Advies gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Vimi (Gast)

Hoi iedereen,   ik heb een beetje een aparte situatie en wilde graag wat advies van jullie. Ik heb nu ongeveer 3 maanden een hartstikke lieve boxer van 3 jaar oud. Echter, mijn lieverd was totaal niet gesocialiseerd. Dat heeft als gevolg dat hij in huis er lief en rustig is zolang hij alleen is met mij, maar zodra er volk over de vloer komt gaat hij uit zjn plaat van enthousiasme en springt de mensen ondersteboven. En dan is hij ook niet meer rustig te krijgen. Ik moet hem in de bench steken want hij gaat maar door met zijn wilde gedoe en doet soms, onbewust, mensen echt pijn. Ook is hij nogal onhandelbaar als er gewandeld moet worden. Zelfde systeem, als de straat leeg is gaat hij netjes aan de lijn, maar zodra er ook maar iets langs komt springt hij ertegen en erachter aan. Er zit geen agressief botje in zijn lijf, hij is gewoon wild van blijdschap en nieuwsgierigheid. Andere honden dat gaat prima, maar ook hier is hij weer zooooo wild met spelen dat de kleinere hondjes geen partij zijn voor hem. Ik heb in die paar maanden tijd al enorm veel bereikt met mijn schat. Hij kan een paar uurtjes alleen thuis zonder probleem, en zolang er geen afleiding is kan ik hem laten zitten, en liggen en al wat je verder nog wil. Nu opperde de DA dat het misschien niet slecht zou zijn om eens te kijken voor een vriendje voor mijn boxer, zodat hij in de tuin samen kan spelen en zo zijn energie wat meer kwijt kan raken. Bovendien kan een andere hond een voorbeeld zijn voor mijn boxer. Op zich sta ik niet negatief tegen een tweede hond erbij, ik werk van huis uit, heb tijd genoeg, en ruimte genoeg en liefde genoeg. Ik zou dan opnieuw een asiel of reddingshond willen nemen, en denk aan een deense dog. Maar... is een deense dog wel geschikt om samen te zijn met een energieke en vrij wilde boxer of kan ik beter een ander honderas nemen, of gewoon een tweede boxer erbij nemen? Wie heeft goeie raad?

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Allereerst heel goed van je dat je deze lieverd een kans hebt gegeven, en helemaal super dat je nog een lieverd een goed thuis wil bieden. Respect!

 

Maar vergis je niet, als 'voorbeeld' moet je mee oppassen. Als je wederom voor een herplaatser gaat is er natuurlijk een kans dat deze ook bepaalde gedragingen heeft die je liever niet wilt, met een volwassen hond komt altijd een zekere bagage natuurlijk. En dit kan je boxer dan ook weer overnemen. Daarbij is het nog maar de vraag of je boxer de nieuwe hond als voorbeeld zal zien of andersom, dan heb je straks twee hyperactieve overenthousiaste lieverds

 

Alle andere redenen die je noemt voor een tweede hond, geweldig! Speelmaatje voor je eerste hond, genoeg tijd, genoeg ruimte en genoeg liefde, helemaal goed!

Wat betreft ras, ik denk dat het niet zo gek veel uitmaakt welk ras je erbij zou nemen, behalve misschien geen klein hondje, maar wel wat voor karakter je erbij zet. De karakters moeten bij elkaar passen. En ik zou dus inderdaad in dit geval gaan kijken naar een rustige, stabiele hond. Natuurlijk zijn er ook rustigere en drukkere rassen, dus daar kun je dan qua ras een beetje rekening mee houden..

Verder ben ik echt niet bekend met de deense dog, dus dat zullen anderen even voor je moeten bijlichten.

in ieder geval heel veel succes! en goed dat je er in ieder geval zo over nadenkt en info inwint voordat je eraan begint!

honden page profiel bassiebassie

 

