Dominante pup..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EliseElise

honden foto van Elise

Oke.. Ik heb hier het liefste beestje van de wereld.. Laten we dat voorop stellen ;) Maar meneer hier is behoorlijk dominant! Nou weet ik wel dat bijten/happen normaal puppy gedrag is.. Net als het razen en blaffen ( al is dat laatste irritant.. Hoe rem je dat af?) Ook weet ik dat ik een pittig ras heb..  kleine Teun is trouwens 12 weken.

 

maar ook voor geen enkele hond gaat hij liggen! Daarnet dwong hij een andere pup tot liggen door in dr lip te bijten! Wat moet ik daar toch mee.. Tijdens het wandelen lijkt hij elke keer doller te worden en is hij zo druk dat hij zijn behoefte vergeet te doen. Met alle gevolgen van dien ;) Voel me tijdens het lopen af en toe ook voor joker staan. Geef ik hem commando zit ( wat hij goed snapt) blijft hij vrolijk staan en krijg ik een uitdagende blaf.. Hoe krijg ik hem dan zover dat hij luistert..

 

Daarentegen kan hij wel keurig wachten met eten tot hij het commando krijgt en laat hij ons eerst naar binnen gaan.

 

pff.. Lastig hoor..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hoi.. Niets wijst erop dat je pup dominant is .. Tenzij er nog dingen zijn maar een pup is nu eenmaal druk en heeft nu eenmaal bananen in zijn oren dat is tot zo ver ik weet normaal puppy gedrag. Als je pup te druk wordt voor een andere hond zoals het bijten in de lip zou ik het "spel" stoppen en hem afleiden door bv met een balletje te spelen of verder te wandelen. 

Verder maakt het niet veel uit als jij eerst door de deur gaat.. Je kan het doen om vaste regeltjes te hebben maar of dat iets verandert in jullie "rangorde", nee!:D 

 

Dat je  pup eens niet luistert, Herken ik ook gewoon rustig ademen en het nog eens vragen hem belonen met een snoepje als hij dan gaat zitten

 

je  pup is dus gewoon overprikkelt op de wandeling. Het kan zijn dat je pup te weinig slaapt of je pup zich verveelt en dus extra blij is met een wandeling. 

 

Wat is de dagplanning: dus hoeveel slaap, wandelingen ,... 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zo'n klein pupje van 12 weken is nog echt niet dominant.

Het lijkt mij ook, als hij zo happerig, blafferig en rond raast, dat je misschien teveel met hem doet?

 

Onze pup van 4 maand is ook wel eens zo druk en lastig, maar als ik dan de dag terug kijk, heeft hij gewoon te weinig rust gehad/genomen.

En op die momenten is hij buiten ook moeilijker, ook met andere honden.

Soms vergeet je gewoon, hoeveel rust en slaap zo'n kleintje nog nodig heeft.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Aanvulling: als je hond in jouw handen bijt: Aa zeggen en weglopen en de hond negeren. Hielp bij Max enorm. 

honden page profiel EliseElise

honden foto van Elise

Oke.. Dus vrij normaal puppen gedrag.. Toch fijn om te horen :)

 

ik probeer hem na zo'n anderhalf uur wakker ongeveer evenlang in de bench te hebben maar dat valt niet mee. Heb hier een meisje van anderhalf lopen en zodra hij haar hoort of ziet is het hek van de dam ;) 

nou weet mijn dochter goed dat ze niet bij de bench mag ( sowieso niet en als Teun er ligt helemaal niet! ) MAr meneer breekt de toko af.. Kan dan dus misschien wel zijn dat hij overprikkeld is?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Over het algemeen telt : 1u wakker 2 u slapen maar uiteraard is dit een richtlijn en hoef je dat niet op de minuut na af te meten :D toch ongeveer 18-20u.

 

je kan je pup in de bench zetten met een deken over? 

 

Edit : ik denk inderdaad dat je pup overprikkeld is 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hihi het wel bekende thuis kan hij het wel :P vaak heeft de hond het nog niet geoefend in een omgeving vol met afleiding en moet hij het nog generaliseren. Ook buiten de commando's oefenen vol met afleiding (:

 

Maar buiten dat om beschrijf jij helemaal geen dominantie het is gewoon pup gedrag. Je moet gewoon nog de manieren bijbrengen :P

 

en dat drukke buiten is gewoon een kwestie van overprikkeling Hoelang en hoe vaak wandel je met je pup. en Hoeveel slaapt je pup een pup slaapt ongeveer 20 uur per dag ;)

 

 

 

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

http://www.puppyopvoeden.nl

 

Bovenstaande link kan je een hele hoop meer vertellen , wellicht dat je er iets aan hebt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je noemt je hond dominant. Dominantie is geen eigenschap. Als 2 honden een bal hebben en een hond wilt perse de bal, is hij dominant over die bal. De zelfde hond kan een ander zijn eten op laten eten omdat hij eten niet belangrijk vind. Dominantie gaat tussen 2 honden in een situatie.

 

Als je een hond thuis een commando leert, zit, dan kent je hond dat commando op die ene plek. Als je buiten bent, zegt het woordje zit hem niets, dus een commando zul je op elke nieuwe plek moeten leren. Het is dus niet dat hij niet luistert, maar het commando niet kent. Dat hij blaft, is waarschijnlijk omdat hij het even niet snapt. 

 

Je zegt dat je eerst door de deur gaat, dat hoeft niet. Dit komt nog uit de dominantie theorie, maar ze zijn er inmiddels achter dat dat niet klopt.

 

Als je hond bijt, doen alle pups, maar probeer dan een speeltje aan te bieden. Zorg wel dat hij voldoende rust krijgt ( makkelijker gezegd) ze kunnen ook over prikkelt raken. 

http://www.hond-en-co.nl/hond-wolf-dominantie.html

 

Hier nog een leuk en leerzaam artikel! Succes met je kleintje! 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je hebt nog een pup, een jong ding. Een knul van 18 jaar kan dominant zijn, maar een heel jong kind nog niet.

Ik denk dat je wat duidelijker grenzen moet stellen.

honden page profiel HondenwijzerHondenwijzer

Over de dominantietheorie zijn door recente wetenschappelijke onderzoeken de inzichten totaal veranderd. Lees het wetenschappelijk onderbouwd artikel 'de dominantietheorie onder de loep genomen' maar eens helemaal: http://www.hondenwijzer.com/dominantie.html

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nou, wat een dominante donder!!
haha nee hoor, niks dominant...

ik ga eigenlijk met de rest mee, er is te weinig rust, je doet teveel, vraat teveel of maakt de wandelingen te lang...

OF

je doet te weinig :-)
dan krijg je ook een vervelende pup O-)

en hoe rustiger en kalmer jij blijft, hoe beter het gaat. boos worden en frustratie wordt alles alleen maar erger van...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^