Uitlaten op vaste tijden of wanneer daarom gevraagd wordt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik vroeg mij af of jullie vaste tijden hebben waarop je met je hond gaat lopen ofdat hij/zij aangeeft naar buiten te moeten?

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara & the A-Team

Wij gaan alleen in de avond op vaste tijden... Dan is het normaal dat Odi tussen half 10 en half 11 uitgelaten wordt (laatste plasrondje).

De rest van de tijd is nooit gepland, maar ook niet als hij het zelf aangeeft.
In de ochtend gaan we er meteen uit, maar dit is geen vaste tijd (ene keer 6 uur, andere keer 10 uur).
's Middags gaan we als we allebei een beetje bij de levenden zijn, dus ook geen vaste tijd :-)

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe 3 doggies

honden foto van Dirk en Joppe

Het is hier beiden: ik geloof dat Joppe een ingebouwde klok heeft. Daar is geen tijdsverschil van 10 minuten tussen de tijden dat hij komt vragen om te gaan wandelen. Alleen als het te hard regent, dan gaat hij demonstratief slapen op die momenten. Maar dan kun je er toch ook je klok op juist zetten

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Meestal gaan de honden bij ons op vaste tijden naar buiten, soms staat er wel eens 1 voor de deur, dan ga ik met die nog een keer extra, dit gebeurt normaal bijna nooit.
Nu heeft 1 van mijn honden blaasontsteking en gaat zij wat vaker naar buiten.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Drib hoeft er niet om te vragen, zij gaat vaak genoeg uit ;-) We proberen vaste tijden te hanteren, maar soms lukt dat niet en laten we haar dus lopen wanneer het ons uit komt.

Als we een dag veel gedaan hebben en ze heeft haar rust mentaal gezien nodig, dan sla ik gerust een wandeling over. Ze heeft dan toch genoeg beweging gehad.

Als Drib zou vragen, dan is ze aan de dunne (dat heeft ze in haar hele leven 1x gedaan). Ze gaat dan dus direct mee uit.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Wij lopen niet op vaste tijden,vind het vreslijk als de honid dan gaat zitten wachten. Heel zelden vraagt wifi om nog eens extra naar buiten te gaan, dan moetbze nog eensplassen of poepen, meestal diarree of als ze loops is

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Vaste tijden. Swifts' biologische klok is enorm stipt. Hij gaat letterlijk in z'n bench zitten en daar een potje zitten brommen, wanneer hij vindt dat we later dan "gepland" erop uit gaan.
Met het wisselen van zomer > wintertijd heeft hij ook altijd enorme moeite.
Meneertje dwangneurootO-)

honden page profiel M & GM & G 3 doggies

honden foto van M & G

Hier geen vaste tijden. S ochtends wanneer manlief moet beginnen. In het weekend dus later. Daarna is er geen pijl op te trekken. Ligt aan het weer, onze zin, werken of niet, afspraken of niet enz enz. Soms 1 lange ronde, soms 3.. net waar we zin in hebben. 's avond wel redelijk vaste tijden. Na 9 uur is hij nogal moeilijk naar buiten te krijgen. Dan moet je echt "lullen als brugman" om er beweging in te krijgen. ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Op werkdagen 's morgens wel altijd om 7:00 uur. 's Middags wisselt het, de ene keer gaan we om 13:00 uur even naar het grasveld op de hoek, als het regent wil ze nog wel eens uit zichzelf het brugje over en naar het veldje, daar spelen we dan een half uurtje ofzo.
Maar er zijn ook dagen dat ze blij is dat ik thuis kom en vervolgens weer lekker verder gaat slapen. Aangezien ik 's middags toch thuis ben wacht ik gewoon tot zij moet. Dat kan heel lang duren (laatst had ze om 17:00 uur nóg geen behoefte, dus toen heb ik d'r even verplicht meegenomen), dus meestal ga ik rond 15:00 uur lekker naar het bos.
's Avonds geeft ze meestal rond 21:15 aan dat ze moet, dus meestal is dat wel de uitlaattijd. Al zij er ook wel weer dagen dat ze ook 's avonds niet zo nodig hoeft en ik haar om 22:00 uur even moet aansporen ;-)

En er zijn ook wel eens dagen dat ze 's morgens of 's avonds gewoon niks doet. Zoals vanmorgen: we liepen om 10:00 uur buiten, maar ze deed niks.
En afgelopen maandagavond idem: ze liep blij mee naar de hoek, het gras op, draait om en gaat naar huis. Dinsdagavond exact hetzelfde. Dan is het haar eigen beslissing om niks te doen.

