Bobby doet heel vreemd met bot, vind hem soms eng nu.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Mijn hond Bobby is sinds pup zoals meerdere labrador heel erg in to eten en kon weleens als kleine pupje flink grommen als je in de buurt van zijn kluifje kwam.
We hebben dit door oefening op speelse manier eruit gekregen en denk ook met de tijd dat dit vanzelf minder werd tot het weg was.

Nou is het zo dat Bobby regelmatig wat te kluiven krijgt, ook een flink bot die ik soms afneem als hij bv in de bench gaat slapen maar de laatste tijd wil Bobby wel eens verstijven als je met je voet bv te dicht bij hem komt als hij onder de salontafel oid ligt en hij ligt te kluiven.
Dan stopt hij en kijkt richting je voet met rare ogen en verstijft als het ware en keert dan de andere kant op van je voet vandaan of wacht tot je voet weg is en gaat dan weer verder.
Hij maakte er ook  gromgeluiden bij wat hij ook eens deed toen mijn zoon te dicht in de buurt kwam met het kluiven maar dit hadden we geoefend en toen was het over.

Van de week lag Bobby weer bij de bank een bot te verorberen en gromde, deed star en lag in onnatuurlijke houding met felle ogen toen mijn man naar zijn idee te dicht met zijn voet op de grond gewoon zat te zitten, ik zei zoals vaker; euh en nee en wilde het bot dan maar afnemen wat ik vaker doe en het dan weer terug geef als hij rustig reageert en het erna vervolgens ook los laat als ik dat vraag, dan raak ik hem ook wel bewust aan en zeg braaf als hij niet verstijft wat hij in het begin vaak wel doet maar als hij weer ziet dat ik het niet afneem dan gaat hij verder en laat mij hem aaien zonder gak gedrag.
Maar deze keer liet Bobby zijn bot absoluut niet los, hij keek dreigend en hield zijn kop richting mijn hand die ik inmiddels om zijn halsband had en het leek of hij elk moment zou bijten, Ik zei weer: los en nu met wat meer felheid maar hij verstijfde weer en gromde erbij naar mij en hij zijn lichaam ook nog eens in de 'strijd' gooide.
Mijn man schrok zich net als ik te pletter en ik werd echt bang en liet Bobby los waarbij mijn man hem probeerde te overtreffen door het bot van hem te vragen wat niet lukte, zelfde gedrag.
Dus grommenrig, felle ogen lichaamstaal was niet goed en hij maakte ook van die felle hooft bewegingen richting hand van mijn man die halsband inmiddels vasthield.
Ik was stom verbaasd, Het duurde een paar minuten eer mijn man het bot kreeg nadat mijn man stevig vast hield.

We hebben nu zoiets va'; wat is dit en hebben geen vertrouwen meer in Bobby zoals voorheen.
Ik vind hem soms eng maar zonder bot is Bobby min of meer 'de oude;.

Wat is dit, waarom is mijn hond zo en wat kan ik doen?
Vind het heel erg nu ik deze kant van mijn hond heb gezien.
Bobby is net 1 jaar oud.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Lastige situatie en zeker niet fijn als je bang bent voor je eigen hond. Je zegt dat hij zonder bot "min of meer" de oude is. Hebben jullie meerdere problemen met hem? 

Veel honden vinden het niet fijn als je aan hun bot zit en er zijn eigenaren die het toestaan dat ze het bot niet af kunnen pakken van hun hond maar daar ben ik er niet 1 van. Ik vind dat simpelweg veel te gevaarlijk, zeker als je kinderen hebt. Onze husky heeft toen hij jong was (een maand of 4/5) ook naar mij gegromd toen hij een bot had en ik het wilde afpakken, dat heb ik toen opgelost door hem zijn bot toch af te pakken, streng "NEE" zeggen en het niet meer terug te geven. Dat kan je zo oefenen totdat ie "zich gedraagt" met het bot. Hij gromt nu niet meer naar ons maar wel naar de andere 2 honden (als ie een bot heeft), die respecteren dat en dat vind ik ook niet zo'n probleem. Onze hus verstijft ook, of houd in ieder geval op met eten als wij in de buurt komen, dan blijf ik netzolang staan tot ie weer doorgaat met eten (duurt meestal zo'n 5 sec). Zo geef je hem het gevoel dat hij ook als je in de buurt bent op zijn bot mag blijven kauwen. Misschien kun je dat proberen? De hond niet aankijken en verder negeren als ie begint te grommen maar wel in de buurt blijven staan of lopen. Ik denk dat doordat je het eerder misschien op een voor hem vervelende manier hebt proberen af te leren hij nu daardoor nog beschermender over zijn bot is "Omdat jullie het zo vaak afpakten". Je hond vertrouwt je niet. Teminste dit denk ik dat er aan de hand is.

