Moeten pups echt zo duur zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

" Fokkers mogen inderdaad iets verdienen aan hun pups. Ze steken ér inderdaad veel tijd in. Maar ze moeten zich ook aan de richtlijnen houden vind ik.
Sommige tests en andere kosten doe je maar 1 keer. Kun je die dan niet verdelen over het aantal nesten dat je verwacht, hierbij rekening houdend met het gemiddeld aantal pups?
"


Een goede fokker doet maar een heel beperkt aantal nesten per teef en die kosten komen bij elke teef terug. En als je dan maar telkens 2 als je geluk hebt 4 pupjes hebt.

Maar ik vind bepaalde prijzen ook wel echt doorslaan, waarom kan men bevoorbeeld in mijn ras wel pupjes fokken tegen 700-750 euro per pup en in een ander vergelijkbaar ras niet (dat meestal dan nog meer pups per nest heeft)? Tja in de meeste andere rassen worden meer gezondheidstests gedaan, maar toch het verschil is groot.
Een groot verschil zit ook wel in de prijs van de dekreu, mijn reu is kampioen, gezond (op meer dingen getest dan welke andere reu ook in europa), goed karakter (maar niet geschikt voor alle teefjes) en geschikt voor de hondensport en toch kan ik daar maar 100 euro dekgeld voor vragen plus 50 euro per pup (2 als je geluk hebt 4). Als ik dan kijk wat er word gevraagd in sommige andere rassen. Maar bij alles speelt ook vraag en aanbod.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Waarom verdedigen fokkers zich steeds zo ontzettend als het niet zo is dat er verdiend aan wordt. Zou bijna willen zeggen jullie moeten alles niet steeds op reizen en testen en dergelijke afdoen want het reizen is ook leuk dat wil je graag anders zoek je dichterbij naar de geschikte hond. Dit soort dingen weet je van te voren. Een hobbyist weet ook dat wat hij maakt kan mislukken de taart bakt aan de boot die ze maken lukt niet de kleding lukt niet of de naaimachine geeft de geest moet dit ook allemaal doorberekent worden? "


Omdat sommige fokkers er nu eenmaal massa's geld insteken en het beu zijn steeds te horen dat we er gemakkelijk veel geld aan verdienen.

Er zijn er uiteraard die er geld aan verdienen,
maar mij doet het gewoon pijn dat blijkbaar (bijna) niemand beseft wat er allemaal gebeurt bij een fokker.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" En ja, je kunt een tegenslag hebben. Maar dat kan ook gebeuren op je werk, hè. Je kunt bijvoorbeeld langdurig ziek worden, of het bedrijf gaat failliet. En daar vraag je toch ook niet meer loon voor? "


Wat nou als je van je hobby je werk hebt gemaakt. Hoeft je werkgever je dan niet uit te betalen ?

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Je kan het als fokker net zo duur maken als je zelf wilt (afgezien van de verplichtingen die je hebt ten aanzien van de gezondheid en socialisatie van de hondjes)...ook kan je het als pupkoper zo duur maken als je zelf wilt. Ook voor minder geld heb je een pupje/hondje en nee dat hoeft niet bij een br00dfokker. Je goed inlezen, signalen herkennen, en goed zoeken...maar je moet wel willen.

En je hoeft toch niet persé een pup te kopen...alsof het een basisrecht is? (TS steld dit ook in haar openingspost maar vind ik echt niet kloppen!) Ik zie het meer als een luxe een puppie in huis te kunnen nemen en geen recht.

Kan je niet op een verantwoorde diervriendelijke manier aan een hondje komen dan doe je het niet. Je gaat jouw eigen belang voor het hebben-hebben-hebben van een pup toch niet stellen boven het belang van een moederhond op een fijn en gezond leven? Zou ik zeer egoïstisch vinden...

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Kan je niet op een verantwoorde diervriendelijke manier aan een hondje komen dan doe je het niet. Je gaat jouw eigen belang voor het hebben-hebben-hebben van een pup toch niet stellen boven het belang van een moederhond op een fijn en gezond leven? Zou ik zeer egoïstisch vinden... "


.Zo denk jij, ik en vele mensen hier op HP. Maar een 'gewoon' doorsnee mens/gezin denk inderdaad:
Wij willen een pupje - snel, goedkoop, niet te ingewikkeld...

