Hoeveelheid Kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

gast100 (Gast)

Hallo,   Ik ben sinds gisteren overgestapt op Smuldier compleet voor me 2 labradors.  Mede doordat de oudere Labrador van 5 het perfect doet op iedere brok maar onze Labrador van 3 doet het bijna op geen enkele brok goed behalve de Royal Canin Instentible en zelfs dit is nog niet optimaal (€90,- in de 8 dagen) en ik vind dat behoorlijk wat geld en zeker als het resultaat nog niet is zoals je wilt. Ik heb veel adviezen gehad om ze beide lekker op KVV voeding te zetten vandaar dat ik het dus ook ga proberen. Nu is wel mijn volgende vraag want daar kom ik niet helemaal uit.    De Labrador van 5 weegt ongeveer 35kg +/- en de Labrador van 3 weegt rond de 30kg +/-. Hoeveel gram smuldier hebben ze nodig? ze krijgen de Compleet variant. En hebben ze dit 1 maal per dag nodig of hebben ze hiernaast ook nog brokken nodig of moeten ze zowel smorgens áls savonds een portie compleet? Ik kom er niet uit! en ben bang dat ze straks te weinig krijgen en dat wil ik niet op me geweten hebben    In afwachting van jullie adviezen! 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Smuldier compleet is geen top merk. Ik zou kvv soorten en diersoorten lekker afwisselen. Bijvoorbeeld Tinlo, Haaksbarf, Shaweca etc.

 

De richtlijn is 20 tot 30 gram kvv per kilo lichaamsgewicht, maar kijk naar je hond en pas hierop de hoeveelheid aan.

 

Wanneer je echt compleet voert, zijn er geen brokken nodig.

 

Op www.voerwijzer.com vind je veel info.

 

Een goede kvv vind ik:

- niet te vet

- geen graan (ook geen rijst)

- echt bot

- geen premix (toegevoegde vitaminen/mineralen)

 

Ik weet niet wat je hond heeft, maar als men een allergie vermoed, dan kun je het beste elimineren op een goede kvv.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Volwassen honden zit je rond de 2% van het lichaamsgewicht  dus voor de lab van 35kilo is het 700gram en de lab van 30 kilo 600gram.

Dit zou je voorlopig kunnen aanhouden en dan kun je verder op het oog voeren dus wordt de hond te licht geef je er wat bij wordt de hond te zwaar voer je weer minder.

 

Je kan geheel overstappen op KVV en hoef je ernaast geen brok te voeren wel zou je kunnen afwisselen in de vele merken die er zijn en een advies is om te zorgen dat ze 4 diersoorten in de 3 weken krijgen.

 

Zelf wissel ik 3 merken Smuldier, Kivo en Lotgering en bij Lotgering koop ik dan weer de KVV met lam en wild erin om zo toch diverse diersoorten te hebben.

 

Kijk eens op www.voerwijzer.nl of www.barfplaats.nl ook daar kun je heel veel info vinden over het voeren van KVV

gast100 (Gast)

De DA heb me zelf Smuldier aangeraden dus neem aan dat dat wel goed zit en heb goede dingen er over gehoord.      Oké dus 700gr en 600 gr. Had ik het dus goed berekend!      Ja ik wil ze beide graag alleen nog op Kvv. De Royal Canin Instentible heb goed geholpen om de jongere hond weer flink te laten aankomen (van 21 kg naar 30kg). Dit doordat hij een flink virus onder de lede heb gehad en zeker 3 weken flink last heb gehad van diarree wat er als een fontein uit kwam zetten en dus sterk vermagerd is geweest. Nu zijn gewicht weer redelijk de goede kant op gaat ben ik gestopt met de Instentible omdat ik het echt schrijnende duur vind. Heb het er absoluut voor over maar hij blijft nu op de 30 kg hangen dus doet het zijn werk niet meer vandaar de keus om Kvv te gaan voeren.    Ik kan dus de compleet versie 1 maal per dag geven en daarnaast kan ik ook de pens/hart etc varianten als extra's er bij geven?      

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

 

Dat is dus een veel gemaakte fout. Dierenartsen krijgen eigenlijk niets over voeding in hun opleiding. Zij weten het dus niet..

 

Smuldier bevat geen echt bot en wel een premix. Verder bevat het ook niet 4 diersoorten, geen vis, geen groenten en geen ei. Voor een normale hond (dus niet een allergie hond) is enkel Smuldier compleet voeren geen volledig menu.

