Ervaringen met de Franse Bulldog gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Ik heb een Fransoos van 2,5jaar oud & een Engelsman van bijna 3 jaar oud. 
Franse Bullen zijn onwijs leuk en hebben inderdaad een heel sprekend koppie/voorkomen. 

Wat alleen veel mensen vergeten, waardoor er nu ook steeds meer herplaatsers te vinden zijn, is dat het een klein maar krachtige hond is. Ze kunnen vrij dominant zijn, ik loop regelmatig mee met "bullenwandelingen" en altijd zitten hier wel Fransjes tussen die even een "time-out" nodig hebben. 

Een consequente opvoeding, duidelijkheid en uitdaging is heel belangrijk om een leuke sociale bull in huis te hebben! 
Ik ben lid van verschillende fora en zie regelmatig dat er bullen voorbij komen die ongewenst gedrag vertonen, vaak omdat er veel gedrag werd getolereerd omdat ze "zo leuk koppie hebben".

Verder qua gezondheid: Zomers is het inderdaad oppassen, met alle rassen natuurlijk maar de bullen gaan ver over hun eigen grenzen als ze niet begrenst worden. 
Belangrijk om ze goed op gewicht te houden en uit te kijken met traplopen/springen in verband met gevoeligheid voor hernia's.  

Ik heb nog een leuke site, waarop goed beschreven staat hoe de Franse Bulldog in elkaar steekt. 

http://www.despetitspolissons.nl/Franse-Bulldog/Informatie/Rasbeschrijving.html "

Bedankt voor het delen van je ervaring!
Gelukkig ben ik vrij streng in de opvoeding van mijn honden en ook consequent. Mijn stafford reu was ook niet altijd de makkelijkste (overheersend en opdringerig naar mensen) dat is nu gelukkig al een stuk beter. Dat lieve koppie gaat het niet winnen haha ;-). Mijn stafford teef is daar ook heel goed in, manipuleren met haar lieve koppie maar daar trap ik niet in, ze weet heel goed als ik iets meen dat ik het ook echt doorzet. Ach ze kunnen het altijd proberen toch? O-) 

Het lijken mij in ieder geval erg leuke honden en veel van de karakter eigenschappen herken ik terug in mijn teef. Leuke site trouwens bedankt :-D

honden page profiel Frank SFrank S 3 doggies

honden foto van Frank S

Hier een Fransje van 1 jaar, ze is een echte allemansvriend, als ze op straat een hond tegenkomt moet en zal ze er naartoe gaan, als ze er dan eenmaal voor staat is het toch allemaal wel een beetje eng ( tenzij de hond nóg kleiner is dan zij zelf:-D
Binnen is ze heel erg rustig, kan net zo goed de hele dag door slapen en er alleen ff uit voor behoeftes.
Als pup was ze wel ontzettend truk, nam nooit haar rust. Wandeling doet ze moeiteloos aan mee, of het er nou eentje is van 15 of 45 min., maakt dr niks uit. Alleen in de zomer inderdaad oppassen, ze krijgen het erg snel te warm. (Kinderbadjes doen wonderen!)
Enige nadeel van dit ras vind ik dat ze vaak helemaal geen zin hebben om te spelen, misschien 2 keer achter een bal aan hollen en dan is het wel mooi geweest, en buiten de focus op andere honden leggen. Dan word het gewoon een blok beton aan je lijn. 

Oh en winderigheid? Valt tegenwoordig wel mee, als pup hoorde je elke 30 min wel een poefje =(
Nou krijgt ze ook Royal Canin French Bulldog , wat zou moeten helpen tegen de winderigheid.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hier ook een Fransje van bijna een jaar..
Een enorme lieverd..
En daarom doe ik ook zoveel voor hem..
Een waslijst aan allergieën.
En een chronische darmontsteking voor een leven lang er gratis bij.
Ik kook zelf voor hem omdat hij een waslijst aan allergieën heeft en maar heel weinig verdraagt.

Maar qua karakter: Een heeeeeeeeeeeeeeeeele lieve hond..
Hij slaapt iedere nacht tegen mij aan in bed..

Als ik 1 tip zou mogen geven dan zou dat zijn: Neem a.u.b wel een verzekering.
Ik heb er zeer veel aan gehad..
Verzekering niet blij, maar ikke wel..

