Carnibest voor pup(hoeveelheid)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Shih Tzu (Gast)

Goedemorgen lezers!   Ik heb een Shih Tzu pup van 13 weken oud.Ik heb haar nu 3 weken en heb haar vanaf de eerste dag gelijk coldturkey overgezet op CB.Volgens de website van Cb zou mijn pup 60 gram per kilo mogen.Mijn pup weegt nu 3200 gram en eet met gemak 310 gram Cb per dag.Zij is niet te dik en poept ongeveer 4-5 keer per dag een kleine hoeveelheid met stevige keuteltjes.Vinden jullie dat zij teveel eet?Ik geef dus plm.300 gram maar het is echt een enorme vreetzak dat als ik 4 ons zou geven dan gaat het ook schoon op.Maar ik weet niet of het schadelijk is om zoveel meer dan aanbevolen te voeren?Ik wil het zelf op 3 ons per dag houden en dan later afbouwen als ze ouder is.Vinden jullie dit teveel?Ik ken nl echt geen ene shih die ook kvv krijgt,degene die ik ken eten allemaal brokjes(en dat wil ik dus echt niet!)dus ik kan het niemand anders vragen die er ervaring mee heeft om een Shih op vers op te laten groeien.Bedankt voor het lezen!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Pups van kleine rassen kunnen tussen de 7 en 10% van hun lichaamsgewicht gevoerd worden. Elke week wordt een pup zwaarder en stuur je om de 2 weken die percentages bij aan de hand van wat je ziet aan je pup. Als het goed op gewicht blijft, dan is dat prima. Komt je pup juist aan, dan minder je in percentages. Jij voert nu net iets onder de 10%. De frequentie van ontlasten bij een jonge pup is geen leidraad. Het darmstelsel is nog volop in ontwikkeling en daar hoort ontlasten nu eenmaal bij. Mijn ervaring is wel dat Carnibest behoorlijk wat ontlasting kan produceren. Dat is op KVV's zonder toevoegingen een stuk minder. Op zich is CB een redelijk goed voer.

Anoniem (Gast)

Oke hartelijk bedankt voor je reaktie!Tis mijn eerste pup en ben toch nog wat onzeker.Ik heb nog 3 volwassen honden die ik al 9 jaar CB voer,maar dat waren allen volwassen herplaatsers.En een pup groeit maar 1x op en ik ben toch wat bang om fouten te maken ivm skelet enz.Ik twijfelde niet zozeer aan Cb maar meer aan de hoeveelhied die ik gaf,maar het is dus gelukkig niet teveel.Ze is afgespeend op brok en ik wilde het rustig opbouwen,maar toen ik de andere honden ging voeren wilde ze ook Cb en je hebt een mini puppy nog nooit zo zien vreten(want beschaafd eten kan je het niet noemen,haha),dus de zak puppybrok is gedoneerd aan iemand die het kon gebruiken.En onze pup is helemaal gek van van CB,dus het is echt geweldig om te zien hoe ze smult.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Carnibest zelf geeft het volgende als richtlijn mee:

 

Aanbevolen hoeveelheden voor honden

  • Volwassen honden hebben tussen 20 en 30 gram Carnibest per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig.
  • Zogende honden, jonge honden en pups hebben tussen 40 en 60 gram Carnibest per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig.

Shih Tzu (Gast)

Dat heb ik in mijn OP ook al neergezet.;) Maar op 180 gram gaat deze pup het niet redden,dat is echt veel te weinig.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je moet vooral op het oog voeren. Dus als de pup iets te dik word (nooit echt te dik laten worden!), dan voer je minder, word ze te mager? Dan voer je meer.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Je kunt beter rekenen in de percentages die voor zelf samengestelde voeding gelden. Die richtlijnen zijn vrij duidelijk en vooral ook gebaseerd op 'op het oog voeren'. Carnibest is 'compleet', dus in die zin 'in verhouding'. Dat wil echter niet zeggen dat met 'compleet voeren' alles zo optimaal mogelijk wordt opgenomen. Ik zou ook met Carnibest variëren in diersoorten als je dit merk blijft voeren voor de variatie in aminozuren en natuurlijke vitamines uit vlees.

Shih Tzu (Gast)

Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt,maar ik geef CB Natuur,CB Lam&Rijst,CB Kip&Rijst.Dus 3 soorten,waarvan wel in alle 3 kip zit.Is dit dan niet voldoende?

Shih Tzu (Gast)

We hebben onze pup gewogen en ze is veel te zwaar geworden.In twee weken tijd bijna een kilo zwaarder geworden,dat lijkt me nogal veel.En aangezien ze eergister de halve nacht heeft liggen hijgen(we dachten misschien buikpijn),en manlief de hele nacht met haar opgebleven is,vonden we het verstandiger om toch minder te voeren.Ik geef dus nu maximaal 230-250 gram,en 1x per dag een extraatje als een pensstaafje of rundvleesreep(gedroogd spul).Ze voelde ook ineens toch wel een beetje dik.(*bloos,bloos,bloos*)Maar omdat het zo'n enorme vreetzak is en ze het zo erg lekker vond,ben ik iets te royaal geweest met voeren.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^