hond kwijlt en springt naar schaduwen ( kan iemand mij helpen ? )

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Even nog over dat schaduwdrijven, misschien is het niet slecht dezelfde vraag te stellen op een BCforum. Daar zitten mensen met ervaring van dit soort gedrag en hoe je het kan ombuigen. Persoonlijk lijkt me dat interessanter dan een algemeen forum. Vaak bestaan daar ook al zulke topics, die kan je dan ook eens doornemen.
Voor NL: http://www.bordercollieforum.nl
Voor BE: http://www.bordercollieforum.be
Hier kan je ook terecht voor vragen ivm cursussen in je buurt, oa ook voor schapendrijven.

Verder ben ik het eens met de rest, begin je hond meer uit te dagen. Uitlaten is één ding, haar mentaal stimuleren is nog belangrijker. Leuk werken aan trucjes, zoekspelletjes, de linkjes van Inge zijn al een heel goed begin. De Jolly Egg kan je bv al gebruiken om aan haar drijfinstinct tegemoet te komen.
Misschien ook samen een cursus gaan volgen? Dat hoeft echt geen schapendrijven te zijn, als het je hond maar uitdaagt en jullie er samen plezier in hebben.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

"
Kwijlen kan een probleem met haar gebit zijn, dus naar de dierenarts.
Mijn vraag: je hebt een border collie, besef je wel dat dit het slimste honden ras is en dat dit ras totaal ongeschikt is als gewone huishond. Dit ras is een werk hond, elke dag moet hij uitgedaagd, elke dag niet alleen veel wandelen of fietsen, maar een border moet actief aan het werk! Het is een schapendrijver/hoeder, dus deze hond wilt samen met zn baas een kudden schapen in bedwang houden, het liefst de hele dag. Dit zal lastig zijn, dus moet je met een border alternatieve zoeken, ga op honden sport: frisbe, aguiliyi, tryball, flyball en elke dag actief met je hond oefenen, buiten het normale wandelen/ fietsen. Als je dit niet met een border doet, gaat hij (zoals nu al gebeurd) schaduwen, of fietsen najagen, auto's of je gezinsleden. Je hond zal zich niet kunnen uiten en zal langzaam uit frustratie agressief gaan worden en net als bij heel veel andere verkeerd behandelde borders, zal hij in de opvang terecht komen. Er is een border liefhebber die er voor pleit geen borders meer als gewone huis honden te gaan verkopen. Hij heeft er al heel wat opgevangen. ( ik zal even zoeken of ik zn naam nog weet) Sorry dat ik zo hard hier oordeel, maar je zal echt actie moeten ondernemen
. "


.Hier ben ik het niet mee eens. Een border collie kan prima als Huishond gehouden worden mits je als baas weet wat je in huis haalt, en de ene border collie is de andere niet. Een werkzuchtige border collie is gelukkig als deze iedere dag moet werken.... Als je een werkzuchtige border hebt dan zul je dus werk moeten zoeken dat ze iedere dag kan doen... En niet 1x per week op training....  Hoe leuk schapendrijven, flyball, agility etc ook zijn... 1x per week is lang niet genoeg. 

Ik heb 1 BC die iedere dag moet werken om gelukkig te zijn, en 1 die het genoeg vindt om toe te kijken en hier en daar als stoorzender te fungeren ( nul drijfvermogen).... Wil je lezen wat ik met Tess doe om haar te laten werken, kijk dan op:

.php" target="_blank">https://www.hondenpage.com/hondenforum/72085/tennisballen-drijven...-ons-spelletje-:-).php

Het topic is al wat ouder (Tess was toen 1) maar variaties hiervan doen we nog steeds iedere dag....

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Toch vind ik het fijn dat vader de moeite neemt om het te lezen én te reageren! Dat zegt wel dat ze er ook iets mee willen doen.

Jullie hebben mi goede tips gegeven.

Hopelijk horen we nog van je/jullie wanneer er verbetering optreedt! :-D

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Gea

Ben het met Claire eens dat een border collie als huishond gehouden kan worden, mits men goed kijkt naar de behoeften van een hond. Wij hebben zelf 6 border collies en geen hond is hetzelfde, ze hebben allemaal verschillende behoeften. Zolang je daar goed mee omgaat heb je geen problemen.

