hond is heel druk en vervelend.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

EDH (Gast)

hallo allemaal, ik heb een paar vragen over het gedrag van onze hond bruno (labrador) van 10 maanden, hij is onze eerste hond, sinds ongeveer 5 maanden is hij heel druk en vervelend, daarnaast bijt hij ook regelmatig, we hebben al veel geprobeerd om het onder controle te houden, maar wat we ook doen hij blijft zich maar misdragen. we gaan 3 keer op een dag 40 minuten een rondje in de polder lopen en daarnaast spelen we ook regelmatig met hem in de tuin, aandacht en beweging genoeg zou je zeggen. maar wanneer we uiteindelijk wat voor onszelf gaan doen of even op de bank gaan zitten begint hij vervelend te doen, dan begint hij te blaffen en te bijten, hij bijt niet door maar het is alsnog heel pijnlijk. ik heb al verschillende dingen geprobeerd zoals; negeren en weglopen, hem voor straf in de tuin zetten, een time out in de bench, afleiden.. maar niks helpt. daarnaast is het voor ons niet mogelijk met hem aan de riem te lopen in het dorp zelf, hij trekt constant en heeft me al regelmatig op mijn knieën gekregen. ik vind dit vreselijk, ik hou veel van mijn hond, en heb er veel plezier aan maar dit gaat echt te ver op het moment. ik snap niet waar dit gedrag vandaan komt en wat ik er aan kan doen, ik heb er echt veel verdriet van.. heeft iemand tips of een idee waar dit vandaan komt?  alvast bedankt!

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

 

mag ik vragen of je al met hem naar een goede hondenschool bent geweest..?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Klinkt als een puber waar iets teveel mee wordt gedaan. Gaan jullie ook met hem naar cursus? Heeft ie puppycursus gehad bijvoorbeeld? Daar wordt ook gewerkt aan het (niet) trekken aan de riem.

 

Mellow heeft het ook gehad rond die leeftijd. Zomaar ineens werd ze strontvervelend, ging maar door en door en door. Opstaan en even naar de keuken lopen hielp niet, want ze ging gewoon door zodra ik weer ging zitten. Ik kon haar 300 keer naar haar mand sturen, maar ze kwam er even zo vaak weer uit. 

Uiteindelijk tilde ik haar op en zette haar met de woorden "ga maar even lekker slapies doen" in de bench. Zelf ging ik dan op de bank liggen, zodat ik haar niet zag.

Na een kwartier deurtje open en dan bleef ze gewoon liggen, want ze was gewoon hartstikke moe.

EDH (Gast)

toen bruno een paar maanden oud was hadden we wekelijks puppy training bij ons thuis, we kregen advies en opdrachten die we de rest van de week moesten doen met hem. dat ging super, hij luisterde goed en was helemaal gek op nieuwe dingen leren. na een tijd werd de vrouw die de puppytraining bij ons deed ziek en sindsdien hebben we eigenlijk geen training meer gehad tot nu toe. we dachten eerst ook niet dat het nodig was aangezien hij goed luisterde, maar naar mate de tijd ging hij zich steeds meer misdragen, alsof hij nooit wat geleerd had en lak had aan alle regels. sindsdien is het eigenlijk uit de hand gelopen.. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Quoten gaat weer niet, dus maar even zo....ik neem aan dat je niet op cursus geweest bent met hem ( anders was je op deze periode voorbereid geweest denk ik.. )

denk net als Cindy dat het met de pubertijd te maken heeft, en Bruno zich een beetje 'losgeslagen' gedraagt....

straffen helpt echt niet.....consequent zijn wel.....

maar je hondje moet wel de geldende regels kennen......vandaar mijn vraag of je al iets van een cursus gedaan hebt...?