Echter, mijn lieverd was totaal niet gesocialiseerd. Dat heeft als gevolg dat hij in huis er lief en rustig is zolang hij alleen is met mij, maar zodra er volk over de vloer komt gaat hij uit zjn plaat van enthousiasme en springt de mensen ondersteboven. En dan is hij ook niet meer rustig te krijgen. Ik moet hem in de bench steken want hij gaat maar door met zijn wilde gedoe en doet soms, onbewust, mensen echt pijn. Ook is hij nogal onhandelbaar als er gewandeld moet worden. Zelfde systeem, als de straat leeg is gaat hij netjes aan de lijn, maar zodra er ook maar iets langs komt springt hij ertegen en erachter aan. Er zit geen agressief botje in zijn lijf, hij is gewoon wild van blijdschap en nieuwsgierigheid.
De problemen die je noemt hebben NIETS met socialisatie te maken. Slechte socialisatie levert alleen maar angst op. Absoluut GEEN blije hond!
Deze problemen komen voort uit gebrek aan opvoeding en daar kun je gewoon mee aan de slag. En ik zou absoluut nog geen nieuwe hond in huis nemen. Eerst de problemen met deze hond oplossen en dan eventueel pas aan een tweede gaan denken. Een tweede hond erbij is garantie voor nog meer problemen.
Onbegrijpelijk dat een dierenarts zo'n advies geeft!

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Heb je al gedacht aan training op een hondenschool? Dan kom je namelijk in een situatie met meerdere honden en leer je wat je moet doen als je hond zo enthausiast is.

Vimi (Gast)

@Bassie: ah, toen ik hem kreeg zeiden ze mij dat het gebrek aan socialisatie was, maar of het nu dat of de opvoeding is, t maakt mij niets uit :). Ik probeer mijn boxer wel te heropvoeden, maar omdat hij al drie jaar is valt dat niet mee. Hij is als pup nooit in contact geweest met andere mensen of dieren, dus hij heeft nooit geleerd wat goeie manieren zijn. Enne 35kg spiermassa met eigen willetje, die totaal niet georienteerd is op voedsel of speelgoed, dat hou je niet zomaar in bedwang. Het zal nog wel ff duren vrees ik maar gelukkig heb ik geduld genoeg. Ik doe enorm lange wandelingen om zijn energie wat te temperen en ga alke dag naar hele drukke plaatsen om hem te wennen.   @Alice: hij staat op de wachtlijst, en de eerstvolgende cursus dat er weer plaats is zijn wij ook van de partij, maar dat duurt nog wel ff. 

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Oh, ik weet niet precies waar je woont, maar bij ons in Ewijk heb je wekelijkse instroming.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" @Bassie: ah, toen ik hem kreeg zeiden ze mij dat het gebrek aan socialisatie was, maar of het nu dat of de opvoeding is, t maakt mij niets uit :-). Ik probeer mijn boxer wel te heropvoeden, maar omdat hij al drie jaar is valt dat niet mee. Hij is als pup nooit in contact geweest met andere mensen of dieren, dus hij heeft nooit geleerd wat goeie manieren zijn. Enne 35kg spiermassa met eigen willetje, die totaal niet georienteerd is op voedsel of speelgoed, dat hou je niet zomaar in bedwang. Het zal nog wel ff duren vrees ik maar gelukkig heb ik geduld genoeg. Ik doe enorm lange wandelingen om zijn energie wat te temperen en ga alke dag naar hele drukke plaatsen om hem te wennen.
 
@Alice: hij staat op de wachtlijst, en de eerstvolgende cursus dat er weer plaats is zijn wij ook van de partij, maar dat duurt nog wel ff.  "
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teveel doen..en te lange wandelingen, zeker langs drukke plekken kan hem juist ook overprikkelen. Zeker nu hij nog niet zo heel lang bij jullie is, weinig gewend is en al erg hyper is van zichzelf..kunnen die drukke plekken en lange wandelingen met veel indrukken hem ook drukker maken. Misschien kan je het iets gedoseerder proberen te brengen, dus iets vaker wat kortere wandelingen in rustigere gebieden, ipv lange wandelingen in drukke gebieden. En proberen misschien om hem mentaal wat meer uit te dagen, door hersenwerk/zoek/denk-spelletjes met hem te doen?
Bij ons heeft dat er geholpen. Onze Lady was ook een hyperactief, aan de riem trekkend, onuitputbaar dametje..en wij zijn terug gegaan van uren wandelen en fietsen naar een aantal kortere wandelingen in een rustige omgeving en in onze drukke woonwijk echt maar alleen de plasrondes..en dat heeft haar echt heel veel goed gedaan. Nu ze eenmaal wat rustiger is kunnen we dat gewoon weer opvoeren naar langere wandelingen (ook in onze buurt) en merk ik zelf snel genoeg wanneer drukte/omgeving haar teveel word..
 