Zelf denk ik dat je het schaduwjagen er niet meer uit krijgt. Een kennis van ons heeft een herplaatser van ong. 6 maanden oud overgenomen van mensen die een hondje voor de kinderen hadden gekocht..... Deze hond jaagt ook op schaduwen en daarnaast als het regent vangt hij alle druppels die hij maar krijgen kan uit de lucht. De hond is nu bijna 1,5 jaar bij zijn nieuwe baas. Ondanks dat deze hond iedere dag bij de schapen werkt en voldoende uitdaging krijgt blijft hij, zodra het kan dit gedrag vertonen.

honden page profiel TimTim 1 doggies

honden foto van Tim

Ik denk dat je het kwijlen niet echt af kan leren maar met behulp van een GT moet het gedrag naar schaduwen wel opgelost kunnen worden

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" Zelf denk ik dat je het schaduwjagen er niet meer uit krijgt. Een kennis van ons heeft een herplaatser van ong. 6 maanden oud overgenomen van mensen die een hondje voor de kinderen hadden gekocht..... Deze hond jaagt ook op schaduwen en daarnaast als het regent vangt hij alle druppels die hij maar krijgen kan uit de lucht. De hond is nu bijna 1,5 jaar bij zijn nieuwe baas. Ondanks dat deze hond iedere dag bij de schapen werkt en voldoende uitdaging krijgt blijft hij, zodra het kan dit gedrag vertonen. "


Tuurlijk kan dat wel, maar het vraagt veel inzet en doorzettingsvermogen. Je moet gewoon het hele gedrag doorbreken en dus zorgen dat ie gewoon de kans niet meer krijgt om achter schaduwen te gaan jagen. Net zoals je een hond afleert om dingen van straat op te eten (door dan te zorgen dat ie gewoon niets van straat kan opnemen). 
In theorie heel simpel, maar in de praktijk betekend het dan wel dat je je hond geen moment uit het oog mag verliezen als ie wakker is, want als ie weer 1x de kans krijgt om achter schaduwen aan te gaan voordat het gedrag gebroken is, dan kun je weer van voor af aan beginnen. En het kan een hele lange tijd duren voordat dat gedrag doorbroken is. Maar het is wel degelijk mogelijk hoor. Een goede planning van hoe je het wil aanpakken is echter wel nodig.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Gea

" Tuurlijk kan dat wel, maar het vraagt veel inzet en doorzettingsvermogen. Je moet gewoon het hele gedrag doorbreken en dus zorgen dat ie gewoon de kans niet meer krijgt om achter schaduwen te gaan jagen. Net zoals je een hond afleert om dingen van straat op te eten (door dan te zorgen dat ie gewoon niets van straat kan opnemen). 
In theorie heel simpel, maar in de praktijk betekend het dan wel dat je je hond geen moment uit het oog mag verliezen als ie wakker is, want als ie weer 1x de kans krijgt om achter schaduwen aan te gaan voordat het gedrag gebroken is, dan kun je weer van voor af aan beginnen. En het kan een hele lange tijd duren voordat dat gedrag doorbroken is. Maar het is wel degelijk mogelijk hoor. Een goede planning van hoe je het wil aanpakken is echter wel nodig. "


Begrijp ik het nu goed dat je een border collie kent die dit probleem heeft gehad en dit met de juiste begeleiding heeft afgeleerd?

Zou graag wat tips van je ontvangen, de kennis waar ik over spreek is nu al 1,5 jaar 24 uur per dag bezig om het haar hond af te leren. In de winter lukt dit natuurlijk goed, er is dan ook weinig zon. Maar in de zomer is het wat lastiger, de hond moet er ook uit om zijn behoefte te doen en zodra hij ook maar zijn eigen schaduw ziet..... zelfs na het schapendrijven als hij echt moe is vertoont hij dit gedrag nog en is de fixatie niet te doorbreken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 2 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

.Hier ben ik het niet mee eens. Een border collie kan prima als Huishond gehouden worden mits je als baas weet wat je in huis haalt, en de ene border collie is de andere niet. Een werkzuchtige border collie is gelukkig als deze iedere dag moet werken.... Als je een werkzuchtige border hebt dan zul je dus werk moeten zoeken dat ze iedere dag kan doen... En niet 1x per week op training....  Hoe leuk schapendrijven, flyball, agility etc ook zijn... 1x per week is lang niet genoeg. 

