Lotgering goed of slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Wij voeren lotgering met veel plezier want sem die eet er goed van, en hij doet het er heel goed op.
Nu vertelde iemand mij dat het vlees van lotgering vaak bedorven is en niet goed is.
Ik weet wel dat een tijdje geleden het niet goed was, maar dat ze nu het recept verbeterd hebben en het goed zou zijn.
Bij ons ziet het vlees er altijd goed uit, en is ongeveer net zo rood als rouw biefstuk.
En je vind er organen in terug (teminste bij onze kip variant) daar zie je niertjes er in zitten.
Wat vinden jullie van de kwaliteit?

honden page profiel TZNTZN

Wat je trouwens ziet bij de kipvariant zijn hartjes en geen niertjes;-)

Maar goed, om op je vraag terug te komen, kort gezegd; ik vind het te min om aan mijn honden te voeren.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik voer het ook nog steeds na volle tevredenheid.
1x een krat gehad waar een sterke lucht aanzat maar nu weer gewoon normaal en rood vlees.

Er zijn altijd voor en tegenstanders, is het wel of geen goed voer tja mijn honden doen het er goed op zitten super in hun vacht mooie ontlasting en top conditie.

De meeste andere kvv zijn dubbel zo duur of nog duurder en dat is voor ons met 2 honden toch iets teveel.
Ik kan ze nu vlees voeren en anders zou het toch weer brok worden.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik heb een tijd gebarft, maar ben hiervan teruggekomen en voer nu brokken met een vleespercentage van 40 - 60%.  Een te hoog vleespercentage kan voor nierproblemen zorgen door een te hoog eiwit gehalte.
Ik vind dat mijn honden het beter doen op de vleesbrok dan met de barf. Ik heb geen ervaring met Lotgering.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

En waaruit bestaat de andere 40-60% van de brok? Granen? Vulmiddel?

Rotzooi dus. Nee vindt dit geen goed advies om hier neer te zetten.
Dat jouw honden t beter toen op deze brok prima maar daar gaat t topic niet over. Hierbij duidelijkheid over de eiwitten in jonde voeding en nierproblemen

http://www.barf-natuurlijk.nl/forum/viewtopic.php?t=462

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik snap je argumenten.
Dit zit erin:
Vlees en dierlijke bijproducten, minstens 50% rundvlees, gepelde granen, mineraalstoffen, groenten, gist, plantaardige bijproducten en zeealgen. Alles van biologische herkomst.
Vrij van: kunstmatige kleurstoffen, Ethoxiquin, Conserveringsmiddelen, Chemische toevoegingen, Soja.

En inderdaad: granen. Ik ben er ook niet voor, maar ik heb de uitwerking van dit voer gezien bij mijn honden en ik moet zeggen dat ze het beter erop doen dan barf.
Ik wil ook niemand van de Lotgering af helpen, maar ik vond dat het geen kwaad kon om te melden dat er ook doorgewinterde barfers zijn die op hun schreden zijn teruggekomen.
Wanneer ik weer ga switchen? Geen idee. Renske spreekt me wel aan. Vroeger heb ik ook zelf voer samengesteld. Zowel rauw als gekookt. Het is alleen zoeken wat voor je hond werkt en wat niet.
Ik sprak een fokker en zij vertelde dat ze mensen kende die niet eens een diepvries hebben en rauw vlees gewoon in de schuur bewaren en het (dus bedorven) aan de honden gaven... Maar dat vind ik weer het andere uiterste! Dat zou ik nooit zo doen. Wel graag vers en van goede kwaliteit!

honden page profiel Michelle & BentleyMichelle & Bentley

honden foto van Michelle & Bentley

Ik voer ook lotgering maar sommige pakjes zijn inderdaad niet helemaal in orde. Mijn hond heeft dan ook wisselende ontlasting, bij de ene smaak gaat het goed en bij de ander niet. Van de week had ik de eend-kip variant dacht ik en die was grijs aan de buitenkant en stonk. Ook heb ik een aantal pakjes die al half open lagen. Deze lichting heb ik ongeveer 2 maanden geleden gehaald in Abcoude en ik ben er dus niet zo heel erg tevreden over. Ze hadden daar ook best veel vlees gewoon in de busjes liggen en het was toen echt heel warm, toen ik thuis kwam waren er al pakjes bij die bijna ontdooit waren. Ik heb ook een week gebarft met Bentley en daar deed hij het veel beter op, hij had goede ontlasting. Als deze lading lotgering op is wil ik zeker een andere KVV soort proberen zoals kivo, als dat echt beter gaat ga ik daar dan ook op over.

