Moeten pups echt zo duur zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Voor mij is het simpel:

Stel een teef krijgt 3 puppen. Per pup vraagt de fokker 1500,-
De puppen gaan weg als ze 3 maanden oud zijn.
Dat is dus 1500,- per maand om de puppen te verzorgen.
De fokker is die maand thuis dus kan niet werken.
Kortom; een maandsalaris van 1500,- waar alles van betaald moet worden.

Heeft een nest 6 puppen dan heeft de fokker een extraatje, heeft het volgende nest 2 puppen dan is het een tegenvallertje.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Voor mij is het simpel:

Stel een teef krijgt 3 puppen. Per pup vraagt de fokker 1500,-
De puppen gaan weg als ze 3 maanden oud zijn.
Dat is dus 1500,- per maand om de puppen te verzorgen.
De fokker is die maand thuis dus kan niet werken.
Kortom; een maandsalaris van 1500,- waar alles van betaald moet worden.

Heeft een nest 6 puppen heeft de fokker een extraatje, heeft het volgende nest 2 puppen dan is het een tegenvallertje. "


Mooi geformuleerd!

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Ik vind een fokker die ze best doet om zo goed mogelijk de pups te socialiseren,ziektes uit te sluiten een goede match zoekt voor mij met een pup geld eraan mag verdienen. En dan boeit het mij niet dathet 1 euro is of 500 euro 1 euro gun in een broodtrommel nog en eens.
En laten we eerlijk zijn zouden jullie laten we even 500 euro winst per pup nemen wie zou er 8 weken lang voor 1,11 per uur per pup (8 urige werkdag) zorgen nee dat is een jackpot pups fokken.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Bij sommige rassen betaal je bij een broodfokker soms evenveel als bij een goede fokker.

Ik vind overigens de prijs van mijn ras niet te duur, juist goed. 2000 euro voor een pup vind ik best veel, toch zeker voor een pup van hier (België/Nederland), tenzij (in mijn ras dan) het over een pup gaat die uit lijnen komt waarmee gesport word, daar wil ik best meer voor betalen, maar dat is dus onbestaande hier in de omstreken. (mijn honden hebben 700-750 euro gekost)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Persoonlijk vind ik de bedragen helemaal niet zo hoog als je het in perspectief plaatst. Ga je 1 jaar op vakantie naar het buitenland met je gezin, ben je zeker tussen de 1000 en 2000 euro kwijt in totaal. Dat is dan 1, 2 of 3 weken, en dat betalen we allemaal gewoon zonder erbij na te denken. Hetzelfde met auto's, 3D-tv's, nieuwe meubels, verbouwinkje hier en daar... Maar een hond die, laten we zeggen, 15 jaar meegaat, is dan te duur.

Fokkers zijn naast onderzoeken e.d. bij het eerste nest enorm veel geld kwijt aan de aanschafkosten van alle benodigdheden (en dat is voor een verantwoorde fokker heel veel!), op het eerste nest wordt dus meestal niet bepaald winst gemaakt, je mag blij zijn als je geen verlies lijdt. Daarnaast moet je minimaal 2 maanden thuis zijn, wat dus betekent dat er, tenzij je met je partner een geweldig systeem hebt met dag- en nachtdiensten, je 2 maanden geen inkomen hebt. De fokker zorgt met hart en ziel voor de pupjes, de moederhond moet misschien nog wel een keizersnede.. En dan alle andere dingen die eerder al genoemd zijn. Is het zo erg dat een fokker dan ook een beetje geld verdiend na een nestje? Als ze een groot nest krijgen hebben ze geluk, maar er wordt ook vaak genoeg maar 1 pup geboren, of 2, dan verliezen ze dus geld, want deze pup wordt voor hetzelfde bedrag verkocht. Het is dus allemaal niet zo zwart/wit vind ik.