Smuldier compleet mag compleet benoemd worden volgens de wet omdat het bepaalde vitamines bevat. Compleet zegt dus niets.

 

Ik zou geen pens en hart bij de smuldier compleet voeren omdat er al heel veel orgaan in de smuldier zit. Orgaan zorgt voor dunnere ontlasting. Bot zorgt voor vastere ontlasting. Daarnaast heeft een hond max 20% van zijn dagmenu aan orgaan nodig. Ga je meer geven? Dan geef je minder van de dingen die hij ook nodig heeft en krijgt je hond dus tekorten.

 

RC vergelijk ik overigens met Pedigree, Aldi brokken etc. Het zit vol met granen, weinig vlees en bevat chemische houdbaarheidsmiddelen. Het is dus alles behalve gezond voor een hond..

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Er zijn betere merken KVV dan Smuldier.

Ik weet je budget niet maar de merken die Roosje noemt kosten minimaal 5 euro per dag. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Er zijn betere merken KVV dan Smuldier.
Ik weet je budget niet maar de merken die Roosje noemt kosten minimaal 5 euro per dag.  "

 

Shaweca is de goedkoopste van de merken die ik noemde, maar bij een eliminatie menu kan er beter gegaan worden voor bijvoorbeeld Carnivoer eend, bepaalde Tinlo varianten of bepaalde Haaksbarf varianten omdat daar 99% zeker granen in mee gemalen worden. Die zekerheid heb je bij andere merken niet, naar mijn mening.

 

Als er geen eliminatie nodig is, dan kun je bijvoorbeeld Degomeat enkelvoudig ter afwisseling gebruiken. Via best4dogs.nl kost het geen drol..

Anoniem (Gast)

Roosje meent dat ze alwetend is en vind daarom dat haar mening een feit is....niks van aantrekken;) Smuldier is misschien niet het beste van het beste,maar je koopt wat je kunt betalen en wat voor jou goed verkrijgbaar is. En je hoeft niet de hele kinderboerderij(min.4diersoorten aldus Roosje..)te voeren om je hond gezond te houden. Geef lekker de Smuldier vul het aan met 1-2x per week een rauw eitje,af en toe een visje en klaar is kees. Ik hou zelf 20 gram per kilolichaamsgewicht aan,dus een hond van 25 kilo krijgt hier 500 gram. Op het labforum zitten ook zat mensen die enkel Smuldier voeren naar tevredenheid,als je meerdere labjes hebt zijn de dure merken niet te betalen,tenzij je bankdirecteur bent;) En het is altijd nog veel beter dan brokken.

Anoniem (Gast)

"Hoeveel gram smuldier hebben ze nodig? ze krijgen de Compleet variant. En hebben ze dit 1 maal per dag nodig of hebben ze hiernaast ook nog brokken nodig of moeten ze zowel smorgens áls savonds een portie compleet?"   Volgens mij was dat mijn vraag?   En daarbij, Dat RC te vergelijken is met een Aldi brok? Weet niet of je nu heel realistisch bezig bent. RC heb het hier in dit huis altijd perfect gedaan! In tegenstelling tot de Lidl/aldi/pedigree brokken dus dat RC geen goed voer zou zijn ben ik absoluut niet met je eens. Maar als je mijn topic even goed leest zie je daar nergens een vraag over goed voedsel etc. maar een vraag over de hoeveelheid. En je heb het over een allergie hond? Volgens mij heb ik nergens gezegd dat ik een hond met een allergie zou hebben? Wel dat ik een hond heb die destijds sterk vermagerd is 'geweest' door een VIRUS en daarbij door RC weer flink op gewicht is gekomen    Wat mij opvalt hier op dit forum (is ook de rede dat ik destijds weg gegaan ben hier) is dat er altijd mensen zijn die ongevraagd hun mening moeten geven en moeten laten blijken hoeveel "verstand" zij wel niet van honden voeding hebben. Ik blijf bij Smuldier met of geen goedkeuring wat ik geloof ik niet nodig heb 

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Hier een hond die al 4 jaar, vanaf pup O.O
Op smuldier compleet staat..
Af en toe een eitje erbij, mjam!
Jara weegt 48 Kilo en krijgt 800 gram per dag, precies 2 pakjes dus.
Ik heb bij de dierenarts (die niet weet da tik vers voer) nog het compliment gekregen dat ze er Perfect! uitziet, en dat was niet iets wat ze vaak zag.
Jara is perfect op gewicht, geen last van tanden oid, oren schoon, ogen mooi, vachtje netjes glanzend en last but not least hele nette ontlasting! (Als ik dat vergelijk met de buurtbrokhonden hier!!)