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

De franse bull die ik ken is de beste vriendin van Tosca. Zit bij ons op de agility en doet dat super, actief beestje. Ook wandelingen van 2u kan ze perfect aan, op Tosca zijn tempo dan, niet het onze ;-)
Ik vind het super dat die bulldog fysiek zoveel kan, terwijl ze met minder activiteit ook blij zou zijn.
Ik denk dat dat is omdat ze zo slank is en hoger op haar poten staat en haar neus helemaal niet zo kort is.
Dat is toch waar ik op zou letten als ik zelf eentje aanschaf.

honden page profiel Frank SFrank S 3 doggies

honden foto van Frank S

" De franse bull die ik ken is de beste vriendin van Tosca. Zit bij ons op de agility en doet dat super, actief beestje. Ook wandelingen van 2u kan ze perfect aan, op Tosca zijn tempo dan, niet het onze ;-)
Ik vind het super dat die bulldog fysiek zoveel kan, terwijl ze met minder activiteit ook blij zou zijn.
Ik denk dat dat is omdat ze zo slank is en hoger op haar poten staat en haar neus helemaal niet zo kort is.
Dat is toch waar ik op zou letten als ik zelf eentje aanschaf. "


Hier ook eentje met niet zo'n extreem platte neus. Denk dat t enorm helpt qua gezondheidsproblemen. Eigenlijk nog geen onverwachte bezoekjes aan de DA gehad

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Upje!

honden page profiel AnandoAnando 3 doggies

en weet je al of je een Franse bull gaat nemen of niet????

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Buren hebben twee Franse bullen, ontzettend lieve beesten maar qua gezondheid een behoorlijke zorg. Beiden hebben last van ademhaling. We zochten destijds een klein hondje, omdat mijn dochter nog klein was, maar wel een beetje een stoer beestje. Franse bullen vonden we geweldig, maar vanwege de gezondheidsproblemen zijn we uiteindelijk toch voor een ander ras gegaan.

honden page profiel Maxine, Mira en TuurMaxine, Mira en Tuur 3 doggies

honden foto van Maxine, Mira en Tuur

Ademhalingsproblemen komen inderdaad vaak voor, maar daar hebben die van mij gelukkig geen last van! Probeer daarom goed op zoek te gaan naar iemand die fokt met bullen die toch redelijk wat neus hebben. Tuur heeft een enorme snuit voor een franse bulldog haha :-) 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

@Anando, Met de tijd komt hier waarschijnlijk wel een franse bull ja, maar 't komende jaar sowieso nog even niet':-) dit topic is vooral bedoeld om me voor te bereiden op de eventuele komst van een bull.

@Randje, de gezondheid is inderdaad een probleem daarom wil ik op zoek gaan naar fokkers van franse bullen die een grotere neus fokken (en natuurlijk op erfelijke problemen testen).

@Maxine, hij heeft inderdaad een mooi snuitje! Wij gaan zorgvuldig op zoek naar een fokker die ze met een grotere neus fokt ':-).

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik ken eigenlijk geen mensen met een Franse Bulldog, maar toen ik vanmiddag Kelly uitliet kwam ik er eentje tegen. Wat een heerlijke hond zeg!

Hij rende en huppelde en sprong en hij was super aanhankelijk naar mij toe (ook al kent hij mij helemaal niet). Al met al een leuke eerste indruk van het ras ;-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Ik ken eigenlijk geen mensen met een Franse Bulldog, maar toen ik vanmiddag Kelly uitliet kwam ik er eentje tegen. Wat een heerlijke hond zeg!

Hij rende en huppelde en sprong en hij was super aanhankelijk naar mij toe (ook al kent hij mij helemaal niet). Al met al een leuke eerste indruk van het ras  ;-) "


Ik ken zelf ook geen mensen die een franse bull hebben vandaar dit topic haha. Inderdaad zoals jij zegt als ik ze zie dan zijn ze meestal erg aanhankelijk, druk en leuk :-D.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ik up dit topic nog even, benieuwd of er nog meer ervaringen zijn.