En wat betreft showen. Dit heeft ook nog wel een functie. Niet dat je kan zeggen dat papa- of mamahond kampioen o.i.d. is, maar dat er daar gekeken wordt in hoeverre de hond voldoet aan de (uiterlijke) rasbeschrijving. Dit opgeteld bij de medische onderzoeken zorgt dus voor een compleet beeld van de hond wat betreft geschiktheid voor de fok. En op shows ontmoet je ook eventuele pupkopers die daar onderzoek naar het ras komen doen.

Dat is een beetje het beeld wat ik bij de verantwoorde fok heb. Een van mijn beste vriendinnen is fokker dus van haar heb ik al wat meer meegekregen van de kosten, en nu we mede-eigenaar zijn van Dan zie ik ook weer meer wat erbij komt kijken. Het is allemaal echt niet niks :-) daar mag best wat tegenover staan!

Over het mensen naar broodfok drijven met hoge prijzen kan ik weinig zeggen. Ik denk dat de kosten vaak een makkelijk excuus zijn voor mensen, maar dat het meestal toch erom gaat dat een broodfokhondje sneller is, daar hoef je geen maanden op te wachten, en er worden geen vragen gesteld over hoe je voor het diertje gaat zorgen en of je bij bepaalde rassen aan hun behoeftes qua beweging e.d. gaat voldoen... Als stamboomhonden net zo duur zouden zijn, zouden er nog steeds mensen voor de broodfok kiezen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" En wat betreft showen. Dit heeft ook nog wel een functie. Niet dat je kan zeggen dat papa- of mamahond kampioen o.i.d. is, maar dat er daar gekeken wordt in hoeverre de hond voldoet aan de (uiterlijke) rasbeschrijving. Dit opgeteld bij de medische onderzoeken zorgt dus voor een compleet beeld van de hond wat betreft geschiktheid voor de fok.  "


Aan de minimumeisen van een rasvereniging voldoen qua kijken in hoeverre de hond voldoet aan de standaard, is een noodzakelijk kwaad. (minimaal een aantal ZG's halen of hoe dat ook gaat) 
Maar het is wat anders als je er een show hobby op na houdt, dat doe je voor je eigen plezier, net als bijvoorbeeld het volgen van agility met je hond is het een hobby, en daar zou een pupkoper toch niet voor hoeven te betalen? 

Dat was volgens mij de clue van dat verhaal. Showen zal wel een dure hobby zijn, maar niet iets wat je in rekening zou moeten brengen voor de pupkoper.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik vind het inderdaad wel een punt van dat fokkers geheimzinnig doen over die prijzen. Ook ik heb als student wel eens naar fokkers gemaild met de vraag hoe duur een pup was, zodat ik alvast zou weten welk bedrag ik ongeveer zou moeten betalen als ik een baan had. Maar ook nooit antwoord. Vind dat toch raar? Dat het een goede fokker was, dat had ik al wel door, daar hoefde ik naar te vragen. En ik dacht dat ze het opdringerig zouden vinden als ik zou vragen of ik eens kennis zou kunnen komen maken met hun honden terwijl ik nog jarenlang geen hond zou kunnen kopen. Nu ben ik best bereid te sparen, maar het verschil tussen zevenhonderd en zeventienhonderd euro is wel een hoop spaarmaanden... Daar moet je toch rekening mee kunnen houden?

honden page profiel PhyliciaPhylicia

honden foto van Phylicia

Al met al kun je nooit in het koppie kijken van het dier. Voor mijn zegt het stamboom niks onze Guus kwam bij de bekendste en best aangeschreven fokker van het ras en kwam toch wegens ziekte op jonge leeftijd te overlijden terwijl onze deejay uit een zogenaamde oeps nestje komt en in middels al dit jaar 10 wordt en kern gezond nooit iets mankeert en nog altijd vol energie is. En onze boef heeft ook geen stamboom maar was liefde op het eerste gezicht dus waarom er voorbij gaan als je meteen een klik en een band heb met het dier enkelt omdat hij geen stamboom heeft verder is hij ook kern gezond en kreeg een verklaring mee van de da en een liefde Vol gezin waar hij uit kwam die nog altijd om een fotootje vragen:-)


 broodfok zou ik nooit goed keuren maar het dier heeft er niet voor gekozen om bij een brood, fokker geboren te worden dus wat is dan wijs die hondjes negeren ? Heel moeilijk misschien dat er meer en strengere controles moeten komen of misschien dat er een soort van vergunning moet komen

