Fruit eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MattieMattie

Mijn hondje eet zelden fruit, het meeste lust ze niet. Maar wat ze erg graag lust zijn mandarijnen en sinaasappels. Ze heeft er nooit diarree van maar ik geef ook niet veel per dag. Welk fruit geven jullie en zijn mandarijnen en sinaasappels wel goed voor haar?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja, honden mogen wel mandarijn. Niet veel natuurlijk, maar een stukje kan geen kwaad. Als je hond het lekker vindt en er geen last van heeft, kan het geen kwaad om een stukje te geven.

Bink lust werkelijk alles, zelfs als hij medicijnen heeft, gaan die gaan er zonder problemen in. Bink is dol op stukjes appel. Banaan vindt hij ook geweldig en als de bramen weer aan de struiken hangen, plukt hij die zelf... :-)

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ioki is ook gek op fruit':-)

Appel, banaan, appelsien, mandarijn, peren, en voor de zomervruchten moeten we nog afwachten he :-D

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier eten ze ook alle soorten fruit. Zo ver ik weet is geen enkel stuk fruit slecht, behalve druiven. Hier eten ze wel eens een paar druiven, maar te veel is gevaarlijk. Volgens mij zit het giftige in de pitten, maar dat weet ik niet zeker. Maar als dat wel het geval is, kan een pitloze druif zeker geen kwaad.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" Hier eten ze ook alle soorten fruit. Zo ver ik weet is geen enkel stuk fruit slecht, behalve druiven. Hier eten ze wel eens een paar druiven, maar te veel is gevaarlijk. Volgens mij zit het giftige in de pitten, maar dat weet ik niet zeker. Maar als dat wel het geval is, kan een pitloze druif zeker geen kwaad. "


Blauwzuurgas zit in de pitten, dat klopt.
Maar hetzelfde geldt voor alle pitten, appelklokhuizen dus ook nooit geven. ;-)

honden page profiel PP 3 doggies

Cosmic is gek op appel, banaan, mango, ananas.. mandarijn pakt ze niet aan, heel vreemd, want ze eet doorgaans alles! Soms droog ik wat plakjes appel/banaan voor d'r in m'n droogmachine als snack of beloningssnoepje.

honden page profiel MattieMattie

Pauline, kan ik eventueel ook wat banaan drogen in de oven? En hoe doe ik dat dan, misschien eet Bonny dan wel ander fruit en heb ik meteen een gezonde snack.

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Ze zijn hier ook gek op fruit, appel, peer, banaan, meloen en wanneer het bramentijd is dan staan ze deze zelf van de struiken te eten ':-)

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Hier lussen ze manderijnen, peer, banaan.

honden page profiel PP

" Pauline, kan ik eventueel ook wat banaan drogen in de oven? En hoe doe ik dat dan, misschien eet Bonny dan wel ander fruit en heb ik meteen een gezonde snack. "


Ik denk het wel, maar hoe dat precies moet zou je even moeten googlen. Ik heb alleen ervaring met mijn droogmachine..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow is STAPELGEK op banaan! :-)
Al ligt ze in een hele diepe slaap, zodra ik de schil van een banaan open maak is ze klaarwakker, gaat rechtop zitten en likt haar bek alvast af :-)
Dat is ook het enige wat we samen delen (al krijgt ze maar een heel klein stukje). Ze krijgt verder niks tegelijk met ons, maar banaan wel.

Appel lust ze ook wel, maar dat eet ze heel raar, voelt blijkbaar gek in d'r bek. Maar ik heb maar heel sporadisch appel in huis, ik ben er allergisch voor.
Meloen heeft ze ook wel eens gehad, vond ze ook lekker.
Ananas (uit blik, dus wel even een beetje afgespoeld) vond ze ook lekker.
Heb haar ook wel eens een partje van een mandarijn gegeven. Dat liet ze eerst een paar keer door d'r bek gaan, kauwde er wat op en liet het dan weer vallen. Deed ik het in haar bak, at ze het na een kwartier toch maar, met lange tanden, op :-)

We hebben nu kakifruit, zaterdag 2 meegenomen. Zal eens kijken of ze dat ook lust :-)

Terry en Max kregen vroeger wel eens een druifje (pitloos of ontpit). 
Vooral met de hele druif waren ze lang bezig, want het glibbert en is daardoor lastig door te bijten. Was best grappig om te zien ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Max lust ook graag fruit. 

Heb ooit eens een artikel gelezen dat het goed is voor de hond en je dus geluk hebt dat je hond het lust omdat het zo goed is ( niet in overmaat natuurlijk)

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Alles wat ik hem geef zit ie me aan te kijken of ik gek geworden ben, maar als we bij mijn vader zijn vreet ie wel de rijpe frambozen van de struik.

Frambozen die nog een dagje moeten rijpen laat ie hangen haha!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Mara heeft echt een hekel aan fruit haha, ze haalt haar letterlijk haar neus voor op en draait weg.. als ik zelf een sinaasappel of mandarijn zit te eten (echt de citrus vruchten) zit ze in een hoek, zo ver mogelijk bij me vandaan haha

Volgende forumvraag: Wat zijn nu de beste brokken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^