Moeten pups echt zo duur zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

" Ik moet eerlijk zeggen, hier in België geldt nog steeds de mentaliteit dat mensen een pup uit 'een nestje' gaan kiezen.Gewoon bij iemand thuis die een bepaald ras heeft. Als ik vertel aan mensen uit de buurt dat ik graag een bepaald ras wil, maar wel met papieren (niet voor de papieren wel voor de gezondheid!) dan verklaren ze me gewoon gek, zeker als ik de prijs noem (1000 euro?).
"


De mensen die ik met honden ken toch niet hoor. Bijna allemaal stamboomhonden.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

"

Ik ken inderdaad fokkers die dit doen.
Bij de Border collie is er een die dit aan de lopende band doet.
Zoveel honden als die al gehad is gewoon triest en net zo makkelijk gaan ze de deur uit....
Ik ben van mening die mensen houden niet van honden en eigenlijk zijn ze ook geen hond waard, laat staan het fokken, die fokken ook voor het geld, en naar de buitenwereld doen of ze geweldig zijn voor hun honden.
Van de 7 honden hier in huis, zijn er 4 ongeschikt voor de fok, ik moet er niet aan denken er een weg te moeten doen!! "


Bij leeuwhondjes gebeurd dat ook aan de lopende band. Zelfs alle hondjes weg omdat ze niet meer fokken of voor een ander ras kiezen. Ik kan dat echt niet snappen. Gelukkig zijn er de zeldzame fokkers die niet zo zijn en die zijn echt heel zeldzaam.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

ik moet zeggen .... Dat de fokster van nanook 1 teef had die niet geschikt bleek te zijn maar haar gewoon heeft gehouden :-) 

De andere teven zijn nu te oud en ook die blijven netjes :-) maar voorheen ook naar herplaatsers gekeken en tot mijn verbazing kwam ik dan ook idd fokkers tegen die hun teven weg deden nou .... als zij zo omgaan met hun honden dan wil ik daar niet eens meer een pupje van. 

Punt is dat je ook hierin weer verschillen hebt. Fokkers die het dus echt doen voor hun hobby en er een leuk centje aan over houden ... met nadruk op LEUK .... en ja ... geef het nu gewoon toe want er is niks mis met een leuk centje bij verdienen want als dat wel zo zou zijn ... of liever gezegd als ik dat echt zo zou vinden dan zou ik er niet 1 meer kopen of überhaupt gekocht hebben want dat centje gun ik ze ook, voor al het werk. 

En dan heb je dus de fokkers die hun honden weg doen na geleverde nesten maar deze zullen we voor het gemak maar even aan de zijlijn plaatsen.

honden page profiel Davina LemmensDavina Lemmens

honden foto van Davina Lemmens

ik heb her en der wat gelezen , ik ga mijn standpunt hier neer zetten , ik ben een hele kleinschalige fokker van engelse cockers , heb nu maar 2 teven en misschien binnenkort er 1 tje bij als ik een nestje doe , ik fok normaal maar 1 keer om de 2 jaar. en we hebben een winkel gespecialiseerd in rauwe voeding. wat een hoop slechte rashonden wat ik hier over de vloer krijg met allerlei kwalen , dan stel ik me toch vragen. , kampioen dit en dat , zoveel betaald enz.... en toch een hele hoop miserie , ik heb een hekel aan vele fokkers en heb daar een rede voor , ik ga hier eens zetten hoe ik fok en daar bijna niks aan over hou.
als ik een teefje hou voor de fok word deze grootgebracht op rauwe voeding(allerlei diersoorten) om te zien wat ze allemaal goed kan verdragen , dat duurt 1 jaar en als alles naar mijn goesting is hou ik dit teefje , dan een paar schows voor te zien als ze geschikt is door die zogenaamde keurmeesters. (een schande is de schow wereld)maar dat is voor de fokcertificaten.daarna al de gezondheids- testen , heupen , schouders , ellebogen , hart , ogen , gentesten ..... en pas als ze 3 jaar is geworden zonder gezondheisproblemen(kun je nooit weten) fok ik daar haar 1ste nestje mee. de pups worden grootgebracht enkel en alleen op rauwe voeding , de nieuwe eigenaars krijgen voeding mee voor 1 maand , ook laat ik puppy testen afnemen door dany grosemans omdat ik veel gezinnen heb met kleine kinderen en niet iedere pup daarin past , paspoort , inentingen , hals en leiband, stamboom enz... en als het mensen zijn uit de buurt die mij nog voeding komen kopen krijgen ze tot 1 jaar nog telkens een rol rauwe voeding gratis mee , ik kan als fokker zeggen dat ik daar bijna niets aan over hou , maar doe het wel met hart en ziel en zo als het moet en zelfs beter dan die brokken fokkers van tegenwoordig. ik heb al genoeg woorden gehad met fokkers hoe ze tegenwoordig te werk gaan ,ook zouden ze eens beter wat minder vaccineren en laten titeren voor te zien of het wel nodig is of het vergif ingespoten moet worden enz enz .... daar schaad je het dna ook mee.
fokhonden die op DA brokken staan gebruik je niet , en ik kom zelfs nesten tegen die op DA brokken worden groot gebracht want de andere verdragen ze niet goed , waar ben je mee bezig....
ik vraag nu voor een pup 800 euro en daar hou ik niet veel van over , ik doe alles officieel.
ik kan blijven doorgaan
groetjes , geert