Kortom: geen dag hetzelfde ;-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

hier geen vaste tijden. afhankelijk van mij, t weer, werk etc. uiteraard voldoende mogelijkheden op een dag :-D

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Hier wel overwegend vaste tijden, wat vooral komt omdat ik werk, en we dus een "schema" moeten hebben.
In het weekend en op vrije dagen wijken we er wat van af, maar opgeteld minstens zoveel als doordeweeks.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Hier compleet wisselend en afgestemd op ons flexibele dagelijkse programma. Noa geeft eigenlijk niet aan wanneer ze moet, behalve als ze enorm nodig moet plassen (wat 1x in de maand hooguit voorkomt).

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Hier meestal op vaste tijden.
In het weekend is de eerste ochtend wandeling meestal wat later.

honden page profiel PP 3 doggies

Vaste tijden, niet echt. Ik ga meestal rond dezelfde tijd slapen en sta ook rond dezelfde tijd op. Zodra ik op sta gaan we uit, en voordat ik ga slapen gaan we uit. Gedurende de rest van de dag is het wanneer ze het aangeeft, óf wanneer ik daar zin in heb O-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Hier nooit vaste tijden. Meneer komt zelf wel aangeven wanneer hij moet of wij vinden dat hij moet. Als ik alleen met hem ben, komt hij eigenlijk nooit zeuren. Misschien omdat hij dan weet dat het geen zin heeft. Mijn ouders gaan er namelijk wel op in, maar ik niet O-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Hier niet echt vaste tijden. Ons ochtenrondje doen we meteen als we opstaan, ik maak me wel eerst snel klaar in de badkamer. Ons ochtendrondje is tussen 7u30 en 10u30, afhankelijk van of ik naar de les moet ofdat we lekker kunnen uitslapen. ;-)
'S middags gaan we tussen 12u30 en 15u (afhankelijk van het tijdstip van onze ochtendwandeling). 'S avonds gaan we steeds na het eten wandelen, dat is meestal rond een uur of 19. Om een uur of 17 (voordat hij eten krijgt) en vlak voor we gaan slapen doet hij een rondje in de tuin. ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hier geen vaste tijden... Alleen 's ochtends doordeweeks om 07:00 een plas/poep rondje.... Verder ligt het er net aan wie wanneer vrij is en hoelaat die vrij is en of Max ligt te snurken of niet ;-)

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Hier meestal geen vaste tijden. Manlief heeft elke dag een ander rooster en mijn dagen wisselen qua thuis werken of uit. We houden ongeveer dezelfde tijd tussen uitlaten aan, maar soms komt ze vragen en dan wordt daar wel op ingegaan :p

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Hier geen vaste tijden,doordeweeks is het eerste rondje wel vroeg tussen 6.30 en 7.30 in het weekend later omdat we dan later naar bed gaan.
Wel altijd om de 4 of 4,5 uur naar buiten.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Combinatie;

bij de start van de dag; uitlaten.

nadien een wandeling naargelang het moment

en anders 'op aanvraag'.

