Waarderingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Ik reageer alleen even op het koffiehoek gebeuren want die waarderingen kunnen me gestolen worden ondanks dat ik het zelf ook wel eens gebruik.
Tis maar net hoe druk je je er over wilt maken natuurlijk.

De koffiehoek...
Als je langere tijd hier op het forum bent dan "leer je elkaar wel een beetje kennen".
En het leven bestaat niet alleen uit het hebben van honden.
Kinderen krijgen, leven en dood, privé problemen, werkproblemen enz. enz. horen daar ook bij.
Als er al niet meer verteld mag worden over een zwangerschap waar gaat het dan heen?
Het moet toch ook gewoon kunnen dat iemand daar over verteld omdat diegene daar ontzettend blij mee is. Daar is dus de koffiehoek voor! Niet hond-gerelateerde onderwerpen!
Als je er al problemen mee hebt om over de zwangerschap te lezen van iemand die je niet eens persoonlijk kent, hoe loop je dan over straat?
Daar lopen ook zwangere vrouwen en mensen met kinderwagens.
Mogen die daar dan ook niet lopen omdat je het er moeilijk mee hebt?


Dan zouden mensen ook geen werkgerelateerde topics mogen openen in de koffiehoek omdat er hier ook genoeg mensen zijn die vanwege ziekte niet kunnen werken.
Misschien hebben die het daar ook wel erg moeilijk mee.

De koffiehoek is er juist gekomen zodat je ook eens kan kletsen over dingen die niet met honden te maken hebben. 
Als je dat niet aanstaat dan kan je het ook gewoon laten verwijderen door Arjen.
Dan zie je de koffiehoek niet meer.

Je kan niet gaan verwachten dat bepaalde onderwerpen niet meer kunnen omdat je er zelf problemen mee hebt. Er zullen er inderdaad wel meerdere zijn maar maar als iedereen gaat zeuren over onderwerpen die hij/zij niet vind kunnen dan hebben we een lege koffiehoek! "


Empathie  is een ander woord voor inlevingsvermogen, de kunde of vaardigheid om je in te leven in de gevoelens van anderen. Dan gebruik je niet zulke woorden.
.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Moos?!
Bianca niet empatisch?

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Kiki, wil je zeggen dat deze post wel empathisch was. Ik ken haar niet, ik reageer op haar post. Ik ken vrijwel niemand hier en ga dus af op wat en hoe iemand schrijft hier in dit topic. Misschien ben ik het wel met haar eens over een ander onderwerp, of is ze in het echt wel een hele leuke vrouw en was dit een misser. 
Alles is mogelijk. Ik zal de laatste zijn dat te ontkennen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

Empathie is een ander woord voor inlevingsvermogen, de kunde of vaardigheid om je in te leven in de gevoelens van anderen. Dan gebruik je niet zulke woorden.
. "


.Moos, ik kan gelukkig goed onthouden!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 2 doggies

honden foto van B met D&A†

Moos, ik snap heel goed wat empathie is hoor.
Als je mij in het dagelijks leven zou kennen dan zou je wel anders reageren.
Ik weet heel goed hoe het is om dingen te zien bij een ander die ik niet kan.
En ik kan daarvoor ook gewoon blij zijn voor een ander ondanks dat het niet makkelijk is.
Maar dat doet er niet toe.

Het leven gaat nou eenmaal niet alleen maar over rozen en bij het leven horen ook de vervelende dingen. 
Het is voor de één alleen makkelijkere te accepteren dan voor de ander.

Daarbij zal ik ook nog even quoten dat het je (Angélique) in je openingspost niet om de titels gaat van de topics maar om de topics zelf.

" De laatste tijd lijkt overigens zo langzaamaan de koffiehoek, dus privedingen belangrijker te worden dan het Hondenforum zelf. Waarom dat allemaal op een Hondenforum besproken moet worden begrijp ik echt niet. Als je bv zwanger bent dan ga je toch naar een zwangerschappen forum? Of als je (psychische) problemen heb naar een forum daarvoor? 
Maar goed, denk dat de meningen daarover verdeeld zullen zijn en dat is ook logisch. "

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Bianca, dan snap ik niet waarom je zo reageert.


Ik kan een ander stukje onderstrepen waar  staat dat de titel en inhoud vaak verwarrend zijn. 
Maakt het uit? 
Dat zijn twee heel verschillende dingen. Dan spreekt ze zich toch niet tegen?  De koffiehoek is behoorlijk open, je zit er zo in. Veel mensen kunnen meelezen. De een vind dat fijn, de ander begrijpt dat niet. Tja....

