Ervaringen met de Franse Bulldog gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Zoals de titel al aangeeft, wat is jou ervaring met de Franse bull? Heb je er zelf 1? (of 2) wat zijn hun karaktertrekjes? Wat vinden ze vaak wel/niet leuk?

Ik ben niet dol op kleine hondjes maar als ik een Franse bull zie dan smelt ik gewoon, geweldig dat kleine stoere hondje met die leuke oren. En de meeste die ik "ken" zijn vaak kleine bulldozers met een stoer karakter en een klein hartje.

Ondanks dat ik weet dat er veel gezondheids problemen zijn bij dit ras hoop ik er in de toekomst eentje aan mijn roedel toe te mogen voegen. 

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen ':-)

honden page profiel AnandoAnando 3 doggies

nou ik ken veel mensen die er een hebben.
en die zeggen dat ze heel speels zijn en dolgraag met iedereen spelen 
ze snurken wel een beetje en ze puffen maar als jij een speelse roedel hebt dan past er wel een bij hoor 
denk ik je kunt ook kijken bij boston terriers die zijn ook vet leuk!!.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

De bulletjes die hier in de buurt rondlopen zijn heel erg lief en hond sociaal. Wat Gruul helemaal geweldig vind want die franse bulletjes hebben een hoop energie, het stuitert af en toe rond alsof ze nog pup zijn. Verder heb ik ook gehoord (vooral door hier te lezen) dat er idd best wel wat problemen in het ras zitten.
Ik heb zelf geen ervaring met het ras maar ik vind ze ook wel erg leuk. Ik hoop dat er mensen zijn die wat meer kunnen vertellen voor je.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

@Anando, Haha ja snurken ben ik wel gewend, mijn stafford teef snurkt als een volwassen vent O-).. vind ik alleen maar schattig eigenlijk. Mijn roedel is heel speels en ik denk dat vooral mijn stafford teef zo'n kleintje erg leuk zou vinden, ze is zelf een halve bulldog en is dol op alles wat klein is.

Boston terriers zijn ook leuk inderdaad!

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" De bulletjes die hier in de buurt rondlopen zijn heel erg lief en hond sociaal. Wat Gruul helemaal geweldig vind want die franse bulletjes hebben een hoop energie, het stuitert af en toe rond alsof ze nog pup zijn. Verder heb ik ook gehoord (vooral door hier te lezen) dat er idd best wel wat problemen in het ras zitten.
Ik heb zelf geen ervaring met het ras maar ik vind ze ook wel erg leuk. Ik hoop dat er mensen zijn die wat meer kunnen vertellen voor je. "

Vind het juist zo leuk dat ze zo klein en toch zo actief zijn, ja in de zomer zal het wel wat minder zijn door hun korte snuit, maar goed dat is niet zo erg. Mijn stafford teef heeft 13 allergieën dus ben wel wat gewend qua probleempjes O-)... We kunnen er altijd rekening mee houden bij het uitzoeken van een verantwoorde fokker.

honden page profiel AnandoAnando 3 doggies

nou als ik het dan zo hoor zou ik als ik u was er zeker eentje nemen!!!;-)

honden page profiel AnandoAnando 3 doggies

ze zijn inderdaad sup':-)er super schattig

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik vind ze ook geweldig! Wonen hier aardig wat fransjes in de buurt. Mijn vriendin heeft er ook eentje en inderdaad op warmere dagen wil zij absoluut niet wandelen en ligt vaak op een koel plaatsje in de hal. Maar qua uiterlijk en karakter vind ik het ontzettend leuke honden.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Hier de engelse versie en ben zelf aan het twijfelen om een franse in huis te nemen :-) Maar dat heeft meer met mij te maken dan met het ras :-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Hier de engelse versie en ben zelf aan het twijfelen om een franse in huis te nemen :-) Maar dat heeft meer met mij te maken dan met het ras :-) "

Haha ja Engelse bullen zijn ook leuk!

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Ik vind ze ook geweldig! Wonen hier aardig wat fransjes in de buurt. Mijn vriendin heeft er ook eentje en inderdaad op warmere dagen wil zij absoluut niet wandelen en ligt vaak op een koel plaatsje in de hal. Maar qua uiterlijk en karakter vind ik het ontzettend leuke honden. "

Ik ken er bij mij in de buurt 1tje, die durft zelfs tegen mijn grote stafford reu op O-).. daar is wel wat moed voor nodig haha, dat vind ik zo leuk aan ze, zo klein maar toch heel groot in karakter.

honden page profiel AnandoAnando 3 doggies

vraag anders aan die gene die bij jou in de buurt woont info

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" vraag anders aan die gene die bij jou in de buurt woont info "

Zou kunnen, maar ik kom diegene niet vaak tegen O-)

honden page profiel AnandoAnando 3 doggies

oo dat is jammer maar als ik het zo lees lijkt een franse bull wel wat voor jou!!!!!