Ik heb 1 BC die iedere dag moet werken om gelukkig te zijn, en 1 die het genoeg vindt om toe te kijken en hier en daar als stoorzender te fungeren ( nul drijfvermogen).... Wil je lezen wat ik met Tess doe om haar te laten werken, kijk dan op:

https://www.hondenpage.com/hondenforum/72085/tennisballen-drijven...-ons-spelletje-:-).php

Het topic is al wat ouder (Tess was toen 1) maar variaties hiervan doen we nog steeds iedere dag.... "

Een border zonder „the eye" heeft ook minder of geen behoefte te drijven, maar dan nog is het geen hond waar je maar soms mee kan gaan wandelen. Je moet ze aan het werk zetten, anders gaat hetecht  mis, wat met deze border helaas al gebeurt!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ben het met Claire eens dat een border collie als huishond gehouden kan worden, mits men goed kijkt naar de behoeften van een hond. Wij hebben zelf 6 border collies en geen hond is hetzelfde, ze hebben allemaal verschillende behoeften. Zolang je daar goed mee omgaat heb je geen problemen.

Zelf denk ik dat je het schaduwjagen er niet meer uit krijgt. Een kennis van ons heeft een herplaatser van ong. 6 maanden oud overgenomen van mensen die een hondje voor de kinderen hadden gekocht..... Deze hond jaagt ook op schaduwen en daarnaast als het regent vangt hij alle druppels die hij maar krijgen kan uit de lucht. De hond is nu bijna 1,5 jaar bij zijn nieuwe baas. Ondanks dat deze hond iedere dag bij de schapen werkt en voldoende uitdaging krijgt blijft hij, zodra het kan dit gedrag vertonen. "


.Ben het met Claire eens dat een border collie als huishond gehouden kan worden, mits men goed kijkt naar de behoeften van een hond. Wij hebben zelf 6 border collies en geen hond is hetzelfde, ze hebben allemaal verschillende behoeften. Zolang je daar goed mee omgaat heb je geen problemen.


Ik zei het een beetje zwart/wit, maar mensen kopen een border, vaak  zonder te weten wat ze in huis halen en idd niet naar hun behoefte kijken. Dat is zo belangrijk!

honden page profiel VeraVera 2 doggies

honden foto van Vera

Het schaduw jagen krijg je er wel weer uit, als je maar iets anders bedenkt i.p.v. dat gedrag. Een Border is een werk hond, maar verschilt nauwelijks van andere rassen. Werken is één ding, rust is net zo belangrijk(ook voor een border gelden de rusttijden per dag waar topics hier mee vol staan(18 uur). En ik heb het al in een eerdere reactie geschreven, doe niet meer met de hond dan wat je de komende 10 jaar gewoon kan volhouden, want dat is wat jou hond ook van jou gaat vragen mocht je een keer geen zin/tijd o.i.d. hebben. Heel veel Borders kennen geen rust, en dit onrustige gedrag wordt veel te vaak afgeschoven op de ras eigenschappen, met een Border moet je veel dingen doen wordt er dan gezegd, ook hier in dit topic, en daar ben ik het deels mee eens. Je kan hele leuke dingen doen met een Border, behendigheid, schaapdrijven, flybal etc. maar tijdens de inspanning moet de hond zich nog steeds kunnen beheersen, en ook na de inspanning moet de hond snel weer herstellen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Er is een you tube filmpje, trouwens meerdere, van Nana de border collie. De eigenaresse heeft haar border Nana heel veel kunstjes geleerd. Heel knap en misschien haal je er wat ideeën uit? Ik kan er naar blijven kijken, zo knap!

honden page profiel --

honden foto van -

" h

- ik zelf ga 1 keer per week met mijn hond wandelen omdat ik het meestal met school heel druk heb . Maar mijn mama en papa proberen elke dag eens te gaan wandelen .

"


hier schrik ik echt van...
echt waar...

jij wandeld 1x per dag...
en je ouders PROBEREN nog een rondje te lopen??!!!!

(zeg me als ik het verkeerd begrijp)

geen wonder van dit gedrag
als border collies niet krijgen wat ze nodig hebben (denk wel alle honden) gaan ze zich vervelen en ja, dan krijg je bijvoorbeeld dit gedrag.

ze drijft dus niet onder balletje gooien... ik weet niet of dit klopt, maar dan zal hij dus eindelijk hier krijgen wat hij nodig heeft, al is dit absoluut niet genoeg... want als je stopt, gaat het weer verder...

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 1 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" jij wandeld 1x per dag...
"

Ze loopt één keer per week.