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Duidelijk zou ik denken ':-) en dan vraag jij nog maar de helft ongeveer of minder dan vele andere fokkers die schreeuwen dat ze er niks aan overhouden omdat ze ook de uren door de pups terug laten betalenO-)

honden page profiel Davina LemmensDavina Lemmens

honden foto van Davina Lemmens

mijn vrouw en ik doen een hobby in bijberoep.
http://www.familypride.be/
http://www.motherspride.be/
http://www.alldogtraining.be/
zij geeft puppy training en ik ben voor de voeding en af en toe wat fokken met mijn geliefd ras.
ons draait het niet om geld , wij zijn onder onze tweeën aan het proberen te laten zien hoe het moet in de hondenwereld op gebied van de juiste opvoeding en de rest zoals gezondheid wat erbij komt.
vele duscusies voeren tegen dierenartsen enz...
en dat gaat allemaal niet van een leie dakje zoals ze dat bij ons zeggen.
een voorbeeld , davina is al bijna 3 jaar onder begeleiding een cursus aan het volgen voor hondentrainer te zijn , ze mag op dit moment alleen nog maar aan pups les geven , de volwassen cursus is pas binnen een paar jaar , en dan heb je er die op 2 jaar tijd de hele rim ram hebben inclusief gedragstherapeut , sorry maar dat is geen opleiding , en geloof me daar kruipt veel tijd en geld in in een echte opleiding , dat is onze bedoeling...
je komt tegenwoordig wat tegen...
ik zeg niet dat wij de wijsheid in pacht hebben, niks is perfect, maar we proberen het tenminste!!

geert

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

honden page profiel Davina LemmensDavina Lemmens

honden foto van Davina Lemmens

" Maar Tineke, ze kunnen toch niet alle hondjes houden? Een teefje mag volgens mij maar 3 nestjes krijgen en daarna, wat dan? Dan kan de fokker haar houden (en eindigen met weet ik hoeveel honden) of hij kan een ander goed huisje voor haar zoeken. Lijkt me niks mis mee. Het is echt niet zo dat een fokker zo'n teefje harteloos op straat gooit. "


.sorry, maar hier ben ik het ook niet mee eens , honden hebben ook gevoelens , daarmee uit , moet ik mijn vrouw na 3 kinderen ook ergens anders plaatsen en dan een ander in huis nemen , maar ja voor vele fokkers is het maar een hond

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Net nog op een ander forum gelezen van een Duitse herder fokker dat ze zonder problemen honden weg doet die ze niet voor de fok kan gebruiken. 

Ik vind dat raar. Dan ben je toch geen huisdiereigenaar meer, maar eerder een bedrijf en de honden voorwerpen die je gebruikt om geld mee te verdienen. Ik vind dat weinig meer te maken hebben met liefde voor je dieren.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Duidelijk zou ik denken ':-) en dan vraag jij nog maar de helft ongeveer of minder dan vele andere fokkers die schreeuwen dat ze er niks aan overhouden omdat ze ook de uren door de pups terug laten betalenO-) "


En dat van die uren heb ik toch een heel klein beetje een zuur gevoel bij. Dan wordt fokken toch een vorm van werk want je rekent de "gewerkte" uren. Is niet erg maar wees dan eerlijk, registreer het als inkomen en dergelijke en specificeer de kosten, maar dat gebeurt ook niet. De transparantie is ver te zoeken zeker omdat het allemaal te boek staat als hobby fokkerij. Ik snap dan ook wel dat veel mensen schrikken als er bedragen van 1500 a 2000 euro op tafel komen.