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"

Aan de minimumeisen van een rasvereniging voldoen qua kijken in hoeverre de hond voldoet aan de standaard, is een noodzakelijk kwaad. (minimaal een aantal ZG's halen of hoe dat ook gaat) 
Maar het is wat anders als je er een show hobby op na houdt, dat doe je voor je eigen plezier, net als bijvoorbeeld het volgen van agility met je hond is het een hobby, en daar zou een pupkoper toch niet voor hoeven te betalen? 

Dat was volgens mij de clue van dat verhaal. Showen zal wel een dure hobby zijn, maar niet iets wat je in rekening zou moeten brengen voor de pupkoper. "


Mee eens! :-) Maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ze dit in rekening brengen. De fokkers die ik ken doen dat in ieder geval niet volgens mij. Bij collies is er niet eens een minimale showeis. Het showen is dus echt om zelf te zien hoe de hond qua bouw bekeken wordt en om jezelf en je honden bekend te maken bij andere fokkers en toekomstige pupkopers :-) en voor de lol!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat te denken van een Cavalier King Charles Spaniel tegen de prijs van 800 - 1000 Euro. Ik heb ook al hogere bedragen gehoord. De Chiari-achtige Malformatie gradatie 2 bij alle Cavaliers en de veel voorkomende lekkende hartklep (op 6-jarige leeftijd 50% van de Cavaliers, oplopend tot 100% op 10 jarige leeftijd) is inbegrepen in de prijs plus de hoge kans op vele andere erfelijke aandoeningen. In feite worden er zieke Cavaliers pups verkocht, daar CM gradatie 2 dezelfde klachten/pijnen kan geven als de door CM veroorzaakte Syringomyelie.

Het gegeven dat zowel de Petplan als Proteq verzekering een clausule heeft voor de Cavalier spreekt voor zich.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Maar dat is dus juist de valkuil waar zo veel pupkopers intuimelen... Kunnen de pupjes eraan doen dat ze bij een broodfokker geboren worden ? Neen, maar de enige manier om broodfok tegen te werken is deze pupjes NIET kopen...Ben ik dan een beul als ik de snotterende, bibberende en zieke broodfokpupjes de rug toekeer ? Nee ! Voor elke pup laten ze hun arme teefjes alweer dekken, keer op keer in erbarmelijke omstandigheden, er is zo te lezen echt nog veel werk aan de winkel om de mensen dit aan het verstand te brengen...Mij gaat het niet om een stamboom...Echt niet en weet je, de fokker van mijn hond weet dat ik speel met de gedachte om een tweede bulletje aan te schaffen, vorige week kreeg ik het voorstel om zijn beste reu van drie jaar( met een hele resem bekers...een erg gewilde dekreu...) over te nemen, weet je wat hij vroeg van prijs ? Niets...alleen de gedachte dat hij een goede thuis kreeg was voor hem voldoende...dus...zijn dat dan geldwolven ? Op marktplaats en Kapaza durven de broodfokkers nog 25 euro vragen voor een uitgemergeld teefje van zes jaar, volledig kapotgefokt, daar word ik dus razend om...

honden page profiel PhyliciaPhylicia

honden foto van Phylicia

Daar ben ik het helemaal mee eens, vind de hondjes altijd zo sneu je zag het ook wellis bij een dieren winkel pups uit België en die waren zo zielig dat je ze zo mee wil nemen, maar is er misschien ooit is over nagedacht hij je de broodfok aan kan pakken? Er moet toch een manier zijn het te stoppen...

