Meer mensen al ervaring met shaweca????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

-

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hier krijgt Mila de Shaweca Paard/Konijn erbij,en dat gaat heel goed...Mila is voor van alles erg gevoelig/allergisch en ook snel aan de slappe kak..maar de Shaweca gaat gewoon goed.

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

Shaweca is er evengoed ingegaan als pakweg Haaksbarf, Tinlo en Alaska. Ik kan geen uitspraken doen over wat eruit komt nadat hij Shaweca gegeten heeft omdat hij over het algemeen vaker moet poepen. Op een dag ook zo'n 4/5x!

 

Ik concludeerde daardoor gewoon dat de regel van 'je hond gaat er maar 1x per dag van poepen' niet voor elke hond geldt en dus gezever is. Mijn hond moet er juist vaker van gaan terwijl hij de meest kwaliteitsvolle KVV krijgt (voor de rest, qua vacht en gedrag, werkt het wel heel erg positief op hem!) Maar het lijkt me dat het bij jou aan de combinatie van Shaweca met jouw hond ligt en niet aan Shaweca zelf 

 

Heeft ze dit bij nog andere merken gehad?

 

 

honden page profiel MattieMattie

Ik geef Haaksbarf en Naturis en heb nu ook Tinlo in de diepvries. Mijn hondje eet liever de fijngemalen kvv en niet de grove. Ik heb vandaag een keer Haaksbarf zalm gegeven maar de grove graatstukjes spuugt ze uit, netjes naast haar bak ???? Dat je honden nu wat meer poepen kan ook aan de groentes liggen die erin zitten of aan de diersoort die je nu geeft. Komt wel goed, misschien is het even wennen. Ik dacht hier op het forum eens gelezen te hebben dat Shaweaka de goedkopere versie is van Haaksbarf.

honden page profiel --

honden foto van -

-

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien even mengen met de kvv die ze gewend zijn ? doe dat eens een week en kijk dan of het nog zo is, zo ja, dan de oude kvv , en anders even een week mengen, wie weet is het even wennen.

 

rijmt, wennen en mengen.

 

kvv mengen is in het geheel niet erg, wie weet bevalt het goed zo en na een week kan je dan er van afstappen, en het enkelvoudig gaan geven, zonder te mengen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo krijgt Lotgering en sinds kort combineer ik dit met Shaweca. Er zijn vier versvlees soorten en Romeo krijgt ze alle vier. Ik ben er heel tevreden over, Romeo vindt het heerlijk. Zijn ontlasting is goed en stevig en hij heeft ook minder ontlasting per dag. 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Jeff is voor veel allergisch maar shaweca paard konijn en rund konijn gaat goed

prachtige ontlasting(klein ,weinig,poept makkelijk )

 

Eerste week dat ik het gaf heeft hij veel jeuk gehad...maar dat is dus zeer waarschijnlijk iets anders geweest

Ik vind het een goede aanvulling op ons menu

 

 

ps podenco uit vriendenkring had ook jeuk eerste week 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dat is waarschijnlijk het ontgiften. De klachten kunnen eerst erger worden en dan verdwijnen ze. Ik ken een Stafford die ernstige huidproblemen had, het baasje ging over op vers en het werd steeds erger. Dat maakte dat het baasje bijna gestopt was, maar ze ging door en als je nu deze hond ziet ! Een prachtige, glimmende huid, mooi gespierd en heel energiek. Het kan zelfs zijn dat de hond iets diarree krijgt of dat andere klachten eerst verergeren, maar dat is een kwestie van doorzetten. Ze adviseren 4 vleessoorten in 3 weken te geven. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb van meerdere mensen vernomen dat de honden het er in eerste instantie niet goed op leken te doen en daarna ineens wel.

 

Op voerwijzer vind je nu alle info over Sh ;)

 

Ik zelf heb het nog niet geprobeerd, maar blijf het opmerkelijk vinden dat het qua ingredienten vrijwel gelijk zou zijn aan hb, maar dan voor de helft van de prijs. Ik snap nogsteeds niet hoe dat kan..

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Hier krijgen ze af en toe Shaweca en ze doen het er hier goed op gelukkig. Kan zijn dat ze gewoon niet goed op dat merk reageren? Hier reageren ze niet goed op degomeat fulltime. 

 

 

Roosje: zoals ik heb begrepen bestaat haaksbarf uit hele prooidieren en shaweca gebruikt delen van dieren. Ook is shaweca een mix van 2 of 3 diersoorten per smaak en dat drukt de kosten aanzienlijk.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Binnenkort heb ik er ervaring mee, begin maart wordt shaweca hier geleverd. even duimen dat het goed gaat dus. heb wel de versie zonder zalm aangezien Wifi echt geen vis meer wil eten en als ze het eet braakt ze het altijd uit. 

 

Roosje, ik vermoed dat in shaweca de 'overschot' gebruikt wordt van haaks. dus niet altijd evenveel rund als konijn, en ook niet altijd dezelfde 'onderdelen', omdat dit voer gemaakt kan worden, ongeacht de verkrijgbaarheid van vb. konijnenieren (ze kunnen dan rundsnier gebruiken) maakt dit dus een stuk goedkoper.  De prijs is ongeveer hetzelfde als haaks kip, dus spotgoedkoop is het nog steeds niet.

