Tyson kan niet alleen zijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

Hallo allemaal, 

Mijn vriend en ik hebb een border collie van 1 jaar oud. Hij heeft vanaf het begin moeite gehad met alleen zijn maar uiteindelijk kon hij het toch voor een paar uurtjes. 
Sinds een week of vier vijf is dit helemaal mis gegaan. Hij begint nu naar 10-20 min te janken als een wolf. We hebben al van alles gedaan. Routine doorbreken, radio aan,gevulde  kong geven. Ook gaan we nu meerdere keren per dag voor een kwartier ofzo even weg. Tyson mag ond niet door het huis volgen en er zijn duidelijke regels. 
Hij heeft geen moeite om in een andere ruimte te zijn dan wij maar zodra we het appartementecomplex verlaten gaat hij voor de deur staan en na 10 tot 20 min begint het.
Ik weet echt niet meer wat we moeten doen en brn hier super gestrest door.  We kunnen niks meer doen buitens huis!  Tyson moet gewoon vijf uur alleen kunnen zijn ivm werk. De buren zijn erg lief maar beginnen het ook zat te worden.
Help!!
Groetjes Lisanne

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Wellicht is er wat gebeurt toen hij alleen thuis was en nu het vertrouwen heeft verloren.

Je zou weer even terug moeten gaan naar het begin en weer stapje voor stapje op gaan bouwen.
Neem desnoods even vrij om er intensief mee aan de slag te gaan.

Mag hij door het hele huis lopen, omdat hij dus voor de deur gaat staan.

Wellicht toch weer met de bench gaan werken of een kleinere ruimte denk bv klein slaapkamertje.
Maak deze ruimte zo veilig mogelijk voor hem zodat hij daar echt een vertrouwd holletje heeft en ga daarvan uit het alleen zijn weer opbouwen.

Steeds voor hij begint weer naar binnen gaan en hem belonen voor het alleen zijn.

Maak er ook niet een heel ritueel van, bv nou jij gaat oppassen wij gaan werken, ga je braaf zijn, niet blaffen hé, lief zijn enz enz.
Nee gewoon op zijn plekkie leggen en weggaan.

Zorg verder voor genoeg uitdaging je hebt een werkhondje in huis dus een goede stevige wandeling met wat uitdaging voordat hij een lange tijd thuis moet zitten.

Wellicht zou een uitlaatservice ook nog een idee zijn of heb je iemand in de omgeving die met hem kan lopen tussendoor.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Is je hond bang voor vuurwerk? Is je hond al onrustig of laat merkecn mee te willen voor jullie weg zijn?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Beetje off topic: Waarom mag hij jullie niet volgen in huis? Niet aanvallend bedoeld hoor, maar ik snap het niet helemaal.
Toen mikey pup was volgde ze ons echt overal. Wc, douche, bed, iedere kamer.. Heel langzaam kreeg ze vanzelf door dat bij de kamer uitlopen ook weer in de kamer terug komen hoorde. Ze kreeg steeds meer vertrouwen en in plaats van meelopen ging ze dan in het midden liggen zodat ze kon kijken waar ik heen ging. Het volgen werd vanzelf minder.
Maar zelfs nu volgt ze nog graag en om eerlijk te zeggen vind ik dat juist leuk. Ze hoort er ook bij en wil graag even kijken met alles wat ik doe. Is het niet interessant genoeg dan gaat ze vanzelf wel ergens anders heen en loopt ze echt in de weg, dan kan ik haar met commando's ook wat op afstand sturen.
Vandaar dat ik het niet helemaal begrijp er staat, volgen mag niet.. want hij hoort toch wel bij jullie 'gezin' toch?

On-topic:
Met het alleen laten hebben wij onze hond met het opbouwen steeds een kong gegeven, goed plakkerig gevuld. Kong geven, even 2 minuten de deur uit en eingelijk weer terug voordat de kong helemaal leeg was. Bij het weggaan zeg ik altijd "Ik ben zo terug" en bij het terugkomen is het even neutraal gedag zeggen (niet overdreven, maar gewoon rustig). Het ik-ben-zo-terug heeft ze ondertussen gelinkt aan een lekker gevulde kong en doordat we het langzaam opgebouwd hebben zitten er geen negatieve ervaringen aan het alleen zijn.

Mocht je hond iets hebben meegemaakt en daarmee wel een negatieve ervaring hebben opgedaan zul je toch weer opnieuw het vertrouwen moeten opbouwen en misschien is 5 uur ook nog net gewoon te lang voor je jonge hond? 
Zeker als je weer gaat opbouwen zou ik je aanraden om te kijken naar iets van een oppas/uitlaatservice en dergelijke zodat je het huilen misschien kan voorkomen. Iedere negatieve ervaring is er eigenlijk 1 teveel en zal het opnieuw opbouwen alleen maar vertragen.

En voor het weggaan 's morgen even ruim de tijd nemen:
Een echt goede ochtendwandeling, daarna een korte 10 minuutjes denkspelletjes, eventjes tot rust komen, afsluiten met zijn welverdiende maaltijd, dan de echte 'rust' inbouwen door zelf gewoon nog even rustig een bakkie koffie te drinken bijvoorbeeld - en als hij dan voldaan is en gaat liggen kun je hem zijn kong geven als 'toetje' als je weggaat.
(Een gedeelte van zijn maaltijd in de kong stoppen kan natuurlijk ook).

Hoop dat je er iets aan hebt :-)
Gr. Alexandra

Volgende forumvraag: matcho doet de laste tijd wat bang
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^