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Echter alleen de 5 eerste reactie's gelezen :-) 

Maar over de prijs: Hmm...Ja het is duur maar ik denk dat mensen dan nog sneller impulsief gaan kopen. Snap je? Ik bedoel ze gaan nog meer die prijzen zien zakken dus gaan ze zeker extra snel een pup nemen. :o 

En een echte goede fokker moet al héél erg veel betalen voor dat ze een nestje hebben en dus houden ze al niet veel over (al is dat niet het belangrijkste) maar als die prijs nog verlaagt...

honden page profiel DirkDirk

" Volmondig ja ! Ze mogen van mij de pups nog een stuk duurder maken... Veel minder impulsaankopen, veel minder wegwerphondjes in het asiel en men zal de keuze tot de aanschaf van een hond beter wikken en wegen... Stamboom of niet...daar kies je wel of niet voor...dat is dan weer een andere discussie. "


Ook voor mij mogen de pups zelfs duurder zijn, als dat de impulsieve aankopen tegen gaat.  Als je in de hondenwereld zit, krijg je regelmatig te horen dat de hond weg moet, en de redenen zijn om ter belachelijkst.
Laatst heeft er iemand zijn amstaff van 6 maanden weggedaan : ze kwam van een dierensupermarkt en was idd al veel ziek geweest.  Zijn reden was : ik kan de DA niet blijven betalen. 
Wel als je een dier koopt, weet je dat er kosten kunnen zijn of komen, daar moet je rekening mee houden en desnoods moet je een regeling vragen bij de Da, maar je hond wegdoen omdat ze je bang bent dat ze je nog meer gaat kosten... dat is een Schande!
En het toppunt was : zij was maandag naar een andere thuis gegaan en woensdag liet hij weten dat hij enkele weken later een andere pup zou hebben van een fokker!
En dit was een persoon, als je hem met zijn hond bezig zag, zou je gedacht hebben, dat ze zijn "alles" was... ze sliep mee in bed, hij knuffelde haar dikwijls en ze lag dikwijls op zijn schoot.
Dit is dus de reden waarom een hond voor mijn part niet duur genoeg kan zijn, mensen moeten leren na te denken en de enige manier om veel personen te raken, is in hun portemonnaie zitten, helaas.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Prijzen omhoog ben ik niet mee eens

Dwergkeesjes worden massaal aangekocht bij de broodfok en waarom? Alle mensen zeggen dat ze te duur zijn bij een gewone fokker ( heb zo al 100topics voorbij zien komen )

Dus als de keeshonden nog duurder worden dus bv 3000-4000 euro ... Gaan er nog meer mensen zeggen ik ga naar de broodfok 

De 2 redenen waarom mensen naar broodfok gaan is omwille van hun lagere prijzen en omdat ze meteen een pup kunnen hebben.
Dus de prijs nog hoger maken heeft geen zin

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

De prijzen van sommige rassen dus dan heb ik het over de rassen die tegen de 2000 euro aangaan verlagen zal volgens mij al kunnen helpen om BF tegen te gaan (Ik geef de schuld NIET aan de goede fokkers!)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

