Bamses update. !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik heb het gevoel dat het geschreven woord weer eens voor veel meer verwarring zorgt als dat goed is.

Feit blijft dat als je iets schrijft op een forum, dit door de ontvanger totaal anders 'gelezen' kan worden als dat je misschien feitelijk bedoeld.

Tijdens een gesprek weeg je je woorden en intonatie, denk je nog even na over een goede formulering en de rest wordt verduidelijkt door je mimiek en lichaamshouding.

Maar iets schrijven wat in je hoofd zit blijkt nou eenmaal anders over te kunnen komen op het moment dat het gelezen word door een ander.

Ik begrijp absoluut waarom Willemijn zich aangevallen voelt, ik lees zo af en toe ook reacties waarvan ik absoluut niet begrijp waarom het op die manier geschreven moet worden.

Hopelijk is dat ook helemaal niet de bedoeling van diegene geweest, maar zo af en toe worden er wel hele boute uitspraken gedaan.

En nee...., naar de mond praten is absoluut niet nodig, maar nog eens rustig nalezen wat je nu geschreven hebt en je afvragen hoe dat bij een willekeurige lezer aankomt, is misschien wel eens nodig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Mee eens. En wetende wat voor zorgen het kan baren als iets of iemand waarvan je houdt problemen of pijn heeft.... Elkaar hier op HP steunen.

Met andere woorden dan Renate het schreef : Bewaar je agressie en woede voor echte dierenhaters die geen gevoel voor dieren hebben.

En Rita... dan bedoel ik niet dat jij je mening niet mag zeggen. Jij hebt Bamse gezien en Willemijn. Misschien heb jij een goede "objectieve" mening die er ook heel veel toe doet.

Daarom... Ik hoop dat jullie eruit komen zonder hier weer een HP oorogje te creeren.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Geen idee waarom m'n post dubbel kwam... Misschien door het portootje dat ik net nam. :-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Is bet heel erg dat ik het heel erg verdrietig vind hoe dit topic loopt?

Dat er hier gesuggereerd wordt dat je hier alleen maar ooh en Aah mag zeggen?

Wat een onzin!

Je mag hier zeker je eigen mening, en ervaring, en advies geven... Maar als een TS jou zienswijze niet deelt, dan is dat haar of zijn recht!

Vaak werkt je eigen mening doorduwen averechts.... Met jou mening geven kan een zaadje geplant worden.... Met doorzeuren kun je dat plantje in de kiem smoren....

't is iets om over na te denken in het kader van "wie de schoen past, trekke hem aan"

Vanaf nu svp geen persoonlijke aanvallen meer in dit topic....


honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik zeg hier niets meer, dus niet bang zijn.

Maar zou wel graag antwoord op de PB krijgen.
Gaat om uitleg en over een ander forum ;-)

Erg jammer dat je dan niet reageert, terwijl je niet aangevallen wordt.

Want Willemijn, jij weet heel goed, dat ik altijd het beste met jullie voor heb gehad.
Ben niet voor niets 4 keer mee geweest naar het zwembad terwijl er niemand anders was voor jou.
Dat ik nog niet bij jou langs ben geweest (ik weet dat je dat graag wou/wil) heeft met mijn oude lulletjes te maken en ja, heb eens aangeboden om mee te gaan naar Utrecht, maar dan moest jij over Drachten rijden en dat was te ver om en moest jij te vroeg weg. Helaas wonen wij een eind uit elkaar.

Heb ook geen overbodige operaties geopperd, alleen hard op gedacht, dat ik het ...... misschien anders had gedaan, en ik ben de laatste die iemand iets opdringt, sorry als het zo overkomt, maar ik heb toch echt de indruk dat het anders gelezen wordt dan bedoeld.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Daarom is het dan belangrijk dat dat uitgesproken wordt hoe jij het bedoelde en hoe het op de ander over kwam. Respect voor je sorry. ;-) Misverstanden ontstaan snel door geschreven woorden zeker als je meer verlegen bent om steun en gewoon een luisterend oor.

