Wat zijn nu de beste brokken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Naar aanleiding van een ander topic wat ik laatst had geopend en het advies wat ik daar kreeg van iemand over de brokken die ik nu voer, wil ik jullie wat vragen.

Wij voeren nu al vanaf pup af aan Royal Canin brokken. De laatste tijd heeft Gucci een allergie in zijn gezicht, hij krijgt er medicijnen voor, maar de DA kan niet plaatsen waar de allergie vandaan komt. 
Ik wil proberen om van voedsel te veranderen, omdat me in het vorige topic dus verteld werd dat een allergie zomaar kan ontstaan, ook al heeft hij altijd al die brokken gehad. De DA had ook wel brokken voor mij wat zou kunnen helpen, maar die zijn ook van Royal Canin.

Ik zie door de bomen het bos niet meer naar waar ik op moet letten bij dierenvoeding. Zo min mogelijk tot geen granen? Geen maïs? 
Ik wil geen vers vlees gaan voeren, misschien hooguit in de toekomst 1 keertje in de week of in de twee weken ofzo.

Wat zijn nou dus de beste brokken, met de beste samenstelling?
Smölke? Orijen? 
Ik zag vandaag in Lief Dier een advertentie staan over Consult, veterinaire voeding staat erbij. 'Voorkomt en vermindert gezondheidsklachten, smakelijke droogvoeding en voordelig in gebruik'. Iemand daar ervaring mee?


* Edit: Gucci is een hondje van 3,3 kg

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

de beste brokken bestaan niet ':-)

het is "waar doet jou hond het het beste op"

over het algemeen zegt men dat graanvrije brokken beter zijn, omdat het meer zou aansluiten bij het natuurlijk voedsel dat een hond zou eten

doch er zijn heel veel honden die het helemaal niet goed doen op de duurdere brokken en bij de commerciële brok geen klachten hebben

je zal dus zelf moeten gaan proberen wat bij jou hond werkt
orijen, acana, taste off wild en wolfsblut zijn de merken die bekend zijn omdat ze een hoog % aan vlees hebben en geen granen bevatten

honden page profiel heidiheidi

honden foto van heidi

Hoi
ik volg je even
ik heb een hond wiens vacht erg ruikt .
ben nu begonnen met markus muhl.
ook een brok zonder toevoeging koude pers.

Succes met je zoektocht

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lance is ook gek van RC brokjes. Wilt absoluut geen andere betere merken. En heb er al wat geprobeerd hoor. Kreeg vd DA ook de raad om eens over te stappen naar RC sensitive omdat hij vlug braakt.  Nu weet ik dat dit ochtendbraken is en ermee zal moeten leren leven.
Terug naar Proplan of RC en hij is er goed mee. Dus stopt het hier voor mijn zoektocht. 
Mijn beestje moet smakelijk eten, niet triest boven zijn kommetje staan . Hier heeft de hond dus gewonnen O-)

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Ik vind dog lovers gold passion een goede brok omdat mijn hond het heerlijk vind, poept goed, zit mooi in zijn vacht en ik het nog goed betaalbaar vind. Dus ik kies daarvoor maar zo heeft iedereen dat bij zijn eigen voer waar hun hond het goed op doet. Ik ben wel voorstander voor voer zonder granen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik vind Orijen een erg goed brok. Bij allergiën kun je de Orijen 6 fish uitproberen. Geef het wel minimaal 8 weken. Je hondje kan ontgiftigings verschijnselen krijgen, wat heel normaal is.

Fish4dogs vind ik ook een goed brok.

honden page profiel MaartenMaarten

honden foto van Maarten

Wij voeren Dog Lovers Gold en hier doet Bruce het goed op.
Lust het graag, poept goed en heeft een mooie vacht.
En het is betaalbaar.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Ik vind acana en orijen de beste brok, HANDS DOWN.
Ze hebben de ervaring, is een gevestigde naam in de brokken wereld. Ik lees daarnaast overgrote deel alleen maar positieve reacties over de gehele wereld (op internet).
Dit antwoord is alleen gebaseerd op de vraag, wat is de beste brok qua samenstelling en productie. 
Elk hond reageert natuurlijk anders maar acana en orijen hebben ook een grote variaties in brokken en samenstelling. Voor ieder wat wils zeg maar. Kan net zo goed zijn dat je hond acana niet verdraagt om wat voor reden, elk hond is anders.