En eigenlijk haalt dat toch niets uit hoor...de mentaliteit moet veranderen van de mensen en niets anders, vandaag een leuke pup gezien ? Gelijk morgen halen...achteraf dan een hoop miserie want blijkbaar plast en poept zo'n beestje behoorlijk veel en moet men er ook nog tijd insteken...Tja, wordt dat pupje dan ook wat groter dan eerst gedacht en staat de kleur van de hond niet echt goed bij de nieuwe zetel...Weg ermee...volgende week nemen ze dat mooie bruine, getijgerde mini Tea cup wel mee naar huis, zo'n kleurtje past beter bij de vallende herfstbladeren...Leuk geschreven ? Zo gaat het dus wel hé...Gelukkig bestaan er nog net geen afvalpunten waar je je hond kunt gaan droppen in één of andere container, misschien valt er wel iets te recycleren... En mensen, als je vindt dat een fokker te veel vraagt, ga dan eens horen bij een andere...via de rasverenigingen is er altijd plaats voor een discussie ofzo, er is over heel Belgie of Nederland wel meer dan één fokker te vinden wat een bepaald ras betreft. Ben je bereidt om 2000 euro te betalen dan doe je dat, zo niet dan zoek je verder...niemand haalt je eigenhandig het geld uit je geldbeugel hé. Dus achteraf komen klagen dat het je veel geld gekost heeft dat ligt dan aan jou, eerst zoeken, overwegen en dan beslissen...en wat sparen...

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" maar ik heb nu bij 5 verschillende border collie fokker hier op HP gevraagd wat hun ragen voor een pup. en dat zijn echt de bekende namen hier en er is er geen 1 die reageerd....
niet eens het fatsoen voor een mail terug....

terwijl het toch geen geheim van hoeft te worden gemaakt ben gewoon benieuwd wat een pup kost en of er verschil zit tussen fokkers?
(of kleuren en geslacht) "


goh, dat is toch wel bizar...

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Een mooi bruin getijgerde mini tea-cup, die kan je toch niet afslaan? :P

Nee hoor, lut, je hebt een overschot van gelijk. Ik denk dat de meeste serieuze mensen die hoop euro's met plezier afstaan voor hun nieuwe vriend maar neutraal bekeken is het soms toch net dat beetje te duur. Natuurlijk zien we ook vaak niet wat de fokker er allemaal voor doet. Als ik de fokker € 1000 betaal en die geeft de pups enkel onderdak en eten/drinken tot ik die pup kom ophalen dan vind ik het wel een beetje prijzig. Als ik de fokker € 1000 betaal en die verzorgt de socialisatie van die pup tot in de kleinste puntjes dan zou ik zelfs durven zeggen dat ik te weinig betaal. Het is zeer moeilijk om te zeggen of pups te duur zijn of niet. Dit zou individueel per fokker moeten bekeken worden en daarna persoonlijk uitgemaakt worden voor jezelf.

Ik denk dat de broodf.k in stand gehouden wordt door mensen die te gevoelsmatig denken. Ja, dat is een enorm zielige pup...laat ik hem even redden... NIETS REDDEN! Die pup wordt gewoon weer vervangen door een andere. Niet alleen red je dus die pup niet maar je bezorgt de moeder en broers/zusjes van deze pup nog jaren van leed om nog meer te fokken om de pups te vervangen die jij 'redt'. Maar mensen willen dit blijkbaar niet snappen... 

In plaats van deze honden te 'redden' zouden we beter eens de mensen stoppen die hierachter zitten...maar ja dan geraak je als individu waarschijnlijk zelf nog in de problemen. *zucht

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ergens kan ik wel begrijpen waarom fokkers niet zo met hun prijzen te koop lopen. Je krijgt dan een soort prijzenjacht waarbij de ene fokker nóg goedkoper wordt dan de andere, ten koste van wat? 
Daarbij komt dat een fokker waarvan bijv. de partner een goede baan heeft veel minder zou kunnen vragen voor een pup dan een fokker die financieel meer  afhankelijk is van de fok. Maar dit maakt die ene fokker niet beter of slechter dan de ander.