Zijn jullie hem verder wel "de baas"? Het kan namelijk ook zo zijn dat hij jullie als zijn volgers ziet en je daarom niet toestaat zijn bot af te pakken. Maargoed ik geloof niet zo heel erg in de rangorde tussen mens en dier als in dat het zo zwart-wit is.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

In een eerder topic gaf je aan dat Bobby is aangevallen door een andere hond.
Ik heb het sterke vermoede dat hij hierdoor beschermend is geworden op zijn bot.
Inderdaad lijkt het best eng...maar het is ook weer af te leren.

Doe hetzelfde waarbij je Bobby geleerd heb om niet meer te grommen in de buurt van jullie zoontje.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hi, we hebben het wel geoefend ook zoals je beschrijft maar het was dus op een gegeven moment weg.
Het duurde wel een poosje en hebben het idd vaak moeten oefenen omdat Bobby dit gedrag in zijn puppen tijd dan ook vaak vertoonde, dus idd vaker oefenen indertijd tot het begon te helpen en hij vertrouwen kreeg en inzag dat hij niet de 'baas' over zijn bot ten alle tijden is mocht hij raar doen.

Ik ben dan ook echt van mening dat een hond niet hoort te grommen naar mensen of zijn eigen baasjes.
Op zich zijn we hem wel de baas, echter wil hij buiten ook nog wel eens zijn eigen zin doen zoals niet komen wanneer we hem roepen.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Dat is opzich een prima manier waarop je het hem hebt afgeleerd, wel vreemd dat ie het dan nu weer wel doet. Is er iets veranderd in jullie huishouden? Hierboven wordt gezegd dat ie is aangevallen door een andere hond? Ik denk niet zozeer dat dat meteen impact heeft op zijn bezitterige gedrag op zijn bot maar goed ik ken je hond verder dan ook niet.

Ben ik met je eens, dat mijn hus soms gromt als de andere 2 honden te dicht bij zijn bot in de buurt komen vind ik nog acceptabel, maar niet naar mensen toe. Dat niet komen als je hem roept heeft denk ik meer met de pubertijd te maken dan dat jullie hem niet de baas zijn.':-)

Hopelijk krijg je nog meer nuttige tips. Succes!

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

" We hebben nu zoiets va'; wat is dit en hebben geen vertrouwen meer in Bobby zoals voorheen.
Ik vind hem soms eng maar zonder bot is Bobby min of meer 'de oude;. "


En dit is precies wat Bobby ook denkt...Hij vertrouwd jullie niet meer met zijn botje. Je zegt het af te pakken, zo werk je juist voernijd in de hand en dat heb je nu zelf gezien, het word alleen erger. Ga voor een andere aanpak! Niet afpakken, NOOIT MEER AFPAKKEN enkel als hoogste uitzondering ruilen met iets super lekkers (plak kaas ofzo) Geef alleen botjes die hij gewoon lekker mag oppeuzelen op zijn eigen plek waar hij niet word gestoord (geen voeten in de buurt kunnen komen) en laat hem met rust met zijn botje! Ik hoef hier nooit botjes af te pakken, ik kan ook geen reden bedenken dat dat zou moeten...Ze krijgen hier botjes waar ze een 15 - 30 minuten mee zoet zijn. Daar houd ik dan rekening mee dat ik ze die tijd niet hoef te storen. Zo houd je het vertrouwen in elkaar. Er is niets mis met de hond! Enkel met jullie aanpak.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hi Hondenhumor Sasja, ja da zou ook kunnen, hij is toen achter mekaar aangevallen in korte tijd door andere reuen.

