Engelse staffords

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Heeii allemaal :D

 

Ik weet niet of het goed staat :P

 

Ik zou graag wat willen weten over de Engelse staffords.

Hoe ze in huis zijn. in combo met andere honden/dieren. wat voor karakters ze hebben. Wat hun nodig hebben aan uitdaging. Die dingentjes hoop dat jullie me wat meer over dit ras kunnen vertellen :D

 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Wat ik heb gehoord en ervaren heb (heb zelf een border, maar kennissen hebben een staf ;) )

Dat ze super zijn naar mensen en familie, echt super gezinshonden!

Maar naar andere honden toe.. zijn ze vaak niet zo gezellig.. Lees vooral het woordje VAAK, want het gaat ook echt wel eens wel goed ;)

 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik heb zelf ook een BC van 6 maandjes maar mijn vriend is helemaal gek van zulk soort honden. Ik vind ze ook mooi om te zien maar verder geen ervaring mee. Maar is een toekomst plan maar dacht informatie inwinnen kan geen kwaad :D

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

hoe ze in huis zijn? schoothondjes en knuffelkonten! willen altijd bij je zijn, in je kruipen en knuffelen en kroelen. dol op visite!

karakter, moedig, onbevreesd, vrolijk, energiek, lomp, vol met pit en drive

veel beweging en uitdaging nodig, veel wandelen, bv ook fietsen of sporten

sociaal zijn ze doorgaans niet echt! althans, naar honden, naar mensen zijn ze doorgaans volstrekt betrouwbaar. met andere honden verloopt contact vaak moeizaam, eenmaal volwassen. vooral honden buiten de roedel, dus het zijn niet echt de losloop-park-hondjes, totaal niet eigenlijk!

voor mij is het de ideale hond, waar ik helemaal weg van ben. voor een ander is het een nachtmerrie, het is maar wat je zoekt.

ze doen graag wat voor je, zijn gek op baas en familie, het zijn gekke vrolijke clown die je dag eigenlijk altijd wel goed maken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ik heb zelf ook een BC van 6 maandjes maar mijn vriend is helemaal gek van zulk soort honden. Ik vind ze ook mooi om te zien maar verder geen ervaring mee. Maar is een toekomst plan maar dacht informatie inwinnen kan geen kwaad :-D "

 Leuk hoor.. ik zag haar al op de profiel.. wat een droppie 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Er zijn genoeg mensen die je hier veel meer over kunnen vertellen, maar als je op zoek bent naar een hond die geod met andere honden kan, moet je niet voor een stafford gaan.

Dat is alsof je een jachthond bij een konijn wil zetten.

 

Met mensen en kinderen zijn ze wel weer helemaal geweldig, het zijn lieve grote knuffelhonden die echt dol zijn op hun bazen en voor de baas alles willen doen, maar dus niet bij andere honden.

 

 

Er zijn trouwens wel staffords die wel met andere honden kunnen, maar daar kun je niet vanuit gaan.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Er zijn genoeg mensen die je hier veel meer over kunnen vertellen, maar als je op zoek bent naar een hond die geod met andere honden kan, moet je niet voor een stafford gaan.
Dat is alsof je een jachthond bij een konijn wil zetten.
 
Met mensen en kinderen zijn ze wel weer helemaal geweldig, het zijn lieve grote knuffelhonden die echt dol zijn op hun bazen en voor de baas alles willen doen, maar dus niet bij andere honden.
 
 
Er zijn trouwens wel staffords die wel met andere honden kunnen, maar daar kun je niet vanuit gaan. "

 

Ook niet als je er vanaf begin af aan mee oefent?? Er zijn altijd uitzonderingen op de regel heb ik me laten vertellen :P Maar ik zou dan toch eerst willen kijken of het samen gaat met mijn hondje :D (als ze al volwassen is want ik heb mn handen vol aan der :P)

honden page profiel judithjudith 1 doggies

honden foto van judith

"  
Ook niet als je er vanaf begin af aan mee oefent?? Er zijn altijd uitzonderingen op de regel heb ik me laten vertellen :P Maar ik zou dan toch eerst willen kijken of het samen gaat met mijn hondje :-D (als ze al volwassen is want ik heb mn handen vol aan der :P) "

 ja maar je gaat toch niet voor een uitzondering op de regel? Want wat doe je dan als het toch niet lukt?

