te kijken wat ik ermee doe.

En daarbij denk ik niet dat de mening van 1 persoon (aangezien jij je maar tot 1 persoon richt) invloed heeft op de winst van Lotgering hoor. Denk niet dat ze er een boterham minder om eten.

 

Anoniem (Gast)

as zaterdag wordt er vlees bij me bezorgd ik heb eerst voor 2 weken besteld 6 rollen wild 6 diersoorten dat wissel ik af met smuldier vrijdag geef ik kippenpoten drumsticks of vleugeltjes pensdag en een zalmkop ga ik proberen heb er een kilo kippennekken bij besteld en wat runderkluifjes mocht het niet bevallen of kelly lust het niet kan ik het terug brengen en krijg ik mijn geld terug zondag ga ik ermee beginnen ben heel erg benieuwd wat kelly ervan vindt smorgens geef ik brok en savonds vlees moet 8 uur tussen zitten dacht ik altijd maar dat is een fabeltje zei de vrouw die ik aan de telefoon had brokken duurt soms wel 3 dagen voordat het goed verteert is het is dus beter om volledig vlees te geven of alleen brokken niet allebei dus ik zit te denken als dit goed bevalt op volledig vers over te gaan mt een paar smuldierdagen met wat groente erdoor af en toe spercieboontjes doperwtjes worteltjes hou jullie op de hoogte van hoe het gaat

Annet (gast) (Gast)

Wij voeren sinds 3 jaar Lotgering aan onze Duitse herders. Eigenlijk vanaf het moment dat wij een nieuwe pup namen. Deze pup stond op vers vlees. Hij deed (en doet) het egoed op. Ook onze twee teven van ruim 11 wilden dit voer. Zij kregen altijd brokken, maar me tde pup erbij ook Lotgering. Zij kregen een glanzendere vacht en veel minder ontlasting. Ze vraten binnen no time hun bakken leeg. Ze zijn ruim twaalf jaar oud geworden.   Nu hebben we drie Duitse herders en alle drie eten ze Lotgering. De bakken zijn altijd leeg. Wij halen (bezorgen kan ook) altijd 3 of 4 kratten van 36 kilo en doen dit weer in de vriezer. Het is verpakt in zakjes van 500 gram en het vlees ziet er altijd goed uit.   De vachten van de honden glimmen. Hun tanden zien er geweldig schoon uit. De ontlasting is veel minder. Ze doen het er goed op en zijn altijd uitbundig als ze eten krijgen.   Ik gaf altijd brokken en de honden hadden altijd huidproblemen of verstoppingen. Of de vacht was dof. Of ze wilden regelmatig niet eten.   Dat heb ik met Lotgering nog nooit meegemaakt in de afgelopen 3 jaar. Ik vind het een aanrader en je moet het wel treffen natuurlijk met je leverancier.  

Anoniem (Gast)

ik heb de bezorging binnen wild totaal 5 diersoorten runder knabbeltjes en een kilo kippennekken morgen ga ik ermee beginnen vlees ziet er mooi en goed uit goed bevroren zoals het hoort dit wil ik afwisselen met smuldier vlees compleet oranje verpakking en een pensdag met 1x in de week een rauw ei erdoor en wat groentes kelly ziet er goed uit niet te dik en niet te mager precies goed denk ik de volgende keer voor de combi en paard ga deze week wil ik ook nog beginnen met een zalmkop of een makreel heb nog een halve ton brokken over dus smorgens even handje vol brokjes en savonds smuldier en een dagje lodgering kelly hapte al in het bevroren zakje ze was dol enthousiast dus dat is al een goed voorteken haha

N Hartman (Gast)

Goedendag medehondenbezitters,

 

heeft iemand ervaring met alleen lotgering totaalvoer met wild voeren?

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Vind die lotgering totaalvoer wild kijkend naar de prijs één van de betere kvv's zie niet direct een reden waarom over te stappen naar een duurdere.