Ja, smuldier is niet het best voer dat er is..
Maar mensen, wat is nou het belangrijkste?!?!
Dat je hond het er goed op doet toch!

Gast100 ik zou dus zeggen gewoon zo doorgaan!
ik voer Jara 1x per dag de 800gr smuldier die ze krijgt, dit voor maagtorsies en gewoon omdat ik het makkelijker vind en ik dan een beter luisterende hond heb ook (voertjes zijn dan interessanter want ze weet dat ze pas 's avonds voer krijgt)
Voor jou honden zou ik zeggen begin met 2% van het lichaamsgewicht en kijk dit even aan, wordt de hond wat dikker (achter de hond staan, voel je de ribben nog goed, zijn ze perfect, voel je de ribben niet/nietgoed zijn ze te dik) dan geef je wat minder.

Hoop dat ik je geholpen heb, en vragen stellen mag altijd!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Het beste is om 's avonds, als je hond niet meer uitgelaten hoeft te worden, alles te geven. Dan kan het in alle rust 's nachts verteerd worden. Mocht je hond gal gaan spugen dan is het beter om 's morgens 1/3 en 's avonds 2/3 van de hoeveelheid te geven. Brokken hoef je niet meer te geven maar mag wel. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en geen vers mee kan nemen is het wel handig als je hond nog brokken wil eten.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ach joh, zoek het uit. Veel succes bij de dierenarts!!!

 

Wel jammer voor je hond...

 

 

Een gast die een gast adviseeerd en die elkaar dan ook nog serieus nemen en vervolgens iemand met veel kennis en ervaring de grond in willen trappen (terwijl anderen in hetzelfde topic hetzelfde adviseren), alsof dit topic daarvoor aangemaakt is. Ik speel het spelletje niet mee.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ach joh, zoek het uit. Veel succes bij de dierenarts!!!
 
Wel jammer voor je hond...
 
 
Een gast die een gast adviseeerd en die elkaar dan ook nog serieus nemen en vervolgens iemand met veel kennis en ervaring de grond in willen trappen (terwijl anderen in hetzelfde topic hetzelfde adviseren), alsof dit topic daarvoor aangemaakt is. Ik speel het spelletje niet mee. "

 

Sorry hoor maar dit vind ik laag.

Het is mijn merk ook niet maar daar gaat het niet over. Het ging over de hoeveelheid, tijdstip van voeren en of er nog brokken gevoerd moest worden. Zou het kunnen zijn dat mensen het vervelend vinden dat hun keus steeds afgekraakt wordt door de degene met veel kennis en ervaring ? 

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

" Ach joh, zoek het uit. Veel succes bij de dierenarts!!!

 

Wel jammer voor je hond...

 

 

Een gast die een gast adviseeerd en die elkaar dan ook nog serieus nemen en vervolgens iemand met veel kennis en ervaring de grond in willen trappen (terwijl anderen in hetzelfde topic hetzelfde adviseren), alsof dit topic daarvoor aangemaakt is. Ik speel het spelletje niet mee. "

 



Roosje ik wil niet lullig zijn..
Maar ik vind deze reactie echt behoorlijk laag!

Daarbij komt, ik vind jou reacties omtrent voer vaak vervelend.
En dan spreek ik niet als smuldier-voerder...
Dat smuldier wat minder is weet ik ook wel, maar mijn hond doet het er goed op, punt.
Dan spreek ik gewoon vanuit hoe je het schrijft/overbrengt, dat je mensen wilt helpen is helemaal top!
Dat die vlees merken beter zijn, tja dat kan..
Maar kom op zeg, je hoeft je mening niet op te dringen, wel of geen kennis!
En als je dan zo snel op je tenen getrapt bent, kom on!
Zo'n opmerking plaats je niet..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik steunde ts in de keuze om geen rc te voeren. Ik raad ts aan om smuldier af te wisselen met andere merken en diersoorten. En dan ben ik de boeman en dring ik dingen op en ben ik dom? Tja, dan ben ik er klaar mee!

 

Het is graag of niet. In dit geval dus niet.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ik steunde ts in de keuze om geen rc te voeren. Ik raad ts aan om smuldier af te wisselen met andere merken en diersoorten. En dan ben ik de boeman en dring ik dingen op en ben ik dom? Tja, dan ben ik er klaar mee!
 
Het is graag of niet. In dit geval dus niet. "

 

Advies geven prima. Als het advies niet gewenst is houdt het op.

