Engelse staffords

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

daar moet Frank zeker bij! in mijn plaats haha, ik kom pas kijken :-)

Mick haalt nog wel een interessant punt aan, lola heeft doorgaans niet snel een hekel aan honden, is het wel het geval is dat vrijwel altijd een herder of bv een collie...het zijn volgens mij inderdaad honden die snel geneigd zijn elkaar verkeerd te begrijpen



honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" ook bij een erkende fokker?? "

 

Wat is een erkende fokker volgens jou?

 

Weet wel dat deze vraag vrij flauw is, maar dat iemand al jaren op stamboom fokt wil nog niet zeggen dat ze de kennis en kunde hebben. Nu heb ik wel een beetje een vertekend beeld, doordat ik vind dat de rasvereniging niets goeds doet met hun belachelijke show eisen zonder prestatie testen..... Ze verschuilen zich achter wat testjes (begrijp me niet verkeerd testen is altijd goed) maar er zijn vele ziektes waar ze niet op testen of getest kunnen worden. Ik als liefhebber van het oude type, kan me totaal niet vinden in waar het heen gaat met het ras. De lijnen waar ik mee werk, zijn zelden getest en mankeren niets (mijn reu heb ik wel laten testen), maar die zijn zwaar geselecteerd op kunnen ipv hoe ze eruit zien. Een hond die wat mankeerd presteerd niet! Ben 1 keer op een club show geweest, terwijl er een in de ring plat ging door warmte (+25gr) stond de mijne op de mill tekeer te gaan..... De trend van steeds breder, korter op de poten en korter snuit vind ik alles behalve wenselijk.

 

De grootste flater van de club is dat ze voor de komende show een keurmeester hebben uitgenodigd die niet eens instaat was te zien dat zijn winnaar op cruft een verschikkelijk slecht gangwerk had. Echt ik vind dat diep triest en kan er met mijn verstand niet bij.

 

Maarja ik ben veelste kritisch, althans dat hoor ik al te vaak...

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Mick haalt nog wel een interessant punt aan, lola heeft doorgaans niet snel een hekel aan honden, is het wel het geval is dat vrijwel altijd een herder of bv een collie...het zijn volgens mij inderdaad honden die snel geneigd zijn elkaar verkeerd te begrijpen "

 

Eigenlijk hetzelfde met Misia. En eens mis is altijd mis.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

niet kan, niet kan...dat hoeft ook weer niet natuurlijk.
maar, er zitten gewoon wat haken en ogen aan dit ras, wat je veel terugziet in contact met andere honden, zeer zeker buiten, maar ook binnen, met eigen roedel. dus het vergt wat van de baas, logisch nadenken, verantwoord zijn, rekening houden met bepaalde dingetjes. en met een beetje pech moet je honden gaan scheiden thuis, houd hier rekening mee, en zorg dat dit kan, mocht het zover komen. dan ben je hierop ingesteld, en kan het alleen maar meevallen :-)
en voor hetzelfde geld gaan ze dan thuis samen veel beter dan je dacht, het hoeft allemaal niet zo te lopen, maar je moet wel maatregelen kunnen treffen en erop inspelen wanneer dit inderdaad zo blijkt

in ieder geval, ik vind het goed van je dat je nu al met je vragen komt! je bent mooi op tijd. dus tijd zat om dingen te overwegen, verder te lezen, evt fokkers bezoeken en uiteindelijk jullie keus te maken

je bent hier iig welkom om lola te knuffelen ;-)

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik vind kritisch zijn juist een goed punt. Evie komt bij de broodfok vandaan en ik vermoed uit een oostblok land was haar bijna kwijt geraakt aan PARVO. Dat was wel echt een leer. Nu heb ik mezelf voorgenomen om er eentje bij een goed aangeschreven fokker vandaan te halen die testen doet en ook op karakter fokt. en absoluut geen korte neus dat vind ik 3 keer niks en sneu voor de hondjes eigenlijk. Mijn vriend wilde namelijk een engelse bulldog maar hij is nu helemaal verknocht aan dit ras. Maar in ieder geval een Goede Fokker staat voorop

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" hihi hopen dat ik een verantwoorde eigenaar ben dan :P Maar als zo'n ras echt niet te combineren valt met Eef dan ga ik een geschikter maatje zoeken. Vriendlief is namelijk helemaal gek van zulk soort honden en ik vind ze ook super maar evie gaat voor :-D "

 

Ik ga nog naast mijn schoenen lopen....