 

honden page profiel judithjudith 1 doggies

honden foto van judith

Ik vind trouwens dat je niet met levende wezens moet "testen". Dus het zinnetje: Maar ik zou dan toch eerst willen kijken of het samen gaat met mijn hondje :-D (als ze al volwassen is want ik heb mn handen vol aan der :P)

Komt bij mij wel erg vervelend over.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik vind trouwens dat je niet met levende wezens moet "testen". Dus het zinnetje: Maar ik zou dan toch eerst willen kijken of het samen gaat met mijn hondje (als ze al volwassen is want ik heb mn handen vol aan der :P)
Komt bij mij wel erg vervelend over. "

 

Ik bedoel alleen maar of hun karakters bij elkaar passen ;)

honden page profiel M & JM & J 3 doggies

honden foto van M & J

Ben het grotendeels met Jeroen eens. 

 

Maar er zit wel verschil in staffies, Gijs heeft niet echt veel beweging nodig. Hij vind rennen heerlijk! Maar wandelen aan de lijn in totaal 1,5 uur per dag vind hij ook prima. 

 

Enne aandacht? Er is NOOIT genoeg aandacht... Huilende kinderen? Ach gossie dat kan toch niet! Gijs gaat wel troosten.. 

 

Met andere honden, moet heel eerlijk zeggen dat ik dat wel heb onderschat. Wil Gijs voor geen goud kwijt, laat ik daar duidelijk over zijn. Maar het is soms (vooral voor een ander) lastig. Als ik zeg dat Gijs niet mag snuffelen dan krijg je van die preken dat je ze daar agressief mee maak. Of mensen die ineens aan de overkant van de weg gaan lopen. Of opmerkingen als "weet je wel wat je aan je riem hebt?" "ieuw dat is een pitbull".. 

Ook ik heb me (dacht ik) goed ingelezen. Maar het is toch niet altijd leuk als vrienden met de honden op pad gaan en ik dan moet zeggen dat ik niet mee kan. Tenminste niet met Gijs. 

Hij is pas 1,5 jaar en echt probleem gedrag heeft hij nog niet vertoont naar andere honden, maar je merkt dat hij minder tollerant word. Hij wil graag tegen een hond opspringen, en blijft doorgaan. Dominante honden kan hij niks mee. Dan gaan de haren overeind en begint hij als ze te dichtbij komen aardig te grommen. 

Dus ik hou hem bij de meeste honden uit de buurt. Er zijn een stuk of 4 honden waar hij aan mag snuffelen. (allemaal teven) en verder laat ik hem nergens meer bij. 

 

Ook is het lastiger om naar een losloopgebied te gaan. Wij gaan dan of zondagochtend al heel vroeg. (hier zit dan bijna iedereen aan het ontbijt voor ze naar de kerk gaan. Haha) Of op tijden dat de meeste mensen nog niet gaan bijv tussen de middag. 

 

Dus het is belangrijk om goed af te wegen of je dit 'negatieve' puntje wilt accepteren. 

Want naast dat? Is het een geweldig ras! Echt ik heb nog nooit zo'n mooi ras meegemaakt. Het lijken hele honden, maar met een ongelooflijk klein hartje. 

Hij steelt de harten van velen! Iedereen die hij tegenkomt gaat hij vol goede moed met kwispelende staart begroeten, alles voor aandacht. Ik vertrouw hem volkomen! Het is de mooiste, liefste, loyaalste, gezelligste hond die ik ooit heb gehad/heb mee gemaakt. Nou ja eigenlijk samenvattend.. ik ben verliefd!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Super leuk om te lezen dat ze zo sociaal zijn naar mensen en echte knuffelkonten zijn. Ik vind het wel jammer dat ze daar in tegen toch echt minder sociaal zijn naar andere honden. Ik hoop dat ik ooit zo'n uitzondering zal tegen komen :D

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

uitzonderingen zijn er zeker, ook diversen hier op het forum...
maar maak niet de fout te denken dat dit opvoeding is, of dat jij dat ook wel even doet!
je hebt dit zelf niet in de hand, en de kans dat het wat moeizamer loopt is vele malen groter dan dat je een sociale goedzak te pakken hebt.
het hoeft niet te betekenen dat ze alles willen verscheuren, maar je moet hier zeker rekening mee houden, want je gaat er tegenaan lopen en das niet altijd handig, helemaal niet als je van een lief sociaal hondje uit bent gegaan.