Respect voor wat Davina schreef. Ik begrijp van een kennis van ons die fokt met Amerikaanse Cockers hetzelfde. Ook zei vragen 800 euro per pup. Met 3 pups zijn ze uit de kosten (dus niet de uren), minder leveren ze er op in, meer houden ze iets over. Die geven dan ook nog eens uit elk nest 1 pup af aan een instantie die therapiehonden opleidt.

Ik heb veel respect voor die mensen die hun hele ziel en zaligheid in de honden leggen om gezonde honden te fokken en daar ook nog hun stinkende best voor doen om dat voor liefhebbers betaalbaar te houden. Echt waar: groot respect. ;-)

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

"

En dat van die uren heb ik toch een heel kleine beetje een zuur gevoel bij. Dan wordt fokken toch een vorm van werk want je rekent de "gewerkte" uren. Is niet erg maar wees dan eerlijk, registreer het als inkomen en dergelijke en specificeer de kosten, maar dat gebeurt ook niet. De transparantie is ver te zoeken zeker omdat het allemaal te boek staat als hobby fokkerij. Ik snap dan ook wel dat veel mensen schrikken als er bedragen van 1500 a 2000 euro op tafel komen.

Respect voor wat Davina schreef. Ik begrijp van een kennis van ons die fokt met Amerikaanse Cockers hetzelfde. Ook zei vragen 800 euro per pup. Met 3 pups zijn ze uit de kosten (dus niet de uren), minder leveren ze er op in, meer houden ze iets over. Die geven dan ook nog eens uit elk nest 1 pup af aan een instantie die therapiehonden opleidt.

Ik heb veel respect voor die mensen die hun hele ziel en zaligheid in de honden leggen om gezonde honden te fokken en daar ook nog hun stinkende best voor doen om dat voor liefhebbers betaalbaar te houden. Echt waar: groot respect. ;-) "


Voor zo'n fokkers heb ik ook respect.
Ik heb soms de indruk dat veel,fokkers zich voordoen als hobbyfokker, als liefhebber van het ras. Maar dan doen ze wel moeilijk over de uren werk die er insteken. Daar is het dan toch ook een hobby voor?

Wil je ook je uren terug, wees dan eerlijk en geef aan dat het fokken eerder je werk is, dan een hobby.

Dat mensen hun honden wegdoen als ze hun maximaal aantal nesten geworpen hebben, daar kan ik toch niet bij hoor. Je steekt je tijd in de opvoeding, je bouwt een band op en dan hup, de deur uit. Nee, dan is het geen hobby meer maar wel werk en handel.
.

honden page profiel ferdi en roxyferdi en roxy

honden foto van ferdi en roxy

Ik denk dat de kosten wel terecht zijn want ook de fokker moet veel onkosten betalen.
En je kan met goed sparen wel een stamboom pup kopen, maak een potje en stop daar alle geld wat je overhoud in en spreek met elkaar een vast bedrag af wat er sowieso in gaan, dan sta je nog eens gek te kijken hou snel je het geld bij elkaar heb ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Nou, dat vraag ik me af. Het klinkt natuurlijk wel goed, maar als ik uit ga van een puppyprijs van 1500 euro en van mijn vader's salaris, wat hij daarvan overhoudt en wat hij reëel gezien iedere maand opzij kan leggen. Laten we zeggen dat hij minimaal 50 euro per maand opzij zal leggen. Dan mag hij als het tegenzit ongeveer 2,5 jaar gaan sparen om die pup te kunnen kopen. Dat is nogal wat. 

Ik snap best dat veel mensen geen 2,5 jaar willen wachten om eindelijk het geld bij elkaar geraapt te hebben om een dure rashond te kunnen kopen, en daarom een particuliere fokker benaderen. Ik snap het wel. Maar ik vind het jammer dat het zo moet. 

Wat ik eerder al zei, ik vind bedragen richting 1500 en hoger echt richting exorbitant gaan.