Die beginnen goed, ze informeren bij 1 2 of 3 fokkers en dan "schrikken" ze toch wel van de prijzen en ook van de wachttijden. Dus ja, ze hebben het idee nu eenmaal en willen toch graag (snel) een pupje. Dan maar even kijken op marktplaats en wat blijkt, zelfde hondje of kruising ervan voor honderden euro's goedkoper en kunnen volgende week al weg.. Advertentie ziet er redelijk uit of er is een mooie website, en het 'lijkt' best oke allemaal -pastpoort, entingen puppypakket, garantie enzo. Dus ipv even wachten op een dure pup met stamboom, kiezen ze toch maar voor de goedkope pup zonder stamboom die ze volgende week kunnen halen.

Natuurlijk erg, maar zo is het wel. Die mensen 'geloven het allemaal wel' met de broodfok verhalen. En dan krijg je van die instellingen als, ach het zal wel meevallen allemaal en de pupjes zien er goed uit/fokker was erg eerlijk en begaan en een paspoort met entingen is toch ook duidelijk gezond? En die vinden het "onzin" om een hoop geld te betalen voor een papiertje, waar ze waarschijnlijk toch niets mee doen, want ze willen gewoon een huishond geen showhond.

Ikzelf ben het helemaal met je eens hoor en ik vind het ook egoistisch, maar toch gebeurt het.

Zoals ik eerder al noemde zou ik het 'probleem' van de dure pups niet zo zeer bij de fokkers willen leggen, maar juist bij de broodfokkers die er zo ver onder gaan zitten. Dan lijken fokkers duur, terwijl het infeite andersom is.

Gr. Alexandra

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"

Wat nou als je van je hobby je werk hebt gemaakt. Hoeft je werkgever je dan niet uit te betalen ? "


Dan is het je werk geworden, en is het niet meer je hobby!

Een hobby kost in de regel namelijk alleen maar geldt (en vooral tijd) 

Als ik bruidswerk maak voor familie of vrienden, reken ik slechts de inkoop van materiaal en bloemen. De uren handwerk en tijd zijn dus gratis, anders is het immers geen hobby meer, maar geldt verdienen.

Natuurlijk mag een fokker geldt verdienen... maar ik vind de attitude van haast gepikeerd zijn en de drang om te verdedigen haast frappant. Nee, ik verdien niets aan mijn nest want ik heb er zoveel tijd in gestoken. Ja, maar die tijd krijg je met de opbrengst van je pups toch ook betaald? Hobby? of werk? 
Of van hobby werk gemaakt?

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

" Je kan het als fokker net zo duur maken als je zelf wilt (afgezien van de verplichtingen die je hebt ten aanzien van de gezondheid en socialisatie van de hondjes)...ook kan je het als pupkoper zo duur maken als je zelf wilt. Ook voor minder geld heb je een pupje/hondje en nee dat hoeft niet bij een br00dfokker. Je goed inlezen, signalen herkennen, en goed zoeken...maar je moet wel willen.

En je hoeft toch niet persé een pup te kopen...alsof het een basisrecht is? (TS steld dit ook in haar openingspost maar vind ik echt niet kloppen!) Ik zie het meer als een luxe een puppie in huis te kunnen nemen en geen recht.

Kan je niet op een verantwoorde diervriendelijke manier aan een hondje komen dan doe je het niet. Je gaat jouw eigen belang voor het hebben-hebben-hebben van een pup toch niet stellen boven het belang van een moederhond op een fijn en gezond leven? Zou ik zeer egoïstisch vinden... "


.ik vind het hebben van een pup geen plicht, maar indien je een hond een goed thuis kunt en wilt geven, heb je wel dat recht. 
Zoals ik in de openingswinsten zei, een herplaatser is ook niet voor iedereen weggelegd. Ikzelf zou daar op.dit moment ook niet aan beginnen. Het vraagt een zekere ervaring om honden met een probleem in huis te nemen en hen correct te begeleiden.


Uit de vele posts heb ik ook wel wat geleerd en kan ik mijn mening wat beter formuleren.
Een pup mag inderdaad wel wat kosten. Maar de fokker zou eerlijk moeten zijn of hij/zij er iets aan wil verdienen of gewoon de kosten terugwil. Extra kosten zoals meer shows lopen dan eigenlijk verplicht is, zou niet mogen doorgerekend worden. Voor een huisgezinhond zijn die resultaten niet erg van belang. (Voor iemand die zelf shows wilt lopen is dat wat anders natuurlijk!).
Ook de populariteit van een hond zou geen invloed mogen hebben. Is een hondenras populair, tja dan maar gewoon netjes wachten op de lijst.
Blijkbaar geeft de rasvereniging richtlijnen voor de prijs, de fokker zou dan verplicht moeten zijn zich hier aan te houden. Eventueel eenregel opstellen dat er x% meer of minder gevraagd kan worden. Maar niet dat de ene fokker dubbel zoveel vraagt als een andere. Misschien ook een goede oplossing om broodfokkers de pas af te snijden?