 

Denk dat alles valt en staat bij de kunde van de eigenaar. Je manier van info verzamelen kan ik iig zeer waarderen!

 

Hoe groot is de drijf wil bij je BC? Als die erg hoog is zou ik het niet heel snel aanraden en verwijs ik je naar de am.bully, want daar maak je meer kans dat het gaat lukken en blijft lukken. Je heb daar ook hele mooie exemplaren van zoals bv die van Dogmaster. Ben je bereid de honden te scheiden met alles mocht het toch misgaan tussen je huidige hond en de nieuw komer? Dat houd wel in dat je alles x 2 moet gaan doen en dat moet je ook aankunnen cq de tijd voor hebben. Voordeel is dat je een teef heb, reuen (ik zou als je het doet iig een reu kiezen en zeker geen teef) pikken over het algemeen toch wel iets meer van teven als teven van reuen binnen de stafford.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

"  
Wat een eer , vind dat Frank daar ook zeker bij genoemd mag worden en de minder actieve Munja is een nog veel grotere kenner dan ik!
  "

 

Munja zeker, ik niet. Ik ben slechts een liefhebber die erop hamert dat het niet uitmaakt wat voor hond er aan de lijn zit, het maakt uit wat voor mens er aan de lijn zit. Als de mens weet waar die mee bezig is, kan je elke hond, van elk ras, in elke situatie succesvol en verantwoord houden.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"  
Munja zeker, ik niet. Ik ben slechts een liefhebber die erop hamert dat het niet uitmaakt wat voor hond er aan de lijn zit, het maakt uit wat voor mens er aan de lijn zit. Als de mens weet waar die mee bezig is, kan je elke hond, van elk ras, in elke situatie succesvol en verantwoord houden. "

 

Ander soort kennis zullen dan maar zeggen en de gave om dingen goed te kunnen verwoorden, iets waar ik te kort schiet...

 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  
Ik ga nog naast mijn schoenen lopen....
 
Denk dat alles valt en staat bij de kunde van de eigenaar. Je manier van info verzamelen kan ik iig zeer waarderen!
 
Hoe groot is de drijf wil bij je BC? Als die erg hoog is zou ik het niet heel snel aanraden en verwijs ik je naar de am.bully, want daar maak je meer kans dat het gaat lukken en blijft lukken. Je heb daar ook hele mooie exemplaren van zoals bv die van Dogmaster. Ben je bereid de honden te scheiden met alles mocht het toch misgaan tussen je huidige hond en de nieuw komer? Dat houd wel in dat je alles x 2 moet gaan doen en dat moet je ook aankunnen cq de tijd voor hebben. Voordeel is dat je een teef heb, reuen (ik zou als je het doet iig een reu kiezen en zeker geen teef) pikken over het algemeen toch wel iets meer van teven als teven van reuen binnen de stafford. "

 

Als we met haar naar het bos gaan en we komen anderen honden tegen gaat ze liggen en kijken en dan zoekt ze toenadering met de des betrefende hond en als ze de hond al kent dan gaat ze er gewoon met volle vaart in en springt ze er boven op. Van het verdere drijven behalve dan het liggen kijken merk ik weinig als ik eerlijk ben

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Je hebt al veel goede informatie gehad en ik heb daar eigenlijk niets aan toe te voegen. Wel wil ik even kwijt dat een BC wel een hele andere hond is dan een Engelse Stafford en je daar dus ook rekening mee zult moeten houden. Staffies spelen vaak erg ruw en hard en ik heb zelf ondervonden dat onze husky (inmiddels herplaatste husky) dat niet zo prettig vond, hussen rennen liever en ik kan me voorstellen dat BC's ook een andere voorkeur hebben voor de omgang met andere honden.

 

Ik heb hier van geleerd en zou dus ook niet zo snel meer een totaal ander ras samen met een stafford houden. Het kan wel maar het kan zijn dat het dus niet matcht en dat ze elkaar soms verkeerd begrijpen.