En wat eerder genoemd werd, prijzen van rashonden moeten omhoog? Oh ja, natuurlijk. Laten we het kopen van rashonden nog lastiger maken.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Nou ik heb hier een nestje gehad niet geplant wel, twee gezonde honden zonder stamboom wel gechipt en ook de entingen gehad, die heb ik voor 250 euro verkocht en eigenlijk hield ik hier zelfs aan over. De pups hebben zeeen tijd gevraagd maar dat deed ik met liefde. Ze waren zelfs zindelijk toen ze verhuisden naar hun toekomstige baasje. Dus ik blijf erbij het hoeft niet zo duur te zijn.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Nou ik heb hier een nestje gehad niet geplant wel, twee gezonde honden zonder stamboom wel gechipt en ook de entingen gehad, die heb ik voor 250 euro verkocht en eigenlijk hield ik hier zelfs aan over. De pups hebben zeeen tijd gevraagd maar dat deed ik met liefde. Ze waren zelfs zindelijk toen ze verhuisden naar hun toekomstige baasje. Dus ik blijf erbij het hoeft niet zo duur te zijn. "


Hoe kan dat nou? Als ik deze link erbij pak, uitga van 6 pups kom ik al uit op kosten rond de 600 euro per pup. Dan heb je wel de dekreu en de benodigde show natuurlijk, maar niet eens de testen..

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

"

Hoe kan dat nou? Als ik deze link erbij pak, uitga van 6 pups kom ik al uit op kosten rond de 600 euro per pup. Dan heb je wel de dekreu en de benodigde show natuurlijk, maar niet eens de testen.. "


Da's knap, als ik volgens dezelfde link naar Tineke haar situatie kijk zit je rond de 100-150 euro per pup?

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

"

Da's knap, als ik volgens dezelfde link naar Tineke haar situatie kijk zit je rond de 100-150 euro per pup? "


Lol okee, ik heb discalculie, maar zo'n grote fout kan ik toch niet gemaakt hebben....

Ik heb shows + dekreu + Kosten moederhond voor/tijdens de zwangerschap + kosten rondom de geboorte gedeeld door 6 pups en daarbij de kosten kosten nestje puppy's gedaan. En jij? Zou best kunnen dat ik ergens een cijfertje omgedraaid heb hoor..

EDIT: en zoals ik al zei heb ik het niet op haar situatie berekend, maar de dekreu en shows erbij berekend. Zoals het normaal gesproken gaat.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

"

Lol okee, ik heb discalculie, maar zo'n grote fout kan ik toch niet gemaakt hebben....

Ik heb shows + dekreu + Kosten moederhond voor/tijdens de zwangerschap + kosten rondom de geboorte gedeeld door 6 pups en daarbij de kosten kosten nestje puppy's gedaan. En jij? Zou best kunnen dat ik ergens een cijfertje omgedraaid heb hoor..

EDIT: en zoals ik al zei heb ik het niet op haar situatie berekend, maar de dekreu en shows erbij berekend. Zoals het normaal gesproken gaat. "


Tineke loopt denk ik geen shows (zoiezo zie ik niet in waarom je dit als kostenpost voor een nestje ziet), geen kosten dekreu, geen testen, geen nestcontrole en stamboom RvB, werpkist ed kun je zelf zo duur maken als je wilt en is een eenmalige aanschaf. Dus het kan heel goed dat ze zelfs met 250/pup er nog iets aan over gehouden heeft..
Doe je het bovenstaande wel allemaal dan kom je ook echt niet op 600/pup uit..

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Staat erbij en er staat ook bij geen stamboom maar goed ik heb er wel heel veel plezier van gehad. Maar kosten dekreu is vaak een van de pups dus wat moet ik daar voor tellen en wat verdiend de eigenaar van de dekreu dan wel niet? Of zijn dat echt alleen de lusten en niet de lasten? Lees de teef gaat  er heen de teef baart de jongen de teef krijgt de eventuele kosten voor als het niet goed gaat? Begrijp mij goed een reu mag veel vaker dekken dan een teef nestjes mag werpen.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Staat erbij en er staat ook bij geen stamboom maar goed ik heb er wel heel veel plezier van gehad. Maar kosten dekreu is vaak een van de pups dus wat moet ik daar voor tellen en wat verdiend de eigenaar van de dekreu dan wel niet? Of zijn dat echt alleen de lusten en niet de lasten? Lees de teef gaat  er heen de teef baart de jongen de teef krijgt de eventuele kosten voor als het niet goed gaat? Begrijp mij goed een reu mag veel vaker dekken dan een teef nestjes mag werpen. "