Maar het is net zoals De mannen zegt: er zijn altijd voor en tegenstanders met verschillende meningen en eigen ervaringen ;-)

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Wifi krijgt hier af en toe eens lotgering. Ze heeft de wildversie. wild is meestal een duurdere diersoort en ik was wel blij met de prijs van lotegering. maar mijn menu er op baseren, neen, dat wil ik niet.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik heb een tijd gebarft, maar ben hiervan teruggekomen en voer nu brokken met een vleespercentage van 40 - 60%.  Een te hoog vleespercentage kan voor nierproblemen zorgen door een te hoog eiwit gehalte.
Ik vind dat mijn honden het beter doen op de vleesbrok dan met de barf. Ik heb geen ervaring met Lotgering. "


Vlees is niets hoger dan een gemiddeld eiwit percentage van brok. Sterker nog, kan vaak nog onder een 18% zitten, afhankelijk van diersoort en kwaliteit.
Juist bij honden met nierproblemen kan (een goede) kwaliteit KVV of zelf samengestelde nierdieetvoeding bijdragen aan gezondheid.

honden page profiel MarijkeMarijke

Een van mijn honden heeft het hele KVV principe gehad en kwam uiteindelijk toch uit op een nierdieet van de da. Ik zeg ook niet dat alle honden dit krijgen, maar ik vind het wel iets om rekening mee te houden.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Lötgering zal ik nooit voeren of adviseren.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Lotgering heb ik ern tijd gevoerd maar een geschil gehad over een lading ie ik contant had betaald wat volgens hun niet waar was... Daarnaast blek mijn hond allergisch voor kip wat in alle varianten voorkomt omdat de hygiëne niet goed is in t bedrijf. Daarnaast stinkende pakketten. Na t maken van analyses bleek de salmonella in veel te hoge percentages aanwezig te zijn en dit werd gewoon weggewuifd... Nee nooit meer.

honden page profiel DanitsjaDanitsja

honden foto van Danitsja

Aan de vorige hond heb ik het korte tijd gevoerd maar was er niet tevreden over. Ik vond het stinken en erg grauw eruit zien. Maargoed, alles moet bekeken worden naar prijs en kwaliteit. Ik denk ook niet dat je veel meer kan verwachten voor die prijs. Ik ben daar zelf ook geweest en vond het 1 grote vieze bende. Vond het niet smakelijk dat daar het vlees werd gemaakt.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Tja.. erg subjectief denk ik ;-)
Ik heb besteld, en maandenlang erg enthousiast geweest. Toch ook effecten gezien op hun alvleesklier en daardoor gestopt
Al met al dus geen tegenstander, maar het paste niet bij mijn honden denk ik

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Een van mijn honden heeft het hele KVV principe gehad en kwam uiteindelijk toch uit op een nierdieet van de da. Ik zeg ook niet dat alle honden dit krijgen, maar ik vind het wel iets om rekening mee te houden. "


Dan is daar een andere oorzaak voor, maar niet zozeer het 'te hoge' eiwitgehalte van KVV in vergelijking tot brok. Dat is waarom ik reageerde. In KVV of zelf samengestelde voeding is dat nl. helemaal niet extreem hoog en het gemakkelijkst te verteren en te filteren door nieren en af te breken door een lever van een hond, de carnivoor. Dat je bij nierziekte ook aangepaste diëten moet voeren als je KVV voert of zelf samenstelt, staat buiten kijf. Je kunt dan ook meer dan prima anticiperen op diverse ziektes met zelf samengestelde diëten.