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ja, ik weet wat ik geschreven heb.
Staat daar dat er niet over gepraat mag worden??
Er staat dat ik niet begrijp dat het op een Hondenforum besproken wordt.
Misschien had ik hier dan toch dieper op in moeten gaan. Ik dacht dat het zo wel begrepen werd. Stom gedacht.
Sowieso staat er onder dat de meningen hierover verdeeld zullen zijn en dat dat logisch is.
Zoals ik al heb uitgelegd haal ik in mijn bericht toevallig twee dingen aan. Misschien had ik andere dingen moeten aanhalen?!

Ik schreef het niet omdat ik de koffiehoek onzinnig vind. Ik schreef het alleen omdat ik vreemd vind dat op een Hondenforum privedingen, dus alle andere dingen behalve je hond, soms belangrijker lijken gezien de hoeveelheid Posts in de koffiehoek. 

Ik denk dat iedereen hier wel moeite heeft met een bepaald onderwerp. Of geen interesse. Dus zou het handiger zijn als de titel duidelijker maakt wat het onderwerp van de topic is. Dit heb ik in latere reacties dan ook een paar keer gezegd omdat mijn start bericht daar niet duidelijk genoeg over was.

Het is van mij uit gewoon een hele normale vraag waar ook normaal antwoord op gegeven kan worden. Ja, we kunnen de titels duidelijker maken. Nee, we gaan de titels niet duidelijker maken. 
Alleen aangeven dat iemand dan maar weg moet uit de koffiehoek of zeggen dat de koffiehoek moet blijven enz slaat dus nergens op.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

Zoals ik zelf al zei hoef ik de topics niet te lezen. Dus dat hoeft dan niet nog een keer herhaald te worden. Het is niet altijd duidelijk te lezen aan de titel zoals ik al aangeef.
Daarbij blijf ik het vreemd vinden dat een koffiehoek meer berichten, reacties enz heeft dan het Hondenforum zelf. Ik ben niet achterlijk, begrijp best dat sommigen een klik hebben en daarom prive dingen met elkaar bespreken. Dat is heel normaal. Maar nogmaals, ik vind het een beetje vreemd dat de prive hier belangrijker wordt dan de hond
. "


.Kijk Bianca, mijn 2e reactie staat al in dat het om de titels gaat en een volgende opnieuw. Zoals je hier kunt lezen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Misschien moet je je zelf er gewoon bij neerleggen dat er in de koffiehoek privé dingen besproken worden ondanks dat je er zelf ook meeleest en misschien ook wel eens iets plaatst.
En dat nu misschien meer is dan op het gewone forum.
Niet iedereen is even goed in het verzinnen van een titel en niet iedereen besteed er evenveel aandacht aan om het duidelijk te maken.

Ik kan er nu ook wel boos over gaan doen dat dit topic in 2 dagen tijd al ruim 100 reacties heeft en het topic wat ik dinsdag geopend heb over het behalen van Djago's eerste plaats bij de wedstrijd maar 10 reacties heeft gehad maar wat heeft dat voor zin?
Mensen reageren op dingen waar ze zin in hebben en dat blijf je toch wel houden.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ja dat kan ik begrijpen. Ik snap al die reacties nog steeds niet hoor omdat de meeste helemaal niet gaan over wat ik vraag. Dus wat dat betreft had ik liever gehad dat ze op jou topic gereageerd hadden.....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind sommige opties van waarderingen wel handig. Als ik het niet eens ben met het advies dat je een flinke ruk aan de lijn moet geven om je hond naast te leren lopen en dat is al een paar keer gezegd, dan draag ik mijn steentje bij met een oneens.

En soms heeft iemand een goed antwoord dat alles zegt, en dan is het een super antwoord.

Maar ik mis voornamelijk een "vind ik leuk" variant. Nu gebruik ik soms het "super antwoord" voor iets wat echt geestig is, of gewoon heel doordacht is, terwijl het bijvoorbeeld een mop over honden is. Dat heeft dan niets met deskundigheid te maken, zeg maar.

@Angelique: al druk je je nog zo zorgvuldig uit, mensen lezen niet goed. Ze lezen te snel, alleen een deel, of het registreert niet. Heel raar, want met internet tegenwoordig lezen we bijna nog meer als vroeger, maar hoe zeer je ook je best doet, het komt niet altijd goed over. Daar kun je je over opwinden, maar dat heeft geen zin. En af en toe heeft iedereen wel eens een blond momentje dat je net het tegenovergestelde leest, en dan snap je meteen waarom zoveel mensen de fout in gaan. Toevallig had ik het van de week nog, iemand sprak zichzelf voor mijn gevoel totaal tegen. Nog drie keer nagelezen, nou echt... klopte van geen kanten. Had ik het gewoon drie keer achter elkaar compleet tegenovergesteld gelezen. Dat is geen onwil, maar gewoon een blinde vlek. Dus samen met luiigheid, te snel willen zijn, te graag willen helpen en blinde vlekken: geen wonder dat mensen dingen niet goed oppikken.