@ Stippeltje: ik begrijp je vraag niet goed?

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Wat te denken van een prachtig gezond ooitje of ram van een tientallen oude generatie. En een mooi gezond veulen (met papieren) Totaal andere prijzen dan bij honden. 
Dus nee, dan vind ik prijskaartjes tussen de 16 en 1800 tot aan 3000 Euro niet geheel logisch in vergelijking met zo veel andere dieren die ook gefokt en verkocht worden. En dat wordt nog niet eens 'hobby' genoemd. In de hondenwereld wel! "


Dit vind ik eigenlijk wel een goed punt.. maarja, die kopers denken vaak met hun boerenverstand. En laten zich niet afleiden door een schattig snoetje of hype, en zo hoort het ook vind ik.

In de UK is men blij 300 á 350 euro voor een BC-pup uit goede werklijnen te ontvangen met papieren (heb zelfs nog veel lagere prijzen gezien), toegegeven, er word dan vaak minder tot weinig aan socialisatie gedaan. Hier in NL vragen de "hobbyisten" voor een BC-pup rustig 600-800 euro, vaak op papier uit de 'mindere' werklijnen. Op een heel nest scheelt dat toch gauw op z'n minst 1500€ en dan is een BC nog één van de goedkoopste rassen die je kunt kopen.
Meer dan 1000 euro voor één pup vind ik eerlijk gezegd echt gekkigheid, maar ik snap wel dat een hoop mensen de "hobby" op die manier leuker vinden ;-)

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Ik snap niet waarom mensen ervan uitgaan dat een fokker de eenmalige kosten zo makkelijk kan uitsmeren over meerdere nesten, aangezien een fokker nooit van te voren kan weten hoeveel nesten en pupy's een teef zal krijgen.

Een Australian Shepherd (Aussie) teef mag volgens de Australian Shepherd Club Nederland (ASCN) 3 nesten in haar leven krijgen. Stel een fokker geeft €3.000,- uit aan eenmalige kosten (EK), denk aan testen en materiaal. Wanneer de fokker de EK uitsmeert over drie nesten zou dat dus €1.000,- EK per nest zijn. Voor het gemak gaan we er even vanuit dat de gemiddelde nestgrootte van een Aussie 5 puppy's bevat. Dit betekent dat een fokker per puppy per nest €200,- aan EK uitgeeft. Echter, een fokker zijn teef zou ook maar een nest van vijf puppy's kunnen krijgen, waardoor de fokker per puppy €3.000/5= €600,- EK uitgeeft. Zou het dan ook niet vreemd zijn als een fokker de prijs van een puppy opeens verhoogd met €400,- om zo toch de EK te kunnen dekken? Precies, dat zullen de meeste toch raar vinden. 

Het lijkt mij daarom alleen maar handig en ook bijna nodig dat fokkers zo nu en dan geld overhouden aan een nest, want het kan zomaar gebeuren dat een teef niet (meer) geschikt blijkt voor de fok of dat een fokker vele onverwachte kosten krijgt. Hij of zij heeft dan tenminste een (kleine) buffer.

Ook mag een fokker van mij geld overhouden vanwege de goede zorg. Scott zijn fokker heeft er alles gedaan om hem een zo'n goed mogelijke start te geven en dat is haar ook gelukt. Hij is een geweldig mannetje en we zijn super blij met hem. Waarom zouden we de fokker dan niet wat extra geld gunnen? Er zijn zat mensen die aan hun hobby verdienen, kijk maar eens naar alle hobbyfotografen op HondenPage die opeens fotoshoots gaan houden.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

" .ik vind het hebben van een pup geen plicht, maar indien je een hond een goed thuis kunt en wilt geven, heb je wel dat recht. 

Ja dat recht heb je inderdaad....op dierengebied zijn maar weinig wetten die iets verbieden helaas. Maar in mijn ogen is het hebben van een pup/hond geen basisrecht....maar een voorrecht.

