hond kwijlt en springt naar schaduwen ( kan iemand mij helpen ? )

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lenka <3 Lunalenka <3 Luna

honden foto van lenka <3 Luna

Hallo , ik en mijn ouders zijn ten einde raad . Mijn hond ( 1 jaar ) ( border collie ) kwijlt en springt heel de tijd naar schaduwen . Om ons huis proper te houden moeten we alle dagen dweilen en dat is geen pretje als al dat haar tussen het kwijl zit  . Weet iemand door wat dit zou komen ? Of hoe ik dit kan afleren ? 
 groetjes Lenka .

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Tamara & the A-Team

Dit klinkt als een serieus probleem...

Hebben jullie haar al vanaf de leeftijd van een pup? Of pas net?

Ik ken een hond met een soortgelijk probleem, deze moest naar een GT... Nu weet ik niet hoe dat met BC's zit... Misschien heeft ze te weinig uitdaging?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 2 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Dit klinkt als een serieus probleem...

Hebben jullie haar al vanaf de leeftijd van een pup? Of pas net?

Ik ken een hond met een soortgelijk probleem, deze moest naar een GT... Nu weet ik niet hoe dat met BC's zit... Misschien heeft ze te weinig uitdaging? "


Inderdaad, hiermee kan je misschien beter terecht bij een trainer of een gedragstherapeut.. en misschien zelfs even langsgaan bij de dierenarts, misschien is er wel een medisch oorzaak voor het gedrag (met name vanwege het overmatig kwijlen).

Voor je gaat trainen met haar zou ik persoonlijk eerst een dierenarts raadplegen, zeker als het gedrag vrij plots is ontstaan..

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Je kan dit afleren door haar een ander alternatief te bieden waar ze op kan drijven. Door bijvoorbeeld te gaan schapendrijven. Daar heb je inmiddels een border collie voor.. wat doen jullie nog meer met haar voor activiteiten??

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

"

Inderdaad, hiermee kan je misschien beter terecht bij een trainer of een gedragstherapeut.. en misschien zelfs even langsgaan bij de dierenarts, misschien is er wel een medisch oorzaak voor het gedrag (met name vanwege het overmatig kwijlen).

Voor je gaat trainen met haar zou ik persoonlijk eerst een dierenarts raadplegen, zeker als het gedrag vrij plots is ontstaan.. "Ik denk zelf dat deze hond gewoon dringend zijn drijfvermogen kwijt moet..schaduwen kan hij niet drijven..hoe erg de hond ook zijn best doet.. dat frustreert enorm waardoor hij meer gaat kwijlen..
maar die GT moet er zeker komen ja!
.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 2 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"


Ik denk zelf dat deze hond gewoon dringend zijn drijfvermogen kwijt moet..schaduwen kan hij niet drijven..hoe erg de hond ook zijn best doet.. dat frustreert enorm waardoor hij meer gaat kwijlen..
maar die GT moet er zeker komen ja!
. "


Grote kans inderdaad.. Maar indien pijn/ziekte kan ook 'vreemd' gedrag teweeg brengen.. zeker als gedrag plots is begonnen is het misschien toch handig om iets medisch uit te sluiten.. Zeker omdat kwijlen zowel een lichamelijke als psychische oorzaak kan hebben. Is er niks medisch duidelijk te vinden dan is het zeker een aanrader om een gedragstherapeut voor dit 'najaag-gedrag' te vinden..

honden page profiel RoosjeRoosje 2 doggies

honden foto van Roosje

Hier ook een hond die graag achter schaduwen, lichtjes en glinstertjes aan gaat. Voor haar is het een vorm van spelen. En door haar energieke vorm van spelen, gaat ze automatisch ook wat kwijlen. Ik zie het probleem niet zo..

Als je het ergelijk vind, zou je mss meer met je hond moeten gaan doen. Een BC is een zeer energieke hond die echt veel beweging nodig heeft.