Natuurlijk zijn er ook andere merken die goed zijn qua samenstelling: TOTW, wolfsblut, DLG etc.
Maar als ik  moet kiezen dan is het acana voor nu.


edit: originele post is bij nader inzien aangepast :p

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Wij gaven tot een paar weken geleden Orijen, normale versie en vis versie. Onze hond is voor van alles en nog wat allergisch. Hij deed het er goed op, mooie vacht, geen bultjes etc. we zijn nu alleen weer overgegaan op vers. We gaan weer een poging wagen. 

Neem een brok waar veel percentage vlees in zit. Ik zou proberen ook granen te vermijden. Denk hierbij ook aan de snoepjes die je hondje krijgt.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik heb goede ervaring met taste of the wild, acana en wolfsblut. Prijs kwaliteit een prima brok, weinig/geen graan of goedkope vulstoffen (zoals bietenpulp) en Luca deed het er goed op.

alles hangt van je hond af. koop een zakje van 1/2 kilo (daar kom je wel even mee toe met zo'n mini lol) en proberen maar! via zooplus of food4pets is het het goedkoopst.

denk qua prijs dat het zal uitkomen zoals RC (dat was hier toch het geval met een grote hond)

groeten,
Lien

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zelf let op het vlees/vis percentage, dat er geen granen in zitten en dat er zo min mogelijk toevoegingen in zitten. Zo wil ik geen kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen (oa msg), chemische houdbaarheidsmiddelen, natriumseleniet etc geven.

Verder let ik in verband met de allergiën van mijn hond ook nog op de hoeveelheid aardappel (zo min mogelijk), geen rund, geen kip en geen tomaat of paprika.
Maar ik voer geen brokken meer. Ik stel zelf rauwe voeding samen.

Anoniem (Gast)

De perfecte voeding bestaat niet, het is en blijft een kwestie van zoeken en uitproberen waar je hond het goed op doet en met welke soort voeding de eventuele klachten verminderen of verdwijnen

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Je zult moeten uitvissen waar je hond op reageert als je hond op royal canin reageert is de kans groot dat ie niet tegen granen kan. Ik zou dan in de eerste plaats voeding dat granen bevat uitsluiten.

En houd er rekening mee dat bij het verwerkingsproces van brok altijd granen of zetmeel word gebruikt.

kwa qat is goede brok hebben wijzelf goede ervaring met natuurlijke brok zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen e.d.
Zelf hebben wij goede ervaring met prins. Maar het blijft ten alle tijden persoonlijk. Waar de hond van een ander het goed op doet doet de jouwe dat misschien niet.

honden page profiel MattieMattie

Tja, het is zoals al vele voor mij schrijven, kijk waar je hond het goed op doet. Mijn hond deed het slecht op Hills en ik ben toen overgegaan op Wolfsblut omdat ze allergisch bleek voor graan, kip en rund maar nu reageert ze ook op Tomaat. Ik ga nu over op Orijen Fish. Je hoort hier op het forum ook veel goede verhalen van Acana en Dog Lovers Gold Passion, die is ook graanvrij. Succes met je keuze maar kies voor graanvrij want veel honden met allergieklachten reageren op graan en ook kip en rund zijn vaak de oorzaak van allergieklachten. De ene hond heeft heel veel jeuk en last van zijn vacht en huid. De andere van zijn anaalklieren en darmen. Daarom is het soms moeilijk, ook voor de da, om een allergie te diagnostiseren.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Evy doet het erg goed op Canagan. :-)

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Skip deed het prima op Taste of the Wild en Orijen, en hij zit nu op Simpsons wat ook prima bevalt. We wisselen af met KVV.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Ik ben nu even Dog Lovers Gold aan het bekijken.. Waar kopen jullie dit? Ik bestel het liever niet online, liever gewoon in een winkel.. En zijn die brokken niet groot voor een hondje van 3,3 kg?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

" Ik ben nu even Dog Lovers Gold aan het bekijken.. Waar kopen jullie dit? Ik bestel het liever niet online, liever gewoon in een winkel.. En zijn die brokken niet groot voor een hondje van 3,3 kg? "


Persoonlijk vind ik de brokken van de normale variant van DLG best groot voor kleine honden. De brokken van de Fish variant vind ik een beter formaatje.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Ja daar was ik al bang voor. Hij heeft nu echt kleine brokjes en we zoeken eigenlijk weer iets in dat formaat.. Ik heb ze voor de zekerheid even een mail gestuurd met wat hun adviseren:-).