Ik kan en wil niet voor een ander denken maar ikzelf zou in deze situatie als het naar mij gericht zou zijn of ik het zo ervoer op dit moment emo zijn (bij de één zakt dat sneller als bij de ander) en later of op een andere dag op pb reageren. Misschien handig nog even af te wachten ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Rita; je hoeft je niet te verontschuldigen, was een ribbeling in het water; jij hebt ook het beste voor met de twee dames (en ook in het algemeen.)

We gaan weer verder na onze lezersperikelen want dat kunnen we ook!':-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" Rita; je hoeft je niet te verontschuldigen, was een ribbeling in het water; jij hebt ook het beste voor met de twee dames (en ook in het algemeen.)

We gaan weer verder na onze lezersperikelen want dat kunnen we ook!':-) "


Zo is het ;-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik voel dat ook zo. Er wordt hier gesuggereerd dat bepaalde opmerkingen als aanval bedoeld zijn.

Als ik dan terug lees meen ik te zien dat het begint bij het verhaal over de morfine. 

Willemijn schrijft: ''werkt niet''

Waarop enige tegengeluiden komen dat morfine niet betekend dat de gebruiker compleet pijn-vrij  zal zijn. Daarvoor zou je iemand in een slaap-toestand moeten brengen.

Zoals ik het lees, begonnen daar de spanningen. Nog een opmerking van iemand die als mens zijnde een soortgelijke operatie als Bamse heeft ondergaan... en het lijkt compleet spaak te gaan!

Ik begrijp dat niet... of liever gezegd, ik begrijp niet waarom het een vijandige sfeer moet veroorzaken! 

Ik ben graag kritisch. Als Ik lees: ''de morfine werkt niet'' dan ben ik geneigd te denken: ''waarom niet?'' niemand is immuun voor morfine, kan de dosis hoger?, is het vele slapen niet juist een pluspunt?'' enzovoort.

Maar... dan bemerk ik irritatie, de neiging tot verdedigen, en dat vind ik serieus jammer! Want, zoals ik eerder al opmerkte, Bamse is een bijzonder en daarmee ook interessant gevalletje apart. 

Lijkt me heerlijk om over te brainstormen.. maar telkens aard het verkeerd!

Ik zal het hier verder bij laten. Als ik een van de personen ben voor wie ''die spreekwoordelijke schoen'' bedoeld is, dan zal ik hem aantrekken en me voor de lieve vree vanaf nu terugtrekken van topics als deze.

Ik heb nooit de intentie onrust te zaaien of beledigingen te uiten... maar wanneer continu een gerichte vraag of opmerking wordt afgestraft met tig oneens waarderingen, welk nut heeft een  discussie 'whatsoever' dan nog! 

In topics als deze, zou ruimte moeten zijn voor ervaringen en meningen en visies.. 
In een ''Either you're with me or against'' sfeertje, zal dat voortdurend spaak lopen.

Ik ben geen ruziezoeker, maar als ieder woord dat ik schrijf continu gecensureerd moet worden omdat het anders verkeerd kan vallen.. wat kan ik dan nog anders schrijven behalve 'succes en sterkte'

Maar ik had meer verwacht... meer stof tot nadenken en meningen uitwisselen. als dat niet gewenst is, is de de slotconclusie dus eenvoudig en stopt voor mij het verhaal 'hier'

Veel sterkte Willemijn, voor jou en Bamse. Ik wens jullie beide een zonnige en gelukkige toekomst saampjes. En vooral, beterschap!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik krijg toch echt een beetje het gevoel op een lagere school te zitten nu.
Zij zei dit en jij zegt dat en .........

Suzan geeft hierboven goed aan waar het misgegaan is. Bij de morfine.
Ik lees, Bamse ligt veel en slaapt veel. Dan antwoord ik, ja daar is morfine voor bedoeld.
Volgens Willemijn doet morfine niks. Is mijn vraag of het opgehoogd kan worden dan een aanval?
Ook ik heb nergens geschreven dat Bamse de operatie niet nodig had. Dat kan ik niet zeggen, ben geen arts. Nooit beweerd ook dat ik dat ben. Heb wel geschreven dat het niet waar is dat je altijd geopereerd moet worden aan een gescheurde meniscus.