De oplossing voor het niet meer te hoeven dweilen: een dweil robot O-)

honden page profiel TomTom 2 doggies

honden foto van Tom

" Hier ook een hond die graag achter schaduwen, lichtjes en glinstertjes aan gaat. Voor haar is het een vorm van spelen. En door haar energieke vorm van spelen, gaat ze automatisch ook wat kwijlen. Ik zie het probleem niet o.. "


Bij een border kan zich dat heel snel gaan ontwikkelen tot obsessief gedrag. En een border die elke schaduw wil drijven is geen pretje. Daarbij is het vaak erg moeilijk af te leren omdat je moet gaan voorkomen dat ze het nog gaat doen en dat is niet echt evident want schaduwen zijn overal.
Dus in eerste instantie een andere bezigheid zoeken voor de hond, iets waar hij zich op kan focussen zodat ie geen tijd meer heeft om de schaduwen te drijven en daarnaast zoveel mogelijk voorkomen dat ie nog schaduwen kan drijven. Is een probleem dat wel meer BC's hebben, dus via google ga je wel extra info en oplossingen vinden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _ en Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ en Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _ en Bams ¥ .

hier in de straat is ook een border die achter schaduwen aanzit, zodra je hond dat hebt ga je als die thuis is een rustplek opzoeken, desnoods zijn bench in.

na gerust te hebben neem je de hond mee naar buiten, zie je dat tie dat daar ook gaat doen, afleiden, schaduwen achterna zitten is een ramp voor jullie en hond.

doorbreek het spel, misschien wel eens gespeeld met een lichtje ? daar kan het ook vandaan komen, maar nogmaals als je ziet dat tie gaat drijven in huis, rustplek geven desnoods de bench, doorbreek dat spel.

spelen mag natuurlijk, maar dit is geen spelen dit is dwangmatig, je kan ook samen een spel doen met je hond samen, als de afleiding er maar is van het achterna zitten van schaduwen lichtjes enz.

honden page profiel VeraVera 2 doggies

honden foto van Vera

- Wat hebben jullie het eerste jaar allemaal met hem/haar gedaan?
- Hoe vaak gaan jullie wandelen met hem/haar?
- En hoe lang?
- Komt de BC uit de werk- of show lijn?
- Met hoeveel weken hebben jullie hem/haar gekregen?
- Hoe groot was het nest waarin hij/zij zat?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" - Wat hebben jullie het eerste jaar allemaal met hem/haar gedaan?
- Hoe vaak gaan jullie wandelen met hem/haar?
- En hoe lang?
- Komt de BC uit de werk- of show lijn?
- Met hoeveel weken hebben jullie hem/haar gekregen?
- Hoe groot was het nest waarin hij/zij zat? "


Precies.. dat vroeg ik me ook af. . Dit klinkt als een enorm gefustreerde border die heel graag wil werken. .

honden page profiel lenka <3 Lunalenka <3 Luna

honden foto van lenka <3 Luna

hallo allemaal dank jullie wel al voor de goede raad , ik heb nu geprobeerd om samen met mijn hond even met een balletje enzo te spelen ( buiten ) of in de garage want daar volgt die de minste schaduwen. Maar vanaf dat ik klaar ben met spelen begint ze alweer met kwijlen en springen . 

- ik zelf ga 1 keer per week met mijn hond wandelen omdat ik het meestal met school heel druk heb . Maar mijn mama en papa proberen elke dag eens te gaan wandelen .

- wij hebben haar gekregen bij precies 8 weken . 

