Hoeveelheid Kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik wil het in deze ook opnemen voor Roosje. Ze weet heel veel van voeding af en is altijd, maar dan ook altijd bereid baasjes en dus honden te helpen. Het is toch geoorloofd om te melden dat een bepaald voer niet goed is of dat bepaalde brokken beter niet gegeven kunnen worden ? Roosje doet alles uit liefde voor onze honden en dat mogen baasjes die zo reageren op haar advies, vooral niet vergeten ! 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Ik geef al jaren Smuldier compleet pens etc( bestel bij leverancier) met afwisseling van Cavom brok.

Ben zéér tevreden ;-)
Maar het weerhoud me niet om s een ander merk tussendoor te geven.

Ze krijgen hier goede tussendoortjes op een dag.

Van Karnemelk Yogurt een ei enz ...verdeeld over de week.

Voeren met je ogen....
Je kan beter bijvoeren dan laten afvallen....want dat gaat moeilijker....is mijn ervaring

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Vind het gemeen tegenover Roosje... Zij is ook iemand die mensen willen laten weten hoe het nu zit wat betreft voeding. Ik ben ook zo'n iemand. Dat Roosje haar mening wil doordrijven ben ik het ook niet mee eens.. er wordt om advies gevraagd en zij laat haar visie zien. Als sommige ts dat niet waarderen.. dan moeten ze ook niet om advies vragen. Zelf geef ik ook alleen advies als er om advies word gevraagd in mijn omgeving. Helaas is voeding een ontzettend discussie punt. En helaas lezen veel mensen te weinig over voeding wat betreft hun huisdieren. Ik hoop via dit forum met vele medeforums mensen toch aan te sporen meer te lezen over voeding zoals via www.voerwijzer.com. En dan zelf tot hun conclussie komen welk(e) merk(en) het beste bij hun hondje en hun portemonnee past.

Maar ff ontopic... ben het eens vind Smuldier niet je van het..afwisselen van merken is alleen maar beter. Info over hoeveelheid en dergelijke kun je ook vinden op www.voerwijzer.com. Hier kan je ook kvv vergelijken.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Misschien ideetje om als onbekende anonieme..... Gast...geen namen te noemen.??
 
Wel zo netjes om elkaar met open vizier te bekritiseren.
 
 
 
Of je maakt een profiel aan, of we houden het wat neutraler.
 
 
 
Dank.
  "

  helemaal mee eens

Anoniem (Gast)

Wij zijn het helemaal met Roosje en Katoo eens!

honden page profiel Irene Irene

honden foto van Irene

Off Topic *Jammer hoe hier soms wordt gereageerd op goed bedoelde adviezen.

Roosje weet volgens mij heel veel van voer en allergische honden. Waarom zij de laatste tijd zo word afgekamd begrijp ik niet. Het is goed bedoeld advies, dus doe er mee wat je wilt.*

Ik voer ook wel eens smuldier hoor, het is niet het beste merk, ik voer het ook niet alleen. Mijn hond eet in zn eentje ongeveer evenveel of meer als die van u samen, dus ik weet wat het kost. Toch zou ik nooit voor Smuldier alleen gaan. Ik voer nu Spykie en Tammenga, Bibi en Degomeat. Soms Haaksbarf maar niet vaak want dat is niet te betalen met een hond die 1,5 tot 2 KG per dag wegwerkt ;-)

En af en toe dus Smuldier, meestal als aanvulling op een kilo van iets anders. Of als meneer een tijdje slecht eet dan gebruik ik het (vooral de pens) als "junkfood" want Smuldier gaat er eigenlijk altijd wel in..