Ps sinds deze vorige week heeft Bobby ook al 2x binnen in huis geplast s nachts.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hi Iris, ik begrijp je wel maar ik wil dit niet accepteren van mijn hond eerlijk gezegd.
Soms krijgt hij een kluif waar hij lang mee kan doen en als hij de bench in gaat om te slapen bv dan mag het bot niet mee omdat hij dan de halve nacht lawaai maakt met het bot in de bench.
Ik wil juist dan mijn hond gewoon rustig bij ons in de buurt kan kluiven al dan wel of geen voet in de buurt die ik ook vrij wil kunnen bewegen en leggen waar ik wil.

Dat bang worden is dus pas na de laatste keer geworden, na die heftige reactie toen ik ervoor dus nog niet bang was.

Kortom hij accepteerde het voorheen wel en dat wil ik terug, dus een rustige hond die het accepteert als iemand zijn bot wil afnemen om wat voor reden dan ook en niet als een bezetene een valse kop trekt enz.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

En ruilen hebben wel in zijn puppy tijd al gedaan dus iets veel lekkerders voor zijn bot.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hi Bailey, er is eigenlijk niks veranderd wat ik zo gauw kan bedenken.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Dat verklaard veel....je hond is nerveus en onzeker geworden.

Ik zou je willen adviseren om Bobby mee naar de dierenarts te nemen om te zien of die niet ergens een pijnlijke plek heeft.
Pijn kan ook dit gedrag uitlokken.
Al is het maar om het lichamelijke uit te stellen.

Verder kan je opnieuw werken in de vertrouwingsband tussen Bobby en jullie.
Dit kan door simpele comando's weer opnieuw te gaan trainen.
Dit kan door Bobby nieuwe trukjes aan te leren.
Maar ook hersenwerk is een goede manier om de gedachtes van Bobby even te verzetten.
Verstop zijn voer in huis en dan mag hij zijn voer gaan zoeken.
Je kan het in een brokkenbal doen (te halen bij de dierenwinkel)

En het bot?
Knagen is goed voor een hond om de stress weg te knagen.

In het vervolg kan je Bobby ook aanleren dat hij zijn botje alleen mag opeten als die in de bensch zit.
En hem dan verder lekker met rust laten...laat hem maar kluiven.
Licht die dan toch in huis te kluiven...stuur je hem rustig en vriendelijk zijn bench in.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Even heel recht door zee: Ik denk dat je het er zelf naar gemaakt heb..

Je schrijft dat je zijn bot afpakte als hij gromde, maar hij gromt juist om jou te waarschuwen 'tot hier en niet verder'. Jij geeft daar geen gehoor aan en gaat door. De volgende stap wat een hond kan doen om jou duidelijk te maken dat hij het niet pikt, is bijten. Je angst is dus absoluut reeel.

Ik zou dit soort situaties eerst gaan vermijden. Laat hem alleen kluiven op zijn eigen plekje (mand of bench). Pak NIETS af, maar ruil het voor iets super lekkers waarbij je het commando 'los' geeft. Hij laat los, jij geeft bijvoorbeeld het pensstaafje en pakt direct de kluif weg en bergt dit op.
Doe dit alleen als dit strikt noodzakelijk is, bijvoorbeeld om een grom partij te voorkomen.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Roosje, voor ik zijn bot wilde afpakken gromde hij al als je met je voet in de buurt kwam dus na aanleiding daarvan wilde ik het bot afnemen.

Ik ben echt van mening dat mijn hond dit niet mag doen en dit accepteer ik ook niet van hem.
Hem met rust laten of op een speciale plek laten kluiven en de hond maar omzeilen en ui de buurt blijven omdat hij een bot heeft vind ik veel en veel te ver gaan.
Hij accepteerde voorheen dat wij in zijn buurt kwamen en nu dus niet meer en dat vind ik geen manier van doen.
Ik wil mij niet aanpassen aan de hond in dit geval, hij moet zich aan ons aanpassen in dit geval en vind het dus geen optie om maar met een flinke boog om hem heen te moeten lopen of allerlei trucs uit de kast te halen om onze hond tevreden te stellen omdat hij anders weer gaar grommen, verstijven enz.
Ik wil onder geen enkelen situatie eventueel bang zijn voor mijn hond of situatie die eventueel aan de oppervlakte kan komen als ik dit of dat doe.