verder zijn ze zo leuk, ook het formaat vind ik ideaal...het zijn eigenlijk grote honden, maar dan in 15kg verpakt :-D

en zoals Martine zegt, ze hebben zo'n klein hartje ;-)

ga ze anders eens bezoeken! bij mensen of bij een fokker, ervaren bij, en zien en horen van de mensen die er tussen zitten is misschien wel het leukste ;-)

aanvulling; zelfs de sociale exemplaren hebben vaak nog een gebruiksaanwijzing. denk daar ook aan...zo lopen er hier 3, die opzich best samen gaan. maar wel op voorwaardes, zo ligt er geen speelgoed, kluiven ze apart. want dat zijn al 2 enorme triggers voor oorlog...die dingen die vaak vanzelfsprekend zijn, gaan gewoon niet met zo'n karaktertje in huis

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Super leuk om te lezen dat ze zo sociaal zijn naar mensen en echte knuffelkonten zijn. Ik vind het wel jammer dat ze daar in tegen toch echt minder sociaal zijn naar andere honden. Ik hoop dat ik ooit zo'n uitzondering zal tegen komen :-D "

 In mijn straat wonen 2 am. staffords. 1 daarvan is echt een schat van een hond naar alles.. honden.. katten.. echt alles. De teef daarintegen vreet alles op wat los en vast zit ;) auto's andere mensen en met name andere honden, veel GT's in consult gehad, maar allemaal minimaal of geen effect.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" uitzonderingen zijn er zeker, ook diversen hier op het forum...
maar maak niet de fout te denken dat dit opvoeding is, of dat jij dat ook wel even doet!
je hebt dit zelf niet in de hand, en de kans dat het wat moeizamer loopt is vele malen groter dan dat je een sociale goedzak te pakken hebt.
het hoeft niet te betekenen dat ze alles willen verscheuren, maar je moet hier zeker rekening mee houden, want je gaat er tegenaan lopen en das niet altijd handig, helemaal niet als je van een lief sociaal hondje uit bent gegaan.

verder zijn ze zo leuk, ook het formaat vind ik ideaal...het zijn eigenlijk grote honden, maar dan in 15kg verpakt

en zoals Martine zegt, ze hebben zo'n klein hartje

ga ze anders eens bezoeken! bij mensen of bij een fokker, ervaren bij, en zien en horen van de mensen die er tussen zitten is misschien wel het leukste


aanvulling; zelfs de sociale exemplaren hebben vaak nog een gebruiksaanwijzing. denk daar ook aan...zo lopen er hier 3, die opzich best samen gaan. maar wel op voorwaardes, zo ligt er geen speelgoed, kluiven ze apart. want dat zijn al 2 enorme triggers voor oorlog...die dingen die vaak vanzelfsprekend zijn, gaan gewoon niet met zo'n karaktertje in huis "

 

Dankje Ga ik zeker doen blijven super mooie honden om te zien :D

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Hier ook een Engelse stafford van ondertussen 14 jaar. Zij is een van de uitzonderingen die wel met andere honden kan, maar ook zij heeft wel eens een andere hond gegrepen. Ze heeft samen geleefd met mn Jack Russel die ondertussen overleden is en met mn
shiloh shepherd die nu 9 maanden is. Als je dus een hond sociale hond zoekt zit je bij de stafford verkeerd. Ik zou dus niet wachten op de uitzondering, daarvoor zijn er genoeg alternatieven.

 

Voor mij is het de ideale hond, vind ze geweldig en de volgende zal dus ook weer een stafford zijn. 

Mijne is een enorme knuffel, snurkt en ze houd van kleedjes banken en bedden! Het liefste liggen ze lekker op de bank tegen je aan. Ze zijn enorm menslievend, maar andere honden zal je ze niet heel blij mee maken.

 

Als je dus bereid bent offers te maken zijn het enorm leuke honden.