 

Ben benieuwd wat wifi en ik van shaweca zullen vinden, even duimen dat het goed valt :D

 

Machel, het is geen ontgiften hoor, de honden eten daar altijd vers

honden page profiel --

honden foto van -

-

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik vond het er goed uit zien..en vraag me af wat het is dan dat wat die jeuk veroorzaakte de  eerste week...

aangezien ik veel merken en  daarnaast barf geef en de andere hond ook 

nu  geen enkel probleem...gaat super en ze vinden het heerlijk

 

 

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik heb me op een 1+1 gratis dag door Dirk laten inlichten over het prijsverschil. Hij kwam met het verhaal dat hij over een x aantal kg runderbotten malen 5 uur deed (iets van 130kg) en dat hij in die 5 uur ook 10x kg's konijnkarkas kan malen en dat dat dus vooral een goede prijsdrukker is.  En wat hij niet zei, maar wel verwacht is dat wat lien zegt...
 
Ik denk idd dat ze ook gewoon niet zo goed op sh reageren, gelukkig eten ze 2kg per dag en had maar 20kg sh gekocht (en veel meer hb)
 
Lien, het ziet er in ieder geval wel prima uit "

 

Als ze qua ingrediënten zouden wisselen, zouden ze geen ingrediënten op moeten geven.. en bij Haaksbarf is bijvoorbeeld de eend versie het duurst. Eend zit ook in shaweca.. in haaksbarf gebruiken ze hele eenden, daar houden ze dus niets van over..

honden page profiel MattieMattie

Lijkt mij ook Roosje want ik heb een hond met een granen, rund en kip allergie en zou dus dan nooit shaweca geven als de samenstelling steeds verandert. Ik moet er wel vanuit kunnen gaan dat er in zit wat er op staat en niet toch kip of rund. Ik geef trouwens Haaksbarf.

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Ik geef het hier nu een week of 6, alle smaken en hij vindt het heerlijk!

Goede ontlasting, stevig en weinig (wel 2 keer per dag maar dat heeft hij op alle kvv) 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Lijkt mij ook Roosje want ik heb een hond met een granen, rund en kip allergie en zou dus dan nooit shaweca geven als de samenstelling steeds verandert. Ik moet er wel vanuit kunnen gaan dat er in zit wat er op staat en niet toch kip of rund. Ik geef trouwens Haaksbarf. "

 

 

shaweca heeft geen kip variant ;-)

Ik geef honden paard /konijn en rund/ konijn

 

Jeff kan niet tegen kip eend lam en granen oa

 

Ik denk zelf dat het altijd verstandig is om merken af te wisselen naast natuurlijk veel diersoorten

Dan ondervang je alle evt  schommelingen  met gemak

Het gaat om het totaal plaatje

 

De ene keer krijgen ze shaweca de andere keer tammenga of degomeat of tinlo of bibi of naturis

 en daarnaast barf

dus ook qua rund paard en konijn krijgen ze niet alleen shaweca

 

Ik ben blij ...het is mooi spul voor redelijke prijs

 

 

 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Hu roosje... Ingredienten opgeven... Ze geven geen ingegredienten alleen rund en konijn. Ik verwacht dus rund en konijn... De verhouding wordt opgegeven, die is dezelfde als haaks... Maar niet van welk dier er orgaan inzit. Dan doet het er toch niet toe of het pakweg rundsnieren of konijnenieren zijn...

als je hond allergisch is aan het iets wat er in zit, dan geef je het sowieso niet, dat is common sense.

gelukkig heeft wifi geen allergien, en kan ik dus alle diersoorten voeren.

 

 

ik geloof dat runderhot malen moeilijker is dan konijnenbot. Omdat ik vaak wissel kijk ik niet naar de herkomst van het calcium, kies wel voor bot. Maar de diersoort speelt geen rol. Ben dan ook blij met deze budgetlijn

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Hu roosje... Ingredienten opgeven... Ze geven geen ingegredienten alleen rund en konijn. Ik verwacht dus rund en konijn... De verhouding wordt opgegeven, die is dezelfde als haaks... Maar niet van welk dier er orgaan inzit. Dan doet het er toch niet toe of het pakweg rundsnieren of konijnenieren zijn...
als je hond allergisch is aan het iets wat er in zit, dan geef je het sowieso niet, dat is common sense.
gelukkig heeft wifi geen allergien, en kan ik dus alle diersoorten voeren.
 
 
ik geloof dat runderhot malen moeilijker is dan konijnenbot. Omdat ik vaak wissel kijk ik niet naar de herkomst van het calcium, kies wel voor bot. Maar de diersoort speelt geen rol. Ben dan ook blij met deze budgetlijn "


Er werd hierboven geopperd dat ze qua organen zouden kunnen wisselen qua diersoort, maar dan zouden ze niet het diersoort orgaan moeten opgeven en dat hebben ze wel gedaan (oa hier op hp).

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Oh... Had nognergens de samenstelling gezien, daarmee dat ik een beetje in de war was!

Volgende forumvraag: Haring
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^