Rust

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

 

Ik ben een beetje bozig, dus wil het deels van me afschrijven. Maar deels weten wat jullie ervan vinden en wie "gelijk" heeft. (gelijk onder aanhalingstekens, jullie waren er natuurlijk niet bij.. ) Maar of ik misschien toch wel ergens een punt heb, waarvan ik vind dat ik die heb.

 

Ik had net een wandeling van zo n +/-2 uur achter de rug. Met 2 border collies, een turkse herder, met baas, 1 akita en een husky pup. Hoort bij de akita. Liet ik voor die mensen uit. Die pup is nu zo n 14-16 weken, ergens daartussen. Die heeft dus niet alles gelopen. Die heb ik deels opgetild. Of we heben stilgestaan of even aangelijnd. Maar toch.
Nu kwam ik aan bij het huis van de borders, groot huis groot erf, met zijn alle naar binnen, pup heeft even bij mij op schoot gezeten, toen even het huis onderzocht en toen heb ik haar weer op mijn schoot gezet. Gewoon omdat zij zelf haar rust niet neemt, en ik vind dat ze die moest hebben en op mijn schoot ging ze gewoon rustig liggen en slapen. Nu ong. 20 min. nadat ze op mijn schoot heeft gelegen zegt die baas van de borders zet die hond eens op de grond! ik dacht die maakt een grapje! Nou dus niet! Ze heeft het nog 2 keer gezegt en toen echt heel boos. Toen heb ik haar op de grond gezet, en ben ik zelf ook wat dingen in dat huis gaan doen, wat ik daar vaker doe. Nou ik was zoo boos en verdrietig! ik wou dat beestje rust gunnen, en t mag gewoon niet!
Later werd ik naar huis gebracht door de baas van de turkse herder, die zei ja ze vind dat je der betutteld, dat optillen en op schoot laten liggen. Dus ik ja ze moet rusten, zegt hij ja wolven doen dat ook niet en hun moeders enzo. 
Nog geen minuut ervoor zei hij dat ik soms gewoon eieren voor me geld moet kiezen. (had ik daarbinnen volgens hem gelijk moeten doen) gewoon ja zeggen en doen. Nou dat deed ik dus maar over zijn wolf verhaal, was nog steeds boos en verdrietig dat ik het er niet eens meer over wou hebben..

Maar goed, wat vinden jullie?
Ik vind dat zeker als een hond geen rust neemt, je ze die gewoon moet geven/dwingen zeg maar..

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Rust is het aller belangrijkste in de puppenperiodek het is zelfs bewezen dat als puppen weinig rust hebben gehad dat dit zelfs tot probleem gedrag kan leiden.
Puppen vinden het moeilijk om hun rust te zoeken en te vinden.
En dan is het belangrijk dat jij zelf dan even ingrijpt.
Een hond is geen wolf, misschien familie van.
Maar ik vergelijk het er niet mee.
Wij mensen zijn misschien ook familie van de aap, maar je kan ons mens toch ook niet met alles vergelijken met het leven van een aap?
Je hebt het goed gedaan hoor!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ja dat vind ik ook, als een pup zelf zijn rust niet neemt moet je hem "dwingen" zijn rust te nemen, zeker na een denk ik voor de pup toch heel vermoeiende wandeling met veel indrukken. Als de pup zich veilig op jouw schoot voelt en rustig en ontspannen is(hij was dus als ik het goed begrijp in een vreemde omgeving?) is daar toch niets mis mee als hij daar lekker slaapt lijkt me. Het is nog een baby, wat betutteling en zorg en liefde kan niets mis mee zijn hoor. Je zou hem anders ook daar als hij daar tenminste tot rust komt ergens in een kleine ruimte, een gangetje oid tot rust kunnen laten komen.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Sem nee ben ik het mee eens, dat is ook geen vergelijking.

Dobry ja dit was een nieuwe situatie, ze is er een keer eerder geweest, toen ze 8 weken was.  Het gangetje was er wel beneden, maar daar bleef ze drentelen, en het er niet mee eens zijn dat ze niet bij de rest van de honden was..