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Hallo, hier een Frans bulletje van 18 maand. Een héél leuk ras, dikke knuffelkonten die graag bij het gezin horen. Is de liefste hond voor de kinderen en kan buiten eindeloos dollen. Met zijn gezondheid hebben we geen problemen maar het is echt belangrijk om je bulletje te kopen bij een goede fokker ! Wij gaan soms wandelen met allerlei bullen liefhebbers en daar zitten soms 'rare' Fransjes bij, de arme hondjes snurken constant en kunnen fysiek weinig aan. Wij zijn eerder in het bezit van het 'atletische' type, er wordt ook op zijn voeding gelet want ze hebben neiging tot overgewicht bij verkeerd voedsel. Een kanttekening die ik wel ga maken is dat ons bulletje erg gesteld is op zijn 'huis', vreemde bezoekers worden erg wantrouwig onthaald, bezoek moet hem altijd negeren en dan is het geen probleem meer. Hij wordt niet graag aangehaald door vreemde mensen, laat staan dat ze hem aaien...dat is alleen voor zijn baasjes... Met onze drie kinderen (tussen de negen en vijftien) gaat het héél goed, toch is hij naar kleine ukjes niet vriendelijk, dus kleine kinderen laat ik niet toe in zijn buurt, hij vind ze doodeng. In huis is hij zalig rustig, ligt het liefst tegen de verwarming geplakt met de kat die hem dan even een wasbeurt geeft (en daar geniet hij zoooo van) Verder is hij heel sociaal met andere honden, eerder onderdanig, toch zijn kleine hondjes geen geschikte speelkameraadjes aangezien de bulletjes kleine krachtpatsertjes zijn die soms vergeten dat ze erg sterk zijn en kleine hondjes niet altijd opgewassen zijn tegen hun enthousiasme :-D Wens je veel plezier met je zoektocht ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Op school zijn onze D ocentes er niet over te spreken en ik zou nooit zo'n ongezond dier willen kopen. De meeste bulldogs moeten ademen door een gaatje zo groot ( klein! ) als een rietje.. 

Dus als je toch voor zo'n ongezond ras wil gaan .. Zorg maar voor een grote portemonnee ;D 

Verder qua karakter heb je er leuke tussen zitten maar ook agressieve maar ik denk niet dat het met het ras te maken heeft maar eerder met de opvoeding. 

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Ik heb alleen maar 'buiten ervaring' met een Fransoosje, we komen d'r altijd tijdens de middag wandeling tegen. Ze is nu 4 jaar en het is een gespierde flinke dame. Eèntje met haar op de tanden zeg maar

 

Van mensen moet ze niet zoveel hebben, die interesseren haar niet zo. Maar ze is de regeltante van het speelveld. Nero en zijn vriend ( een Duitse Dog ) hebben groot ontzag voor d'r.

Wat Bibi 'zegt' word opgevolgd. Zij zorgt voor de balans tussen al het hondenspul.

 

De baas doet veel met haar en ze is in topconditie ( geen grammetje vet en èèn bonk spier ) ook qua gezondheid.

 

Ik vind ze wel leuk, die franse bullen

 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Hallo, hier een Frans bulletje van 18 maand. Een héél leuk ras, dikke knuffelkonten die graag bij het gezin horen. Is de liefste hond voor de kinderen en kan buiten eindeloos dollen. Met zijn gezondheid hebben we geen problemen maar het is echt belangrijk om je bulletje te kopen bij een goede fokker ! Wij gaan soms wandelen met allerlei bullen liefhebbers en daar zitten soms 'rare' Fransjes bij, de arme hondjes snurken constant en kunnen fysiek weinig aan. Wij zijn eerder in het bezit van het 'atletische' type, er wordt ook op zijn voeding gelet want ze hebben neiging tot overgewicht bij verkeerd voedsel. Een kanttekening die ik wel ga maken is dat ons bulletje erg gesteld is op zijn 'huis', vreemde bezoekers worden erg wantrouwig onthaald, bezoek moet hem altijd negeren en dan is het geen probleem meer. Hij wordt niet graag aangehaald door vreemde mensen, laat staan dat ze hem aaien...dat is alleen voor zijn baasjes... Met onze drie kinderen (tussen de negen en vijftien) gaat het héél goed, toch is hij naar kleine ukjes niet vriendelijk, dus kleine kinderen laat ik niet toe in zijn buurt, hij vind ze doodeng. In huis is hij zalig rustig, ligt het liefst tegen de verwarming geplakt met de kat die hem dan even een wasbeurt geeft (en daar geniet hij zoooo van) Verder is hij heel sociaal met andere honden, eerder onderdanig, toch zijn kleine hondjes geen geschikte speelkameraadjes aangezien de bulletjes kleine krachtpatsertjes zijn die soms vergeten dat ze erg sterk zijn en kleine hondjes niet altijd opgewassen zijn tegen hun enthousiasme :-D Wens je veel plezier met je zoektocht ;-) "

 Bedankt voor het delen van je ervaring!