Nadat ik mijn ervaringen had verteld las ik overigens ineens dat de gescheurde meniscus van Bamse een dubbelgeklapte afgescheurde meniscus was geworden. Dat is weer anders dan een gescheurde meniscus. En zeker anders dan gescheurde kruisbanden. Zoals ik al eerder aangegeven heb is het normaal om gescheurde kruisbanden te laten opereren. 

Wat mij erg verbaasd is als er in een topic een mening en in mijn geval zelfs een ervaring wordt gedeeld dat anderen hierop reageren als in niet waar. Hoezo niet waar? Mijn ervaring! Op mijn ervaring baseer ik dan een mening of geef iemand een idee. 

Ik denk ook dat iedereen met Bamse begaan is maar daarom hoeven we niet alles met iedereen eens te zijn. Juist door een forum waar mensen verschillende meningen hebben ben ik al een aantal keren een stuk wijzer geworden. Trap niet gelijk andere meningen of adviezen de grond in. Je hoeft er niks mee te doen, je mag er iets mee doen en kan er iets mee doen, maar het is geen moeten.

Willemijn is overigens echt wel in staat om te vertellen hoe ze over iets denkt. Dat kan ze zelf heel goed duidelijk maken. Ik vind sommige reacties die ik net gelezen heb dan ook niet nodig. Nee, ruzie is nergens voor nodig. Alleen had ik geen idee dat het een ruzie was. Ik dacht een discussie. Door reacties van anderen die denken dat Willemijn beschermt moet worden kreeg de discussie een geheel andere draai.

Heel jammer en volkomen overbodig. Voor mij tenminste zeker want nogmaals, ik heb mijn reacties met de beste bedoeling geplaatst voor Bamse, dus ook voor Willemijn.

Ik ga ervan uit dat de spreekwoordelijke schoen zeker voor mij bedoeld was, dus zal ik me dan ook maar van dit topic verwijderen!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb een aantal posts gepost.
Ik zag wat er gebeurde en door eigen ervaringen in real life begreep ik dat Willemijn zich aangevallen voelde (ookal is het niet zo bedoeld zo kan het wel overkomen) Als je er alleen voor staat en het komt over zoals het over kwam doet dat zeer (ookal is het niet zo bedoeld) Ik ben heel gevoelig voor dit soort situaties mede omdat ikzelf mijn halve leven gepest ben en weet hoe het voelt als je je zo voelt in een dergelijke situatie. Ik heb vooral willen aangeven dat als iets net iets anders gebracht word iemand zich niet aangevallen voelt.

1 persoon heb ik een oneens gegeven en diens naam heb ik genoemd en openlijk vermeld dat ik een oneens heb gegeven. 

Misschien duik ik te snel in een dergelijke situatie maar ik weet gewoon zo goed hoe het voelt als je je aangevallen voelt en kan dan gevoelsmatig niet aan de zijlijn blijven staan. Ik respecteer iedereen en dat blijf ik doen. En het is echt niet zo dat alles gecensureerd hoeft maar het is wel prettig als er bij een post wordt gekeken hoe iets overkomt/over kan komen. 
je kunt elkaar ook aan het nadenken zetten terwijl je bij jezelf blijft. En dan lopen er ook geen emoties op.

Maar het feit blijft we zijn allemaal mensen, zijn allemaal honden liefhebbers en zien graag het beste voor de hond niet waar?

Neem er uit mee waar je wat aan hebt en gooi in de prullenbak waar je niet wat aan hebt.

En ik denk niet dat het nodig is als mensen zich uit een topic verwijderen, en dat niemand dat op die manier bedoeld of gewild heeft. Ik in elk geval niet. En als ik met mijn reacties mensen dat gevoel heb gegeven dan sorry van mijn kant, zo is het ook niet bedoeld. 