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Succes met alle tips die je gekregen heb. Zitten een hoop goede tussen. Zeker die van een gedragstherapeut erbij halen! Dit kunnen jullie wellicht niet alleen oplossen.
Ik zou lekker met je hond aan het werk gaan. Of je ouders zullen dit moeten doen als jij op school zit.
Ik denk oprecht dat dit gedrag met behulp van een goede GT en meer uitdaging voor de hond om te buigen is. :-)

honden page profiel --

honden foto van -

"
Ze loopt één keer per week. "


O__O

geen enkele hond verdiend dit...

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 2 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Over het kwijlen en schaduwdrijven kan ik niets zeggen, ben hier niet mee bekend dus ga me hier ook niet over uitlaten.

Dat de hond echter te weinig beweging krijgt mag duidelijk zijn..
Als het zo is als je zegt dat het is, of dat ik het nu begrijp, vind het een beetje onduidelijk.

Ten eerste Lenka & Noel wil ik zeggen dat ik jullie/jou niet wil aanvallen (en ik denk dat de meesten dit niet willen al kan dat op dit moment wel zo overkomen)! Begrijp dat goed..
Ik heb alleen echt het beste met je hond (en jou) voor..

Maar zou ik mogen weten wat nou het "echte" loop routine is?
Dus een lijstje wanneer er met haar gelopen wordt enzo op 1 dag of op 1 week?
En misschien ook een lijstje van wanneer ze gewoon naar buiten mag?
Wat wordt er zoal gedaan mat haar in 1 week??

En je zit op school las ik? Welke klas?

honden page profiel lenka <3 Lunalenka <3 Luna

honden foto van lenka <3 Luna

mijn papa is nu net vertrokken op een wandeling met Luna ( tussen die wandeling gaat hij ook nog even spelen met andere hondjes , bal ,...  ;-)
- mijn mama wandelt als ik naar school ben 1 keer tijdens de middag met Luna en ik ga vanaf volgende week proberen ook s'ochtends en s'avonds een wandeling te maken .

- ik wandelde meestal blokje rond maar nu ga ik ook proberen om iets verder te wandelen . 

- ( is het misschien een goed idee om met Luna eens naar de hondenschool te gaan ? ) ik weet dat we dat misschien al lang moesten doen maar onze vorige B.C heeft daar echt een slechte ervaring gehad . En daarom wouden wij eerst niet dat zo iets met Luna ook gebeurt ( maar misschien kunnen we dit nu nog overwegen . )

- ( ik zit in de moderne eerste middelbaar maar ik moet heel hard werken om toch maar niet te zakken van richting )

groetjes Lenka .

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Oke, nou dan is nu wel duidelijk voor mij dat het inderdaad een kwestie is van te weinig beweging/uitdaging.

Ik vind zelf dat ik af en toe dat er te weinig gelopen wordt doordeweeks met Jara en dan wordt er 's morgens 5/10 minuten gelopen, 's middags af en toe 30 min.(anders tuin), 's avonds sowieso 30/60 minuten en dan rond 22/23/24 (als ik naar bed ga even kort plassen.

Ik laat Jara ook uit met mijn zusje vanaf middelbare school (ouders lopen hier dus nooit met de hond).
Dus het is echt wel haalbaar als je ouders lopen en jij ook dat je dat red (mijn zusje moet er ook aan trekken om over te gaan en ik studeer nu zelf (dus ik heb ook nog eens een reistijd van minimaal 2 uur op een dag)

Ga is inplaats van dat uurtje op de computer met de hond lopen of spreek eens met vriendinnen af en ga samen lopen (en ondertussen roddelen/kletsen ;-))
Het is namelijk juist goed om tussen het leren door ook wat anders te doen en lopen is daarvan een heel goed voorbeeld!, want je krijgt meteen frisse lucht!

Ik denk dat hondenschool en dan met name iets als behendigheid niet alleen leuk is voor Luna maar ook voor jou!
Luna kan haar energie kwijt, leert meerdere honden kennen en leert om voor jou te werken.
Jij kan lekker even eruit, oefenen, krijgt een betere band met je hond en je hond is weer lekker uitgeput!

Probeer gewoon eens een schema van 4x lopen op een dag.
En dan moeten jullie thuis eens uitvogelen hoe dat dan voor jullie goed werkt!
wie de hond 's morgens doet bv. en wie 's middags en 's avonds loopt.