Als fokker moet je gekozen worden vanwege de kwaliteit van je dieren en niet vanwege de prijs. En ik denk écht dat wanneer iemand serieus naar twee of drie fokkers toe gaat om bijv. pups te bekijken, de juiste vragen stelt, een goede indruk maakt en oprecht geïnteresseerd is, de fokker de prijs van de pup wél zal vertellen. Maar niet zomaar in een eerste mailtje met 'Hallo, wat kost een pup bij jullie? Groetjes, Fred'

Misschien ligt het ook aan je eigen mentaliteit. Als ik van iemand hoor dat hij/zij een mooie gezonde stamboom chihuahua heeft gekocht voor 500,- minder dan wat Twinko kostte dan denk ik echt niet: 'Oh shit, ik heb veel te veel betaald voor hem!' Dan denk ik: 'Wat hebben hun een mooie chi en wat fijn dat ze, net als ik, een goede fokker hebben gevonden.'


( .. en nee, ik ben niet rijk O-) )

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" maar ik heb nu bij 5 verschillende border collie fokker hier op HP gevraagd wat hun ragen voor een pup. en dat zijn echt de bekende namen hier en er is er geen 1 die reageerd....
niet eens het fatsoen voor een mail terug....
"


Vraag je dan alleen wat een pup kost of vertel je ook iets over jezelf en stel je andere vragen? Want als iemand echt alleen om de prijs vraagt kan ik me voorstellen dat je daar niet gelijk happig op bent.. lijkt een beetje op window shoppen.. doch, je zou als fokker uit fatsoen een mail terug kunnen sturen met gewoon de prijs en te vragen om wat aanvullende informatie.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Als ik zie wat ik de eerste maand al kwijt was aan mijn pup (voer, voerbakjes, mandje, bench, enting, ontworming, consult dierenarts etc) dan vind ik de prijzen niet zo slecht. Ik heb er verder weinig verstand van. Ik weet wat ik voor onze pup betaald heb ;-)

flowy (Gast)

"

Vraag je dan alleen wat een pup kost of vertel je ook iets over jezelf en stel je andere vragen? Want als iemand echt alleen om de prijs vraagt kan ik me voorstellen dat je daar niet gelijk happig op bent.. lijkt een beetje op window shoppen.. doch, je zou als fokker uit fatsoen een mail terug kunnen sturen met gewoon de prijs en te vragen om wat aanvullende informatie. "


.nee bij mij (flowy op mobiel dus kan niet inloggen) krijg de fokker er ook veel vragen bij. En info over mij en mijn honden of ze wat hebben aan die info is de vraag maar ik stuur niet een mail met: wat mot z'n ding kosten?

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Leuke discussie, heb niet alle reacties gelezen maar wil mijn verhaal even doen over mijn hondje Banshee. Banshee komt namelijk niet van een fokker ofzo af maar idd van marktplaats (waar sommige mensen nu al de nekharen van overeind gaan staan). Dit gezin had een pleziernestje gehad zoals ze zelf zei. Tuurlijk weet je nooit zeker of dat ook echt zo is maar laten we niet iedereen wantrouwen. Moeder en vader hond liepen daar rond, pups zagen er super goed uit. Paspoort was in orde.
Er waren al wat pups verkocht maar we konden nog kiezen uit een paar. Banshee sprak ons het meeste aan en deze hebben we gekocht. We mochten hem nog niet meenemen want hij was nog veel te jong. Paar weken later hebben we Banshee opgehaald.
Puppycheck bij de dierenarts en hij was helemaal gezond. Wel heeft Banshee het typische Jack russel probleem, het hinken met de achterpoot. Dit hadden we waarschijnlijk niet gehad als hij van een erkende fokker kwam nee (doorfok probleem namelijk). Banshee is verzekerd dus heeft ons nog minder dan 2 tientjes gekocht de operatie maar als we dat niet waren kwamen we op een flink bedrag uit.

Wat ik hiermee dus wil zeggen is dat je idd veel geld betaald voor een hondje uit een goed foknestje maar je er (vaak) minder problemen voor terug krijgt, nu wil ik niet zegen dat hondjes zoals Banshee allemaal problemen hebben en kosten maar kans in groter. Ze zijn vaak niet getest enz.