- toen Luna pupy was zat hij een een nest van 8 pups 4 jongens en 4 meisjes .

ik weet niet of dit een verband heeft met het gekwijl en gespring in huis maar mijn B.C word ook wagenziek waarbij ze ook kwijlt en braakt .

en als ik mijn hond in haar bench zet , maar ik laat haar na een halfuur / kwartiertje er weer uit loopt ze direkt naar de schaduwen om verder te doen .
                                      Groetjes , Lenka

honden page profiel EricaEricabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Erica

Het hele probleem van deze hond is verveling! Een border collie is geen hond die tevreden is met maar 1 wandeling per dag, alles wat een border collie wil is werken en als dat niet geboden wordt dan gaat hij zelf werken en zie...... het schaduwen drijven is geboren.
Je hebt alle kans dat als je je hond geestelijk gaat vermoeien, heb je geen tijd om dat met bv sporten, schapen drijven of speuren te doen dan misschien met zoekspelletjes in huis, of het aanleren van kunstjes dat dan het drijven van de schaduwen zomaar verdwenen is.
Als jullie hiervoor geen tijd hebben of kunnen maken dan lijkt het me dat de allerbeste oplossing is om een nieuw baasje voor de hond te zoeken die wel met hem kan werken ( hoe vervelend dit ook klinkt)
Dit probleem zal nooit verdwijnen ( ook niet met een gedragstherapeut) als de omstandigheden niet veranderen, het zal alleen maar erger en erger worden.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Arme arme ARME hond!!! Deze border collie verveelt zich te pletter!!
Jullie hebben (bewust?) Voor het ras border collie gekozen.. je weet dat je daar heeeel veel mee moet ondernemen! Een border heeft NOoIT genoeg aan 1 keer per dag wandelen en eventjes met een bal spelen! Dit dier verveelt zich dood..en wil zo graag drijven, dat is eenmaal waar hij voor geboren is! Dat hij dat maar daat doen op dingen waar het helemaal niet de bedoeling mee is.. dus schaduwen!!

Ga deze hond uitdagen! Lang met hem wandelen, schapendrijven, een hondensport als behendigheid, in huis met de hond bezig zijn zoals puzzels of spelletjes..
Kunnen jullie dit niet??

Herplaats de hond dan alsjeblieft naar iemand die wel weet wat een border collie in houd en nodig heeft!!

Ik kan hier zo met mijn pet niet bij he dat dit nog gebeurd.... grrr..

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Dit meisje is nog maar erg jong gezien haar foto op het profiel.

Misschien kun je je ouders eens mee laten lezen?

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Puur uit verveling en overtollige energie lijkt mij.
Een border collie vraagt heel, heel veel beweging en uitdaging.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Oke Lenka bedankt voor je antwoord.

Ik denk dat het grootste probleem is dat de hond geen regelmaat kent, honden in het algemeen zouden twee keer per dag uit moeten, en dan niet alleen maar effe om te poepen/plassen maar gewoon even een lekkere wandeling, het poepen/plassen is bijzaak. Stel jezelf maar eens voor hoe het voor jou zou zijn dat je er bijna niet uit komt, ik denk dat dit behoorlijk kan frustreren op ten duur. 
Het gaat er om dat je een rustige hond krijgt, een hond die zichzelf kan beheersen en dat ie zich kan ontspannen. Heel veel dingen doen met de hond kan hierin ook weer averechts gaan werken daarom vroeg ik ook wat jullie het eerste jaar met haar gedaan hadden. 

Dus probeer eerst regelmaat te creëren in de dagelijkse dingen, ga ook niet meer doen dan jij aan kan, ik bedoel je hebt de hond nog wel ongeveer een jaar of tien, dus wat je doet moet je dan ook wel tien jaar kunnen volhouden. Maar twee keer per dag lekker effe met de hond er uit moet wel kunnen denk ik. Probeer het eens een aantal maanden en kijk of het gedrag beter wordt, en let hierbij op de kleine veranderingen, de hond heeft dit gedrag in het voorgaande jaar ontwikkelt en dat gaat er niet zo snel weer uit. Succes

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Twee keer vindt ik ook nog echt te weinig, bij ons gaat de hond twee keer half uur of langer en twee keer kort. Als het echt niet anders kan drie kort en een keer lang. Anders kan ze haar energie niet kwijt en gaat ze ook  meer drijfgedrag vertonen.

