Border collie bang voor geluiden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Lieve allemaal,

De hond van mijn moeder, genaamd Cody, is erg bang voor geluiden. Denk hierbij aan het knallen van kauwgom en vuurwerk. Maar hij is ook erg bang voor de geluiden van de trainingen die in de buurt gegeven worden aan politiehonden (vuurwerk, pistoolgeluid, geschreeuw). Maar daarnaast is hij soms ook bang voor dingen die wij niet kunnen plaatsen. Dan loop je met hem buiten en dan rent hij angstig naar huis, zonder dat hier voor ons een duidelijke reden voor is (wij horen iig niet iets van bovenstaande geluiden), of ligt hij in een hoekje te trillen zonder dat wij kunnen achterhalen waar hij bang voor zou moeten zijn.

Cody is 9 jaar oud en is een rasechte Border Collie. Vroeger ging hij naar de schapen om te drijven en deed dit met veel liefde. Echter word hij nu ouder en is de drijfintensiteit afgenomen en trainen we niet meer zo vaak met hem. De laatste jaren is zijn angst erg toegenomen. Vroeger als er kinderen ruzie hadden werd hij daar wel druk en angstig van, echter waren de geluiden nog geen probleem.

Kunnen we hier wat aan doen? Hoe zouden we hier mee om moeten gaan? Wij negeren hem altijd, of ik probeer m met mn stem te kalmeren of pas een massage toe (beide zonder resultaat).

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^