Je reactie daarop vind ik laag en gemeen. Je denkt zelfs dat het topic is aangemaakt om jou te pesten ?!? Het was gewoon iemand met een vraag.

 

Ach joh, zoek het uit. Veel succes bij de dierenarts!!!
Wel jammer voor je hond...

 

 

 

 

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Misschien ideetje om als onbekende anonieme..... Gast...geen namen te noemen.??

 

Wel zo netjes om elkaar met open vizier te bekritiseren.

 

 

 

Of je maakt een profiel aan, of we houden het wat neutraler.

 

 

 

Dank.

 

gast100 (Gast)

Nu weet ik weer waarom ik ook al weer geen profiel meer heb hier.  Bij ieder onderwerp wat hier geopend word, is er wel iemand die moeilijk gaat lopen doen!   Ik heb mijn vraag gesteld, heb er antwoord op gekregen en zou het dan ook fijn vinden als dit topic gesloten kan worden.     En daarbij Roosje, ik vind je opmerking zeer kinderachtig! Met je succes bij de dierenarts, jammer voor je hond? Als jij je zin niet krijgt, of mensen geven je geen gelijk begin je gelijk maar van zulke belachelijke opmerkingen te plaatsen? Dat jij je zelf nog serieus kan nemen joh 

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Ik voer ook oa smuldier, alleen de complete variant, mijn hond is 25 kg en geef 1 pakje per dag, verdeeld over 2 maaltijden.

Ook leuk om bv in een Kong te doen (een deel) moeten ze werken voor hun voer!

honden page profiel LukaLuka

" Een goede kvv vind ik:

- niet te vet

- geen graan (ook geen rijst)

- echt bot

- geen premix (toegevoegde vitaminen/mineralen)

 

. "

 


Lotgering dus Nuja smuldier is zo slecht ook nog niet zou zelf alleen nooit enkel smuldier geven maar zullen heus wel honden zijn die prima staan op enkel smuldier. :-)

honden page profiel MattieMattie

Mijn hond weegt 7,5 kg en krijgt 200 gram per dag. Met minder werd ze te mager. Voor mijn hondje geldt dus iets meer dan de 2%. Ik geef haaksbarf paard, lam, geit en zalm of Naturis paard. Konijn eet ze absoluut niet. Verder geef ik wel eens Orijen brok als beloning of als we een dag weggaan en ik geen kvv kan koelhouden, ook krijgt ze wel eens Renske vers dan. Dat kun je buiten de koelkast goed houden.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo heeft vorige week Smuldier gekregen, de pens compleet en hij at het met lange tanden. At het wel, maar eigenlijk liever niet. Met alle respect vond ik het niet fris uitzien, grijs en droog. Maar dat kan aan de supermarkt liggen. Ik wissel Lotgering en Shaweca af,  bijna alle versies van Lotgering en de 4 mixjes van Shaweca. Maar ik heb ook geregeld Haaksbarf of Tinlo. Renske versvlees (lichtgestoomd) heb ik altijd in voorraad, voor het geval een rol niet ontdooid is. 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Nou nou nou zeg, het lijkt hier wel een met-de-hele-klas-op-Roosje de laatste tijd, ik kwam laatst ook al een aantal dingen tegen waarbij Roosje specifiek genoemd wordt. Ik lees net als zij dingen waarop ik haar adviezen zeker begrijp. TS schrijft: "ik wil niet te weinig geven" wat in die zins-opbouw ook opgevat kan worden als "ik wil geen tekorten voeren". Haar allergie advies kan ik ook inkomen, er was te lezen dat de hond het op geen enkele brok écht goed gedaan heeft, en allergie komt nu eenmaal heel vaak voor tegenwoordig. Het is allemaal schrift en je moet maar oppassen hoe het overkomt, hou daar rekening mee. Er wordt een topic geopend, raad wordt gevraagd, adviezen worden gegeven (dan nog kun je kiezen of je er wat mee doet of niet, want ja: zo werkt het andersom ook), maar dat modder gooien naar elkaar kost alleen maar energie en het zal niets opleveren. Overigens kan men misschien niet altijd Roosjes adviezen waarderen: ze heeft wel heel wat baasjes en honden geholpen met haar kennis en dat is toch wel enigszins respect waard! Zeker op dit forum.. Ook al worden we allemaal zo moe van al die voeding onderwerpen, ze staat toch maar weer klaar om met hetzelfde geduld de volgende te adviseren, de een kan er veel mee, de ander niet. Prima, maar blijf respectvol en rekening houden met elkander.