Begrijp dat er mensen zij die het anders doen, prima maar ik wil het op een andere manier als de jouwe eerlijk gezegd.
Maar waardeer ieders mening hier, echter niet altijd mee eens.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hondenhumor, dat zou ook kunnen misschien maar heb niet t idee dat hij pijn heeft omdat het gebeurd dus enkel met kluifjes.
Verder vertoont hij dit gedrag niet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"
Ik ben echt van mening dat mijn hond dit niet mag doen en dit accepteer ik ook niet van hem.
Hem met rust laten of op een speciale plek laten kluiven en de hond maar omzeilen en ui de buurt blijven omdat hij een bot heeft vind ik veel en veel te ver gaan.
Hij accepteerde voorheen dat wij in zijn buurt kwamen en nu dus niet meer en dat vind ik geen manier van doen.
Ik wil mij niet aanpassen aan de hond in dit geval, hij moet zich aan ons aanpassen in dit geval en vind het dus geen optie om maar met een flinke boog om hem heen te moeten lopen of allerlei trucs uit de kast te halen om onze hond tevreden te stellen omdat hij anders weer gaar grommen, verstijven enz.
Ik wil onder geen enkelen situatie eventueel bang zijn voor mijn hond of situatie die eventueel aan de oppervlakte kan komen als ik dit of dat doe.

Begrijp dat er mensen zij die het anders doen, prima maar ik wil het op een andere manier als de jouwe eerlijk gezegd.
Maar waardeer ieders mening hier, echter niet altijd mee eens. "


Dan wens ik je heel veel succes met je huidige aanpak....

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

"Hij accepteerde het voorheen wel"...maar in het prille begin dus niet en nu ook niet meer! Ik weet niet wat je toen gedaan hebt om het op een "speelse manier" af te pakken en wanneer en waarom je daarmee gestopt bent?

Hij leek misschien te accepteren dat je iets afpakte, maar ergens is het mis gegaan met het vertrouwen. Nu pikt hij het niet meer. En dat mag, in de hondenwereld is gegeven ook echt GEGEVEN! Hij accepteerde het...zo zag het er uit ja, maar wat leerde de hond van binnen? Weg is weg. Als je vanaf het begin af aan had geruild, en was blijven ruilen, was het vertrouwen er wellicht nog geweest en had hij bij jullie in de buurt gewoon lekker zijn botje kunnen kluiven. Dan had hij geen gevaar hoeven zien in jullie aanwezigheid bij zijn kluifje. Jullie aanwezigheid betekende dan hooguit meer lekkers! En was afpakken dan een keer van levensbelang, had dat ook best eens gekund zonder het vertrouwen direct te beschamen. Maar ja ALS...is nu niet meer van toepassing dus ik zou zoeken naar een (veilige) oplossing.

Er zijn zat oplossingen zonder conflict: klein botje die hij op kan maken, op eigen plek geven, ruilen voor iets dat hij wel op mag maken etc. Maar nooit meer afpakken! Daarmee krijg je in de toekomst het vertrouwen misschien terug maar ja je moet wel willen.