Als we wat meer bij onszelf blijven en als we onszelf aangevallen voelen checken of het daadwerkelijk als aanval bedoeld is of hoe het anders bedoeld werd zal dat ook al een hoop schelen. 

Je blijft elkaar op een forum tegen komen en het zou jammer zijn als mensen niet meer in hetzelfde topic kunnen reageren. Het leven gaat door, ademhalen gaat door en Bamse en Willemijn knokken voor een nog fijne toekomst. Net als we allemaal graag een fijne toekomst met ons trouwe viervoeter(s) willen.

Terug naar Bamse en Willemijn en de basis van het topic?

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Wat heb je dat helder en goed omschreven Angelique. 

Nogmaals van mijn kant: aanvallen was niet de intentie.. was het uitlokking? ja, misschien wel.. uitlokking tot een gezonde discussie. 

Let wel: een gezonde! geen vijandige!

Trek ik me nu terug? absoluut!

Waarom? omdat het niet lijkt te kunnen, nog te mogen enige armslagen tegen de stroom in te geven! 
Niet om te rebellen, maar om een prikkel tot dieper nadenken te veroorzaken. Dat zou moeten kunnen, en zou moeten mogen!

En inderdaad het mag 'nooit' opgedrongen worden, maar zoals ik het hier finaal de grond ingetrapt zie worden... dat kan toch ook niet de meest volwassen of eerlijke manier zijn??
Maar nu sluit ik het bij deze echt af. 

Ik wilde deze reactie slechts nog plaatsen om nogmaals mijn intenties aan te duiden. deze zullen inmiddels duidelijk zijn.

Welterusten.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een goede nachtrust toegewenst

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een goedemorgen. :-D het heeft even een paar paginaas voor beroering gezorgd, wat zeker de bedoeling niet is, een andere mening mag zeker gegeven worden. :-D

Mijn hond, ik zie haar iedere dag, ben heel rieel wat betreft gezondheid, als het niet meer kan ben ik de eerste die dat herkent en erkent.

op het moment is het even lastig voor Bamse, maar geen overkomenlijk probleem, we zijn nu een week verder met de medicatie, en a.s. vrijdag heb ik contact met de chirurg... orthopeed/neuroloog.

vanochtend heeft ze lekker gegeten, ging erin, samen een omelet en zij glurend ernaar toch zelf mooi gegeten, toch een beetje verwend ? :-D

ook haar eerste wandeling zit erop. ze heeft los gelopen en mocht haar eigen gangentje gaan, vandaag een uurtje spinning en dan gaan we eens bekijken of we weer eens lekker gaan zwemmen met elkaar, het weer is er nog steeds goed voor.

;en tuurlijk laat ik jullie weten wat we doen wat betreft de medische kant, voorlopig is er een week voorbij. :-D

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ook ene goede morgen ;-)

ja er was wat beroering gisteren, maar laat je dat niet aan je hard komen

mooi weer nog enkele dagen, dus zwemmen is zeker een optie ':-)
je doet dat goed met Bamse

honden page profiel Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)Ruud, Izzy, Juno (en Nina †) 3 doggies

honden foto van Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)

Goedemorgen alletwee en weer een gezonde dag gewenst ':-)

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Lieve mensen, is het nu nodig elkaar aan tevallen? lees voor je reageert het topic goed door. voor je iemand aanvalt. laten we het A U B gezellig houden .iedereen wil toch het beste voor Bamse. Willemijn vertrouwd op de artsen in utrecht, en gaat er voor Jammer dat Willemijn soms wat vlugger wil dan een slak, maar zij leeft met Bamse ziet wat er goed en wat er eventueel niet goed gaat .Wij zijn geen artsen laten we dat niet vergeten!!! hoop dat we nu gewoon verder kunnen gaan zonder Discussie,s wat wel of niet goed is daar is niemand ook Bamse niet mee gebaat. met vriendelijke groeten Hein.