En dan natuurlijk nog dat mensen reageren op een reactie, of daar op verder borduren.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

En Angelique denkt nu zo ongeveer...ohh damn, waarom heb ik dit topic geopend :-)

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Weet je wat ik jammer vind? 
Dat ik zo vaak bemerk, dat wanneer iemand (of meerdere) het met een bepaalde gang van zaken niet eens zijn, de oneens waarderingen in deze bijvoorbeeld..

Er vaak reacties als deze komen:

''daar gaan we weer!''

''Moet je je daar druk om maken!?''

''Is HP dan zo belangrijk voor je? triest!''

''Ik heb wel wat beters te doen''

Of figuurtjes als deze: ;-) ;-)

Wat is een forum zonder lezers/schrijvers? Een forum maak je toch met elkaar? 

Juist daarom moeten onderwerpen als deze niet van de tafel geveegd worden. 
Vele bemerken het: de sfeer raakt grimmiger de laatste tijd, maar uitingen over 'hoe' dat wellicht (mede) veroorzaakt wordt...

 ''Get a life'' niks beters te doen?

Dat vind ik niet eerlijk. Kwaliteit kun je niet maken door louter en alleen regels en gebruiken op te stellen. Kwaliteitsverbetering stopt nooit, het moet soms te buigen en aan te passen zijn.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Kan een mod dit topic niet gewoon sluiten?? Volgens mij blijft het een eindeloze discussie.. Een discussie waar de topicstarter ook helemaal geen zin in heeft..

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Is dat niet aan de ts?

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Kan een mod dit topic niet gewoon sluiten?? Volgens mij blijft het een eindeloze discussie.. Een discussie waar de topicstarter ook helemaal geen zin in heeft.. "

 je kunt ook je computer sluiten denk ik dan! 
I.p.v voor tientallen andere te bepalen dat er genoeg gezegd is, een topic moet stoppen en dat Angelique hier geen zin in heeft.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" En Angelique denkt nu zo ongeveer...ohh damn, waarom heb ik dit topic geopend  :-)

"


.Af en toe wel ja. Haha

Op zich vind ik de hele discussie best leuk. Het gaat alleen niet over mijn vraag, maar goed dat is jammer.

Vraag me wel af of dit nu ligt aan mijn startbericht, of dit echt niet duidelijk genoeg is of dat het ligt aan degene die als eerste reageert of tweede en mijn startbericht blijkbaar niet goed begrepen heeft of gelezen heeft. 

Als het eraan ligt dat mijn startbericht echt niet duidelijk was kan ik daar een volgende keer wat mee doen. 

Zelf heb ik de indruk dat het ligt aan de eerste paar reacties. Hoe daarin geantwoord is zo wordt er het hele topic verder over gereageerd. Ook al probeer ik tussen de reacties door alles nog eens op andere manieren uit te leggen. Vaak is het volgens mij ook: wat wil iemand lezen?! Heel jammer dat er dan naar het meest negatieve gekeken wordt. Dat is in de hele social media zo overigens. Precies wat Wilma hierboven aangeeft. 

Ik raak er best gefrustreerd van dat er veel aannames zijn en dus niet gelezen wordt. 
Dus ja, als het daarom gaat denk ik wel, had ik dit topic maar nooit geopend.


Opmerkingen als, zo is het in het dagelijks leven ook...... En in eenzelfde reactie schrijven dat waarderingen anoniem moeten blijven???? Gek hoor.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik vind die waarderingen eigenlijk wel goed. Zoals Arjen zegt, je haalt er de goede en de slechte antwoorden zeker uit. Als je met een vraag komt aanzetten op HP, en je krijgt enkele verschillende antwoorden waardoor je niet meer weet wat te doen. Dan kunnen die superantwoorden en oneens antwoorden zeker helpen. En misschien als iemand een oneens geeft gaan ze ook uitleggen waarom.

Maar je merkt ook vanzelf wanneer mensen oneens geven om elkaar te pesten hoor, tenminste ik merk dat wel. Zeker als het dan in een discussie komt worden die gemakkelijk uitgedeeld. Van mij mogen ze blijven, en ze mogen zelfs anoniem blijven ook. Want sommige mensen willen discussies vermijden, en durven dan geen oneens meer te geven omdat ze bang zijn om op die manier een discussie te krijgen die naar hun gericht is.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Maar Silvia, dan is het wel opener en eerlijker. Dan kunnen anderen elkaar ook aanspreken. Zodat discussies  fatsoenlijk en beleefd gaan verlopen. Posts goed lezen en niet fout interpreteren is al moeilijk, laat staan een oneens of off topic waardering (al dan niet gemeend).