Lady was trouwens ook altijd heel erg druk als er visite kwam.. wij losten dat op door een Kong te kopen en die te vullen met blikvoer/pindakaas/leverpastei etc en dan die klaar te leggen en op het moment dat we de visite aan zagen komen legden we haar met Kong en al in de bench (deurtje kon gewoon open blijven)..dan was ze zo bezig met haar kong dat de visite rustig binnen kon komen en kon gaan zitten..en dan tegen de tijd dat haar Kong leeg was, was ze eigenlijk al gewend aan het feit dat er visite binnen was en was ze niet meer zo hyper..
Nu hoeven we de kong niet eens meer te gebruiken, na dit veel herhalen is het gewoon vanzelf rustiger geworden..
Verder als ze wel een keer druk is geven we familie/vrienden etc de instructie om haar niet aan te kijken, niet te aaien of wat dan ook tot ze rustiger is.. Maar dat is nog amper nodig.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Is gewoon een echte boxer ,dit drukke en springen hoort ook wel bij het ras wil niet zeggen dat je alles ook moet tolleren

Ik zou beter  je grenzen aan gaan geven ,Komt er bezoek laat hem in de kamer wachten en laat hem niet over de drempel komen .(in het begin zal je hem vaker moeten corrigeren/terugsturen  maar dit slijt)

 Ik zou hem ook niet in die hyper stand bezoek laten groeten  ,blokkeren en weg sturen (wordt eerst maar ff rustig ) Laat bezoek hem ook negeren en zeker geen woordjes tegen hem zeggen .(gewoon totaal geen contact ) Pas als hij is gekalmeerd laat je hem zijn gang gaan . Bench gebruiken om de hond zo te kalmeren werkt in mijn ogen averechts en bouwd zijn spanning alleen maar op en als hij eruit mag ,bam dan komt de energie er dubbel zo hard uit Neej laat je meer gelden als leider jij wilt niet hebben dat je hond zo hyper mensen ontvangt dus stuur hem weg .Zal mischien moeilijk zijn voor je (zeker in begin ) maar als je consequent hierin bent helpt het wel

Lukt je dit niet alleen schakel een deskundige in (die heeft vast wel tips als je er niet uitkomt ) Denk dat een cursus ook wel aan te bevelen is ,hier leren ze je ook wat appel oefeningen .Verder voldoende beweging en minstens 1x per dag een grote wandeling waar hij eens lekker kan rennen en zijn energie kwijt kan .Tweede hond erbij raad ik af ,eerst zorgen dat je je boxer onder controle krijgt !

Reden om een 2de hond te nemen is ook verkeerd ,je neemt geen 2de hond om de eerste te kalmeren !

 

succes ermee en alle begin is moeilijk ,en zeker een hyper hond is niet gemakkelijk

 

 

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Klinkt als boxergedrag

Ik zou er geen nieuwe hond bijzetten, ik denk dat dat ellende gaat geven.

ik denk dat je boxer iets te veel energie heeft. Die kan hij kwijtraken door inderdaad lekker te rauzen met andere honden. Ik zou dus zoeken of er nog meer lomperds in de buurt wonen die wel in zijn voor een uurtje spelen. En dan moet je natuurlijk een locatie hebben, waar ze de ruimte hebben en los kunnen.

onze boxer vind het geweldig om naar de riem te springen. Die draaien we rond, hij springt als een idioot in de rondte, en als hij hem heeft is het even flink trekken en dan weer rondspringen. Na een kwartier is hij moe, en voldaan. Je moet dus echt iets zoeken waar je hond zijn energie in kwijt kan.

Boxers zijn energiek, en hun stresslevel schiet van 0naar 10 in 3 sec., zoek daarom zo rustig mogelijke omgevingen om te wandelen. 

Laat hem voor een wandeling ff uitrazen, dat geeft minder stress bij de wandeling aan de riem.

mijn boxer sprong naar auto's. Laat hem zitten als er een auto langsrijdt. Blijft hij redelijk rustig, dan een beloning. Ik deed dat met een goed zo! En een aai. (Voedsel doet hem weinig) dat is echt een kwestie van heel veel oefenen.

visite reageert de onze ook enthousiast op, toen hij jonger was deed ik hem even naar buiten, na 5 min. Kon hij weer naar binnen. De visite moet hem negeren, en leg hem op zijn plaats. 

Dat is echt een kwestie van oefenen tot je een ons weegt.

Eerst je hond opvoeden, dan pas denken aan een andere hond.

 

Heel veel succes, boxers zijn schatten, maar ze hebben een gebruiksaanwijzing ;)

Volgende forumvraag: MIJN mechelse herder LATEN PAREN
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^