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Onze Lady had ook van die buien, een paar jaar terug. We zijn toen vooral meer mentale uitdaging gaan doen, daar worden ze voor mijn gevoel pas echt moe van. Wij liepen toen ook uren op een dag, maar dit zorgde er vaak alleen maar voor dat ze NOG drukker werd, zeker bij thuiskomen na een lange wandeling had ze vaak de 'gekke 5 minuten'.

Speurlessen zouden misschien ook een optie zijn. Of misschien wat vaker van omgeving wisselen tijdens het wandelen (naar het bos), zodat hij wat nieuwe geurtjes ruikt.. Dat zou ook nog kunnen helpen.

Wat betreft het wandelen zonder trekken; Lees het boekje 'Help, mijn hond trekt' van Turid Rugaas eens. Dat is een fijn boekje met een makkelijk uit te voeren methode om het wandelen zonder trekken aan te leren. Heeft bij ons prima geholpen, ik werd eerst ook altijd vooruitgetrokken door onze Lady..en nu loopt ze voortaan bijna altijd braaf achter me, of naast me. Zelfs in het bos is ze nu veel volgzamer :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Mijn hond was bijna een jaar toen hij met dergelijk gedrag in het asiel is beland.

Met een goede cursus, en ontzettend veel trainen, we zijn nu 3 jaar verder, is het een leuke lieve hond geworden, die soms nog steeds onstuimig is, maar goed te begeleiden.

Ik zeg altijd, ken je de film Marley and Me, wij hebben Marley.

Begrenzen, consequent zijn, van de 100 keer het 100 keer hetzelfde doen, met het hele gezin op 1 lijn zitten, en vooral heel veel geduld.

Ga op zoek naar een goede cursus, puppy training thuis vind ik super vaag.

Sorry.

Ik heb de basiscursus bij Martin Gaus gevolgd en daarna de vervolg 1 en vervolg 2.

Maar het thuis in de praktijk brengen, daar leert je hond pas echt van.

EDH (Gast)

hij gaat trouwens s'ochtends rond half 9 de bench uit, en gaat er ongeveer om 1 of 2 uur terug in, dan haal ik hem er 2 uur later er weer uit en na het eten gaat hij weer voor 2 uur de bench in. slaapt hij misschien te weinig of doe ik het op verkeerde tijden? hij ligt zeker al een dik halfuur voor ik hem de bench uit haal al met open ogen naar me te kijken en te wachten tot hij eruit mag dus ik denk dat hij dan wel al genoeg rust heeft gehad aangezien hij dan niet meer slaapt? 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Waarom in de bench?

 

Ik heb onze in het begin er ook in gehad, omdat er niks bekend was over zijn achtergrond.

Maar je kunt een hond ook leren op zijn plaats te blijven, rustige plek in je huiskamer, waar niet iedereen constant langsloopt.

En terugsturen, tot je er tureluurs van wordt.

Veel belonen bij goed gedrag, niet wachten tot hij gaat lopen klieren, maar beloon als hij eens 5 minuten zich gedraagt.

Als hij niet weet wat je van hem verlangt, gaat ie zelf zijn plan trekken.

Een hond wil duidelijkheid, weten waar ie aan toe is.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik deed Mellow op die leeftijd niet meer voor verplichte rustmomenten in de bench (alleen dus in eerder beschreven situatie).

 

Heeft hij wel een rustige plek om te slapen? Als hij slaapt, laten jullie hem dan ook met rust?

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Een hond heeft 16 - 18 uur slaap per dag nodig. Natuurlijk kan dit de ene dag wat minder zijn en de andere dag wat meer, maar het is wel een belangrijke richtlijn om overprikkeling te voorkomen. Haalt jouw hond die 16 - 18 uur op een dag?