honden page profiel lenka <3 Lunalenka <3 Luna

honden foto van lenka <3 Luna

noel,papa lenka,
ongeveer 6 weken geleden heeft ons zoontje gespeeld met een lampje de hond vond dit natuurlijk enorm leuk.
Normaal speelde luna in huis steeds met allerlei speeltjes,maar een 3 tal weken geleden begon hij te schaduwjagen telkens de lichten aangingen,nu is dit echter zo erg geworden dat hij zelfs bij daglicht zonder ophouden op zoek gaat naar elke vorm schaduw hoe miniem ook zowel thuis als op andere plaatsen hij valt zelfs door eten of zijn lievelingsspeeltje niet af te lijden,even rennen in de tuin interesseert hem niet ,wel zo snel mogelijk naar binnen en terug opzoek. Hij drinkt wel veel  meer dan normaal maar zijn eten zelfs andere merken of soorten laat hij onaangeroerd tot laat in de avond als alles volledig rustig is in huis en de kinderen naar bed zijn hij gaat als het echt laat word en ik helemaal alleen ben met hem ook makkelijker spontaan een plekje zoeken om te rusten.
ps: het is onze 2° border collie

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" noel,papa lenka,
ongeveer 6 weken geleden heeft ons zoontje gespeeld met een lampje de hond vond dit natuurlijk enorm leuk.
Normaal speelde luna in huis steeds met allerlei speeltjes,maar een 3 tal weken geleden begon hij te schaduwjagen telkens de lichten aangingen,nu is dit echter zo erg geworden dat hij zelfs bij daglicht zonder ophouden op zoek gaat naar elke vorm schaduw hoe miniem ook zowel thuis als op andere plaatsen hij valt zelfs door eten of zijn lievelingsspeeltje niet af te lijden,even rennen in de tuin interesseert hem niet ,wel zo snel mogelijk naar binnen en terug opzoek. Hij drinkt wel veel  meer dan normaal maar zijn eten zelfs andere merken of soorten laat hij onaangeroerd tot laat in de avond als alles volledig rustig is in huis en de kinderen naar bed zijn hij gaat als het echt laat word en ik helemaal alleen ben met hem ook makkelijker spontaan een plekje zoeken om te rusten.
ps: het is onze 2° border collie "

Zeker als het jullie tweede border is moeten jullie toch zeker wel weten dat de hond niet aan 1 a 2 korte wandelingen per dag genoeg heeft..
ga met de hond werken waar hij voor gemaakt is.. ga op een cursus.. of ergens lessen in schapendrijven nemen..maak de hond ook mentaal moe in huis en buiten door met hem bezig te zijn..maar echt..wat deze hond nodig heeft is aandacht en beweging! Uitdaging!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

P.s. ik zou er ook mee beginnen de hond op vaste tijdstippen voeding te geven en het niet de hele dag aanbieden..zeker met zo weinig beweging heeft een hond gauw overgewicht

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Doen jullie een cursus?

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

sorry dat ik het zeg maar wat vind ik dit enorm sneu voor jullie hond! Als je ziet dat het zo slecht gaat met je hond, ga je er toch meteen iets aan doen!
 Je zegt dit is mijn tweede border collie dan zou je ook moeten weten dat je border collie's veel beweging en mentale uitdaging moet geven! Ik zou zeggen ga minstens 3x per dag met jullie hond wandelen waarvan 1x minimaal 1 uur. Doe in de andere kortere wandelingen kunstjes of ff een balletje gooien, net wat jullie bc leuk vind! Geef hem thuis ook voldoende uitdaging doe denkspellen dit kan al heel goedkoop en makkelijk, verstop brokjes door heel het huis en laat je hond het zoeken, doe iets lekkers in een handdoek en doe er een knoop in, doe snoepjes onder bekertjes, maak een bak met krantenproppen, wcrolletjes enzo en doe daar snoepjes in. Als jullie geen zin/tijd hebben om te drijven kan je ook een running egg kopen, dit kan je je hond geven in de tuin en door de onverwachtte bewegingen gaat je hond erachter aan jagen, zo vervul je ook een beetje zijn drijfinstinct. 
Echt dit is het minste wat je voor je hond kunt doen, jullie hebben voor een border collie gekozen dus zal je hem ook een prettig leven moeten geven! Want jullie border collie is helemaal gek aan het worden. Ik hoop heel erg dat jullie wat met deze tips doen en als je vragen hebt kun je altijd een pb'tje sturen, ik heb namelijk zelf ook een border collie;-)