Met Banshee gaat alles super goed verder. Pootje hinkt ie nog steeds helaas dus daarvoor moet hij nog keer terug naar de dierenarts maar verder is het een gezond hondje met een eigenwijze wil haha!

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Even een verhaal over hoe ik aan mijn hondjes kom

Nala komt bij de zus van een vriendin van meer vandaan.
Ze is geen erkende fokker maar heeft regelmatig een nest pups.
Ook heeft ze geen stamboom maar is zo gezond als een vis.
Ik heb Nala haar moeder ook gezien vader niet.
Mijn vriendin heeft een ouder zus van Nala.

Simba komt uit een pretnest.
Het enige wat hij heeft is onderbeet, maar verder is hij ook gezond.
Hij heeft ook geen stamboom.
Heb hem van mp.
Ook heb ik zijn moeder gezien en heb ik nog contact met de vrouw waar hij vandaan komt.
Laatst is zij hier met haar moeder en het broertje van Simba geweest om te kijken hoe het met hem was.

Ik ben heel blij met mijn honden en ben blij dat ze zo gezond zijn.
Mede omdat ik hier wel andere verhalen heb gelezen.

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Tsja je kan geluk hebben met een hondje uit een pretnest/broodfokke. Maar ik zou het risico nooit meer nemen met 2 hondjes met 2 x pl. Mijn erste chi komt van een liefdevol gezin goed gesocialiseerd ect alle liefde van de wereld heel betrokken ook nadat ik mijn hondje in huis had totdat mijn hond pl. had konde ze niet hebben kort erna stonden er pups van haar zusje op marktplaats. Ook zouden deze pups alle liefde krijgen helemaal perfect. 99 van de 100 pretnestjes weten de "fokkers"gewoon niet waar ze mee bezig zijn gooien 2 hondjes op elkaar en hoppa daar komen weer pups.
En natuurlijk heb je ook kans bij een erkende fokker kans op een ziekte of erfelijke afwijking maar daar doen ze hun best om het zo ver mogelijk uit te sluiten (uitzondering daar buiten gelaten).

Maar ook ik ben er nu achter goedkoop=duurkoop. Bij mij komen er alleen nog honden in van een goede fokker die zijn honden test om zo goed mogelijk ziektes uit te sluiten daar betaal ik liever nog 10 x de prijs dan ooit nog een pup uit een pretnest.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Oké
Lola komt dan niet van een erkende fokker, maar de ouder honden zijn beide getest en helemaal gezond verklaard, ook hebben beide ouders een stamboom, want het was de bedoeling dat  mama door een Kees gedekt was en paps zou een vlinderhondje gaan dekken.  Maar dit was dus een ongelukje. Alhoewel een heel leuk ongelukje haha. Ze hebben alle liefde gekregen en zijn mega goed gesocialiseerd, azen had nog. 7 honden en een mega groot huis, 
Ik zag dit nest op Facebook voorbij komen dat ze geboren waren en heb dit gevolgd. We woonden toen nog op een flat niet wetend binnen 3 weken te verhuizen. Stiekem gluurde ik elke week mee. Toen we opeens konden verhuizen zijn we toch gaan kijken en na lang denken besloten ervoor te gaan. Nou moet ik zeggen dat Lola geen 1000 euro heeft gekost, als dit wel zo was was ik er ook voor gegaan hoor. Maar Ook de nazorg die we hebben gehad van de fokster. 
Als we op vakantie zouden gaan mocht ze zeker komen, ook gaan we regelmatig langs en hebben we veel contact. Er is veel vraag van mensen uit de omgeving of er weer zo'n nest komt van deze kruising waarop ze dan antwoord waarschijnlijk wel maar gaan alleen naar mensen die ze heel veel liefde geven. En waar ze een goed gevoel bij heeft :-) mochten wij er tegen die tijd een willen hebben we eerste keuze omdat ze het zo geweldig vind hoe wij met Lola zijn en dat ze gewoon hond kan zijn. 
Niet iedereen met een met een pretnest weet er niks vanaf! Maar dan moet je wel echt geluk hebben. En dat geluk hadden wij