 

Ze hebben wel veel beweging nodig. In de jongere jaren van Ginger fietste ik 2/3x per dag(varierend van half uur tot uur per keer) + zeker 2 uur wandelen en trainen. Ze vond het heerlijk om te sporten. Ondertussen is de 14 en wil ze nog steeds vanalles, het liefst gaat ze overal mee naar toe. In de zomer mag ze altijd zwemmen om haar energie kwijt te raken maar wel minder belastend is voor haar oude gewrichten.

 

En mocht je om alles toch gezwicht zijn voor een stafford, kijk eens in het asiel. Misschien is er wel een oudere (2 jaar of ouder dan zijn ze de "omslag fase" voorbij) stafford die wel goed met honden kan. Of bijvoorbeeld bij een fokker die een herplaatser heeft.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

Als je de stafford als pup neemt is dit best te doen met je bc ,meestal reageren ze op eigen roedel beter als op honden buiten de roedel  Ik heb een engelse stafford met jack russel gehad .Geen problemen .

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Hoop goede tips en adviesen voorbij zien komen!

 

Heb eigenlijk niets toe te voegen....

 

Als je het scherpe gedrag naar andere honden minder vind, zou ik er niet voor gaan. Dat gaat je een hoop plezier kosten en word dan op een gegeven moment een last. Wellicht kan Dogmaster je helpen om te zoeken naar een am.bully, vaak zijn die net ff wat minder scherp, maar garanties heb je niet! Daarnaast moet je wel de juiste mensen zien te vinden in dat wereldje want er word heel veel verzwegen....

 

Zoek je wel een echte stafford voorzien van het juiste karakter, pb me!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

He he kan eindelijk weer reageren :-D het hoeft mijn part alleen te matchen met evie en zoals ik had gelezen ging het met eigen roedel vaak wel goed. Ik kan denk ook niet kiezen voor een herplaatser vaak hebben die honden al een heel rugzakje vol en wil niet het risico lopen met mn kleine meisje (: maar ik hou oren en ogen open of er dan misschien een geschiktere hond van zo'n soort ras rond loopt :-D

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Mick, APTB , dogmaster en Jeroen.... dat zijn deskundigen hier op t forum, vraag hen! Pas na het volwassen worden, komen eigenschappen echt uit.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Mick, APTB , dogmaster en Jeroen.... dat zijn deskundigen hier op t forum, vraag hen! Pas na het volwassen worden, komen eigenschappen echt uit. "

 

Dank je (:

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" He he kan eindelijk weer reageren :-D het hoeft mijn part alleen te matchen met evie en zoals ik had gelezen ging het met eigen roedel vaak wel goed. Ik kan denk ook niet kiezen voor een herplaatser vaak hebben die honden al een heel rugzakje vol en wil niet het risico lopen met mn kleine meisje (: maar ik hou oren en ogen open of er dan misschien een geschiktere hond van zo'n soort ras rond loopt :-D "

 Heel veel succes! De individuele match, daar gaat het om! Die doen niet aan grafieken!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik heb zwz een bench. Als ik Evie daar niet in doe als ik weg ga raakt ze helemaal in paniek dus ik laat hem gewoon lekker staan (: Als ze zich dan zekerder voelt :D

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Ik heb zelf een amerikaanse stafford en een kruising amerikaanse stafford-pitbull.

Het zijn in karakter echt tegenpolen van elkaar maar ze zijn wel echte mensen honden. Zodra je rustig gaat zitten klimmen ze gelijk bij je en ze plakken het liefste de hele dag aan me vast. en visite vinden ze helemaal het einde.

 

Met andere honden is het alleen wat lastiger. mijn reu is als hij alleen is een sul die niet eens op of om kijkt naar andere honden tot dat ze hem echt lastig gaan vallen. Mijn teef daarintegen is echt een relnicht. Die kan met geen enkele andere hond dan mijn reu en dit heeft ze al sinds dat we haar als pup ophaalde (ik heb geen idee wat ze zou doen als ik haar de kans geef kennis te maken met een andere hond maar dat probeer ik liever ook niet). Ook heeft zij echt een energielevel waar je u tegen zegt dus ze heeft per dag echt heel wat uur vermaak en beweging nodig. Mijn reu is daar weer wat makkelijker in en sneller tevreden.

 

Het is vaak wel politie agentje spelen en echt opletten met eten en speelgoed. Dat krijgen ze alleen als ze gescheiden zitten en als we er niet zijn zitten ze altijd gescheiden.