Voor mij zou het niet zo'n probleem zijn als ie niet enthousiast werd van andere mensen. Ik heb hier al 2 super enthousiaste mensgerichte honden die je aflebberen als je binnenkomt haha. Kinderen komen er hier niet dus dat is ook geen probleem.

Haha ja ze zijn wel de krachtpatsers van de kleine hondjes daarom vind ik ze ook zo leuk, normaal gesproken ben ik niet van de kleine hondjes maar de franse bull heeft mijn hart gestolen. Ik ben aan t rondneuzen, de planning voor een franse bull staat pas voor over minimaal een jaar, waarschijnlijk wel langer nog dus heb alle tijd .

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Op school zijn onze D ocentes er niet over te spreken en ik zou nooit zo'n ongezond dier willen kopen. De meeste bulldogs moeten ademen door een gaatje zo groot ( klein! ) als een rietje.. 
Dus als je toch voor zo'n ongezond ras wil gaan .. Zorg maar voor een grote portemonnee ;D 
Verder qua karakter heb je er leuke tussen zitten maar ook agressieve maar ik denk niet dat het met het ras te maken heeft maar eerder met de opvoeding.  "

 Er zijn inderdaad veel ongezonde franse bullen maar een goede fokker uitzoeken scheelt al een hele hoop.

Daarom neem ik er ook de tijd voor. Opvoeding telt natuurlijk altijd mee en vaak laten mensen veel liggen omdat het kleine honden zijn en dan heb je er minder last van als ze ongewenst gedrag vertonen.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Ik heb alleen maar 'buiten ervaring' met een Fransoosje, we komen d'r altijd tijdens de middag wandeling tegen. Ze is nu 4 jaar en het is een gespierde flinke dame. Eèntje met haar op de tanden zeg maar
 
Van mensen moet ze niet zoveel hebben, die interesseren haar niet zo. Maar ze is de regeltante van het speelveld. Nero en zijn vriend ( een Duitse Dog ) hebben groot ontzag voor d'r.
Wat Bibi 'zegt' word opgevolgd. Zij zorgt voor de balans tussen al het hondenspul.
 
De baas doet veel met haar en ze is in topconditie ( geen grammetje vet en èèn bonk spier ) ook qua gezondheid.
 
Ik vind ze wel leuk, die franse bullen
  "

 Ik vind dat zo mooi hé, zo'n klein gespierd ding . Hier loopt ook een franse bull die mijn stafford reu durft te trotseren (en die is echt vele malen groter en zwaarder dan hij). Mijn reu heeft respect voor hem en dat heeft ie niet snel haha. Geweldig vind ik dat.

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen! 3 doggies

honden foto van Seline & de bullenmannen!

"  Er zijn inderdaad veel ongezonde franse bullen maar een goede fokker uitzoeken scheelt al een hele hoop.
Daarom neem ik er ook de tijd voor. Opvoeding telt natuurlijk altijd mee en vaak laten mensen veel liggen omdat het kleine honden zijn en dan heb je er minder last van als ze ongewenst gedrag vertonen. "

 

Sluit ik me geheel bij aan

De bullen die ik tegen kom die ongewenst gedrag vertonen, hebben dat 9 van de 10 keer door een verkeerde opvoeding.

Dat clowneske koppie & soms bijna menselijk gedrag (saggerijnig/verontwaardigd/vrolijk) word de bulldog ook aangepakt als "mens".

Daarmee bedoel ik dat er soms gewoon vergeten word dat een bulldog ook een hond is en wel degelijk een opvoeding nodig heeft en dan zeker een consequente opvoeding. Kijk maar eens bij herplaats Fransjes, de meeste zijn tussen de 1-2 jaar net lekker aan het puberen en uitproberen plus: ze krijgen meer gewicht/spieren waardoor ze niet meer zo leuk zijn voor de kindjes in het gezin.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