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

Mijn ervaring met de volwassen franse bulletjes is dat ze (althans de 2 die ik ken uit de buurt) heel 'opvliegend' zijn: ze hebben beide Koji eens aangevallen zonder aanleiding. Het ene baasjes laat hem niet meer los, voornamelijk omdat hij op elke reu vliegt (met uitzondering van enkele reutjes die hij al zeer lang kent). Het ander baasje is erg onverantwoordelijk en laat die hond altijd aan de flexi lopen en vindt het gewoon grappig als hij uitvalt ;-)
Ook loopt er hier sinds een aantal maanden een bulletje van de buren rond, die gewoon mooi meewandelt aan de lijn en geen reactie geeft op uitvallende honden (zoals Koji ;-) die het niet zo heeft op bulletjes door de slechte ervaringen en ook niet op pups, vraag me niet waarom)
Hoop dat het pupje opgroeit tot een stabiel hondje, maar nee, mijn ervaring met bulletjes over het algemeen zijn dus niet goed. Liever een Engelse bull dan ':-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Mijn ervaring met de volwassen franse bulletjes is dat ze (althans de 2 die ik ken uit de buurt) heel 'opvliegend' zijn: ze hebben beide Koji eens aangevallen zonder aanleiding. Het ene baasjes laat hem niet meer los, voornamelijk omdat hij op elke reu vliegt (met uitzondering van enkele reutjes die hij al zeer lang kent). Het ander baasje is erg onverantwoordelijk en laat die hond altijd aan de flexi lopen en vindt het gewoon grappig als hij uitvalt ;-)
Ook loopt er hier sinds een aantal maanden een bulletje van de buren rond, die gewoon mooi meewandelt aan de lijn en geen reactie geeft op uitvallende honden (zoals Koji ;-) die het niet zo heeft op bulletjes door de slechte ervaringen en ook niet op pups, vraag me niet waarom)
Hoop dat het pupje opgroeit tot een stabiel hondje, maar nee, mijn ervaring met bulletjes over het algemeen zijn dus niet goed. Liever een Engelse bull dan ':-) "

Wat jammer dat je niet zo'n goede ervaring hebt met ze, ik ken dit soort gedrag namelijk niet van franse bullen die ik heb meegemaakt. Misschien ook deels opvoeding? Ik heb juist een wat mindere ervaring met een engelse bull maar dat ligt ook grotendeels aan zijn eigenaar (hij is erg overheersend en de eigenaren kunnen hem eigenlijk niet aan).

honden page profiel AnandoAnando 3 doggies

ja maar dat licht bij elke hond verschillend je kan niet zeggen van ja er zijn er twee die niet aardig zijn en de rest vliegt ook altijd aan dat is niet zo.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Wij hadden er een op de puppy cursus, hij was agressief, beet naar de kinderen, en is nu 6 maanden en loopt bij een gedragstherapeut, het zal meer met de baasjes te maken hebben denk ik. Hun vorige hond hebben ze ook op 2 jarige in laten slapen omdat deze agressief was.. 

Een meisje wat bij mij in de klas zat heeft er ook 1 ook deze heeft geen goede opvoeding gehad en is  ook agressief, 
En een vriendin van mijn. Moeder heeft er een en die is zooooo leuk haha, echt een vrolijkerd.

honden page profiel AnandoAnando 3 doggies

ja klopt het licht er gewoon aan hoe je ze opvoed.

honden page profiel Stefanie90Stefanie90 3 doggies

honden foto van Stefanie90

Ik heb een Franse Bulldog: Balou. Nu is hij 3 jaar.
Eerst wouden we een Engelse maar door de gezondheidsreputatie toch overgestapt naar de Franse versie, maar nog geen minuut spijt van.
Het zijn lieve hondjes, die graag bij je komen slapen en houden van aandacht. Maar Balou kan ook perfect een tijdje alleen thuis zijn. Hij doet niks liever dan wandelen en rondcrossen in het veld of bos. Die van mij is erg sportief en actief. Dit gaat soms in tegen het idee dat de meeste mensen hebben over hen.  Maar ik ga echt tochten maken met mijn Bull.
Verder is hij slim (ik ga met hem naar de hondenschool). Maar erg koppig, hij zal altijd eerst testen: moet ik wel doen wat jij zegt of kan ik er stiekem onderuit komen? die van mooi is ook sociaal, heeft nu ook sinds een jaar een 'broer' :-D

Verder zijn ze echt grappig: dit klinkt misschien raar, maar ze hebben een bepaalde humor en dan heb ik het niet over hun uiterlijk. Het is moeilijk te omschrijven. 
--Ohja, ik heb qua gezondheid erg geluk met mn Franse bull. Enkel het eerste jaar een 'cherry eye' gehad maar dat was onmiddelijk opgelost en verder nooit meer bij de dierenarts geweest in 3 jaar (buiten inentingen etc).
--
Hopelijk heb je een beetje een idee over dit ras.