honden page profiel MarijkeMarijke

Dat is het hem nou juist: mijn hond had geen nierziekte. (Bloedonderzoeken e.d. bleek dat hij geen ziekte had). Ik denk dat de medeveroorzaker is geweest: Royal Canin. Ik heb nu een kat die ook Royal Canin kreeg en zij heeft nu hetzelfde nierdieet, maar dan voor katten.
Ik heb nog rauwvlees geprobeerd, en ook brokken volgens hetzelfde principe samengesteld, maar het werd er alleen maar erger door.
Ik vind het wel beter dat er nu veel meer oplossingen zijn i.d.v.v. rauwvleesvoeding e.d.
Het nierdieet is zeker niet slecht! En ik denk dat je het beste met vlees kunt beginnen i.p.v. goedkope brokken (bijv.: Royal Canin). Begrijp me goed: ik heb liever dat er Lotgering o.i.d. wordt gegeven dan goedkope brok. Ik ben er alleen van teruggekomen. De brokken die ik nu voer verdragen mijn honden beter dan rauwvlees e.d.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Kwaliteit laat ik me niet over uit omdat ik het daarvoor niet lang gevoerd hebt.
Waarom niet.... we vonden het ontzettend vies spul met een verschrikkelijke geur.
Zo ging de lol er snel af om KVV te voeren, dus vandaar dat we naar een ander merk zijn overgestapt.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik vind Lotgering ook niet fijn ruiken en er niet fijn uit zien. Helaas is het één van de weinige KVV's die Punk eet (min of meer eigenlijk de enige nog maar), en waarvan ze ook meer smaakjes eet dan alleen kip/rund. De ontlasting is goed, ik ben er alleen zelf persoonlijk dus niet zo'n fan van. Maar ik kan het me met Punk niet veroorloven om kieskeurig te zijn, ze eet gewoon bijna niets.

Maar voor Cosmic gebruik ik het niet. Ik voer liever iets anders.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Dat is het hem nou juist: mijn hond had geen nierziekte. (Bloedonderzoeken e.d. bleek dat hij geen ziekte had). Ik denk dat de medeveroorzaker is geweest: Royal Canin. Ik heb nu een kat die ook Royal Canin kreeg en zij heeft nu hetzelfde nierdieet, maar dan voor katten.
Ik heb nog rauwvlees geprobeerd, en ook brokken volgens hetzelfde principe samengesteld, maar het werd er alleen maar erger door.
Ik vind het wel beter dat er nu veel meer oplossingen zijn i.d.v.v. rauwvleesvoeding e.d.
Het nierdieet is zeker niet slecht! En ik denk dat je het beste met vlees kunt beginnen i.p.v. goedkope brokken (bijv.: Royal Canin). Begrijp me goed: ik heb liever dat er Lotgering o.i.d. wordt gegeven dan goedkope brok. Ik ben er alleen van teruggekomen. De brokken die ik nu voer verdragen mijn honden beter dan rauwvlees e.d. "


Niet alles is uit bloeduitslagen af te lezen. Vormen van acuut nierfalen kunnen bijv. virus- of infectiegerelateerd zijn, zonder dat dit uit standaard bloedonderzoek naar nier- en leverfalen uit op valt te maken. Ondertussen kan dan al een geruime tijd het zelfherstellende vermogen van de nieren zijn aangesproken en wordt nierfalen pas ontdekt als een ruim percentage van de nierfunctie is uitgeschakeld en niet meer kan worden overgenomen. Er kunnen helaas legio oorzaken zijn voor nierfalen, niet alleen de voeding.
Persoonlijk vind ik een nierdieet (brok) niet bijster gezond qua inhoud. Maar het is fijn dat je hond (en kat) er van opgeknapt zijn.
Als er echt eiwit beperkt gevoerd moet gaan worden (in een verder stadium van nierfalen boven bepaalde waardes), dan kan ik met aangepaste zelf samengestelde voeding nog prima uit de voeten. Als dat verder niet meer lukt, is koken/stomen een optie.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik heb het inderdaad zo ook geprobeerd. Maar hij werd er doodziek van. Het enige wat terug was te vinden: wat bloed en eiwit in de urine. En niet eens te hoog.
Ik denk zelf dat de Royal Canin de oorzaak is geweest. Hond is 14 geworden en de kat is nu ook 14. Maar ik ben het met je eens: het nierdieet is qua samenstelling niet geweldig.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Hier ook een tijd tevreden geweest over lotgering
Maar na de laatste keer besteld te hebben kreeg ik het verrot binnen

Dus dan ben ik er gauw op uit gekeken ;-)

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

hangt ook vanaf vanaf welke locatie je het aangevoerd krijgt. bij mij is het namelijk altijd gewoon in orde.