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ja dat is waar. Maar ik kan me goed voorstellen dat de mensen die niet van discussies houden geen oneens meer durven geven, zelfs al slaat het antwoord dat die andere persoon gegeven heeft nergens op. 
En dan krijg je misschien ook reacties van "jij geeft mijn antwoorden altijd een oneens" of "jij krijgt altijd een super antwoord omdat steeds dezelfde mensen dat geven, met je vriendjespolitiek". Maarja, dat soort dingen worden nu ook al naar elkaar gegooid, alleen op een andere manier :-D

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Silvia daarom ;-). Zie het dan maar als een goede oefening om assertief te worden. Maar mensen gaan elkaar echt corrigeren, denk en hoop ik. 

Nog even over de koffiehoek (niet tegen jou Silvia). Als dat echt zo'n fijne vertrouwde club is, daar wordt toch ook vaak (negatief) gewaardeerd...
Zeggen dat het erbij hoort, bij social media, dat kan. Maar dan maken we ons er wel gemakkelijk vanaf.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

"
 je kunt ook je computer sluiten denk ik dan! 
I.p.v voor tientallen andere te bepalen dat er genoeg gezegd is, een topic moet stoppen en dat Angelique hier geen zin in heeft. "


EUhh volgens mij heeft Angelique al meerdere keren aangegeven dat ze dit topic liever gesloten ziet omdat de discussie niet gaat over wat zij bedoeld.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Dan heeft ze dat niet aan moderator doorgeseind, dan zou immers dit topic al lang gesloten zijn. Maar als je je geroepen voelt in haar naam.. ?
En je ook vind dat dit nergens over gaat,.. je weet de knop te vinden neem ik aan! Lucht je hart..

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

Dit topic kan zo de koffiehoek in;-)  ;-)  ;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Dan heeft ze dat niet aan moderator doorgeseind, dan zou immers dit topic al lang gesloten zijn. Maar als je je geroepen voelt in haar naam.. ?
En je ook vind dat dit nergens over gaat,.. je weet de knop te vinden neem ik aan! Lucht je hart.. "


Sorry hoor.. was niet mijn bedoeling om je kwaad te maken.
Ik houd m'n mond wel.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"

Sorry hoor.. was niet mijn bedoeling om je kwaad te maken.
Ik houd m'n mond wel. "

Dat doe je dit hele topic dus niet.
.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Tja.. ik snap dat niet zo goed.. Ik kan me wel voorstellen dat je dat lastig vind, maar er is hier nou eenmaal een koffiehoek en dan kun je dit soort dingen verwachten.

Lijkt me niet dat dit helemaal veranderd kan worden enkel omdat 1 persoon daar moeite mee heeft.
Als je daaraan gaat beginnen kan het forum zich wel sluiten.

Ik vind het gewoon een beetje flauw om een topic te maken en mensen hier als kinderachtig te gaan bestempelen, enkel omdat het jouw niet goed ligt. "


.Lezen, lezen, lezen. Niet oordelen, behalve als je de tekst helemaal leest.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" ach ja.. Ik heb persoonlijk niet zoveel zin in die discussie. zoals ik al zei: ik krijg ook wel eens een oneens waar ik het helemaal niet mee eens ben, maar ik ga me daar niet over op zitten vreten, dan is een forum al snel helemaal niets meer aan.

Persoonlijk vind ik dat je ervoor kiest om het je aan te trekken. "


.En dan besluit je een topic te willen laten sluiten, omdat jij geen zin hebt in een discussie, bijzonder..........

Terwijl je

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Alweer een aanname. Ik zeg nergens dat er niet meer over gepraat mag worden. "


Spreek je dan jezelf tegen?

Je schrijft toch dit:
Waarom dat allemaal op een Hondenforum besproken moet worden begrijp ik echt niet. Als je bv zwanger bent dan ga je toch naar een zwangerschappen forum? Of als je (psychische) problemen heb naar een forum daarvoor? 

Daar maak ik ook uit op dat jij liever hebt dat de roze wolk mensen liever niet over hun roze wolk gevoel mogen praten,want JIJ begrijpt niet dat zij hun vreugde willen uiten...
Dát vind ik dan weer moeilijk te begrijpen.


Dat komt op mijn over alsof je iemand iets niet gunt.
Het kan idd pijnlijk zijn als iemand wel een kindje krijgt/kan krijgen,als er ook mensen zijn die dit niet kunnen krijgen..
Maar hoe jij het dan omschrijft ,voelt het voor mij als afgunst/jaloezie.Ik kán me vergissen,maar ik zeg je duidelijk dat is het gevoel wat ik daarbij krijg.


Ben jij iemand die dan geen kinderen kan krijgen?Waar komt die nijdigheid vandaan?


Ook als iemand een topic wil openen over iets heel persoonlijks als psychische klachten,dan vind ik het toch wel héél onaardig om die mensen ook zo 'weg te willen jagen'...want zo komt het op mij over.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Verwijderd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Zelf maken!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^