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen! 3 doggies

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Ik heb een Fransoos van 2,5jaar oud & een Engelsman van bijna 3 jaar oud. 
Franse Bullen zijn onwijs leuk en hebben inderdaad een heel sprekend koppie/voorkomen. 

Wat alleen veel mensen vergeten, waardoor er nu ook steeds meer herplaatsers te vinden zijn, is dat het een klein maar krachtige hond is. Ze kunnen vrij dominant zijn, ik loop regelmatig mee met "bullenwandelingen" en altijd zitten hier wel Fransjes tussen die even een "time-out" nodig hebben. 

Een consequente opvoeding, duidelijkheid en uitdaging is heel belangrijk om een leuke sociale bull in huis te hebben! 
Ik ben lid van verschillende fora en zie regelmatig dat er bullen voorbij komen die ongewenst gedrag vertonen, vaak omdat er veel gedrag werd getolereerd omdat ze "zo leuk koppie hebben".

Verder qua gezondheid: Zomers is het inderdaad oppassen, met alle rassen natuurlijk maar de bullen gaan ver over hun eigen grenzen als ze niet begrenst worden. 
Belangrijk om ze goed op gewicht te houden en uit te kijken met traplopen/springen in verband met gevoeligheid voor hernia's.  

Ik heb nog een leuke site, waarop goed beschreven staat hoe de Franse Bulldog in elkaar steekt. 

http://www.despetitspolissons.nl/Franse-Bulldog/Informatie/Rasbeschrijving.html

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

"
Wat jammer dat je niet zo'n goede ervaring hebt met ze, ik ken dit soort gedrag namelijk niet van franse bullen die ik heb meegemaakt. Misschien ook deels opvoeding? Ik heb juist een wat mindere ervaring met een engelse bull maar dat ligt ook grotendeels aan zijn eigenaar (hij is erg overheersend en de eigenaren kunnen hem eigenlijk niet aan). "

Ja inderdaad, denk dat het voornamelijk aan de opvoeding ligt! Ik denk dat we het ras met de Shiba en JR zouden kunnen vergelijken, alle drie 'kleine' hondjes met een groot 'ego' ;-) 
Maar dat deze ervaringen zouden je er niet van moeten weerhouden op bezoek te gaan bij fokkers en dergelijke, aangezien we bij een goede fokker pas zien hoe het ras werkelijk is. 

Veel succes! :-)

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

" ja maar dat licht bij elke hond verschillend je kan niet zeggen van ja er zijn er twee die niet aardig zijn en de rest vliegt ook altijd aan dat is niet zo. "


Dat zeg ik ook niet he :-)
Wat ik zei was dat ik, over het algemeen, geen goede ervaringen met dit ras had. Ik weet niet hoe die hondjes precies opgevoed worden, maar ben het wel met je eens dat de opvoeding erg bepalend is voor later.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Qua karakter zijn het fantastische, eigenwijze clowns. Qua gezondheid vaak een bak ellende... Ze kunnen niet eens gewoon geboren worden, alleen dmv keizersnede. Ik heb al veel verhalen gehoord over honden die veel pijn en ellende hadden door hernia's (ja, meervoud), veel luchtwegproblemen (benauwd in de zomer). Niet een gezond ras, helaas. En het schattige snurken is omdat de neus zo ongeveer weg/ kapot gefokt is. 
Ik denk dat je over het aspect gezondheid goed na moet denken voor je voor dit ras kiest. Er schijnen ook fokkers te zijn die bulletjes met meer neus fokken.

honden page profiel AnandoAnando 3 doggies

" oo okey dan heb ik het verkeerd opgevat 

Dat zeg ik ook niet he :-)
Wat ik zei was dat ik, over het algemeen, geen goede ervaringen met dit ras had. Ik weet niet hoe die hondjes precies opgevoed worden, maar ben het wel met je eens dat de opvoeding erg bepalend is voor later. "


.

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

"
" oo okey dan heb ik het verkeerd opgevat "


Geen probleem hoor!