 

Wat Mick ook al een beetje aangaf, kijk uit met waar je een hond koopt want er wordt veel rotzooi verkocht.

Dit ras heeft echt mijn hart gestolen en zou ook geen ander ras meer willen (behalve een herder dan maar dat is werkgerelateerd haha).

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

ook bij een erkende fokker??

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

" ook bij een erkende fokker?? "

 Erkende fokkers zijn verplicht om hun honden op bepaalde ziektes te laten testen. Bij de Amerikaanse stafford moet er zelfs een MAG test gedaan worden, dit is een ''gedrags'' test.

Als je op zoek bent naar een goede engelse stafford met een goed karakter en een hoge werklust (om dus bijvoorbeeld mee te sporten) dan raad ik je Mick aan. Ik heb een van zijn honden mogen ontmoeten en ben er zeer over te spreken.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Mick, APTB , dogmaster en Jeroen.... dat zijn deskundigen hier op t forum, vraag hen! Pas na het volwassen worden, komen eigenschappen echt uit. "

 

Wat een eer , vind dat Frank daar ook zeker bij genoemd mag worden en de minder actieve Munja is een nog veel grotere kenner dan ik!

 

Zoals we van Frank gewent zijn nog een paar mooie aanvulling!

 

Overigens vraag ik me wel af hoe zeker Evie is na je opmerking. Want ik merk wel dat een onzekere hond heel vaak aanleiding geeft om die lomp hard te domineren en als er een ras dat leuk vind om te doen is dat wel een stafford.... Ik zou zelf persoonlijk nooit een stafford (die rastypisch gefokt is) plaatsen bij een onzekere hond. In mijn ogen is de beste combi een zelfverzekerde hond die conflict vermijdend is met een stafford. Ook zou ik niet snel een drijver bij een stafford zetten, die werken hun meestal op de zenuwen, door hun manier van bekijken en volgen. Het kan wel, maar zal wel een goeie aanpak van de baas nodig hebben om dat goed te begeleiden.  

 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  Erkende fokkers zijn verplicht om hun honden op bepaalde ziektes te laten testen. Bij de Amerikaanse stafford moet er zelfs een MAG test gedaan worden, dit is een ''gedrags'' test.
Als je op zoek bent naar een goede engelse stafford met een goed karakter en een hoge werklust (om dus bijvoorbeeld mee te sporten) dan raad ik je Mick aan. Ik heb een van zijn honden mogen ontmoeten en ben er zeer over te spreken. "

 

Hihi zal ik zeker doen maar duurt zeker nog anderhalf jaar voordat ik aan een 2e hond begin :D

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  
Wat een eer , vind dat Frank daar ook zeker bij genoemd mag worden en de minder actieve Munja is een nog veel grotere kenner dan ik!
 
Zoals we van Frank gewent zijn nog een paar mooie aanvulling!
 
Overigens vraag ik me wel af hoe zeker Evie is na je opmerking. Want ik merk wel dat een onzekere hond heel vaak aanleiding geeft om die lomp hard te domineren en als er een ras dat leuk vind om te doen is dat wel een stafford.... Ik zou zelf persoonlijk nooit een stafford (die rastypisch gefokt is) plaatsen bij een onzekere hond. In mijn ogen is de beste combi een zelfverzekerde hond die conflict vermijdend is met een stafford. Ook zou ik niet snel een drijver bij een stafford zetten, die werken hun meestal op de zenuwen, door hun manier van bekijken en volgen. Het kan wel, maar zal wel een goeie aanpak van de baas nodig hebben om dat goed te begeleiden.  
 
  "

 

Naar andere honden is ze wel heel zeker ze speelde ook altijd met een halve stafford met nog iets er in waar ze het niet van wisten. Die hond moest uit eindelijk weg na het aanvallen van visite. Maar alleen het puntje weg gaan als ze me echt weg ziet gaan vind ze moeilijk. Voor de rest is het een vrij dominant ding (:

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

hihi hopen dat ik een verantwoorde eigenaar ben dan :P Maar als zo'n ras echt niet te combineren valt met Eef dan ga ik een geschikter maatje zoeken. Vriendlief is namelijk helemaal gek van zulk soort honden en ik vind ze ook super maar evie gaat voor :D

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^