"  
Sluit ik me geheel bij aan
De bullen die ik tegen kom die ongewenst gedrag vertonen, hebben dat 9 van de 10 keer door een verkeerde opvoeding.
Dat clowneske koppie & soms bijna menselijk gedrag (saggerijnig/verontwaardigd/vrolijk) word de bulldog ook aangepakt als "mens".
Daarmee bedoel ik dat er soms gewoon vergeten word dat een bulldog ook een hond is en wel degelijk een opvoeding nodig heeft en dan zeker een consequente opvoeding. Kijk maar eens bij herplaats Fransjes, de meeste zijn tussen de 1-2 jaar net lekker aan het puberen en uitproberen plus: ze krijgen meer gewicht/spieren waardoor ze niet meer zo leuk zijn voor de kindjes in het gezin. "

 Ja ik denk dat veel mensen vergeten dat een bulldog geen schoothond is en behoorlijk koppig kan zijn. Ik vind dat juist leuk, m'n stafford Bayley is (vermoed ik) deels bulldog en ze is soms zo eigenwijs echt niet normaal haha, maar dan moet je dus vasthoudend zijn en niet opgeven. Heel veel mensen kunnen of doen dat niet en dan wordt de hond vervelender en vervelender....

 

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Ik heb ook een Franse bulletje, Gwen.

Ze is 2,5 jaar en in perfecte gezonheid. Ze heeft niet z'n platte neus waardoor ze totaal geen ademhalingsklachten heeft. Sterkte nog, ze snurkt niet eens, laat staan knorren ! Ze heeft onwijs veel energie en is dol op spelen met andere honden. Ze is heel erg sociaal, maar als ze een hond voor het eerst ziet, kijkt ze de kat uit de boom. Ze gaat meestal liggen totdat de andere hond naar haar toe komt om te spelen. Ze is onwijs snel, andere honden kunnen haar moeilijk bij houden, haha, dat zou je niet zeggen he van z'n klein hondje

Thuis is ze daarentegen heel rustig en ze houdt van knuffelen. Als ik s'avonds TV kijk, ligt mevrouw op mijn schoot .

Maar ik moet toegeven dat ze echt eigenwijs is. Als ik haar roep, komt ze wel maar soms blijft ze me aankijken met een blik van "moet dan nou" haha.. Ik blijf haar rustig aankijken totdat ze komt. Ik moet me dan inhouden om niet te lachen. Bij mijn man is het nog erger haha. Ze kent een paar commando's zoals zit, poot, high 5 en blijf maar dan houdt het echt op !

Maar dat nemen we voor lief

Verder ken ik nog meer bulletjes uit ons omgeving en 2 ervan zijn kortademig. Ze kunnen niet eens rennen of spelen of ze buiten adem zijn. En dat is best sneu ...

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Ik heb ook een Franse bulletje, Gwen.
Ze is 2,5 jaar en in perfecte gezonheid. Ze heeft niet z'n platte neus waardoor ze totaal geen ademhalingsklachten heeft. Sterkte nog, ze snurkt niet eens, laat staan knorren ! Ze heeft onwijs veel energie en is dol op spelen met andere honden. Ze is heel erg sociaal, maar als ze een hond voor het eerst ziet, kijkt ze de kat uit de boom. Ze gaat meestal liggen totdat de andere hond naar haar toe komt om te spelen. Ze is onwijs snel, andere honden kunnen haar moeilijk bij houden, haha, dat zou je niet zeggen he van z'n klein hondje
Thuis is ze daarentegen heel rustig en ze houdt van knuffelen. Als ik s'avonds TV kijk, ligt mevrouw op mijn schoot .
Maar ik moet toegeven dat ze echt eigenwijs is. Als ik haar roep, komt ze wel maar soms blijft ze me aankijken met een blik van "moet dan nou" haha.. Ik blijf haar rustig aankijken totdat ze komt. Ik moet me dan inhouden om niet te lachen. Bij mijn man is het nog erger haha. Ze kent een paar commando's zoals zit, poot, high 5 en blijf maar dan houdt het echt op !
Maar dat nemen we voor lief
Verder ken ik nog meer bulletjes uit ons omgeving en 2 ervan zijn kortademig. Ze kunnen niet eens rennen of spelen of ze buiten adem zijn. En dat is best sneu ... "

 Wat fijn dat jou bull niet zo'n platte neus heeft! Waar komt je bull vandaan als ik vragen mag?

 

Haha snel ja? Dat is wel leuk inderdaad  Denk niet dat veel mensen dat verwachten nee .