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

buiten het rusten om zou ik je aanraden om een jonge hondencursus met hem te gaan doen...., dit is leuk en leerzaam voor Bruno en voor jou....

het is jullie eerste hond, en er verdrietig van worden is natuurlijk helemaal niet de bedoeling.....!

je krijgt daar ook goede handvaten hoe je met bepaald gedrag om kunt gaan, zij zien jou en je hond, en kunnen je vaak een goed advies geven....

veel heeft namelijk ook te maken met houding, hoe ga je met je hond om in zulke situaties, en het is fijn als je daarin een beetje gestuurd kunt worden.......

de pubertijd is gewoon een lastige tijd, en geloof me....hij gaat over..., maar een cursus zal zeker een meerwaarde hebben.....

veel succes.....

EDH (Gast)

we hebben geprobeerd om hem op zijn kussen te laten slapen, maar daar blijft hij 2 minuten liggen en staat daarna weer doodleuk op om weer aandacht te vragen, honderden keren hebben we hem weer terug gestuurd maar daardoor werd het alleen maar erger, zijn kussen ligt ook naast de bank waar wij zitten, we hebben niet zo'n groot huis dus er is geen mogelijkheid om zijn kussen te verplaatsen, zijn bench staat iets verder weg en hebben daarover een handdoek gelegd zodat hij wat meer afgezonderd ligt, we merken dat hij daardoor veel meer rust krijgt.  hij slaapt overdag ongeveer 5 uur, en snachts ongeveer 10, dus hij komt aan 15 uur in totaal, is dit te kort?  ik denk na al heel wat te hebben opgezocht en berichten te hebben gelezen dat ik toch maar weer op training moet gaan, ik denk dat ik wel behoorlijk fout ben geweest in het niet doorzetten van de training. misschien mist hij de uitdaging. morgen maar gelijk even een rondje bellen.     

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Verstandig dat je hulp gaat zoeken en weer naar een training wil gaan. In welke provincie woon je? misschien kunnen wij een hondenschool aanraden.

EDH (Gast)

dankjewel iedereen voor jullie tips en advies! had veel eerder moeten beseffen dat ik gewoon wekelijks met hem op training moet, het is een hele drukke en intelligente hond, die uitdaging heeft hij gewoon nodig.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is waarschijnlijk een echte puberhond nu.

Niet voor niks belanden veel honden van die leeftijd tot anderhalf jaar in het asiel.

Je kunt ze dan wel achter het behang plakken!

 

Consequent zijn en blijven, alles wat je hem hebt geleerd als puppy weer herhalen.

Beetje terug naar af, zeg maar.

Niet teveel vrijheden geven.

Terug naar een hondenschool, vaak heb je wel klasjes speciaal voor puberhonden, daar leer je ook veel hoe je met dit gedrag om moet gaan.

Hopelijk komt hij daarna goed deze fase door en heb je weer een fijne hond terug.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Zie het niet als fout.

Hier ook de eerste hond, en dan gelijk een flink exemplaar qua gedrag.

Maar cursus is zo fijn, want je kunt vragen stellen, en ik weet dat het mij enorm opluchtte, omdat ik concreet handvaten had.

 

Wij hebben ook geen groot huis, maar hebben toch wat meubels verplaatst om ervoor te zorgen dat hij niet telkens iemand langs zich kreeg.

 

onze trainster, die ik altijd kon mailen en sms-en, zei trouwens, als je merkt dat hij zich gaat verzetten, dat het gedrag erger wordt, weet je dat je succes aan het boeken bent.

Daar hield ik mij aan vast.

Vijf stappen vooruit en 4 achteruit is nog altijd één stap vooruit, zei ze ook.

Klopt helemaal.

 

Waar woon je, misschien kan iemand je een goede hondenschool aanraden?

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Wellicht kun je je hond op een andere manier uitdaging bieden. 

Bied hem eens wat puzzels en denkwerk aan.

Een kwartiertje puzzelen is net zo inspannend als een flinke wandeling van een uur.

Grote kans dat er veel meer rust in zijn kopie komt en hij de rust ook beter kan nemen als jij iets anders wilt doen.