Zoals ik in de openingswinsten zei, een herplaatser is ook niet voor iedereen weggelegd. Ikzelf zou daar op.dit moment ook niet aan beginnen. Het vraagt een zekere ervaring om honden met een probleem in huis te nemen en hen correct te begeleiden.

Herplaatsers zijn er in allerlei moeilijkheidsgraden. Zo hebben wij een moeilijke en een makkelijke versie in huis en dat gaat super. En ik heb echt niet eerst op een pup geoefend. Ook thuis nooit honden gehad. Dus dat alle herplaatsers meer ervaring en begeleiding vragen dan een pup is niet waar. Dat iemand liever een kleine schattige blanco pup in huis wil daar kan natuurlijk geen herplaatser tegenop... Maar dit is geen noodzakelijke keuze...waar een wil is voor een herplaatser is ook een weg (alleen eerst de wil hè ;-)).

Herplaatsers worden vaak letterlijk en figuurlijk in een hokje gedrukt en dat is zeer onredelijk. Ook ontnemen deze vooroordelen vele herplaatsers een fijne thuis. Sorry voor deze offtopic...

"


@TS Heb even tussen de regels geschreven...

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Als we dan met andere diersoorten gaan vergelijken weet ik er ook nog wel eentje: koikarpers! Die kunnen zelfs meer dan 10.000 euro kosten, en dat is een vis! Geeft duidelijk aan dat je diersoorten niet met elkaar kan vergelijken denk ik :-)


In het nest van Dan is trouwens 1 van zijn zusjes onverwacht overleden na 5 maanden, dat was echt vreselijk, ze hebben nooit precies kunnen vinden waarom. Waarschijnlijk gewoon dikke pech, in ieder geval niets erfelijks. Hun baasjes krijgen bij het volgende nest van Dan's moeder een pup gratis, omdat de fokster zich zo ontzettend schuldig voelde. Het is toch haar pup geweest en iedereen heeft heel veel verdriet gehad van haar overlijden. Ik vind het echt heel netjes hoe ze ermee omgegaan is. Ze hebben overigens inmiddels ook een pup van een andere fokker, dus of ze er al op in gaan bij het volgende nest (komend voorjaar) weet ik niet. Maar het laat wel duidelijk zien dat fokkers niet alleen met geld bezig zijn denk ik.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"

Dit vind ik eigenlijk wel een goed punt.. maarja, die kopers denken vaak met hun boerenverstand. En laten zich niet afleiden door een schattig snoetje of hype, en zo hoort het ook vind ik.

In de UK is men blij 300 á 350 euro voor een BC-pup uit goede werklijnen te ontvangen met papieren (heb zelfs nog veel lagere prijzen gezien), toegegeven, er word dan vaak minder tot weinig aan socialisatie gedaan. Hier in NL vragen de "hobbyisten" voor een BC-pup rustig 600-800 euro, vaak op papier uit de 'mindere' werklijnen. Op een heel nest scheelt dat toch gauw op z'n minst 1500€ en dan is een BC nog één van de goedkoopste rassen die je kunt kopen.
Meer dan 1000 euro voor één pup vind ik eerlijk gezegd echt gekkigheid, maar ik snap wel dat een hoop mensen de "hobby" op die manier leuker vinden ;-) "


T'is dan ook best een geliefde hobby volgens mij?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"

Dan is het je werk geworden, en is het niet meer je hobby!

Een hobby kost in de regel namelijk alleen maar geldt (en vooral tijd) 

Als ik bruidswerk maak voor familie of vrienden, reken ik slechts de inkoop van materiaal en bloemen. De uren handwerk en tijd zijn dus gratis, anders is het immers geen hobby meer, maar geldt verdienen.

Natuurlijk mag een fokker geldt verdienen... maar ik vind de attitude van haast gepikeerd zijn en de drang om te verdedigen haast frappant. Nee, ik verdien niets aan mijn nest want ik heb er zoveel tijd in gestoken. Ja, maar die tijd krijg je met de opbrengst van je pups toch ook betaald? Hobby? of werk? 
Of van hobby werk gemaakt? "


.klopt mijn hobby kost 400 EUR/maand

tenzij je ontzettend goed bent verdien je met je hobby
waarom is dat met honden niet zo?