En als jij het conflict met je hond wel aan wilt gaan, dat is dan jouw keuze. Deze fout heb ik ooit gemaakt en het beestje is er nu niet meer. Mijn stomme keuze en mijn stomme fout. Ik wil daar anderen graag voor behoeden.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Eigenlijk moet je het eens omdraaien. Klink gek maar ik zie het wel zo. Stel nou dat jij iets heel lekkers aan het eten bent en iemand pakt het van jou af om het vervolgens weer te geven, dat zou jij ook niet leuk vinden toch. Ik ben er absoluut geen voorstander van om steeds iets van je hond af te pakken. Ik heb geleerd als kind al en dat kan heel goed dat als de hond een bot had of op zijn plaats lag dat ik absoluut niet in de buurt mocht komen. En je zegt dat als je met je voet te dichtbij komt dat ie dan al gromt. Ik zou zeggen geef hem een botje wat ie helemaal mag opeten en laat hem op zijn plaats liggen en laat hem daar zijn botje op eten zonder hem te storen. Ik geef mijn lab ook vaak een bot en ondanks dat hij dus echt niks doet laat hem ik hem helemaal links liggen op zijn plek. Ik snap best dat je nu zo iets hebt van help ik ben bang of geschrokken of wat dan ook. Maar wees het gedrag voor en probeer het dus te voorkomen door hem desnoods in de bench te doen met even het deurtje dicht zodat hij lekker op zijn gemak z'n botje kan opeten zonder dat iemand hem stoort. Misschien krijgt hij dan ook weer het gevoel dat het goed is dat hij zijn botje op eet zonder dat ie gestoord wordt of dat het van hem wordt afgenomen.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Waar ik ook benieuwd naar was omdat ik je al een tijdje niet had gezien op hup, hoe je band nu is met je hond en de Zindelijkheids problemen. Als je het niet wilt vertellen vind ik dat goed hoor vroeg het me gewoon af omdat je daar toen best mee zat.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Even ter verduidelijking. Bobby gromt, verstijft, doet raar al op het moment dat je naar zijn idee met je voet te dicht in de buurt komt en er dus van botje afpakken nog geen eens sprake is.
Hij ligt dan onder de tafel of op een kleed waar wij ook zitten en beweeg je te veel naar hem toe dan gebeurt het al.

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Ik laat mijn honden gewoon met rust tijdend het kluiven.

Hier zijn geen kinderen, maar kinderen moeten de hond gewoon met rust laten tijdens eten en kluiven.

Grommen is een waarschuwing en zoals al geschreven is, na grommen kan 't bijten worden.

Wat die voeten betreft ervaart je hond dit als een bedreiging en zijn reactie is dus grommen....

Mss is er ooit een kluif afgepakt door de kinderen, niet met foute bedoelingen maar een hond weet dat niet hé,

Hond op zijn plaats/mand oid laten kluiven dan is er niets aan de hand.

Mócht je tóch zn bot willen pakken, leid hem af mat wat anders lekkers, pak het bot dan is er niets aan de hand.

Een hond blijft een hond, en verdedigt gewoon zijn heerlijke kluif.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Even ter verduidelijking. Bobby gromt, verstijft, doet raar al op het moment dat je naar zijn idee met je voet te dicht in de buurt komt en er dus van botje afpakken nog geen eens sprake is.
Hij ligt dan onder de tafel of op een kleed waar wij ook zitten en beweeg je te veel naar hem toe dan gebeurt het al. "


Zo had ik het idd begrepen en die situatie zal zich alleen maar verder uitbreiden en gaan escaleren met jouw aanpak, maar het is mij duidelijk dat je geen andere aanpak wilt en je ook niet kunt inleven in je hond.
Dit gaat echt heel, heel, heel fout aflopen..

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

"

Zo had ik het idd begrepen en die situatie zal zich alleen maar verder uitbreiden en gaan escaleren met jouw aanpak, maar het is mij duidelijk dat je geen andere aanpak wilt en je ook niet kunt inleven in je hond.
Dit gaat echt heel, heel, heel fout aflopen.. "


Ik kan het alleen maar met roosje eens zijn...precies zoals ik het ook al begrepen had en het ook zie. Alleen begrijpt TS het zelf nog niet.

honden page profiel TommieTommie 3 doggies

honden foto van Tommie

Hoi Mira,

Ik denk dat je van het idee af moet dat 'hij het maar moet accepteren' en jullie je niet gaan aanpassen. Ik lees dat je ook moeder bent. Denk aan je kinderen, een hond lijkt geloof ik op een peuter. Hoe driftig worden die wel niet als je continu speelgoed waar ze mee bezig zijn afpakken? Ze zijn dan nog te jong om te communiceren, dus het beste werkt afleiden of zorgen dat je niks af hoeft te pakken. De laatste lijkt de beste optie voor een hond.

Even kluifjes waar hij wat korter mee doet en dan in zijn bench geven. Deurtje dicht. 
Ga er na een paar dagen eens gezellig bij zitten op een meter afstand met een boek ofzo. Als hij dan relaxt blijft ga je een keer naast de bench zitten. Daarna gaat het deurtje open, hij heeft een veilige plek maar mag ook in de rest van het huis.