Hier een link voor een site waar je de running egg kunt kopen

http://www.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/bezigheid/snackbal/136101

en hier nog twee leuke link voor allemaal ideeën voor hersenwerk

http://hersenwerkvoorhonden.nl/

https://www.facebook.com/groups/hersenwerk/?fref=ts

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Bij een border kan zich dat heel snel gaan ontwikkelen tot obsessief gedrag. En een border die elke schaduw wil drijven is geen pretje. Daarbij is het vaak erg moeilijk af te leren omdat je moet gaan voorkomen dat ze het nog gaat doen en dat is niet echt evident want schaduwen zijn overal.
Dus in eerste instantie een andere bezigheid zoeken voor de hond, iets waar hij zich op kan focussen zodat ie geen tijd meer heeft om de schaduwen te drijven en daarnaast zoveel mogelijk voorkomen dat ie nog schaduwen kan drijven. Is een probleem dat wel meer BC's hebben, dus via google ga je wel extra info en oplossingen vinden. "


.Het moet idd geen obsessief gedrag worden.

Ik zou de hond op een drijf sport doen (bijv schapendrijven) en alle dagen meer met de hond ondernemen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Laserlampjes najagen is heel frustrerend voor de hond.
Een GT die ik ooit over de vloer had noemde dat vol walging dierenmishandeling.
Het veroorzaakt dus dit soort gedrag en het frustrerende is dat aangezien de impuls zo moeilijk te omzeilen is,het hard werken zal zijn om er vanaf te komen.
Ik begrijp dat dit geen opzet is geweest maar denk wel dat het handig is om zo snel mogelijk hier een GT bij te halen.
Hopelijk valt het gedrag dan bij te buigen met een nieuwe gezonde hobby voor de hond en tips van de GT
Succes

honden page profiel lenka <3 Lunalenka <3 Luna

honden foto van lenka <3 Luna

dank je wel voor de tips 
.php" target="_blank"> Inge, baasje van Sasha en Myra ;-)

we zullen deze tips zeker gebruiken!!!

  groetjes ,

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" dank je wel voor de tips 
Inge, baasje van Sasha en Myra ;-)

we zullen deze tips zeker gebruiken!!!

  groetjes , "

suer ben blij om dat te horen;-) Hoop dat je snel verbetering zult zien(gok van wel) En als je echt op een dag genoeg met haar hebt gedaan dus lang wandelen en geestelijk uitgedaagd en ze gaat toch weer schaduwen drijven zou ik haar een time out geven in een bench als jullie die hebben? Gwn rustig haar erin leggen met een lekker bot of gevulde kong! Succes jullie zullen er een veel leukere hond voor terug krijgen':-)
.

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Je kunt haar bv haar voer al geven in zo'n voerbal, dus dat ze al een uurtje ofzo bezig is met die bal rond te rollen voordat ze er al haar brokjes uit heeft. 
En telkens als je ziet dat ze wil gaan schaduwdrijven (dus vanaf de moment dat ze nog maar rond begint te kijken) direct voor afleiding zorgen. Een bal weggooien, trekspelletje spelen, gaan wandelen... 
Kan best verschillende weken/maanden of zelfs een jaar duren voordat ze het helemaal opgeeft, maar als je het goed blijft volhouden kun je de interesse in de schaduwen wel wegwerken en heb je de volgende 10 jaar een hond die veel rustiger gaat zijn in huis en buiten. Maar het vraagt wel inspanning, want je moet de hond dan wel continue bezighouden met iets als ie niet slaapt. Maar die moeite loont wel uiteindelijk.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" hallo allemaal dank jullie wel al voor de goede raad , ik heb nu geprobeerd om samen met mijn hond even met een balletje enzo te spelen ( buiten ) of in de garage want daar volgt die de minste schaduwen. Maar vanaf dat ik klaar ben met spelen begint ze alweer met kwijlen en springen . 