 

Oh ik herken dat zo erg van Bayley, ze is zo eigenwijs en als ze ergens geen zin in heeft dan krijg je haar met pijn en moeite pas zover dat ze het doet haha. En snel leren deed ze ook nooit, poot geven duurde 3 maanden en zelfs nu doet ze dat nog met tegenzin . Sporten houd ze niet van (naast de fiets nee hoor), balletjes brengt ze niet terug en stokken pakt ze van Hunter af om er vervolgens mee vandoor te gaan (en dan zie je Hunter zo zielig kijken naar mij). En toch vind ik het een heerlijk karakter!

Jammer hé dat er zoveel ongezonde bullen zijn, dat wil ik dus echt niet, ben best wel actief met mijn honden dus hij moet wel een aantal uur mee kunnen wandelen op een dag.

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Gwen komt uit een "thuisnest" en heeft dus geen stamboom. De mensen hadden beide vader en moeder honden. Ze hadden allebei geen "platte" snuit en waren vrij sportief (renden naast de fiets bijvoorbeeld).

Gwen is gewend om lange wandelingen te maken en soms denk ik dat ze niet weet van ophouden( met spelen bedoel ik). Als ik denk dat het genoeg is geweest, geef ik haar ook de rust.

Ik heb ondertussen de foto's op je profiel gekeken en ik moet zeggen dat ik je beide honden prachtig vind

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Gwen komt uit een "thuisnest" en heeft dus geen stamboom. De mensen hadden beide vader en moeder honden. Ze hadden allebei geen "platte" snuit en waren vrij sportief (renden naast de fiets bijvoorbeeld).
Gwen is gewend om lange wandelingen te maken en soms denk ik dat ze niet weet van ophouden( met spelen bedoel ik). Als ik denk dat het genoeg is geweest, geef ik haar ook de rust.
Ik heb ondertussen de foto's op je profiel gekeken en ik moet zeggen dat ik je beide honden prachtig vind "

 Ah okay! En je weet niet toevallig waar zij hun bullen vandaan hebben? Ben namelijk wel op zoek naar een fokker die met wat langere snuit fokt maar dat is lastig om op te zoeken ..

Naast de fiets zelfs, kijk aan, dat is leuk zeg! Ja sommige honden hebben dat die nemen zelf geen rust maar goed dat je dat zelf dan doet. Dankjewel! Ze zijn ook echt super lief. Jou bulletje is ook een schatje zeg .

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Nee geen idee waar hun honden vandaan kwamen en maar volgens mij waren ze niet van plan om een nieuw nestje te krijgen...

ik wens je in ieder geval succes met het zoeken en ook veel plezier 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Oh geeft niks hoor verder ben gewoon een beetje aan het rondkijken en informeren .

Dankje! Komt vast goed.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Hier in de buurt eentje, of anderhalf. Superleuk, stoer en lief, maar die korte neus, en daardoor die kortademigheid vind ik zielig.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

In mijn ervaring (kennissen/familie) zijn ze erg lief en grappig, lekker lomp ook, maar alle bullachtigen die ik ken (echt zonder uitzondering) hebben ademhalingsproblemen en weinig tot geen conditie.

 

Nu vermoed ik eerlijk gezegd ook dat geen daarvan van een goede fokker komt, maar mijn beeld van de gezondheid van dit hele type hond is dat ze inderdaad te ver doorgefokt zijn en daarom niet meer een gezond en evenwichtig hondenleven kunnen leiden. Nu vermoed ik wederom dat die mensen die ik ken met de voorgenoemde ongezonde honden, het eigenlijk wel lekker vinden dat hun honden niet een uur kunnen (en dus willen) wandelen.... 

 

Ik vind het goed nieuws dat er gepoogd wordt de neus weer langer te fokken, blij om te horen dat hier gezondere honden zitten! Want volgens mij is het een superleuke hond.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

@Moos, ja die korte neus is inderdaad vaak een grote belemmering en dat vind ik ook erg sneu. Daarom dat ik op zoek ben naar een fokker die met grotere/langere neus fokt.

 

@Aurelia, Franse bullen zijn helaas ook vaak favoriet bij slechte fokkers dus dat zou zomaar kunnen. Ik wil zelf echt geen hond met ademhalingsproblemen, dit hield mij ook tegen om voor een franse bull te kiezen maar nu ik hoor dat er dus ook fokkers zijn die met langere neus fokken ga ik daar naar op zoek. Dit zouden meer mensen moeten doen, misschien kunnen ze het ras dan weer wat gezonder krijgen.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Nog steeds geen stamboom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^