Ik voer meestal 2x per dag, in de ochtend wat minder en 's avonds het grootste deel.

honden page profiel LukaLuka

Tja wat is een goede kvv tinlo bv komt hier nooit meer in
all animal daar zullen er ook wel van zijn die het een slechte kvv vinden terwijl het volgens de regels de beste is

Is smuldier slecht omdat iemand die iets van voeding weet dit zegt?ik denk het niet het constant doorgeram en het denken te weten welke kvv nu als slecht bestempeld mag worden zijn de meeste hier gewoon onderhand beu aan het worden evenals de sommige doorgeschoten meningen. Zelf de op handen gedragen tannetje koning slaat de bal ook al eens mis met sommige van haar beweringen,dus denk dat het niet nodig is om iemand hier op een voetstuk te plaatsen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee, iemand op een voetstuk plaatsen hoeft niet, maar iemand met de grond gelijk maken is wel weer het andere uiterste he 

honden page profiel LukaLuka

" Nee, iemand op een voetstuk plaatsen hoeft niet, maar iemand met de grond gelijk maken is wel weer het andere uiterste he  "

 

kom kom er is niemand bedreigd ofzo dingen niet uitvergroten en drama's van maken heb nogal de induk dat hier nogal vaak kleinzerig wordt gereageerd anders miss een brei clubje oprichten waar je triest kan doen tegen elkaar over elke negatieve commentaar.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat is jouw probleem? 

honden page profiel LukaLuka

" Wat is jouw probleem?  "

 

Geen en die van jou?

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Laten we het gezellig houden:) 

 

We kunnen allang blij zijn dat ts stopt met royal canin en geem aldi brok voert. Als hij/zij smuldier wil voeren prima toch? Je kan niet in ieders portomonee kijken. 

Als ik het ff krap heb ga ik ook geen duurder merk bestellen maar haal ik smuldier.

 

Ik wissel geen merken af want mijn honden eten alleen dego. En ja daar zit veel bot in dus af en toe wat pens of extra spiervlees erdoor en hop. Het gaat prima. 

honden page profiel LukaLuka

om bij het topic te blijven smuldier geef ik ook wel eens maar niet echt vaak telkens als ik de grens over ga en de plus inga neem ik een paar bakjes mee worden steeds met plezier gegeten
2 puntjes waarom ik het niet als hoofdvoeding geef je moet er vrij veel van geven 28gr/kg en het bevat een calcium preparaat waardoor ik het minder geschikt voor pups/opgroeiende honden dus ik zou het enkel in combinatie met andere kvv's voeren hoeven daarom perse niet de duurste te zijn bv lotgering/best4dogs is prima voor zijn prijs. Nuja ken en fokker die toch al een jaar of 4 uitsluitend smuldier voert en daar totaal geen problemen mee ondervind,dus veel zal ook wel tussen de oren zitten.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ik ben ook blij met de kennis van roosje. Ik heb nu een hondje wat nauwelijks poep eet.

Pik gewoon je eigen ding eruit en laat elkaar in eigen waarde zou ik zeggen. O-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Off Topic *Jammer hoe hier soms wordt gereageerd op goed bedoelde adviezen.
  "

 

Ook jammer dat als het goed bedoelde advies niet opgevolgd wordt er zo gereageerd moet worden 

'Zoek het uit !!! Veel succes bij de dierenarts, jammer voor je hond'.

Gaat dat ook niet een beetje te ver ? 

 

Ik snap dat mensen het onderhand beu zijn. Je hebt dagen gezocht naar een brok of KVV die qua ingredienten en budget bij je past. Je vraagt hier naar ervaringen en krijgt vervolgens te horen dat er eigenlijk niets goed is. In Alaska, Kiezebrink en All animal zit plastic, van Carnibest weet je de samenstelling niet en bevat premix, in Smuldier zit geen echt bot en bevat premix, van Tammenga zijn geen analyses of analyses die niet kunnen kloppen, in Haaksbarf en Shaweca zit graan, Degomeat was in eerste instantie helemaal geweldig maar later toch weer niet, in Alaska, Haaksbarf en Shaweca zit groente, in Carnivoer zit teveel orgaan enz. Brokken met chemische consering is slecht, graan is slecht, Natrium Selenite is slecht en ook MSG is slecht. 

 

Wellicht een idee om bij forumopties 'roep een voedingsdeskundige' te zetten of dit via PB te doen ?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Zo gaat er weer gezellig aan toe.............

 

Denk dat iedereen op zich de mening van Roosje wel kan waarderen en daar zijn of haar voordeel uit kan halen maar Roosje om dan op zo'n lage manier te reageren jeetje ik had je hoger in geschat denk dat daar de meeste mensen over vallen.