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Als een husky van die leeftijd bij jouw op schoot gaat liggen slapen heeft 'ie rust nodig en was dit het beste wat je kon doen. Die van mij sliepen ook regelmatig op schoot op die leeftijd, sowieso heerlijk en goed voor de band en in dit geval heb je gewoon gelijk. Tsk, een pup mag je toch 'vertroetelen' juist bij ern onafhankelijk ras als de husky essentieel onderdeel vd opvoeding, veel fysiek contact 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed dat je na een wandeling van 2 uur niet gewoon naar huis bent gegaan met de pup....

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik liep met de borders voor die mevrouw.  Deze moest ii eerst terug brengen vandaar.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Ik blijf het een rare trend vinden om een pup "verplicht" te laten rusten.

Een hond heeft echt geen mens nodig om hem te zeggen wanneer ie moet slapen en wanneer niet.

Een modeverschijnsel waarschijnlijk, zal wel weer overwaaien.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

" Ik blijf het een rare trend vinden om een pup "verplicht" te laten rusten.

Een hond heeft echt geen mens nodig om hem te zeggen wanneer ie moet slapen en wanneer niet.

Een modeverschijnsel waarschijnlijk, zal wel weer overwaaien. "

 


Nou echt niet hoor.
Toen mijn hond puppy was, en eigenlijk vervelend deed was het eigenlijk een teken dat hij hartstikke moe was.
Toen we hem in de bench deed, viel hij als een blok in slaap.
Ze vinden het moeilijk om hun rust te vinden.
Het is echt geen trend!

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Toch raar dan dat al mijn pups altijd gewoon uit zichzelf gingen slapen. Dat hadden ze namelijk altijd zelf moeten bepalen toen ze nog in het nest zaten...

 

 

 

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

" Toch raar dan dat al mijn pups altijd gewoon uit zichzelf gingen slapen. Dat hadden ze namelijk altijd zelf moeten bepalen toen ze nog in het nest zaten...
 
 
  "

 Er zullen zeker pups zijn die zelf een rust weten te nemen maar er zijn ook pups die dat niet doen. Die van mij bijvoorbeeld kon makkelijk 3/4 uur doorgaan. Hij werd dan ook erg vervelend, bijterig, rondrennen, etc. Als ik hem dan in de bench zette, was hij na een minuut of 2 al aan't slapen. Het is net als met baby's als die niet genoeg slapen worden ze ook vervelend, en hebben ze teveel prikkels, dan kunnen ze niet slapen.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Ook onze pup werd super vervelend als die niet gedwongen werd om rust te nemen, dus modeverschijnsel... Dan moet je je nog maar eens goed inlezen.

De regel is 1 uur spelen en 2 uur rust, zeker voor het hele jonge grut.

Wat ik wel vreemd vind is het verhaal dat die man met de herder zei om de hond neer te zetten en zelfs boos werd? Is de husky van hem dan?

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Het is haar huis maar verder.. daarom ik vond t ook supwe vreemd en zei heeft al veel honden gehad en volgens haar veel ervaring, klopt, maar volgens haar ook altijd gelijk, niet waar. 

Nee het is niet haar pup. 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Kinderen geef je toch ook verplichte rust als ze zo moe zijn, dat ze vervelend worden?

Ik zie het bij diverse ouders waarbij de kleine kinderen zo moe zijn, dat ze vervelend worden en ruzie gaan zoeken.

(ruzie zoeken is een groot woord...maar ze zijn zo moe dat logisch denken niet meer mogelijk is)

Oplossing is inderdaad gewoon rust.

 

Ik kan me goed voorstellen dat na 20 minuten op schoot de hond best zwaar kan worden.

Maar dan kan je de pup toch naast je leggen op de bank, tegen je lichaam aan....vaak worden ze dan even wakker maar omdat er toch nog steeds lichamelijk contact is slapen ze bijna direct door.

 

Mams regeld het ook vaak op haar eigen manier.

Als de pups te druk worden krijgen ze ook een standje, moeders gaat gewoon liggen en de pups volgen haar voorbeeld door ook te gaan liggen en te gaan slapen.

Ze copiéren gewoon haar voorbeeld.

 

Verschil is dat wij mensen vaak hiervoor geen tijd hebben... maar toch de opvoeding overnemen door de pup verplichte rust te geven op een vertrouwd plekje.

Vaak vallen ze ook binnen een paar minuten in slaap omdat er niemand is om tegen aan te kunnen kwallen.

 

Sasja is 10 jaar...en nu pakt ze haar rust.