Hoop dat dit je een beetje geholpen heeft, laat je weten hoe je het verder aanpakt :-)!

honden page profiel lenka <3 Lunalenka <3 Luna

honden foto van lenka <3 Luna

oke ik zal het straks nog eens voorstellen aan mama en papa ( die zijn nog aan het wandelen )  om naar de hondenschool te gaan met Luna en om een beurtrol te houden met het wandelen . Dank je wel voord de goede raat alvast en ik en mijn gezin zullen proberen ons best te doen om dit op te lossen . :-D;-)':-) We zijn trouwens iedereen al dankbaar om ons te helpen . 
 
groetjes,

honden page profiel --

honden foto van -

" mijn papa is nu net vertrokken op een wandeling met Luna ( tussen die wandeling gaat hij ook nog even spelen met andere hondjes , bal ,...  ;-)
- mijn mama wandelt als ik naar school ben 1 keer tijdens de middag met Luna en ik ga vanaf volgende week proberen ook s'ochtends en s'avonds een wandeling te maken .

- ik wandelde meestal blokje rond maar nu ga ik ook proberen om iets verder te wandelen . 

- ( is het misschien een goed idee om met Luna eens naar de hondenschool te gaan ? ) ik weet dat we dat misschien al lang moesten doen maar onze vorige B.C heeft daar echt een slechte ervaring gehad . En daarom wouden wij eerst niet dat zo iets met Luna ook gebeurt ( maar misschien kunnen we dit nu nog overwegen . )

- ( ik zit in de moderne eerste middelbaar maar ik moet heel hard werken om toch maar niet te zakken van richting )

groetjes Lenka . "


goed dat jullie iets met onze tips gaan doen, groot complimentje hiervoor ;-)

hondenschool is altijd goed, ook voor socialisatie.
elke hond is anders, dus deze hond kan er anders op reageren. misschien een andere school zoeken?

scholen zijn goed voor socialisatie met mens en dier en je zal een betere band krijgen. ook zet je je hond aan het werk.

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

(heb niet alles gelezen dus misschien staat dit dubbelop)

Bij het najagen van glinsteringen/schaduwen komen endorfines vrij, daar voelt hij zich goed bij. Dat heeft hij zichzelf aangeleerd, wellicht uit verveling. Hij is als het ware een endorfine junkie geworden en zal steeds meer nodig hebben! Dus, zeer aan te raden ermee aan de slag te gaan.

Zorg dat hij zo weinig mogelijk in contact komt met glinsteringen en schaduwen, al is dat heel lastig. Denk bijvoorbeeld aan een laken over de bench, of een kamer waar geen zon komt.

Wat ik in vogelvlucht hierboven heb gelezen: ga met je hond aan de slag en zorg voor uitdaging.

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Wat super dat jullie iets met de tips willen gaan doen! ;-)
Een cursus is zeker aan te raden, erg leuk voor hond en baas. Ik ga er elke keer weer met plezier naar toe met mijn honden.
Ik heb zelf de voorkeur voor een hondenschool waar ze op een positieve manier (dus geen wurgband en dat soort zooi) werken.

honden page profiel De jongens!De jongens!

honden foto van De jongens!

" noel,papa lenka,
ongeveer 6 weken geleden heeft ons zoontje gespeeld met een lampje de hond vond dit natuurlijk enorm leuk.
Normaal speelde luna in huis steeds met allerlei speeltjes,maar een 3 tal weken geleden begon hij te schaduwjagen telkens de lichten aangingen,nu is dit echter zo erg geworden dat hij zelfs bij daglicht zonder ophouden op zoek gaat naar elke vorm schaduw hoe miniem ook zowel thuis als op andere plaatsen hij valt zelfs door eten of zijn lievelingsspeeltje niet af te lijden,even rennen in de tuin interesseert hem niet ,wel zo snel mogelijk naar binnen en terug opzoek. Hij drinkt wel veel  meer dan normaal maar zijn eten zelfs andere merken of soorten laat hij onaangeroerd tot laat in de avond als alles volledig rustig is in huis en de kinderen naar bed zijn hij gaat als het echt laat word en ik helemaal alleen ben met hem ook makkelijker spontaan een plekje zoeken om te rusten.
ps: het is onze 2° border collie "


.