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Goedendag medehondenbezitters,
 
heeft iemand ervaring met alleen lotgering totaalvoer met wild voeren? "

 Dat kan niet, want dan voer je incompleet. Je moet minstens vier smaken voeren (vis niet meegerekend) per drie weken.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"  Dat kan niet, want dan voer je incompleet. Je moet minstens vier smaken voeren (vis niet meegerekend) per drie weken. "

 

Nee hoor er zitten 5 diersoorten in deze variant dus voer je gewoon compleet. 

 

Rund, lam, haas, ree, hert

 

Persoonlijk zou ik er ook nog iets met eend en paard bij voeren voor de afwisseling maar dat is niet nodig. 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Je moet eens lezen wat Dr. Ian Billinghurst over meerdere diersoorten zegt:toch niet de minste zolang je de juiste verhoudingen voert hoef je helemaal geen meerdere diersoorten te voeren met juiste verhoudingen bedoelen ze dus wel ook de aanvullingen want een hond eet van nature meer dan enkel vlees,bot en orgaan

honden foto van Denise; Nova & Vancha

"  
Nee hoor er zitten 5 diersoorten in deze variant dus voer je gewoon compleet. 
 
Rund, lam, haas, ree, hert
 
Persoonlijk zou ik er ook nog iets met eend en paard bij voeren voor de afwisseling maar dat is niet nodig.  "

 Tsja, ik vind absoluut niet dat het op die manier geinterpeteerd kan worden, maar dat is voor iedereen hun eigen beslissing.

 

Zelf wissel ik af in orgaan, bot en spiervlees. Mocht ik KVV voeren dan ook alleen van één dier, en met veel afwisseling. Dat doe je om mogelijke tekorten aan mineralen en vitamines op te vatten. Daar buiten geef ik nog andere dingen zoals tafelrestjes.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

op 1 diersoort krijg je geen tekorten op mineralen en vitamine zelf de diersoort met de minste mineraal/vitamine is voldoende van wat de hond eruit haalt

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" op 1 diersoort krijg je geen tekorten op mineralen en vitamine zelf de diersoort met de minste mineraal/vitamine is voldoende van wat de hond eruit haalt "

 Zet die discussie maar eens op Barfplaats, ben heel benieuwd wat ze daar erop zeggen..

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

link me het wetenschappelijk bewijs er eens van trouwens Lizzy van barfplaats ontkent dit niet en een Ian Billinghurst gaat dit ook niet uit zijn duim zuigen he,is het verkeerd om meerder diersoorten te geven?uiteraard niet,maar is het perse nodig als je voor de rest compleet genoeg voert?Nee dus


Heb zelf een hond gehad die enkel lam/schaap at aangevuld met groente,appel,noten,ei en dat ging meer dan prima,nu ik raad niemand met een beperkte kennis van vers voeren en zeker met name forum kennis uiteraard niet aan om 1 diersoort te voeren,kijkend naar de huidige kwaliteit van vlees en dan heb ik het niet over 1 bepaald merk maar over het vlees in het algemeen + daarbij dat kvv gemallen prut is waar je niks van weet zelfs bij de duurdere merken want ook daar moet je op hun blauwe ogen vertrouwen lijkt het me gewoon beter om toch meerdere soorten te voeren je doet er immers geen kwaad mee,neemt niet weg als je weet wat je doet je ook perfect 1 diersoort kan geven

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Db

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" link me het wetenschappelijk bewijs er eens van trouwens Lizzy van barfplaats ontkent dit niet en een Ian Billinghurst gaat dit ook niet uit zijn duim zuigen he,is het verkeerd om meerder diersoorten te geven?uiteraard niet,maar is het perse nodig als je voor de rest compleet genoeg voert?Nee dus
Heb zelf een hond gehad die enkel lam/schaap at aangevuld met groente,appel,noten,ei en dat ging meer dan prima,nu ik raad niemand met een beperkte kennis van vers voeren en zeker met name forum kennis uiteraard niet aan om 1 diersoort te voeren,kijkend naar de huidige kwaliteit van vlees en dan heb ik het niet over 1 bepaald merk maar over het vlees in het algemeen + daarbij dat kvv gemallen prut is waar je niks van weet zelfs bij de duurdere merken want ook daar moet je op hun blauwe ogen vertrouwen lijkt het me gewoon beter om toch meerdere soorten te voeren je doet er immers geen kwaad mee,neemt niet weg als je weet wat je doet je ook perfect 1 diersoort kan geven "