Maar toen ze 6 was moest ze ook soms verplichte rust hebben omdat ze anders gewoon door bleef gaan.

Totdat ze ook vervelend werd van vermoeidheid.

Dus pup eigen??? Ik denk inmiddels van niet...........maar als je hond echt moe is, laat het beesie toch lekker slapen en ga niet expres een situatie opzoeken.

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

" Het is haar huis maar verder.. daarom ik vond t ook supwe vreemd en zei heeft al veel honden gehad en volgens haar veel ervaring, klopt, maar volgens haar ook altijd gelijk, niet waar. 
Nee het is niet haar pup.  "

 Als het haar pup niet is, heeft zij geen enkel recht zo tegen jou te praten. De volgende keer zeg je gewoon dat het JOUW taak is voor de pup te zorgen, niet de hare, en hou je hem lekker op schoot.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Maar... jij hebt toch de verantwoordelijkheid over de pup op dat moment? Toch? Die mensen van de borders hebben toch niets over de pup te zeggen?

Zoiezo vind ik het een beetje raar om over zoiets boos te worden van die vrouw. Ze had het ook anders kunnen brengen, van, leg hem even op de grond ofzo of even haar idee vertellen en dan komt het al weer heel anders over.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

" Het is haar huis maar verder.. daarom ik vond t ook supwe vreemd en zei heeft al veel honden gehad en volgens haar veel ervaring, klopt, maar volgens haar ook altijd gelijk, niet waar. 

Nee het is niet haar pup.  "

 



ah haar...

Wat een bemoeial dan, ik zou er klaar mee zijn..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Kan dat ik iets niet goed begrepen heb, corrigeer dan maar.

 

Maar die 'dingetjes' doen in haar huis, zijn dat karweitjes voor geld?

Ik zou dan denken dat ze je liever aan het werk zag en je de pup even met rust moest laten, niet zozeer om de pup geen rust te gunnen, maar om jou aan het 'werk' te krijgen?

 

Tuurlijk moet een pup rusten.

Als je er zo nog eens een wandeling op hebt zitten, ga dan eerst de pup te rusten leggen en ga dan terug naar de borders.

 

 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ik liep met de borders voor die mevrouw.  Deze moest ii eerst terug brengen vandaar. "

 

Maar je had toch ook de Borders thuis kunnen brengen en dan zelf ook weg gaan?

Dit had ik in jouw geval in ieder geval niet gedaan:

Toen heb ik haar op de grond gezet, en ben ik zelf ook wat dingen in dat huis gaan doen, wat ik daar vaker doe. "

 

Prima, het is het huis van de Border-mevrouw, maar dan nog hoeft ze jou niet te commanderen op een manier alsof je niet helemaal bij je volle verstand bent.

Jij had de pup op dat moment onder je hoede, dus zij had er naar mijn mening weinig tot niets mee te maken.

 

Mellow nam ook haar rust niet toen ze klein was. Strontvervelend maar eigenlijk doodmoe. Deed ik haar in de bench en binnen 5 minuten viel ze als een blok in slaap.

 

Om nog even de pup/baby vergelijking te doen: baby's breng je ook op een vaste tijd naar bed, die laat je ook niet aanmodderen tot ze zelf gaan slapen 

Dus wat betreft de verplichte rust heeft Lavina het goed gedaan vind ik.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Toki; ik had inderdaad verantwoordelijkheid over de pup, deels daarom vond ik het ook zo verschrikkelijk. Zij heeft niks maar dan ook niks met de pup te maken, het is de 2de keer dat zij haar zag.

 

Ik heb moeite met andere mensen corrigeren, weet dit ook wel weer van mijzelf. Maar in dit geval deze mevrouw is begin 70. ik ben 21. Zeker dan heb ik zoiets daar hoor je respect voor je hebben. En heb het ook uitgesteld om de pup weg te zetten, maar als zij zo boos wordt ja.. (is erg gewend dat mensen doen wat ze zegt..) tja dan doe je dat maar. waren nog 2 mensen bij, zeide ook zet de pup maar neer, deels omdat ik er dan, van t gezeur, af zou zijn.

 

Kiki, wodan. 
Nee het zijn geen karweitjes voor geld. Was voerbakken van de honden bijvullen en een prullenbakzak in prullenbak beneden gooien. Waar zijzelf niet meer zeer goed toe in staat is. Echter, wordt ik wel betaald haar honden uit te laten...