honden page profiel marcmarc

Ik voer al 3jaar Lotgering maar de laatste 36 kilo was vreselijk.
Het is bagger. Het was diepgevroren toen ik het kreeg. Stinken !! Volgens mij is het allemaal bedorven. Walgelijk.
Ik ga op zoek naar iets beters.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo krijgt sinds een week of 6 Lotgering en ik ben er zeer tevreden over, te meer omdat ik een prima verkooppunt heb ontdekt. Maar dat wil niet zeggen, dat ik mijn ogen sluit voor de reacties, zoals die hier op hondenpage gemeld worden : niet tevreden, ontdooid, bedorven, geen mooie kleur, ed.  Ik heb contact met ze gezocht en daar hebben ze op gereageerd. Inmiddels heb ik al 3 mails van hen gehad, waarin ze melden, dat ze veranderingen hebben doorgevoerd en in feite gaven ze toe, dat er in het verleden e.e.a. was foutgegaan. Ze hebben er hard aan gewerkt om deze zaken aan te pakken en melden nu dat ze tot het verleden behoren ! Nu kan ik dat niet checken, omdat ik de Lotgering zelf ophaal en dit verkooppunt alles heel schoon, bevroren en netjes aanlevert, met omschrijving van de inhoud, maar ik vind het toch fijn dat ze het zo opnemen !

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Vandaag toevallig mijn eerste bestelling van lotgering binnen gekregen. Normaal Barf ik maar op moment beetje weinig groepsbestellingen in mijn omgeving dus vandaar toch eens proberen. Wordt dus in elk geval niet het hoofdvoer van ze. Zoals ik het zo zag (in bevroren toestand) zag het er goed uit, stonk niet en kleur van vlees was goed.

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Hier al ruim een jaar op de lotgering!
Nooit wat te klagen, het vlees word keurig bevroren geleverd en ziet er ook altijd goed uit, ruikt ook goed en de hondjes doen het er super op..

Het enige nadeel dat wij ondervinden is dat de verpakkingen niet goed zijn, dus als je het laat ontdooien, moet je het zeker in een zakje/bak doen want anders zit alles onder het bloed.. maar goed dat is makkelijk op te lossen!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik snap je argumenten.
Dit zit erin:
Vlees en dierlijke bijproducten, minstens 50% rundvlees, gepelde granen, mineraalstoffen, groenten, gist, plantaardige bijproducten en zeealgen. Alles van biologische herkomst.
Vrij van: kunstmatige kleurstoffen, Ethoxiquin, Conserveringsmiddelen, Chemische toevoegingen, Soja.

En inderdaad: granen. Ik ben er ook niet voor, maar ik heb de uitwerking van dit voer gezien bij mijn honden en ik moet zeggen dat ze het beter erop doen dan barf.
Ik wil ook niemand van de Lotgering af helpen, maar ik vond dat het geen kwaad kon om te melden dat er ook doorgewinterde barfers zijn die op hun schreden zijn teruggekomen.
Wanneer ik weer ga switchen? Geen idee. Renske spreekt me wel aan. Vroeger heb ik ook zelf voer samengesteld. Zowel rauw als gekookt. Het is alleen zoeken wat voor je hond werkt en wat niet.
Ik sprak een fokker en zij vertelde dat ze mensen kende die niet eens een diepvries hebben en rauw vlees gewoon in de schuur bewaren en het (dus bedorven) aan de honden gaven... Maar dat vind ik weer het andere uiterste! Dat zou ik nooit zo doen. Wel graag vers en van goede kwaliteit! "


BARF is zelf samengestelde rauwe voeding..

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik ken Lotgering alleen van naam en dat zal altijd zo blijven.
Desnoods eet ik zelf wel een keer minder per dag om goede kwaliteit KVV te kunnen voeren. Dat iets er goed uitziet, goed ruikt, mijn hond het er goed op doet betekent nog niet dat het goed is. Mocht er een dag komen dat ik geen KVV meer kan betalen stap ik over op een goede, graanvrije brok.

Er staat een ingredientenlijst op de verpakking. Als je altijd hetzelfde gebruikt hoe komt het dan dat het de ene keer rood is en de andere keer grijs. De ene keer stinkt en de andere keer niet. De ene keer wordt het bevoren geleverd, de andere keer is het ontdooid. Waag het niet om daar iets van te zeggen. Als je geleverd krijgt van Lotgering betaal je nota bene altijd bezorgkosten en niet zo'n beetje ook. Daar mogen ze wel iets voor terug doen. Hoe kwam die Salmonella in de Pens ?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Lotgering is bezig de verpakkingen te verbeteren, zodat ze niet zo vlug meer scheuren. Al met al ben ik nog steeds tevreden over Lotgering. Ze staan nu echt open voor eventuele klachten van afnemers en dat is in het verleden wel eens anders geweest.

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^