"fokkers" met pretnest verdienen ook op hun pup (ondanks ze geen testen doen)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik moet eerlijk zeggen, hier in België geldt nog steeds de mentaliteit dat mensen een pup uit 'een nestje' gaan kiezen.Gewoon bij iemand thuis die een bepaald ras heeft. Als ik vertel aan mensen uit de buurt dat ik graag een bepaald ras wil, maar wel met papieren (niet voor de papieren wel voor de gezondheid!) dan verklaren ze me gewoon gek, zeker als ik de prijs noem (1000 euro?).

Ik moet zeggen dat ik 1000 euro al heel netjes vind. Maar voor ik allergisch was wou ik echter gaan voor een dwergkeesje, tot ik de prijs hoorde...en dan kan je zeggen, als je persé dit ras wil, dan moet je er maar voor sparen.Maar nee!Ik vind, als een ander hondje 1000 euro kost, dan betaal ik niet voor een bepaald ras meer!Waarom ook?Enkel omdat de vraag groter is?Sorry, zo krijg je bepaalde 'klasses' onder mensen, de rijken kunnen dit betalen en de minder gefortuneerden kiezen maar voor een asielhondje?Vind ik echt heel erg!

Fokkers mogen van mij verdienen, maar aub, blijf binnen de perken en laat iedereen die hondwaardig is de kans krijgen om een hond aan te schaffen voor niet meer dan 1000 euro. (ook de crisis helpt hier niet bij)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Maar wie heeft de prijzen zo de hoogte in geduwd ? Wij als mens willen het liefst de extreme uitersten...een chi moet zo iniminie mogelijk zijn en dan liefst chocolade of lavendel van kleur...Een herder moet een zo schuin mogelijk aflopende rug hebben want dat staat beter...Een teckel het liefst 'getijgerd' die plekjes staan zo schattig...De flutfokkers spelen daar allemaal handig op in en wij, ja wij, betalen daarvoor een flinke duit...alles voor een beter aanzien hé...Ik mocht bij mijn fokker voorkeur geslacht geven, over de kleur, een vlekje hier en daar...had ik niets te zeggen...dus...stop met vingertjes wijzen naar de mensen die met hun ras begaan zijn, die alles doen om een gezonde bijdrage te leveren, dat topic krijgt hier een nare draai en daar gaat het niet om...fokken is werken, wat ze eraan overhouden is hun zaak, niemand gaat hier zijn loonbriefje neerzetten toch, of wel ?Gaan we dan ook even uiteenzetten of jij of zij teveel betaald wordt voor hetgene ze presteren ? Neen, schoenmaker blijf bij je leest zeggen ze hier...

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

"

Blijkbaar geeft de rasvereniging richtlijnen voor de prijs, de fokker zou dan verplicht moeten zijn zich hier aan te houden. Eventueel eenregel opstellen dat er x% meer of minder gevraagd kan worden. Maar niet dat de ene fokker dubbel zoveel vraagt als een andere.

"


Onze fokker vroeg iets meer dan de richtprijs omdat ze ook de ouderdieren liet testen op DM (niet verplicht, maar wel een dodelijke aandoening) vond ik geen probleem, ze zei het ook zo tegen de pupkopers

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Maar wie heeft de prijzen zo de hoogte in geduwd ? Wij als mens willen het liefst de extreme uitersten...een chi moet zo iniminie mogelijk zijn en dan liefst chocolade of lavendel van kleur...Een herder moet een zo schuin mogelijk aflopende rug hebben want dat staat beter...Een teckel het liefst 'getijgerd' die plekjes staan zo schattig...De flutfokkers spelen daar allemaal handig op in en wij, ja wij, betalen daarvoor een flinke duit...alles voor een beter aanzien hé...Ik mocht bij mijn fokker voorkeur geslacht geven, over de kleur, een vlekje hier en daar...had ik niets te zeggen...dus...stop met vingertjes wijzen naar de mensen die met hun ras begaan zijn, die alles doen om een gezonde bijdrage te leveren, dat topic krijgt hier een nare draai en daar gaat het niet om...fokken is werken, wat ze eraan overhouden is hun zaak, niemand gaat hier zijn loonbriefje neerzetten toch, of wel ?Gaan we dan ook even uiteenzetten of jij of zij teveel betaald wordt voor hetgene ze presteren ? Neen, schoenmaker blijf bij je leest zeggen ze hier... "


