Ervaringen met de Franse Bulldog gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Ik wens je veel succes met het zoeken naar een goede fokker! Het karakter is super!

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Dankje!

Ja ze zijn het waard om goed te zoeken

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen! 3 doggies

honden foto van Seline & de bullenmannen!

" In mijn ervaring (kennissen/familie) zijn ze erg lief en grappig, lekker lomp ook, maar alle bullachtigen die ik ken (echt zonder uitzondering) hebben ademhalingsproblemen en weinig tot geen conditie.
 
Nu vermoed ik eerlijk gezegd ook dat geen daarvan van een goede fokker komt, maar mijn beeld van de gezondheid van dit hele type hond is dat ze inderdaad te ver doorgefokt zijn en daarom niet meer een gezond en evenwichtig hondenleven kunnen leiden. Nu vermoed ik wederom dat die mensen die ik ken met de voorgenoemde ongezonde honden, het eigenlijk wel lekker vinden dat hun honden niet een uur kunnen (en dus willen) wandelen.... 
 
Ik vind het goed nieuws dat er gepoogd wordt de neus weer langer te fokken, blij om te horen dat hier gezondere honden zitten! Want volgens mij is het een superleuke hond. "

 

Het stukje niet willen wandelen, is wat ik ook regelmatig hoor.. Helaas..

Natuurlijk zijn er bullen die tonnetje rond zijn en een zeer platte neus hebben, dus ook niet ver kunnen lopen.

Maar hun karakter helpt natuurlijk ook, er zijn bullen (die van mij denken er anders over) die het liefst de hele dag liggen en alleen in actie komen als de baas dat vraagt.

Dan is het cirkeltje natuurlijk ook rond ;-)

Ze kunnen erg koppig zijn (onze EB is bijv. absoluut niet in de stemming 's morgens om te wandelen maar loopt toch mee), als baasje moet je dan gewoon nog koppiger zijn :-) geef je hieraan toe zal de rem er steeds een beetje eerder op gaan tijdens het wandelen en voor je het weet duurt de wandeling max. 10 minuutjes.

 

Dat ze dus niet lang willen wandelen vind ik als bulldog-baasje echt een slecht excuus van bulldog-baasjes die zelf niet willen lopen.

Soms moet je iets meer moeite doen en soms zetten ze je flink voor paal.. Vorige week nog is onze EB terug gelopen naar de parkeerplaats tijdens een groepswandeling omdat die geen zin had en liep onze FB juist heeelemaal vooraan, dus gelukkig waren we met z'n 2 mee =P haha

Juist voor bullen is het heel belangrijk om in goede conditie te zijn, zowel uithoudingsvermogen als spier/vetpercentage (Y)

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Ben het met Selina en de Bullenmannen helemaal eens. Zelf heb ik een EB, en wandelen is erg belangrijk. Mijn bull is totaal niet lui en wandelt dagelijks sowieso een ronde van anderhalf uur, en de rest van de dag kleinere wandelingen. Hij is totaal niet te dik (juist gespierd, en ik vind dat door veel wandelen en op eten letten ook echt een taak van de baas.) Het is echt een clown, zeer lief voor kinderen, een knuffelkont, loopt heel de dag mijn kont achterna hahaha, heeft alles voor mij over, luistert echt goed, maar als meneer s'avonds voor het bedgaan echt moe is, dan is ie oost indisch doof en wil niet meer opstaan hahaha. Zou geen ander ras meer willen, vind hem echt een 'mensen'hond. Voelt de baas goed aan, en merkt precies wanneer je een xtra knuffel nodig heb ;-) Het is echt mijn maatje voor het leven!

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

@ Katoo : wat een leuke foto ! Inderdaad een echte clown, love die uitdrukking  !

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Ben het met Selina en de Bullenmannen helemaal eens. Zelf heb ik een EB, en wandelen is erg belangrijk. Mijn bull is totaal niet lui en wandelt dagelijks sowieso een ronde van anderhalf uur, en de rest van de dag kleinere wandelingen. Hij is totaal niet te dik (juist gespierd, en ik vind dat door veel wandelen en op eten letten ook echt een taak van de baas.) Het is echt een clown, zeer lief voor kinderen, een knuffelkont, loopt heel de dag mijn kont achterna hahaha, heeft alles voor mij over, luistert echt goed, maar als meneer s'avonds voor het bedgaan echt moe is, dan is ie oost indisch doof en wil niet meer opstaan hahaha. Zou geen ander ras meer willen, vind hem echt een 'mensen'hond. Voelt de baas goed aan, en merkt precies wanneer je een xtra knuffel nodig heb "

 Dat is wel prettig dat ie lekker mee kan wandelen, ik denk inderdaad dat veel baasjes zo'n hond nemen omdat ze zelf geen zin hebben heel veel te wandelen terwijl de hond dat vaak zelf wel aan kan. Jammer is dat. Maar wij zijn dol op wandelen en daarom willen we ook een zo gezond mogelijke bull! 

 

Wat een leuke foto! Echt die uitstraling waar ik ook zo dol op ben 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Nog steeds geen stamboom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^