's avonds; nog een late plas.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

vaste tijden, alleen in de ochtend en avond voor het naar bed gaan, voor de rest niet.

hier hoef niet aangegeven te worden of er geplast moet worden of gepoept, ik maak uit wanneer er gewandeld wordt, zodat ze kan poepen en plassen wanneer ze moet.

vaak wordt er dan gezegd, dan geven ze het ook niet aan, jawel hoor als het echt zo is dat ze moet... ze heeft een x een blaasontsteking gehad en dan staat ze echt voor de deur van ik moet.

je kent ook je eigen hond als ze volwassen zijn, je weet dan de poeptijden, je weet of ze wat meer gedronken heeft zodat je dan met je hond naar buiten gaat. maar vaste tijden ? nee.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Wij hebben niet echt vaste tijden dat we met ze gaan wandelen. S'ochtends is het eerste rondje vaak tussen 8 en 10, of soms eerder als we allebei werken (dat verschilt nogal). S'middags als ik werk gaan ze tussen 4 en 5 uit en als ik niet werk kan dat om 2 uur zijn als we een lange wandeling gaan maken maar ook om 3/4 uur of 5 uur. S'avonds is het meest vast bij ons dan laten we ze tussen 10 en 11 uit tenzij we heel laat gaan slapen dan wordt het ook wel eens 12 uur of half 1. Maar meestal rond een uur of 10/11. We proberen de tijd dat ze niet uitgelaten worden elke dag hetzelfde te houden dus s'nachts is dat tot max. 12 uur en overdag tot max. 8 uur.

Mijn reu geeft het soms s'ochtends aan als ie naar buiten moet (1 of 2x per week) dan krabt ie aan de deur en soms een blafje. Dan spring ik uit bed en gaan we naar buiten ':-).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wij hebben op zich wel ongeveer vaste tijden, maar soms geeft Lola aan dat ze nodig moet plassen, of soms geeft ze aan niet naar buiten te willen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Wij hebben ook wel redelijk vaste tijden.
In de ochtend breng ik om kwart over 8 de kids naar school, dan gaat Biko mee.
Of mijn vriend brengt de kids en ik ga met Biko het park in.
Dan ga ik 's middags met Biko nog even weg, die tijd kan variëren en ook waar we heen gaan.
Dan om kwart over drie zijn de kinderen uit school, dan neem ik Biko altijd mee.
Een half uurtje ongeveer voordat ik ga slapen, laat ik Biko nog uit, dat is doordeweeks een redelijk vaste tijd, in het weekend kan dat enorm variëren.
Alles moet in mijn/ons ritme passen, dat wijkt ook weleens af, dat moet geen probleem zijn.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Vaste tijden op dagen dat ik een vast schema heb (werkdagen dus). In het weekend gaan we wanneer het mij uitkomt of wanneer hij aangeeft dat hij moet (dit doet hij bijna nooit).

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

hier geen vaste tijden.zijn ze niet lekker of moeten ze heel erg nodig,lopen ze naar de voordeur en gaan op het matje zitten,zovan kom je nog?maar normaal gesproken gaan we elke dag naar het park of bos.maar vaste tijden nee.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

hier niet echt vaste tijden, maar wel standaard 4 rondes per dag en s avonds laat  nog plasj in de tuin. Mijn honden geven nooit aan dat ze moeten plassen omdat ze simpelweg genoeg naar buiten gaan om hun blaas te luchten ;-) Voorderest slapen ze heel veel in huis door hu grote wandelingen

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Niet echt vaste tijden, ik ga als ik denk dat het wel een keer tijd is. En ook op verzoek natuurlijk. Alleen 's nachts worden de eerste verzoeken afgewezen. Tenzij ik weet dat er 1 diarree heeft oid.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Redelijk vaste tijden als ik moet werken. Nu ik vakantie heb, of in de weekenden ligt het er een beetje aan. Dan is het vaak wel tussen 9.00 en 10.00 tussen 12.30 en 14.00 en tussen 15.30 en 17.00 maar dat kan altijd vroeger of later zijn.
Ik bepaal wanneer we gaan wandelen. Soms als het eind vd middag wat later is als normaal gaat ze in huis wat onrustig doen maar dan wacht ik tot ze weer ergens rustig ligt en dan ga ik rustig mn schoenen aandoen.
Tja of ze moet inderdaad echt aangeven iets te moeten maar dat verschil zie ik dan.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Nee geen vaste tijden hier! Ons schema is elke dag anders en we kunnen hierdoor in het weekend ook lekker uitslapen :-) ik zou niet willen dat ze op vaste tijden zouden moeten..

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Dagindeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^