 

 

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

"  
Je blijft afhankelijk van het karakter (waarbij ras natuurlijk wel een indicator van eigenschappen kan zijn). Ik heb er een Amerikaanse Cocker bij. Een heel zachtaardig hondje die eigenlijk nooit voor de confrontatie zal kiezen. Dat is dus in mijn geval de ideale combinatie. Misia is een zelfverzekerde aanwezige hond die geen onzin duld, Daisy is een meer ontspannen type die graag aan Misia hangt. Juist omdat ze zo verschillend zijn gaat het goed.
 
Ik denk dat een totaal ander ras dus niet zo problematisch is, eerder dat je moet zoeken naar een karakter dat past. "

 Ben het gedeeltelijk met je eens. Onze hus probeerde zich "aan te passen' aan de staffies maar toch werkt dat niet. Touwtrekken won ie nooit, hij rende veel sneller en kan slecht tegen het ruwe spel van de staffords omdat hij fragieler en anders gespierd is. Hussen zijn gebouwd om te trekken, staffords om tegen een stootje te kunnen. Dat is toch heel anders en heeft niks met karakter te maken. Nu gaat het hier om een BC en die hebben ook zo hun eigen manier, dat is denk ik toch niet altijd karakter maar ook deels raseigenschap. Het ligt er ook maar net aan in hoeverre de andere hond zich aan de ene aan past en bij ons pastte de stafford zich dus niet aan .

 

Natuurlijk moet het karakter ook passen maar ik vind dat lastig om dat al bij een pup te bepalen, vaak veranderd het karakter nog wel eens.

 

Daarom zei ik ook "Het kan wel maar het kan zijn dat het dus niet matcht en dat ze elkaar soms verkeerd begrijpen". Het is een combinatie van karakter en raseigenschappen en soms kan dat wel en soms niet, bij jou gaat dat dus wel goed en bij ons niet. Wilde alleen aangeven dat ze hier dus wel rekening mee moet houden.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Daarom zei ik ook "Het kan wel maar het kan zijn dat het dus niet matcht en dat ze elkaar soms verkeerd begrijpen". Het is een combinatie van karakter en raseigenschappen en soms kan dat wel en soms niet, bij jou gaat dat dus wel goed en bij ons niet. Wilde alleen aangeven dat ze hier dus wel rekening mee moet houden. "

 

Ik ben het ook niet met je oneens hoor Het tegendeel zelfs.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

"  
Ik ben het ook niet met je oneens hoor Het tegendeel zelfs. "

 Volgens mij bedoelen we hetzelfde maar zeggen we het anders haha

honden page profiel MunjaMunja 3 doggies

honden foto van Munja

Er is een enorm overschot aan rommel op de markt kwa engelse stafford, let op dat fokkers je vragen kunnen beantwoorden liever zonder al te veel grote verhalen waarbij om de vraag heen wordt gedraaid. Kijk rond welk type binnen de sbt je waardeerd en wat je zou willen hebben. Hierin is ook een hele grote diversiteit. Zelf zie ik het liefst de atleten, zoals bijvoorbeeld een banzai van mick ook is. Ook heel veel clubfokkers/erkende fokkers fokken puur voor het geld en drijven de prijs alleen maar op helaas.

 

Wat een probleem met de sbt is ten opzichte van andere rassen is dat ze de hondentaal niet spreken, tegennatuurlijk gefokt zijn zeg maar. Het is echter wel zo dat in vele gevallen de combinatie reu teef goed gaat. Het voordeel van een sbt reu bij een teef (eender welk ras) is toch dat de reu in bijna alle gevallen alles pikt van de teef. Daarom zou ik er in eerste instantie geen probleem in zien als men het wil proberen. Mocht het niet gaan is het in mijn geval altijd mogelijk dat men de pup terug brengt. Tevens voorzien we graag in een stukje advies als men dat nodig heeft ;)