 

Ik spreek je niet tegen of met je mee. Dus ik heb geen bewijs nodig haha. Ik zeg dat ìk afwissel. Of je nou wel of geen gelijk hebt, ik zou het bij god niet weten, daarom mijn vraag om het daar neer te zetten. Ik ben daadwerkelijk benieuwd wat ze er op zeggen (waar ze waarschijnlijk wel wetenschappelijke onderzoeken klaar hebben liggen, of dat nu in je voor of nadeel is, dat weet ik niet). Zelf zou ik nooit zeggen dat ik weet wat het beste voor de hond is, want ik ben geen arts. Maar ik vind het wel gevaarlijk om dit op zo een forum als hier te plaatsen. Ook al zeg je dat je het niet aan zou raden, zo komt het wel over.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Nogmaals:kvv waar je niks van weet want ze erin draaien raad ik aan om meerdere soorten te voeren,voldoende kennis met barf kan prima werken met 1 diersoort lees goed mits voldoende kennis.

en verder moet ik dat niet op barfplaats vragen ik weet wat Lizzy ervan denkt en wat ze aanraadt,barfplaats berust ook niet op wetenschap wel op een dosis gezond verstand en die speekt me vaak meer aan dan één of ander onderzoekje.als een hond niet kan leven op 1 diersoort hoe doen allergie honden dat dan die maar 1 diersoort kunnen verdragen?mijn gevoerde hond op enkel lam/schaap deed het tov de andere evengoed daar hoeft voor me verder geen wetenschap bij te pas te komen dat kan ik zelf namelijk zien.



honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het heeft de voorkeur om minimaal 4 diersoorten per 3 weken te voeren omdat elk diersoort zijn eigen voedingswaarde heeft.

Dat er tijdelijke uitsluit dieten worden gegeven met 1 diersoort en dat er honden zijn die om medische redenen minder diersoorten krijgen, klopt wel, maar heeft niet de voorkeur bij een gezonde hond.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Van Dr. Ian Billinghurst zelf

I have seen dogs do fine all their lives with only one type of meat fed – so long as it was in the context of a properly balanced programme of evolutionary nutrition. By balance, I mean – in terms of meat to bone to organ meat to vegetables etc.

However, I do understand that every one wants rules – it makes them feel comfortable, safe and happy. So four types of meat seems like a reasonable compromise.



Roosje zelf de diersoort met de minste voedingswaarde voorziet een hond in alles wat hij uit vlees,bot en orgaan nodig heeft/kan uithalen en dat is pure wetenschap,echter hebben honden ook nood aan andere dingen die ze van nature niet uit een prooidier kunnen halen dus als je die voldoende bijvoert kan je prima 1 diersoort geven.je spreekt zelf over een gezonde hond die kan dat zeker prima aan een gebalanceerd menu op 1 diersoort. Trouwens ik zie heel veel mensen kvv voeren die bestaat uit enkel bot,vlees en orgaan die buiten 3/4 diersoorten niks extra voeren die menu's vind ik kwalijker dan een uitgebalanceerd menu met fruit,groente,notten,zaden,ei,kefir met 1 diersoort.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Het heeft de voorkeur om minimaal 4 diersoorten per 3 weken te voeren omdat elk diersoort zijn eigen voedingswaarde heeft.


Dat er tijdelijke uitsluit dieten worden gegeven met 1 diersoort en dat er honden zijn die om medische redenen minder diersoorten krijgen, klopt wel, maar heeft niet de voorkeur bij een gezonde hond. "

 



Hier blijf ik toch echt bij ;-) Afwisseling is beter, zeker bij gezonde honden, honden op kvv en mensen die geen of de standaard kennis van voeding hebben.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: kvv vraagje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^