Want doordat ze heel erg veel van voeding afweet slaat ze naar mijn idee wel eens een klein beetje door met de mening opdringen en dat geeft veel mensen toch een niet zo'n fijn gevoel.

Omdat je goedkoper of bepaalde brok voert ben je geheel verkeerd bezig en is het zielig voor je hond vind dat best een uitspraak.

 

Roosje blijf aub je kennis delen en adviseren maar probeer je persoonlijke mening een beetje achterweg te laten dat scheelt denk een hoop krullende  tenen aan de andere kant van het scherm.

 

TS ik hoop dat je verder goed geholpen bent met alle antwoorden en wellicht eens wat verder zoeken binnen de wereld van de KVV want er is zoveel verkrijgbaar wat ook heel betaalbaar is waardoor je misschien wat meer kunt afwisselen.

 

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Wat een gezellige bende weer hier!

Er worden adviezen gegeven en je moet zelf weten wat je ermee doet.

Het zijn gratis adviezen wees er blij mee dat andere mensen hun kennis met je willen delen!!!

Roosje is soms misschien iets wat fanatiek maar ze weet erg veel van voeding en wil dat graag delen met mensen, het blijft internet en schrift dus komt het misschien anders over als dat bedoeld word. Maar roosje zo afblaffen vind ik erg respectloos en al helemaal de gasten die hier reageren, wees dan niet zo zwak om onder een gastfunctie iemand af te zeike.

 

Op elk merk is wel wat aan te merken, daarom wissel ik af. Zo heb ik het beste van alle merken. 

 

 

TS: Smuldier is niet de beste kvv maar prima om mee af te wisselen, ik zou dus zoals al gezegt was niet alleen smuldier voeren.

Wissel het af met meerdere merken en smuldier en dat kan prima.

Wat is je budget wat je per week uit wil geven voor 2 honden die samen 1300 gram eten?

Op basis daarvan kunnen we je wat adviezen geven wat betreft merken.

 

Hier eten mijn 2 honden ook samen 1300 gram en ik voer qua merken Darf, Tinlo(koop ik groot in dus lagere prijs), Tammenga, Shaweca en af en toe Smuldier of Lotgering Wild. Ook krijgt mijn jongste 2x in de week barfhap wat de kosten ook weer drukt.

Ik ben per week rond de 30 euro kwijt denk ik. Ik ben ook maar een student maar ik wissel betere merken af met af en toe een budget dag om het zo betaalbaar te houden. Haaksbarf/All Animal etc zijn voor mij niet te betalen met 2 honden maar zijn goede kwaliteit kvv.

 

Ik heb ook Degomeat/best4dogs gevoerd a 2 euro pkg maar hier doen de dames het niet zo goed erop, maar dit is ook een goede optie.

 

Blijf gewoon doorvragen en hoop dat je tevens antwoord vind op je vragen.

honden page profiel Irene Irene

honden foto van Irene

"  

Ook jammer dat als het goed bedoelde advies niet opgevolgd wordt er zo gereageerd moet worden 

'Zoek het uit !!! Veel succes bij de dierenarts, jammer voor je hond'.

Gaat dat ook niet een beetje te ver ? 

 


Helemaal mee eens, die had ik nog niet gezien. Ook niet netjes nee..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Zo gaat er weer gezellig aan toe.............
 
Denk dat iedereen op zich de mening van Roosje wel kan waarderen en daar zijn of haar voordeel uit kan halen maar Roosje om dan op zo'n lage manier te reageren jeetje ik had je hoger in geschat denk dat daar de meeste mensen over vallen.
Want doordat ze heel erg veel van voeding afweet slaat ze naar mijn idee wel eens een klein beetje door met de mening opdringen en dat geeft veel mensen toch een niet zo'n fijn gevoel.
Omdat je goedkoper of bepaalde brok voert ben je geheel verkeerd bezig en is het zielig voor je hond vind dat best een uitspraak.
 
Roosje blijf aub je kennis delen en adviseren maar probeer je persoonlijke mening een beetje achterweg te laten dat scheelt denk een hoop krullende  tenen aan de andere kant van het scherm.
 