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Er is een enorm overschot aan rommel op de markt kwa engelse stafford, let op dat fokkers je vragen kunnen beantwoorden liever zonder al te veel grote verhalen waarbij om de vraag heen wordt gedraaid. Kijk rond welk type binnen de sbt je waardeerd en wat je zou willen hebben. Hierin is ook een hele grote diversiteit. Zelf zie ik het liefst de atleten, zoals bijvoorbeeld een banzai van mick ook is. Ook heel veel clubfokkers/erkende fokkers fokken puur voor het geld en drijven de prijs alleen maar op helaas. "

 

Dank je voor het advies zal het meenemen als ik besluit om dit ras in huis te halen en als dat zo is op mijn zoektocht naar het nestje :D

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ahh interessant topic

 

zou ik dan ook wat mogen vragen?

want ik val dus ook erg op dit soort types, wat slankere types

ik vond deze bij de pitbull

 

maar... ik kan staffords en pitbulls niet uit elkaar halen... ze lijken allemaal zooo verschillend!!!

 

ik val ook op dit soort honden. Vind het prima om gewoon aan de lijn te wandelen en ben ook wel lekker actief. Ik val vooral op hun karakter over hoe ze tegenover mensen zijn... 

 

dus als iemand me verteld of pitbulls ook zo zijn? :') want volgens mij zijn dat de wat slankere types, die wat hoger op de poten staan.

staffords zijn toch wat lager en breder?

honden page profiel MunjaMunja 3 doggies

honden foto van Munja

Wat wil je gaan doen/ verlang je van de sbt? Op wat voor termijn zou je gaan zoeken naar een pup?
Voor iemand die FCI shows wil gaan lopen bijvoorbeeld, zal je toch in showlijnen moeten gaan zoeken bijvoorbeeld.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Wat wil je gaan doen/ verlang je van de sbt? Op wat voor termijn zou je gaan zoeken naar een pup? Voor iemand die FCI shows wil gaan lopen bijvoorbeeld, zal je toch in showlijnen moeten gaan zoeken bijvoorbeeld. "

 

Ik wil dat het zwz gaat met mn huidige hond is nog maar een pup. Dus de stafford is echt nog een toekomst plan zwz nog ander half jaar voordat ik er aan wil beginnen. Maar haal overal wat info vandaan :D

Ik wil iets van een sport gaan doen. Ik wil met mn Border ook graag een sport gaan doen net wat hun leuk vinden dus alles een beetje uit proberen. Maar verder wil ik geen shows lopen (:

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" ahh interessant topic

 

zou ik dan ook wat mogen vragen?

want ik val dus ook erg op dit soort types, wat slankere types



ik vond deze bij de pitbull

 

maar... ik kan staffords en pitbulls niet uit elkaar halen... ze lijken allemaal zooo verschillend!!!

 

ik val ook op dit soort honden. Vind het prima om gewoon aan de lijn te wandelen en ben ook wel lekker actief. Ik val vooral op hun karakter over hoe ze tegenover mensen zijn... 

 

dus als iemand me verteld of pitbulls ook zo zijn? :') want volgens mij zijn dat de wat slankere types, die wat hoger op de poten staan.

staffords zijn toch wat lager en breder? "

 



je foto kan ik niet zien...

maar ja, pitbulls kun je wel vergelijken in hun karakter. in z'n algemeenheid...geweldig en betrouwbaar naar de mensen, en niet makkelijk met honden. of totaal niet makkelijk.
maar misschien is dat een beetje snel geroepen van me, dan wordt ik daar vast op gecorrigeerd

je hebt 2 verschillende staffords, de engelse is kleiner en de amerikaanse groter. de amerikaan is vaak groter dan de pitbull, en een engelsje kleiner

maar, er zijn veel honden onder de pitbull noemer, die het weer niet zijn. en die zijn vaak groot...
dus het is maarnet met wat je ht vergelijkt, de baasjes weten ook lang niet altijd wat ze hebben, en bv ook op google krijg je veel verkeerde foto's

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ahh ik ben spuit 11 weer :-D

honden page profiel MunjaMunja 3 doggies

honden foto van Munja

"  
Ik wil dat het zwz gaat met mn huidige hond is nog maar een pup. Dus de stafford is echt nog een toekomst plan zwz nog ander half jaar voordat ik er aan wil beginnen. Maar haal overal wat info vandaan :-D
Ik wil iets van een sport gaan doen. Ik wil met mn Border ook graag een sport gaan doen net wat hun leuk vinden dus alles een beetje uit proberen. Maar verder wil ik geen shows lopen (: "

