Bobby doet heel vreemd met bot, vind hem soms eng nu.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ellen GEllen G 3 doggies

honden foto van Ellen G

Ik vind dat een hond ten alle tijden zijn bot moet afgeven . op deze wijze ziet de hond je als de alfa. Je kan dit oefenen en belonen ls je dit wilt. Je hond is nu 1 jaar en gaat puberen. Ik zou dit niet accepteren vooral ook omdat je kinderen in huis hebt. Hoe je dit wil bereiken hangt af van het karakter van je hond. Ons hond neigde naar dominantie en wij hebben het op een strenge manier gedaan.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hi Marlolein, ja ben bekend met clicktraining, heb deze ook gebruikt oa tijdens een periode van zindelijk maken, leren zitten, blijf etc.

Heb de clicker al een poos niet meer gebruikt.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Hoe gaat het nu met Bobby en jullie, Mira? "



Hi, t gaat maar weet niet hoe het gaat met botjes want die geef ik niet meer.

Ik moet zeggen dat ik ook qua ander gedrag verandering zie in Bobby, weet niet of dit ermee te maken heeft.
Normaal gesproken mag hij ook in de tuin zo ff banjeren en dan laat ik hem ff alleen en dit ging altijd goed maar sinds kort gaat hij daar ook blaffen, soms binnen 2 minuten.
Dan staat hij voor de deur om binnen gelaten te worden.
Ik geef dan niet toe en wacht tot het even stil is en laat hem dan pas binnen.
Lijkt er m.i op dat hij zijn 'zin' dmv blaffen wil doordrukken.

Maar dit is eigenlijk of topic maar misschien heeft het toch ergens verband met t andere gedrag.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Waar ik ook benieuwd naar was omdat ik je al een tijdje niet had gezien op hup, hoe je band nu is met je hond en de Zindelijkheids problemen. Als je het niet wilt vertellen vind ik dat goed hoor vroeg het me gewoon af omdat je daar toen best mee zat. "


Hi, beetje late reaktie, sorry maar heel raar want bobby had weer een aantal keer geplast s nachts en nu deze week ook weer 3x.
t ging een hele tijd super en echt hartstikke blij dat ik erin geloofde dat hij zindelijk was maar nu is het weer ergens mis helaas.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Iedereen weer bedankt voor de antwoorden!;-)

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Ik kwam dit topic weer tegen...hoe gaat het nu?

honden page profiel Frank SFrank S 3 doggies

honden foto van Frank S

Wat wij met onze hond sinds pup gedaan hebben, is regelmatig (2x per week) als ze met iets van een bot bezig was, is het bot gewoon oppakken. Of vastpakken en wachten tot ze uit zichzelf aan de kant gaat.
Wat wij momenteel nog doen, terwijl ze ermee bezig is, en we zitten op de bank ofzo, roepen we dat ze moet komen. Dit duurt meestal even, soms laat ze los, kijkt ze even op en wilt ze weer verder gaan met kluiven, op dat moment roepen we haar opnieuw en dan komt ze gelijk naar ons toe. Dan krijgt ze een aai en mag ze weer verder kluiven. We wisselen wel af hoelang ze bij ons moet zitten, anders vliegt ze er gelijk weer vandoor nadat ze geaaid is :P

Wat ik zou doen.. als als je het aandurft, zonder te twijfelen dat bot oppakken. Misschien begin je met er naast gaan staan, en dan wacht je tot hij het bos los laat.

Je moet niet gelijk verwachten dat hij t prima vind als jij er met z'n hapje vandoor gaat, het is gewoon de bedoeling dat hij gaat accepteren dat anderen in de buurt komen. Je moet er toch niet aan denken dat hij straks door obsessie iemand te pakken neemt.Wat je hem dan eigenlijk niet kwaad kan nemen, hij is het dan niet gewend.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

1 jaar oud, puberfase? Ik zou een bot niet zomaar af nemen, maar ruilen voor wat anders koekje stukje gedroogde vis of iets dergelijks. Als je een vaste box hebt staan waar normaal speeltjes in zitten of zo zodat ie niet alles tegelijkertijd heeft waardoor ie er niet meer naar omkijkt, laten zien dat je het bot daar in doet. Het is zijn box en alles van hem zit daarin en hij weet dat het dus van hem blijft.

Lijkt mij door afname van het bot zonder iets dat er tegen over staat dat ie op dat vlak geen vertrouwen meer heeft in jullie en eigenlijk bang is dat jullie elk moment zijn bot kunnen gaan afnemen. Dat is wat ik in elk geval denk aan de hand van de beschrijving als jullie te dicht bij zijn terwijl hij zijn bot kauwt "gebrek aan vertrouwen" wegkijken>kalmerend signaal. 

Hier nemen we ook haar bot weg, omdat ze nog niet voldoende gewend is en ze bij te langdurig erop kauwen aan de dunne zou kunnen raken, ze mag er stapsgewijs wat langer mee. Als we hem weg nemen krijgt ze wat anders. We nemen hem noooit weg zonder iets voor in de plaats te geven. En leggen het bot dan zichtbaar neer op een vaste plek waar haar andere spulletjes ook liggen. o.a. de bus met gedroogde vis haar kam haar borstel etc.

In principe dus op dat vlak heel staps gewijs weer gaan opbouwen als bij een jonge pup. Speeltje ruilen voor een ander speeltje, speeltje ruilen voor wat lekkers etc.

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Tyson kan niet alleen zijn.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^