Een "goedlopende" dekreu is financieel en qua kopzorgen inderdaad profitabeler en makkelijker dan het fokken van nestjes.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ja alleen dekreuen hebben is een stuk relaxter dan teefjes. Maar het is uiteraard niet alleen de lusten, want de reu moet ook bij veel rassen minimale showresultaten behaald hebben en moet alle onderzoeken ondergaan. En de teef moet naar de reu omdat de reu zich op zijn gemak moet voelen, dus dat heeft ook een reden. Moet een teef van verder komen kan het ook zo zijn dat de eigenaar van de dekreu een aantal dagen de teef in huis te logeren heeft. Maar dat weegt allemaal natuurlijk niet op tegen het werk dat bij een nestje van een teef komt kijken :-) wij hebben nu een potentiële dekreu in huis (we zijn mede-eigenaar van hem) en ik hou nu mijn hart al vast voor de eerste keer dat ik een dekking moet gaan begeleiden haha :-) maar hij moet eerst al zijn onderzoeken nog ondergaan want hij is pas net 1 jaar oud dus we zullen zien!

tanja (Gast)

Ja dat vraag ik mij zelf ook af waarom zo duur . Wij willen graag een tollerpup de prijs is 1200 euro . Ook wij hebben het afgewogen om op zoek te gaan naar een brood fokker . Maar zaten echt wel met ons gevoel en de portom in de knoop

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

" Ja dat vraag ik mij zelf ook af waarom zo duur . Wij willen graag een tollerpup de prijs is 1200 euro . Ook wij hebben het afgewogen om op zoek te gaan naar een brood fokker . Maar zaten echt wel met ons gevoel en de portom in de knoop
"


Wat ik dus wou zeggen:

Wat een waardeloos argument om willens en wetens een hond bij een broodfokker aan te schaffen omdat een hond te duur is. Enig idee wat een hond gedurende zijn/haar leven kost??? En dan heb ik het over de gewone dingen als voer, kluiven, speeltjes, manden, riem, mand, entingen, hondenbelasting, cursus ect ect...

Iets langer sparen of een hond uit het asiel halen!

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Ik betaal ook 1200 euro voor mijn prachtige Zuko! Mij hoor je niet klagen. Ik kijk heel vaak mee met de webcam en zij er is letterlijk dag in dag uit mee bezig. Haar teef heeft shows gelopen, alle testen gehad (overal vrij van), ze doet heel veel aan socialistie, pups krijgen oogtest, puppytest, goed geënt en ontwormd. Krantzindelijk en je bent verzekerd van een gezonde pup. In het woord van erfelijke ziektes uiteraard. Ik heb het proces van begin af aan mogen meemaken. Ook dat is mij veel waard. Liever een pup van een erkende fokker die zich aan alle regels  houdt en er alles aandoet om de pup te socialiseren dan een pup van 300 euro uit een schuur die een week later een stempelkaart vol heeft bij de DA. En wat is nou 1200 euro? Als je hond 12 jaar meegaat kan ik je verzekeren dat je dat bedrag nog een aantal keer mag neerleggen ;-)

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Dit is een oud topic, maar goed..

Tollers zijn erg in trek. En ik vind 1200 euro ook heul veel geld voor een pup op papier, als ik eerlijk ben. Maar als het enige alternatief een broodfokker zou zijn, dan moet je je snel bedenken dat dat überhaupt geen alternatief is en een paar maandjes doorsparen ;-)
Als je je bedenkt dat een hond (hopelijk) inderdaad een jaar of 12-14 word is het een schijntje. En Tollers zijn volgens mij relatief gezond.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Idd een oud topic maar wel "actueel" ;-)

Ik vind persoonlijk pups van bepaalde rassen echt absurd duur! (in mijn ogen, dus schiet me niet lek)

Wij hebben een sbt met stamboom voor 800 euro. Voor hij 4 maanden was waren we al 1200 euro armer. Aanschaf, bench, enting, ontwormen,speelgoed,riem,halsband,voer...Een hoop geld. Elke stuiver waard maar ik vind dit wel de max.

Ik zou heel graag een engelse bull willen. Maar die zijn echt niet te betalen met stamboom, 1750 euro zo'n beetje! Ongelooflijk.. Daarbij alle dierenarts kosten in hun relatief korte leven.. nee als die er nog eens komt, gaan we voor een lief pupje uit de hobbyfok.