 

Dan zou ik persoonlijk voor de iets atletischere sbt gaan zoals bijvoorbeeld een banzai ook is of kijk eens tussen mijn foto's. Let ook goed op fokkers die karakter en gezondheid hoog in het vaandel hebben ;)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel 3 doggies

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ik heb wel geen rasechte Engelse Stafford, Mila is namelijk een kruising Chihuahua met Engelse Stafford (geen grap!). Maar zij is echt een ongelofelijke lieverd. Buiten is ze heel speels, maar niet overdreven wild. Binnen is ze erg rustig. Ze is echt super lief naar iedereen, zowel mensen als ook andere honden. Ze is ook wel vrij onderdanig.

Ik kan niets anders zeggen dat het een ongelooflijk lieve goedzak is :D

 

Heb ik al vermeld hoe lief ze is? 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  
Dan zou ik persoonlijk voor de iets atletischere sbt gaan zoals bijvoorbeeld een banzai ook is of kijk eens tussen mijn foto's. Let ook goed op fokkers die karakter en gezondheid hoog in het vaandel hebben ;-) "

 

Wow Wat een mooie honden heb je :D Hihi k zal zeker goed rond kijken en gezondheid en Karakter zijn het belangrijkste :D

honden page profiel MunjaMunja 3 doggies

honden foto van Munja

"  
De Staffordshire Bull Terrier (SBT) is wat kleiner, vaak iets lager op de poten dan z'n grote neef, de American Staffordshire Terrier (AST). Deze is na aankomst in de Verenigde Staten wat hoger op de poten gefokt. SBTs staan veelal iets lager op de poten en zijn iets lichter dan de AST. Verder schelen qua uiterlijk niet veel. Ik denk dat maar weinig mensen in staat zijn een grote SBT en kleine AST van elkaar te onderscheiden.
 
De American Pit Bull Terrier (APBT) is van origine dezelfde hond als de AST. De bloedlijnen zijn eigenlijk pas een een aantal decennia gescheiden. Qua uiterlijk lijken de AST en de APBT dus ontzettend op elkaar. De laatste jaren zien we dat AST's vaak net een tik zwaarder gebouwd zijn en dat APBTs vaak wat atletischer van bouw zijn. Zoals al vaak gememoreerd, de APBT wordt niet door de FCI erkend maar is desondanks wel een hondenras op zich.
 
De honden zijn allemaal nauw verwant en afkomstig uit dezelfde "bron" aan honden uit Engeland. Vandaar dat de uiterlijke verschillen vrij klein zijn. "

 

Er is een tijd geweest dat de pitbull zelfs dubbel geregistreerd werd, dus zowel als pitbull danwel american staffordshire terrier

 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

"  
Er is een tijd geweest dat de pitbull zelfs dubbel geregistreerd werd, dus zowel als pitbull danwel american staffordshire terrier
  "

 

Nog altijd volgens mij. AKC ASTs kunnen bij de UKC nog altijd als APBT geregistreerd zijn voor zover ik weet.

 

Wat ik dan van de UKC vindt laat ik in dit topic even in het midden

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Kijk weer wat geleerd over het ras :D

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  

je foto kan ik niet zien...

maar ja, pitbulls kun je wel vergelijken in hun karakter. in z'n algemeenheid...geweldig en betrouwbaar naar de mensen, en niet makkelijk met honden. of totaal niet makkelijk.
maar misschien is dat een beetje snel geroepen van me, dan wordt ik daar vast op gecorrigeerd

je hebt 2 verschillende staffords, de engelse is kleiner en de amerikaanse groter. de amerikaan is vaak groter dan de pitbull, en een engelsje kleiner

maar, er zijn veel honden onder de pitbull noemer, die het weer niet zijn. en die zijn vaak groot...
dus het is maarnet met wat je ht vergelijkt, de baasjes weten ook lang niet altijd wat ze hebben, en bv ook op google krijg je veel verkeerde foto's "

 oh wat raar :/ ik zie hem namelijk wel

 

dankje voor de informatie!

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^