honden page profiel MattieMattie

Roosje heeft mij uitstekend geholpen met adviezen en antwoorden op mijn vragen, vaak via PB.

mijn hondje heeft een ernstige voedselallergie en ik heb haar via de dierenbescherming dus ik moest haar nog leren kennen. Ze zag er slecht uit, kale plekken, doffe vacht en vieze ogen en oren en heel veel jeuk. Om een lang verhaal kort te houden, ik heb haar op kvv paard Haaksbarf gezet op advies van roosje en machtel. Nu heb ik een heel andere hond en dat al ba 4 weken. 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

gast100 (Gast)

Nu weet ik weer waarom ik ook al weer geen profiel meer heb hier.  Bij ieder onderwerp wat hier geopend word, is er wel iemand die moeilijk gaat lopen doen!   Ik heb mijn vraag gesteld, heb er antwoord op gekregen en zou het dan ook fijn vinden als dit topic gesloten kan worden.   En daarbij Roosje, ik vind je opmerking zeer kinderachtig! Met je succes bij de dierenarts, jammer voor je hond? Als jij je zin niet krijgt, of mensen geven je geen gelijk begin je gelijk maar van zulke belachelijke opmerkingen te plaatsen? Dat jij je zelf nog serieus kan nemen joh 

**************

 

Ook goed..(even offtopic)

Maak gewoon weer een profiel aan.

Blijkbaar heeft HP toch uw intresse, anders had u geen enkel ander topic meer geopend in deze voor u blijkbaar vanuit eigen ervaring zeeeeeeer vijandige omgeving..

En laten we nou even ophouden om vanachter een gordijntje, in het donker, anoniem...het woordje "kinderachtig'' te gaan staan roepen naar andere.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik geef ook wel Smuldier,  maar toen ze nog volledig op KVV zat kreeg ze van alles. Van Tinlo tot Carnivoer, van Haaksbarf tot Smuldier. 

Zelf zou ik het, wegens weinig afwisseling niet als enige voeren.

 

En de reactie van gast richting Roosje vind ik ook vrij kinderachtig, of ze nou dramt of niet.

Je kunt ook gewoon zeggen dat je budget niet dusdanig hoog is, om dagelijks Haaksbarf te voeren.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Pepper stond eerst ook op smuldier , maar ik merkte wel dat hij tekorten had ( tuurlijk zullen er honden zijn die er goed op doen , maar pepper wat minder ) hij had geen doffe ogen slechte vacht of zo , maar hij at takjes / boomschors , at smuldier met lange tanden enz. en roosje heeft mij geholpen met ander voer , en nu eet hij geen takjes meer en dit eet hij ook beter dan smuldier , zijn ontlasting is beter , met smuldier was het wat afwisselend soms goed en soms slecht . dus roosje heeft me erg goed geholpen !

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Oja , en als mijn moeder vergeten is om kvv te halen dan halen we gewoon smuldier uit de winkel, het is dichtbij en makkelijk te halen dus hij krijgt het af en toe nog wel

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Nouja gaat er weer lekker aan. Toe hier, te vraagt hoeveel zijn hond nodig heeft van smuldier, niet of het goed of slecht is. 

 

Lola en dips krijgen heeeeel af en toe smuldier, en ja als je hond het er goed op doet prima toch ieder zijn keus. Wat iemand anders ook vind:) 

 

 

Ts je hebt al tips gekregen over de hoeveelheden. 

 

Ik voer op het oog, Lola krijgt dan 250 gram en dan minder. Idem met dipsy. Ga ik die 400 gram geven word ze te dik.. En Lola blijft te smal als ik haar maar 200 gram geef. 

 

Het ligt er ook aan hoe actief de hond is. Lola is vrij actief en dips is een luie bankhanger. Er zijn dagen krijgt dipsy minder dan Lola. En Lola weegt 5 kilo en dipsy 22. 

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik zie eerlijk gezegd niet wat Roosje in dit topic verkeerd heeft gezegd. Ik vind het zeer informatief en ik kan weinig mensen opnoemen die meer van voer afweten dan Roosje. Laten we stoppen met dat negatief gedoe en het over Smuldier gaan hebben. 

 

Ik heb een keer Smuldier gekocht en is goed te doen. Als je andere goedkopere merken wil proberen kun je Kivo of Natuur en Dier proberen. Het belangrijkste is combineren van verschillende merken. Dan weet je zeker dat je hond geen tekorten krijgt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Nature Diet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^