EDH (Gast)

ik woon in zeeland, er zijn een aantal hondenscholen maar denk dat ik voor een goede toch een eindje moet gaan rijden. ik zag dat er een martin gaus hondenschool in goes zit.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Over dat slapen, hier wordt meer geslapen, maar dat was in het begin ook niet.

Die van ons stond al naast me als ik mijn koffiekopje van tafel wilde pakken.

Zo ontzettend hyper.

Maar echt, het is te trainen.

Het zijn geen zware ingewikkelde dingen, met de juiste begeleiding en jullie inzet kan het prima worden opgelost.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Hartstikke goed dat je deze stap weer neemt...., en neem jezelf niets kwalijk hoor...,

we hebben allemaal onze 'eerste keer' gehad......en die gaat nou eenmaal met vallen en opstaan.....

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Hartstikke goed dat je deze stap weer neemt...., en neem jezelf niets kwalijk hoor...,
we hebben allemaal onze 'eerste keer' gehad......en die gaat nou eenmaal met vallen en opstaan..... "

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" ik woon in zeeland, er zijn een aantal hondenscholen maar denk dat ik voor een goede toch een eindje moet gaan rijden. ik zag dat er een martin gaus hondenschool in goes zit. "
 
 
Ik ben in Zeeland niet bekend met hondenscholen, maar ik vind de methode van Martin Gaus erg fijn.
Hij werkt met een clicker, en positieve bekrachtiging.
Fysieke correcties en slipkettingen zijn niet toegestaan.
Wel zijn de cursussen prijzig, waardoor er kritiek op hem is.
Ik vind het het geld waard, nog steeds.
Maar er zullen ook andere geschikte scholen zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hond heeft veel slaap nodig als ze nog jong zijn, ik lees hierboven 16-18 uur, hier gebeurde dat niet, geen slaper, en nog niet, wel wordt er rust gehouden, een eigen plekje, en gerust, ook al wordt er niet geslapen, is het zo dat je hond doorgaat, dan een ruimte geven waar hij/zij tot rust kan komen. en waar je de hond geen enkele aandacht hoeft te geven.

 

je zit een beetje met je handen in het haar, van hoe moet het nu ? een rebelse leeftijd deze 10 maanden, je moet een eindje er voor rijden naar een hondenschool, toch zou ik dat doen, daar krijg je richtlijnen van de instructeur/trice, wat je op de dag kan doen met je hond.

 

deze periode gaat natuurlijk voorbij, iedere hond wordt wat rustiger naar gelang de volwassen leeftijd wordt benaderd, ondertussen, mooi naar een hondenschool gaan, problemen voorleggen dan krijg je zeker raad en advies wat je kan doen.

 

 

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Ons tara heeft dit ook gehad goldenretriever geef je hem nog puppy brokken voer kan invloed hebben.

regelmaat en de zelfde rituelen zijn belangrijk op tijd rust .TAra kon ook moeilijk rust vinden terwijl ze moe was dus gedrag negeren nu ga ik wel eens 15 minuten naar boven en  ze slaapt. Vroege na de wandeling eten en wat lekkers in de mand naar 10 minuten het riempje los en mevr sliep lekker verder.Aangezien ik geen bench meer had dan maar aan de riem in de mand. Later hoefte ik alleen het riempje te pakken en ze ging al lekker slapen.

wat ook werkt zelf op de bank gaan liggen en negeren.. Let op met hoeveel prikkels hij buiten krijgt achter elkaar want meer kan averechts werken in plaats van lekker moe lekker hieper.. En doe wat leuke concentratie oefeningen.Ik denk dat hij te weinig rust hij zou per dag ongeveer 6 uur wakker moeten zijn.  Naar een grote  wandeling 45 inuten tot een uur  zou ik hem zeker 2 uur rust geven veel indrukken en mogelijk spelen. Het laatste stukje wandel tara ook altijd aan de riem en moet ze netje volgen zo zakt de adrenaline van het los lopen spelen ook een beetje en natuurlijk positief gedrag belonen 

Volgende forumvraag: Dominante pup..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^