Ik snap dat een nestje geld kost, maar denk echt dat het bij de "erg populaire" rassen soms best met minder kan. Beetje oneerbiedig gezegd. Bij Posche betaal je ook voor de naam, en niet perse voor kwaliteit..

honden foto van Peruaanse Naakthonden / Peludo's

Ik vind persoonlijk dat je een  ras neemt die jou aanstaat, en bij jou gezin/ leven past en ik neem aan als je een hond aanschaft je wel degelijk stil moet staan dat het geld kost:-) , en daar jaren plezier van wilt hebben.
 Zonder  verborgen mankementen, die je bij een huis / tuin broodfok  zonder stamboom bij de  ouderdieren niet kan achterhalen?…
Garantie tot aan de voordeur.
Ik persoonlijk ga voor goed contact met de fokker van mijn honden , die mij met raad en daad altijd zal bijstaan.
Mijn ras is best bijzonder , en niet iedereen valt op PSPP..:-) 
Maar zo heeft ieder zijn ras, elk ras heeft zijn prijs, en laten we eerlijk zijn ieder heeft zijn bedrag in zijn hoofd voor een pup !, of dat 500 euro is of 5000 euro is!, daar zijn wij vrij in !! 
Er zijn mensen die wachten jaren op een pup uit een bepaalde combi,  uit  binnenland/buitenland .
Van een kennel die ze hoog hebben staan..Ik weet wel dat er veel bij komt kijken , wat betreft de kosten Dekking , de reis naar de reu, PL PLL ECVO , entingen, DNA, Shows, Hotel reiskosten ,stambomen, het vast houden ivm naar buitenland bv Australie  dan heb je een pup 6 maanden nog te verzorgen en alle zorg voor een goede reis:-)..het kost enorm veel geld / tijd en  energie voor het nest de deur uit kan.
Heel leuk een prachtig nest, maar best veel kosten..dus duur ? 
Wat de liefhebber er voor over heeft!.
Voor mij is geld niet een optie om te kijken naar een hond die ik heel graag in mijn leven wilt, sparen dus :-D

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Waarom verdedigen fokkers zich steeds zo ontzettend als het niet zo is dat er verdiend aan wordt. Zou bijna willen zeggen jullie moeten alles niet steeds op reizen en testen en dergelijke afdoen want het reizen is ook leuk dat wil je graag anders zoek je dichterbij naar de geschikte hond. Dit soort dingen weet je van te voren. Een hobbyist weet ook dat wat hij maakt kan mislukken de taart bakt aan de boot die ze maken lukt niet de kleding lukt niet of de naaimachine geeft de geest moet dit ook allemaal doorberekent worden? "


.

Lekker kort door de bocht hé. Een nest ga ik niet vergelijken met een taart of kleding. als bij mij een taart mislukt gaat hij de vuilnis bak in iets wat je met een pup niet doet.

Dichterbij een andere reu zoeken? Moet de reu net toevallig bij mijn teefje passen......Het wordt allemaal erg makkelijk gezegd door mensen die totaal niet weten waar fokkers op letten met een nestje puppen.

honden foto van Peruaanse Naakthonden / Peludo's

" Precies!! ik heb een dek reu niet voor het grijpen: ..ik moet zeer zorgvuldig te werk gaan ,  genen poel van de PSPP  is zeer dun bezaaid, maar ja dat snappen mensen niet:-) ..geeft ook niet als ik het maar weet!.
Komt heel veel bij kijken , taart is sneller klaar!O-)

.

Lekker kort door de bocht hé. Een nest ga ik niet vergelijken met een taart of kleding. als bij mij een taart mislukt gaat hij de vuilnis bak in iets wat je met een pup niet doet.

Dichterbij een andere reu zoeken? Moet de reu net toevallig bij mijn teefje passen......Het wordt allemaal erg makkelijk gezegd door mensen die totaal niet weten waar fokkers op letten met een nestje puppen. "


.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Dichterbij een andere reu zoeken? Moet de reu net toevallig bij mijn teefje passen......Het wordt allemaal erg makkelijk gezegd door mensen die totaal niet weten waar fokkers op letten met een nestje puppen. "


Die kosten haal je er met 800 euro per pup en laten we zeggen 5 á 6 pups in het nest ook wel uit hoor..
Ik snap niet dat fokkers altijd zo spastisch doen, dat ze nooooit wat aan hun 'hobby' verdienen. Who cares als je er wel wat aan verdient, zo lang je het maar goed doet. Maar neen, velen gedragen zich als een soort bijstandsmoeder die geen cent te makken hebben.
Wij kunnen ook rekenen hoor O-)

pagina 7 van 8 12 3 4 5 6 78
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^