Wanneer hij weer bij je komt liggen gewoon negeren. Gaat dit goet, aai een keer over zijn lijf met je voet etc.

Blijft dit goed gaan? Roep hem bij je enthousiast en zeg los. Geef hem dan wat enorm lekkers wanneer hij los heeft gelaten. En geef hem zijn bot ook terug!

Je moet het denk ik echt gaan opbouwen, en niet te veel willen dwingen.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

"

Ik kan het alleen maar met roosje eens zijn...precies zoals ik het ook al begrepen had en het ook zie. Alleen begrijpt TS het zelf nog niet. "


Mee eens, en wil je er gewoon niet aan dan hoop ik dat hij een van jullie bijt en niet een van je kinderen.
Je kan hem ook gewoon geen bot meer geven, probleem ook opgelost.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ik ben echt van mening dat mijn hond dit niet mag doen en dit accepteer ik ook niet van hem.
Hem met rust laten of op een speciale plek laten kluiven en de hond maar omzeilen en ui de buurt blijven omdat hij een bot heeft vind ik veel en veel te ver gaan. "


Dit vind ik voor de hond ook niet helemaal eerlijk. Als ik zit te eten en er komt continu iemand met zijn hand dicht bij mijn bord dan raak ik ook geïrriteerd. En als ie doorgaat dan word ik boos.

Een hond heeft, net als wij mensen, ook het recht om op een rustig plekje te kunnen eten of snacken.
Gewoon lekker in de mand of in de bench en gewoon even een kwartiertje met rust laten, dat is toch niet teveel gevraagd lijkt mij? Ook je kinderen zullen dat heus wel snappen,

Onze eerste hond had ook best voernijd. Je moest het niet in je hoofd halen om hem binnen een meter of 3 te benaderen als hij aan het eten was of als hij een kluifje had, dan werd ie behoorlijk link. Wij lieten hem ook altijd gewoon met rust.
De tweede hond liet alles toe, je kon alles afpakken van hem. Deden we niet, maar het kón wel.

Mellow interesseert het ook weinig. Ik deed af en toe wat brokken erbij terwijl ze aan het eten was en ja, als ik vond dat ze lang genoeg had gekauwd op d'r kluif ruilde ik het om (voor een uitermate lullig klein snoepje ;-)).
Ook nu kan ik gewoon bij haar komen als ze eet of kluift. Ik laat haar met rust, maar wil niet dat ze al boos wordt als ik maar dénk aan de keuken (waar zij op dat moment eet).
Als ik de radio uit wil doen als zij in d'r mand ligt met een kluifje gaat ze gewoon lekker door, ze weet dat ik het niet afpak.

Het moet wel een beetje van beide kanten komen natuurlijk. Als jullie hond merkt dat hij gewoon met rust wordt gelaten tijdens zijn snackmomentje, dan zal ie ook wat meer ontspannen zijn op die momenten en dan kun je over een tijdje wel weer gewoon passeren zonder het risico op een rij tanden in je voet.

Maar ik zou hem sowieso niet overal laten kluiven, de salontafel is nogal een drukke plek (van alle kanten open en altijd mensen dichtbij), zijn mand of kussen is dan toch een veel fijner plekje? Lekker in een hoekje, zodat ie niet (voor zijn gevoel) van alle kanten benaderd kan worden.

Ik begrijp wel dat je het niet wilt, ik wil ook geen gek gedoe, maar het is aan jullie om daar op de juiste manier mee om te gaan voor het dus écht mis gaat (en dan is Bobby degene die het veld moet ruimen omdat hij 'vals' is ofzo...)

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

"

En dit is precies wat Bobby ook denkt...Hij vertrouwd jullie niet meer met zijn botje. Je zegt het af te pakken, zo werk je juist voernijd in de hand en dat heb je nu zelf gezien, het word alleen erger. Ga voor een andere aanpak! Niet afpakken, NOOIT MEER AFPAKKEN enkel als hoogste uitzondering ruilen met iets super lekkers (plak kaas ofzo) Geef alleen botjes die hij gewoon lekker mag oppeuzelen op zijn eigen plek waar hij niet word gestoord (geen voeten in de buurt kunnen komen) en laat hem met rust met zijn botje! Ik hoef hier nooit botjes af te pakken, ik kan ook geen reden bedenken dat dat zou moeten...Ze krijgen hier botjes waar ze een 15 - 30 minuten mee zoet zijn. Daar houd ik dan rekening mee dat ik ze die tijd niet hoef te storen. Zo houd je het vertrouwen in elkaar. Er is niets mis met de hond! Enkel met jullie aanpak. "

Dit vind ik een heel goed idee !!
.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Ik weet het ff niet meer...