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Ik heb een Franse Bulldog: Balou. Nu is hij 3 jaar.
Eerst wouden we een Engelse maar door de gezondheidsreputatie toch overgestapt naar de Franse versie, maar nog geen minuut spijt van.
Het zijn lieve hondjes, die graag bij je komen slapen en houden van aandacht. Maar Balou kan ook perfect een tijdje alleen thuis zijn. Hij doet niks liever dan wandelen en rondcrossen in het veld of bos. Die van mij is erg sportief en actief. Dit gaat soms in tegen het idee dat de meeste mensen hebben over hen.  Maar ik ga echt tochten maken met mijn Bull.
Verder is hij slim (ik ga met hem naar de hondenschool). Maar erg koppig, hij zal altijd eerst testen: moet ik wel doen wat jij zegt of kan ik er stiekem onderuit komen? die van mooi is ook sociaal, heeft nu ook sinds een jaar een 'broer' :-D

Verder zijn ze echt grappig: dit klinkt misschien raar, maar ze hebben een bepaalde humor en dan heb ik het niet over hun uiterlijk. Het is moeilijk te omschrijven. 
--Ohja, ik heb qua gezondheid erg geluk met mn Franse bull. Enkel het eerste jaar een 'cherry eye' gehad maar dat was onmiddelijk opgelost en verder nooit meer bij de dierenarts geweest in 3 jaar (buiten inentingen etc).
--
Hopelijk heb je een beetje een idee over dit ras. "

De engelse heeft inderdaad ook een tijdje op mijn lijstje gestaan maar toch heeft de franse mijn voorkeur. Het karakter wat je omschrijft lijkt wel een beetje op mijn stafford teef (ik vermoed dat zij ook bull bloed heeft), koppig en ze probeert je uit haha, ik vind dat juist wel leuk ':-).

Dat wat je zegt over humor dat snap ik eigenlijk wel, volgens mij zijn het echte clowns, dat is mijn stafford teef ook O-)..

Bedankt voor het delen van je ervaring!

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Qua karakter zijn het fantastische, eigenwijze clowns. Qua gezondheid vaak een bak ellende... Ze kunnen niet eens gewoon geboren worden, alleen dmv keizersnede. Ik heb al veel verhalen gehoord over honden die veel pijn en ellende hadden door hernia's (ja, meervoud), veel luchtwegproblemen (benauwd in de zomer). Niet een gezond ras, helaas. En het schattige snurken is omdat de neus zo ongeveer weg/ kapot gefokt is. 
Ik denk dat je over het aspect gezondheid goed na moet denken voor je voor dit ras kiest. Er schijnen ook fokkers te zijn die bulletjes met meer neus fokken. "

Dat hun gezondheid te wensen overlaat ben ik van op de hoogte, erg zonde! Helaas krijgen steeds meer rassen steeds meer gezondheidsproblemen doordat ze kapot gefokt worden. Het snurken was meer om aan te geven dat ik daar geen problemen mee heb, de reden waarom ze dat doen is inderdaad niet leuk. Ik zal eens op zoek gaan naar fokkers die een bull fokken met meer neus. Wist dat bij de Perzische kat al fokkers waren die met meer neus fokken maar van franse bullen wist ik nog niet, bedankt!

honden page profiel Maxine, Mira en TuurMaxine, Mira en Tuur 3 doggies

honden foto van Maxine, Mira en Tuur

Hier 2 Franse bullen!! Eentje hebben we vanaf pup en de andere hebben we geadopteerd. Die we geadopteerd hebben is agressief naar honden omdat hij nooit gesocialiseerd is geweest door zijn vorige eigenaren. Dit karaktereigenschap is dus echt niet typisch Franse bull !! Ze zijn meestal heel lief en sociaal naar andere honden, zoals mijn andere bull dat is echt een geweldig karaktertje. Die we geadopteerd hebben zit momenteel te sukkelen met zijn gezondheid en mijn andere bull is kerngezond . Beide zijn ze ook heel actief. Het zijn echte clowntjes, precies kleine mensjes, ze staan zo dicht bij de mens met hun gedragingen vind ik :-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Hier 2 Franse bullen!! Eentje hebben we vanaf pup en de andere hebben we geadopteerd. Die we geadopteerd hebben is agressief naar honden omdat hij nooit gesocialiseerd is geweest door zijn vorige eigenaren. Dit karaktereigenschap is dus echt niet typisch Franse bull !! Ze zijn meestal heel lief en sociaal naar andere honden, zoals mijn andere bull dat is echt een geweldig karaktertje. Die we geadopteerd hebben zit momenteel te sukkelen met zijn gezondheid en mijn andere bull is kerngezond . Beide zijn ze ook heel actief. Het zijn echte clowntjes, precies kleine mensjes, ze staan zo dicht bij de mens met hun gedragingen vind ik :-) "

Jammer dat je herplaatser niet goed gesocialiseerd is maar wel top dat je hem een kans hebt gegeven ':-). Ik kies bewust niet voor een herplaatser omdat mijn reu niet alle honden accepteert. De honden die hij vanaf pup kent (Ares en Bayley en honden van vrienden) is geen probleem. Anders had ik het zeker wel overwogen. Wel leuk dat jij ze ook omschrijft als clowns, zo zie ik ze ook echt :-D 
.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Nog steeds geen stamboom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^