TS ik hoop dat je verder goed geholpen bent met alle antwoorden en wellicht eens wat verder zoeken binnen de wereld van de KVV want er is zoveel verkrijgbaar wat ook heel betaalbaar is waardoor je misschien wat meer kunt afwisselen.
  "

 

Ik dring helemaal niets op. Mijn reactie sloeg op meneer of mevrouw anonieme gast, waarop TS gast verder borduurde. Dat in combinatie met dat een groepje al weken lang openbaarlijk tegen mij als persoon keert omdat ik juist meer weet en mensen probeer te helpen, maakt dat ik even uit mijn slof schoot.

 

Ik ben ook maar een mens en heb (helaas voor sommigen) ook gevoel.

 

Al dit gedoe maakt dat ik met steeds minder plezier op hp kom en zelfs steeds minder vaak op hp kijk. Is dat dan wat men wil?? Achter de schermen krijg ik heel vaak 'nee' te horen, dat men juist blij is met mijn inzet, maar ondertussen is er een groepje die mij echt op mijn tandvlees hamert.

 

Ik help mensen en dieren echt heel graag waar ik kan, maar al dat rare gedoe van de afgelopen tijd hoeft van mij echt niet. Ik ben dat rare gedoe echt zat.

 

Het is o zo makkelijk om je uit te loggen en vanaf een smartphone oid als gast te gaan 'spelen', wetende dat ik vrijwel iedereen probeer te helpen. Het is ook o zo makkelijk om onder 2 gasten namen te reageren.

 

Ik hoef echt niet als een koningin behandeld te worden, maar behandel me gewoon normaal, respectvol, als een normaal mens. Dan zal ik dat ook terug doen.

Anoniem (Gast)

Roosje geilt op aandacht en die heeft ze weer volop

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

" Roosje geilt op aandacht en die heeft ze weer volop "
 
 
 
En jij bent gewoon een zwak persoon dat je niet met je profiel durft te reageren hier!!!! Volgens mij ben jij degene die geilt op aandacht ;)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Zeg gast hou het ff gezellig..

Poeh joline hier eten ze voor 30 euro per maand haha krijgen dan wel minder dan de helft dan die van jou hahaha

Anoniem (Gast)

Roosje weet helemaal niks meer en niks minder dan de gemiddelde kvv voerder.En dat Roosje zichzelf als expert opwerpt is alleen maar zielig,want wat ze zegt is niks intressanter of overtuigender dan wat er op een gemiddeld hondenforum word neergezet door kvv voerders.En dat Roosje keer op keer moet melden dat ze zovèèèl weet....soryy meid maar wat weet je nu eigenlijk nog?Dat Smuldier minder is dan Tinlo?Nou daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.Hou eens op met je zelf continue als deskundige te presenteren dan zou je en stuk sypthatieker overkomen.En je gedram is ook erg vervelend voor welke vraagsteller dan ook.Oh ja oeps nu schrijf ik weer anoniem...nou ik zie hier namen in dit topic waarvan ik denk dat die mensen niet zo in het geboorteregister staan ingeschreven,dus anoniem ben je gewoon altijd.Als ik me registreerd onder de naam Tulpje dan weet je nog niks.Prettige dag nog!

Anoniem (Gast)

" Roosje geilt op aandacht en die heeft ze weer volop " Ja kan ze weer zielig roepen dat ze toch zoveel weet maar zo onbegrepen word door de rest van hp.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Te zielig om uberhaupt op te reageren.

 

De plank word door anoniempje compleet mis geslagen, maar het zit mij wel goed. Ik ga lekker genieten van het zonnetje en mijn barf etende hond.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Als HP hebben wij de gastfunctie in het leven geroepen om een laagdrempelig forum te kunnen zijn bij dringende vragen, of als een simpele eerste kennismaking met HP.

Zodra een gastfunctie niets anders wordt als een makkelijke manier om zomaar van alles te schrijven omdat toch niemand weet wie er achter de commentaren zit, zullen wij in gaan grijpen.

Stel je vraag, vraag om hulp, praat gezellig mee als gast.

 

Zoals bij sommige commentaren in dit topic, is onze gastfunctie niet bedoelt.

 

Dit topic gaat opslot.

 

Uiteraard nodigen we een ieder uit om desgewenst een nieuw topic te aan te maken over dit onderwerp.

 

Mvg

Het moderatorteam.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nature Diet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^