Ochtendgeluk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

We hebben sinds een drietal weken een cesky fousek in huis en alles gaat er goed mee. Door de band genomen is hij vrij rustig, tenzij hij los in de bossen terecht kan, luistert hij goed en blijft mooi liggen als we tijdens de wandeling een pauze nemen om de innerlijke mens te versterken. Ongelukjes in huis zijn er eigenlijk nooit geweest.  Er is wel 1 probleem, hij slaapt in de nachthal nabij de deur van de slaapkamer (niet in een bench aangezien hij mooi blijft liggen) en slaapt heel de nacht door. Maar van zodra hij me 's morgens hoort begint hij al te "druppelen" en van zodra hij me ziet doet hij een plasje in huis. De locatie van het slapen heeft er niets mee te maken, want op andere locaties is het net hetzelfde probleem.   Heeft iemand een idee hoe we hem dit kunnen afleren?

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Fijn dat alles zo goed gaat

 

Hoe oud/jong is hij?

honden page profiel ..

honden foto van .

Klinkt als opwinding, dat hij door de opwinding zijn plas per ongeluk een beetje laat lopen. Het enige wat je denk ik kunt doen is hem 's morgens negeren en direct (zodra je wakker bent) buiten zetten. Daarna pas lekker kroelen en knuffelen. 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Heeft mijn hondje ook gehad toen hij pup was, als wij beneden kwamen werd hij helemaal dol en daardoor liet hij ook wat druppeltjes vallen. Wij hebben dat opgelost door als we naar beneden kwamen hem nog niet te begroeten, maar eerst naar buiten te laten om te plassen. Toen ging het beter en hadden we daar geen last meer van. ;-)

Anoniem (Gast)

Hij, Dexter, is nu bijna 6 maand en het druppelen en plasje doen is een maand geleden begonnen. Het is waarschijnlijk van geluk als hij me ziet, maar negeren helpt niet. Gewoon al me zien aankomen is voor hem de reden om te druppelen en te plassen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ochtendgeluk, hihi ... mooie benaming voor opwindingsdruppelen

 

De aansturing van een goede controle over de sluitspieren gebeurt vanuit de hersenen. Op geleide van de ontwikkeling in de hersenen kan het tot 9-10 maand duren voordat de hond in allerhande situaties voldoende controle heeft over de sluitspieren.

 

Zeker een jonge hond met volle blaas (in de vroege ochtend) zal het lastiger hebben om op te houden totdat hij buiten is in z'n opwinding jou te zien en te weten dat er weer actie komt. Ik zou er geen aandacht besteden aan het druppelen en je hond direct mee naar buiten nemen. Als het goed is neemt de controle over de sluitspieren de komende maanden geleidelijk aan steeds meer toe zodat hij straks ook met volle blaas in staat is te wachten tot hij buiten is.

 

Reena Leek (Gast)

Beste Cesky Fousek-baasjes, 

 

Voor een nieuwe serie van de VPRO zijn wij op zoek naar een Cesky Fousek als hond van een personage. Vooral om het uiterlijk en het innerlijk van het dier. 

 

Wil jij dat jouw hond een keer op televisie te bewonderen is? 

 

Mail dan naar [email protected]

 

Het lijkt ons super leuk! 

 

Vriendelijke groet, 

 

Reena Leek

Helge (Gast)

Misschien de wekker een uurtje eerder zetten en direct naar buiten gaan?

honden page profiel Katrien GhesquiereKatrien Ghesquiere

Tot wanneer mag hij 's avonds drinken?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

moest even gluren hoor wat voor honden dat zijn,

prachtig. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ochtend geluk, hihi, wat een heerlijke benaming voor deemoeds plasjes. :-D

is het alleen maar sochtends ? bij het opstaan zit de blaas overvol, en ja dan ben je een beetje te laat met uitlaten, kom maar zelf in beweging na een lange nacht, hoppa gauw naar het toilet, zo ook bij je hond, wat eerder opstaan en ala minuut naar buiten, desnoods maar even in de tuin.

drinken, ik heb zelf altijd volop drinken laten staan, maar een hond die op brokjes leeft drinkt wat meer dan op vlees, hou daar rekening mee, als pup zijnde van mijn hond ging ik er nog lang snachts even uit, water weghouden heb ik zelf nimmer gedaan.

maar als je om een uur of tien water weglaat en je hond heeft voldoende gedronken, kan best.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De hond (toen 6 maanden) van TS zal toch intussen (ca. 8 maanden later) wel zindelijk zijn???

Volgende forumvraag: Rust
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^