Het is niet zo dat zijn bot maar de hele tijd wordt afgepakt, dit gebeurt als we gaan slapen als Bobby toevallig een bot heeft of als we weg gaan of zoals laatst hij begint te grommen als je naar zijn idee te dicht in de buurt komt.

Het ging goed en waarom nu niet meer vraag ik mij af.
Ruilen deden we als pup met hem.
Het loslaten als hij iets in zijn bek had deed hij ook altijd en nog maar nu dus met bot niet meer, echter heeft hij na laatst geen bot meer gekregen.

Is het dan zo raar van mij of ons dat wij willen dat hij gewoon net als eerst ontspannen ligt te kluiven zonder zich fel te gedragen als wij in de buurt zijn?
Mag ik niet verwachten dat onze hond weer net zoals eerst luistert naar ons?
Vind het echt heel erg.
Wij hebben weer een labrador gekozen met als achterliggende gedachte dat dit een hond is die goed bij ons past en omgekeerd.
Dit gedrag vind ik dan ook niet typisch labrador, hoewel het natuurlijk een hond blijft, echter reageren labradors toch anders in de regel.

Zit echt omhoog en wil wel veranderen maar ik kan niet mijn hele manier van denken veranderen mbt opvoeden van een hond.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Of hem gewoon (tijdelijk) geen kluifjes meer geven. Gewoon een klein knabbeltje wat met 2 keer kauwen op is), ook om voor jezelf weer even rust te creëren.

Tuurlijk hoef je niet je hele systeem aan te passen, maar even een kwartiertje 'kluif-rust' voor Bobby is voor hem ook fijn denk ik.

Hoe oud zijn je kinderen eigenlijk? Misschien wordt hij daar ook wat onzeker van, is ie ooit geschrokken omdat ie (per ongeluk, tijdens het langslopen) een tikje met een voet heeft gehad?

honden page profiel TommieTommie 3 doggies

honden foto van Tommie

Mira, ik denk dat je moet accepteren dat Bobby nog een jonge hond is en daardoor nog niet stabiel van karakter. Hij kan dus soms dingen ineens anders doen dan voorheen.
Vaak komt dit doordat hij een link heeft gelegd die jij niet zo bedoelde. Dat is blijkbaar gebeurd en uit alles wat je schrijft lijkt het alsof hij het niet voorspelbaar vind wat jij met het bot gaat doen.
Hij verdedigt zijn bot dus in álle situaties.

Wat ik met je eens bent is dat de situatie voor jou en je kinderen veilig moet zijn. Maar door het probleem alleen te zoeken in die hond moet gewoon luisteren, ga je het niet redden. Zijn wantrouwen wordt groter en hij zal nog feller worden.
Probeer te begrijpen dat hij er niks van snapt. Hij krijgt een kluif maar moet die weer inleveren. Dat bestaat niet in de hondenwereld. Het enige wat jij kan doen is dit trainen, zodat hij een beetje van de mensenwereld gaat snappen.

Zie een stap terug niet als achteruitgang, maar als werken aan een fijne stabiele gezinshond. Een hond is niet klaar na de puberteit, je blijft hem vormen.
En nu is het moment dat je even heel veel stappen terug moet doen om weer op je oude niveau te komen.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Jullie moeten misschien ff overleggen waar en wanneer het mis gegaan is tussen jullie en de hond  
en wat je er kan aan doen, velen hebben hier wel ervaring genoeg denk ik om je raad te geven, aan jullie om te bekijken welke raad jullie kunnen gebruiken, hopelijk een goede raad die jullie weer gelukkig kan maken en zeker jullie hond ;-)
Veel goede moed he ':-)

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Tyson kan niet alleen zijn.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^