Dus omdat wij een goede gezonde hond wensen, worden we de dupe van andere mensen die eerder kiezen voor bepaalde kleuren en uiterlijk?Ik betaal heel graag voor een pupje dat gezond is, en heb ook wel mijn voorkeuren, maar deze mensen fokken nu eenmaal enkel hetgene ik het leukste vind, echter mag dit geen 500-1000 euro schelen met een gewone kleur pup en ook niet of het nu een teefje of reutje is (zoals bij heel wat rassen)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ja, zo is het nu eenmaal, als ik een 'blauwe' franse bulldog wou dan zou ik er bij een flutfokker, zonder enige testen of gezondheidsverklaring even 1800 euro moeten voor neerleggen hebben. Zo gek ben ik dus niet maar sommigen blijkbaar wel.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Even wil ik nog wel toevoegen dat vaak bij de fokkers nadat de teefjes twee of 3x geworpen hebben ook het veld mogen ruimen en ergens anders gaan wonen zo ook dekreuen die genoeg gedekt hebben of toch net niet voldoen aan de verwachtingen. Is dit dan netjes nee dat is het niet maar deze moet ruimte maken voor de volgende denk ik

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Maar Tineke, ze kunnen toch niet alle hondjes houden? Een teefje mag volgens mij maar 3 nestjes krijgen en daarna, wat dan? Dan kan de fokker haar houden (en eindigen met weet ik hoeveel honden) of hij kan een ander goed huisje voor haar zoeken. Lijkt me niks mis mee. Het is echt niet zo dat een fokker zo'n teefje harteloos op straat gooit.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ja, dat is inderdaad niet netjes maar ik heb liever dat ze dan daarna plaats ruimen en een nieuwe goede thuis krijgen dan dat ze moeten blijven werpen en werpen tot ze erbij neervallen. Veel mensen zijn zelfs vaak op zoek naar een herplaatser van een fokker omdat ze een iets oudere hond willen maar toch niet eentje uit het asiel.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Maar Tineke, ze kunnen toch niet alle hondjes houden? Een teefje mag volgens mij maar 3 nestjes krijgen en daarna, wat dan? Dan kan de fokker haar houden (en eindigen met weet ik hoeveel honden) of hij kan een ander goed huisje voor haar zoeken. Lijkt me niks mis mee. Het is echt niet zo dat een fokker zo'n teefje harteloos op straat gooit. "

Oke maar het gaat niet om het geld van het fokken dus zou je kunnen wachten en als dank mag je teefje haar leven lekker leven op haar plekje ipv weggestuurd worden want ze zijn niet nuttig meer het zijn levende wezens 
.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Maar Tineke, ze kunnen toch niet alle hondjes houden? Een teefje mag volgens mij maar 3 nestjes krijgen en daarna, wat dan? Dan kan de fokker haar houden (en eindigen met weet ik hoeveel honden) of hij kan een ander goed huisje voor haar zoeken. Lijkt me niks mis mee. Het is echt niet zo dat een fokker zo'n teefje harteloos op straat gooit. "


... als je het punt bereikt hebt dat je je hond wegdoet omdat deze voor de fok niet meer voldoet en daardoor kennelijk 'overbodig' is vind ik eigenlijk dat je qua mindset niet veel beter bezig bent dan een broodfokker, moet ik eerlijk bekennen.
Je gaat toch fokken met je hondje omdat deze een aanwinst voor het ras is, omdat je er een goede klik mee hebt? Je kunt je ook beperken tot een maximum aantal honden/teefjes, ook dat lijkt me onderdeel van goed fokbeleid. Je bent naast fokker toch ook vooral liefhebbende hondeneigenaar?

En ja, tuurlijk gaat zo'n hond ongetwijfeld een beter leven tegemoet bij iemand anders. Maar je bent wel zelf verantwoordelijk geweest voor de omstandigheden waardoor zo'n teefje weg moet!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"

... als je het punt bereikt hebt dat je je hond wegdoet omdat deze voor de fok niet meer voldoet en daardoor kennelijk 'overbodig' is vind ik eigenlijk dat je qua mindset niet veel beter bezig bent dan een broodfokker, moet ik eerlijk bekennen.
Je gaat toch fokken met je hondje omdat deze een aanwinst voor het ras is, omdat je er een goede klik mee hebt? Je kunt je ook beperken tot een maximum aantal honden/teefjes, ook dat lijkt me onderdeel van goed fokbeleid. Je bent naast fokker toch ook vooral liefhebbende hondeneigenaar?