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Als Lola brok krijgt omdat we bijv een dag weg zijn is het orijen 6fish of taste of THE wild :-) 
Deze krijgt ze ook als beloning. Omdat ze verder alleen vers krijgt.

honden page profiel MattieMattie

De DLG Passion Fish is een mooie kleine brok. Ik heb een proefpakketje gehad daarvan. Als je ze mailt en daarnaar vraagt dan sturen ze het op als er geen winkel in de buurt zit waar je woont. Ik vind het een mooie kleine brok en onze jack russel kruising at ze goed.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ja daar was ik al bang voor. Hij heeft nu echt kleine brokjes en we zoeken eigenlijk weer iets in dat formaat.. Ik heb ze voor de zekerheid even een mail gestuurd met wat hun adviseren:-). "


Fish4dogs heeft kleine brokjes, speciaal voor de kleinere honden ;-) Je moet dan dus NIET de regulair kibble nemen, maar de Small Bite.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Max doet het goed op lupo Natural ( biofood en op een andere wijze geperst zodat er niets verloren gaat ) naast brok geef ik ook stuzzy en KVV. Dat wissel ik af zodat hij niets tekort komt. 

Maar een goede brok is een brok waar je hond het goed op doet dus voor elke hond verschillend. Ik vind het wel belangrijk dat er af en toe variatie is vandaar dat ik het "vlees" gedeelte afwissel soms maak ik gewoon echt vers vlees klaar. 

Verder moet je je geen zorgen maken over de grootte van de brok een hond heeft tanden gekregen en kan wel kauwen Max zijn brok varieert van grootte sommige stukjes zijn klein en sommige groot en heeft hier geen problemen mee

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"

Persoonlijk vind ik de brokken van de normale variant van DLG best groot voor kleine honden. De brokken van de Fish variant vind ik een beter formaatje. "


.Als het goed is kun je bij dog lovers gold zelf op de website zien waar zij verkooppunten hebben, daarnaast hebben ze een telefoonnummer staan op de site dat goed bereikbaar is, en waar je terecht kan met al je vragen.

(Dat geld voor meerdere goede brok merken)

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

beste mensen

ik heb al vele jaren sledehonden achter in mijn kennel lopen,en dit tot mijn alle tevreden heid,de honden die ik heb zijn kort harig en supper goede loopers de naam van deze honden soort is alaskan-hound, en hebben niet de dichte vacht meer, zo als men gewend is van de standaard husky,de alaskan-hound is geen rashond,maar een soort hond,die zijn sporen al verdient heeft in de sledehonden sport,zowel op korte afstanden als op lange afstanden,ze zijn ook goed verdraagzaam zowel in de kennel, als in het team deze honden hebben een supper goed lichaam om hard te kunnen lopen en lange afstanden af te leggen.deze honden zijn wel geweldige eters,en dat zeker als ze hard moeten werken,mensen die intresse hebben in deze honden soort kunnen ten alle tijden bij mij te recht voor informatie

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Beetje random post hans, verkeerde topic?

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Voor mijn hondje werkt Proplan als een tiet! Ze doet het er heerlijk op en eet het met veel smaak.

Hans inderdaad erg random! tot aan het hilarische

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Onze Sadi doet het goed op Prins Pro Care Super (tijdens het ergste wisselen even minder maar bleek dus aan het wisselen te liggen) (Dan bedoel ik niet dun maar ineens 2x zoveel) Nu is alles weer normaal en haar vacht glanst zo dat je bijna niet kan stoppen om d'r aan te hale.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Offtopic: Hans heeft de forum regels niet gelezen. Proeft mij meer naar het pogen van verkopen van sledehonden zonder regels te hebben gelezen of zich eerst bij mods te hebben gemeld en dan ook nog bij een ander in het topic. Ik heb dan ook een Modmelding gemaakt (vind dit ongepast)

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Haha het verbaast me dat Hans over slee honden begint.
Meestal zegt hij steeds 1 hetzelfde: "vers vlees is goed, de rest niet"

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: welke de beste?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^