- ik zelf ga 1 keer per week met mijn hond wandelen omdat ik het meestal met school heel druk heb . Maar mijn mama en papa proberen elke dag eens te gaan wandelen .

- wij hebben haar gekregen bij precies 8 weken . 

- toen Luna pupy was zat hij een een nest van 8 pups 4 jongens en 4 meisjes .

ik weet niet of dit een verband heeft met het gekwijl en gespring in huis maar mijn B.C word ook wagenziek waarbij ze ook kwijlt en braakt .

en als ik mijn hond in haar bench zet , maar ik laat haar na een halfuur / kwartiertje er weer uit loopt ze direkt naar de schaduwen om verder te doen .
                                      Groetjes , Lenka "

Kwijlen kan een probleem met haar gebit zijn, dus naar de dierenarts.
Mijn vraag: je hebt een border collie, besef je wel dat dit het slimste honden ras is en dat dit ras totaal ongeschikt is als gewone huishond. Dit ras is een werk hond, elke dag moet hij uitgedaagd, elke dag niet alleen veel wandelen of fietsen, maar een border moet actief aan het werk! Het is een schapendrijver/hoeder, dus deze hond wilt samen met zn baas een kudden schapen in bedwang houden, het liefst de hele dag. Dit zal lastig zijn, dus moet je met een border alternatieve zoeken, ga op honden sport: frisbe, aguiliyi, tryball, flyball en elke dag actief met je hond oefenen, buiten het normale wandelen/ fietsen. Als je dit niet met een border doet, gaat hij (zoals nu al gebeurd) schaduwen, of fietsen najagen, auto's of je gezinsleden. Je hond zal zich niet kunnen uiten en zal langzaam uit frustratie agressief gaan worden en net als bij heel veel andere verkeerd behandelde borders, zal hij in de opvang terecht komen. Er is een border liefhebber die er voor pleit geen borders meer als gewone huis honden te gaan verkopen. Hij heeft er al heel wat opgevangen. ( ik zal even zoeken of ik zn naam nog weet) Sorry dat ik zo hard hier oordeel, maar je zal echt actie moeten ondernemen
.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik heb een schotse collie van 14 maanden, een Amerikaanse, wat kortere vacht en veel temperament voller dan een Engelse. Ze lijkt een kleinbeetje kwa gedrag op een border, maar de borders zijn nog feller en bedrevener. Hier geef ik je een voorbeeldje hoe mijn dag met haar eruit ziet 
Voor school laat mijn dochter haar uit en gaat ong 15 min met een voetbal spelen buiten. Als de kids naar school zijn ga ik on 1.5 uur wandelen en actief wandelen. Tijdens het wandelen doen we allerlei spelletjes bvb, zit, wachten en komen, op een bankje springen, er onder door kruipen, om een vuilnisbak heen lopen, snoepjes zoeken in t gras, over een balkje springen, laten liggen enzo ik heb ook n bal met touwtje, trek spelletje is altijd leuk. Meestal komen we andere honden tegen en zo wordt er nog even flink gespeeld. Thuis is ze voldaan! Later gaan we thuis n denk spelletje doen of even n trekspelletje of met een bal gooien of n zoek spelletje of buiten frisbe gooien.Weer later (ik let nooit zo op de tijd) uitlaten in de buurt ong 20 min. Ergens in de namiddag met de fiets ong een uur weg. Dan avond eten en s'avonds gaat mijn zoon met haar naar buiten en dan is ze moe en voldaan! We zitten ook op honden sport en doen daar 4 sporten, elke week kers anders: flyball, tryball, frisbee en aguility.
Zo ongeveer zou met een border bezig moeten zijn, dan stopt ze wellicht met schaduwjagen

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hondennaam met N
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^