Alsjeblieft doet dit nooit weer. Mijn Border is het zelfde gedrag gaan vertonen na dat iemand het ook erg leuk vond om met een laserlampje te spelen met hem. Hij jaagt vooral in de zomer ook op schaduwen. Zomer = veel zon.
Niet zo erg als jullie hond. En zijn gedrag is redelijk makkelijk te doorbreken door hem van de schaduw af te leiden.

Maar idd geef de hond iets anders. Ga denkspelletjes met je hond doen. Meer en langere wandelingen. De hond is inmiddels 1 jaar dus hij/zij kan al een aardig eind lopen inmiddels ;-)

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Super dat je probeert wat met de tips te doen!

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" oke ik zal het straks nog eens voorstellen aan mama en papa ( die zijn nog aan het wandelen )  om naar de hondenschool te gaan met Luna en om een beurtrol te houden met het wandelen . Dank je wel voord de goede raat alvast en ik en mijn gezin zullen proberen ons best te doen om dit op te lossen . :-D;-)':-) We zijn trouwens iedereen al dankbaar om ons te helpen . 
 
groetjes, "


Ik zat met mijn border collie ook bij een hondenclub, maar eigenlijk was het te druk voor haar omdat zij snel afgeleid is en dan daarop enorm gefocust. Ik zou dus wanneer je naar een hondenschool wilt gaan met haar kijken naar eentje die niet zoveel honden in een groep heeft (en misschien zelfs een waar ze inspelen op het ras die zijn er namelijk ;-);-)

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

en hoe gaat het nu met je border collie? Ben erg benieuwd!

honden page profiel lenka <3 Lunalenka <3 Luna

honden foto van lenka <3 Luna

Van alle tips die we gekregen hebben proberen we deze te gebruiken die het best binnen onze mogelijkheden liggen meer aandacht meer afleiding meer beweging, de oorzaak kunnen we natuurlijk niet wegnemen wat die ook is maar er is zeker beterschap haar eetgewoonte is ook zo goed als normaal geworden we hopen dat het zeker ook positief gaat evolueren als de dagen langer worden daar het probleem zich alleen voordoet bij kunstlicht.
gr.
Noël

honden page profiel --

honden foto van -

" Van alle tips die we gekregen hebben proberen we deze te gebruiken die het best binnen onze mogelijkheden liggen meer aandacht meer afleiding meer beweging, de oorzaak kunnen we natuurlijk niet wegnemen wat die ook is maar er is zeker beterschap haar eetgewoonte is ook zo goed als normaal geworden we hopen dat het zeker ook positief gaat evolueren als de dagen langer worden daar het probleem zich alleen voordoet bij kunstlicht.
gr.
Noël "


super!!!! lekker doorgaan zou ik zo zeggen!!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik sluit me bij Juud en ollyboll aan.
Zo door gaan...jullie hebben al een boel bereikt ;-)
hopelijk vergeet ze het..van de zomer door de andere veranderingen.
(ik denk persoonlijk van niet ..het zijn gewoonte dieren en dit is haar spel)
Maar kan ook zijn dat ze het het spelletje niet vergeet


 evt gaan oefenen op klaarlichte dag met lamp
hoofd van het licht afwenden(1 sec) is belonen en die oefening uitbreiden (langer lamp gebruiken.of er meer mee bewegen..langzaam aan op op steeds donkerder moment ect)

Lukt iets niet...niet reageren maar paar stappen terug gaan ( naar makkelijker oefening die nooit mis gaat..)
en de volgende keer weer proberen .(dus altijd afsluiten met positief resultaat)
opbouwen en herhalen en belonen
deze oefening hoeft je niet meer dan 1 tot 5 minuten per dag te kosten

De eerste keer kan langer zijn  zijn aangezien je pas beloond bij weg kijken
dat moet je uitzitten..dus lamp aan haar aan de lijn compleet negeren en zodra ze haar hoofd afdraait..belonen

Ik heb met deze oefening mijn honden  katten en andere kleine huisdieren leren negeren ;-)
later kan je er een commando aan koppelen (in mijn geval laat de poes)
In jou geval misschien laat dat!

Misschien is clicker training hiervoor een handig idee?
 dan moet je wel eerst leren wat de clicker betekent.
Ik denk dat dat handig is in gebruik bij dit probleem...

honden page profiel --

honden foto van -

het is inderdaad een aangeleerd 'spel', dus je zou dit als vast patroon moeten aanhouden

maar wat roos zegt is lekker nuttig, gebruiken die trainingen ;-)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hondennaam met N
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^