 

Cindy, klopt heb je een punt.
Ik reed met de meneer van de turkse herder mee, vandaar dat ik daar bleef, hij was even met ze in gesprek en ik mag niet rijden. Die klusjes deed ik omdat ik ze vaker, wanneer nodig doe. En omdat ik er niet goed tegen kan zo behandeld te worden, dat mensen zo boos worden. en ik op t punt stond te huilen, kan niet super tegen kritiek.. Dus het in dit geval precies de goede afleiding gaf.
Verder bedankt!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" En omdat ik er niet goed tegen kan zo behandeld te worden, dat mensen zo boos worden. en ik op t punt stond te huilen, kan niet super tegen kritiek..  "

 

Heb ik ook last van hoor (inclusief het huilen, ook als ik zelf eigenlijk heel boos ben) en dan is wat afleiding soms wel even fijn 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Lavina, zou het kunnen dat mevrouw een slechte dag had?

Ze is wat minder te been en kon op dat moment niet zo goed tegen de rust die jij uitstraalde?

 

Vaak moet je het niet te ver gaan zoeken, dat maakt het voor jezelf véél te moeilijk.

 

Tegen kritiek kan niemand goed, moet het daarom niet teveel op jezelf betrekken.

Jij deed je 'werk', en de extra's!, volgende keer vraag je gewoon of ze tegen 'rust' van puppies is, en waarom ze dat zei.(laat de pup op de grond)

Dan heb je weer een open gesprek en kun je weer verder.

Klaart de lucht.

 

Voel je niet zo onzeker, je doet het goed en met liefde.

honden page profiel CelineCeline 3 doggies

Lavina ik vind dat jij gelijk had.Na zo'n lange wandeling is het toch wel tijd om te gaan rusten vind ik.Ik doe hier ook niet aan "verplichte"rustmomenten.Mijn pup kan ook maar blijven doorgaan soms(wààr zit de UIT-knop?),maar dan negeren we haar of we proberen haar af te leiden met een speeltje waar ze op gaat liggen kauwen en dan word ze vanzelf rustiger.Na een wat langere wandeling 's middags krijgt ze een dun pensstaafje en daarna zie ik haar weer gewoon slapen.Ik gebruik geen bench oid om haar te dwingen om rustig te zijn,ze gaat uit haar zelf wel een keer slapen.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Kiki, wodan. Dat kan natuurlijk heel goed. 

Bedankt coor de tip. Ik zie haar morgen weer, zal het dan met haar bespreken. 

Heel erg bedankt allemaal! 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Soms is het dat je eerst een paar keer op je neus moet vallen, totdat je genoeg gedult kan opbouwen om voor jezelf (en pup) kan opkomen.

 

De volgende keer kan je ook zeggen.

Nee, pup heeft echt rust nodig.

Ik kan haar wel even op mijn jas leggen, hier op de bank.

Maar ze heeft wel haar/zijn rust nodig.

Ik neem graag mijn verantwoording voor honden.

 

Vooral die laatste zin, kan geen hondenliefhebber omheen.

Zij heeft 2 honden? Dan zal ze helemaal blij zijn om te zien dat jij wel verantwoording neemt voor de honden die jij meeneemt.

Van welke baas ze ook zijn....jij neemt je verantwoording.

 

Je kan soms met mensen praten tot ze een ons zijn.

Maar door volwassen terug te reageren, zet jij deze mensen zo vast in een hoek dat ze niks anders kunnen dan jou gewoon gelijk geven.

Je beledigd niemand maar zet je volwassen standpunt heen.

 

Vaak is het beter om thuis in je uppie even te oefenen over wat je zou kunnen zeggen in sommige situaties.

En op het moment daar......ga je alsnog op je bek.

Maar door vaker in situatie's terecht te komen, leer je steeds beter om toch je eigen mening te vertellen.

En als andere mensen je dan ook proberen te duwen in een bepaalde mening met woorden.....zeg je ''Nee dank je, want........'' (zelf de puntjes invullen).

 

Als je het wilt googelen kom je uit op ''assertief voor jezelf opkomen''.

Ik weet het, het is eng en je moed kan de kamer uitgevlugd zijn, maar uiteindelijk kom je er wel.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^