En ja, tuurlijk gaat zo'n hond ongetwijfeld een beter leven tegemoet bij iemand anders. Maar je bent wel zelf verantwoordelijk geweest voor de omstandigheden waardoor zo'n teefje weg moet! "

Ja sorry hoor ik ben het met je eens ik gooi mijn kinderen ook de deur niet uit als ze uit de kinderbijslag zijn. Nee moet juist meer voor ze betalen i.v.m eventuele studie. Zo ook met honden het zijn nu vind ik de afdankertjes  van de fokkers ze hebben hun geld wel dan niet opgebracht maar ze moeten wel vertrekken
.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ik was altijd al benieuwd hoe die Landseer fokker dat deed met 4 generatie's landseers in huis.
Ze wilde ook nog een reu uit die lijn, en nog eentje met "vreemd" bloed..
6 landseers met verzorging, om over de halve koeien die daar per dag werden gegeten maar te zwijgen.
De aanschaf van de camper om naar de shows te gaan met de honden.
Maar ik denk dat man lief gewoon een heel goed pensioen had ..dat zal het geweest zijn.
Dan nog even de ellende van 2 teruggeplaatste pups, en een rechtszaak over  DA kosten voor een zware operatie bij een pup..

Waarom doet zo iemand dat....ik vraag het me echt af..
Waarom niet lekker de helft rekenen, en gewoon maar in het wilde weg fokken.
Gewoon....omdat het ka....euhm 
Gewoon....omdat er toch genoeg mensen zijn die ook die pups zouden willen hebben.

Dus of ze er nou rijk van worden of niet.
(maar dat heb ik persoonlijk ook met de directeur van de spoorwegen, telecom bedrijven ed.)
Een goede fokker kan waarschijnlijk nog veel meer verdienen als hij enkel voor het geld gaat.
Waarom doen ze dat dan niet.?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Weet je het maakt mij niet uit al verdienen ze miljoenen daar gaat het niet om het gaat er om dat overal excuses voor gezocht worden om vooral niet te zeggen dat ze er aan verdienen.
En verder de wijsvinger naar andere wijzen over hoe slecht iedereen is die niet volgens hun idee fokken

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

" Even wil ik nog wel toevoegen dat vaak bij de fokkers nadat de teefjes twee of 3x geworpen hebben ook het veld mogen ruimen en ergens anders gaan wonen zo ook dekreuen die genoeg gedekt hebben of toch net niet voldoen aan de verwachtingen. Is dit dan netjes nee dat is het niet maar deze moet ruimte maken voor de volgende denk ik "


Ik ken inderdaad fokkers die dit doen.
Bij de Border collie is er een die dit aan de lopende band doet.
Zoveel honden als die al gehad is gewoon triest en net zo makkelijk gaan ze de deur uit....
Ik ben van mening die mensen houden niet van honden en eigenlijk zijn ze ook geen hond waard, laat staan het fokken, die fokken ook voor het geld, en naar de buitenwereld doen of ze geweldig zijn voor hun honden.
Van de 7 honden hier in huis, zijn er 4 ongeschikt voor de fok, ik moet er niet aan denken er een weg te moeten doen!!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Kijk en dat is netjes Tamara maar de meeste fokkers schreeuwen moord en brand hoe het hoort en uiteindelijk komen ze niet eens zover. Hun krijgen de prijs niet van de ouderdom want voor die tijd wordt het beestje verplaatst. Sterker nog ik heb een tijdje terug een fokker geinformeerd over een van zijn pups hoe die er aan toe was nou hij snapte het niet die mensen hadden zoveel geld betaald voor de pup maar hij kon de pup niet terug nemen want deze had teveel verzorging nodig. Schandalig en dat was ook een erkende fokker

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden





Hier blijft ook alles tot hun dood. Wij kiezen zelf om een pup aan te houden om te kijken of deze geschikt is om eventueel te fokken.

Als er dan nestjes zijn geweest dan blijven ze lekker hier om van hun leventje bij ons te blijven genieten....

Als een teefje je het plezier van een nestje(s) geeft waarbij je trots bent op haar nakomelingen lijkt het mij erg krom om haar dan maar te herplaatsen na de nestjes..

Ze zijn er inderdaad die dit doen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Kijk en zo hoort het toch ook vind ik je hebt je honden toch ook omdat je er gek mee bent.
Denk dat de andere daarom niet echt beter zijn dan de ****fokkers

pagina 6 van 8 12 3 4 5 67 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^