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

" Leuke discussie, heb niet alle reacties gelezen maar wil mijn verhaal even doen over mijn hondje Banshee. Banshee komt namelijk niet van een fokker ofzo af maar idd van marktplaats (waar sommige mensen nu al de nekharen van overeind gaan staan). Dit gezin had een pleziernestje gehad zoals ze zelf zei. Tuurlijk weet je nooit zeker of dat ook echt zo is maar laten we niet iedereen wantrouwen. Moeder en vader hond liepen daar rond, pups zagen er super goed uit. Paspoort was in orde.
Er waren al wat pups verkocht maar we konden nog kiezen uit een paar. Banshee sprak ons het meeste aan en deze hebben we gekocht. We mochten hem nog niet meenemen want hij was nog veel te jong. Paar weken later hebben we Banshee opgehaald.
Puppycheck bij de dierenarts en hij was helemaal gezond. Wel heeft Banshee het typische Jack russel probleem, het hinken met de achterpoot. Dit hadden we waarschijnlijk niet gehad als hij van een erkende fokker kwam nee (doorfok probleem namelijk). Banshee is verzekerd dus heeft ons nog minder dan 2 tientjes gekocht de operatie maar als we dat niet waren kwamen we op een flink bedrag uit.

Wat ik hiermee dus wil zeggen is dat je idd veel geld betaald voor een hondje uit een goed foknestje maar je er (vaak) minder problemen voor terug krijgt, nu wil ik niet zegen dat hondjes zoals Banshee allemaal problemen hebben en kosten maar kans in groter. Ze zijn vaak niet getest enz.

Met Banshee gaat alles super goed verder. Pootje hinkt ie nog steeds helaas dus daarvoor moet hij nog keer terug naar de dierenarts maar verder is het een gezond hondje met een eigenwijze wil haha! "


Dit is nu het spijtige van deze pret en zogenaamde oeps nestjes.
Er wordt hier gesproken over het feit dat stamboom fokkers zo veel verdienen aan de nesten.
Een PL zou voor mij uitsluiting van fok voor beide ouders betekenen.
Ik wil namelijk geen enkel hondje fokken wat pijn moet lijden.
De fokkers van deze oeps en pret nestjes fokken net zo makkelijk weer een nestje met deze ouders, waarom, omdat ze leuk was en toch wel makkelijk verdient.
Reu en teef in huis en "oeps" het is weer gebeurd.
Er is niemand die dit controleerd of kan controleren...
Want ook deze mensen vragen niet de kostprijs voor een pup en op die manier verdienen zij er echt meer aan als menig stamboom fokker die ervoor kiest om mogelijk erfelijke afwijkingen uit te sluiten.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wanneer alle fokkers van stamboomhonden de prijzen zouden verlagen naar de prijs van de broodfokkers,
verlagen de broodfokkers onmiddellijk hun prijs.

En blijft de grote massa naar de broodfokkers gaan hoor.

Zij kunnen dit zonder probleem hoor.
Aankoopprijs van een pup in de Oostbloklanden: tussen de 25 en 50 €.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Wanneer alle fokkers van stamboomhonden de prijzen zouden verlagen naar de prijs van de broodfokkers,
verlagen de broodfokkers onmiddellijk hun prijs.

En blijft de grote massa naar de broodfokkers gaan hoor.

Zij kunnen dit zonder probleem hoor.
Aankoopprijs van een pup in de Oostbloklanden: tussen de 25 en 50 €. "

Klopt de prijs van broodfokkers is te laag er zou een gulden middenweg moeten zijn

Rond de 1000-1500 vind ik een correcte prijs maar zoals eerder vermeld prijzen die naar de 2000-3000 gaan dat vind ik te veel 
.

pagina 4 van 8 12 3 45 6 7 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^