honden page profiel HarrietHarriet 3 doggies

honden foto van Harriet

Goedemorgen Willemijn en Bamse, vandaag weer een nieuwe dag waar jullie weer van elkaar kunnen genieten, enne kop op ! ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Goedemorgen iedereen en een fijne dag toegewenst.
Willemijn doe Bamse maar een dikke knuffel vanaf deze kant.

honden page profiel Tamara Tamara 3 doggies

honden foto van Tamara

goedemorgen iedereen , ben blij dat alles goed gaat met Bamse

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Ik ga niet alles lezen wat gezegd is, zo hoop ik een objectieve mening te hebben. Ik heb Bamse en Willemijn kortgeleden bezocht, en lang en gezellig met Willemijn gesproken, Bamse gezien en we hebben samen gewandeld.

Wat ik gezien heb is een vrolijke hond die weliswaar iets kreupel loopt, ik had niet het idee dat ze geen waardig leven heeft, integendeel. Hoeveel pijn ze heeft kan ze niet zeggen in woorden, maar ik zag een hond die eigenlijk verder wilde lopen dan haar baasje, ze probeerde zelf de route te bepalen, bleef stokstijf bij een afslag staan omdat ze de andere kant op wou. De boef :-)

En Willemijn is een nuchtere vrouw die zeker een hond niet onnodig zal laten lijden, ze houd zielsveel van Bamse en zal, zo er nog hoop is op genezing zich volledig voor de hond inzetten. Het enige mankement waarmee het ze zichzelf heel moeilijk maakt is het volgende, ze stelt zich zeer kwetsbaar op door alles hier op het forum te zetten. Daardoor word ze gekwetst door mensen die haar en Bamse niet goed kennen.

En voor jou Willemijn, een dikke knuffel.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Als je niet alles leest, lijkt het me moeilijk een objectieve mening te geven. 

Ik heb een paar pagina's gelezen, en zag alleen een paar mensen die wat opperden, mogelijk etc. Daarnaast hun betrokkenheid benadrukten.

Ik zou het eerder interpreteren dat juist die mensen zich gekwetst zouden kunnen voelen, daar de reacties nogal bot en ontkennend waren op hun inbreng.

Als je bedoelt een objectieve mening over hoe het met Bamse gaat, dan is het mooi om te lezen dat het goed met haar gaat.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Gorby, hier ook grote twijfels wat betreft de morfine. het helpt van geen kant.

opgeven is  makkelijk, niet geven meer, maar ik heb gezegd mee te werken twee weken lang. bij voorbaat had ik al mijn twijfels, ze heeft ze ook al gekregen twee weken voor de operatie, een week, hielp niets, na deze meniscus operatie weer een week, nu weer twee weken, niets helpt.  :'(  

maar als ze slaapt maak ik haar gewoon wakker  "


.ik heb gezegd dat ik niks meer zou posten maar wil nog even uitleggen waarom mijn vraag over morfine die niet zou werken. De bedoeling van morfine is dat de hond zich rustig houdt. Door te slapen is ze rustig. Wanneer ze slaapt en rustig is heeft ze geen pijn en belast ze haar rug/achterkant niet. 

Willemijn verteld een aantal keren dat Bamse erg veel slaapt. Dat is dus een teken dat de morfine wel zijn werk doet.

Bovenstaand stukje heb ik gequoteerd omdat er 1. staat dat morfine van geen kant helpt en 2. Maar als ze slaapt maak ik haar gewoon wakker.
Waarom maak je Bamse wakker? De bedoeling is dat ze rust krijgt voor haar hernia. Vandaar morfine en pijnstilling. Als je morfine alleen als pijnstillend wil gaan geven moet je dit constant ophogen om hetzelfde effect te houden. 

Ook kun je zoveel morfine gaan geven dat Bamse absoluut geen pijn meer voelt, maar dan is de hoeveelheid morfine gewoonweg teveel. Doordat ze nu nog wel wat pijn voelt zal ze haar rug niet verkeerd belasten of overbelasten wat ze misschien wel zou doen als ze helemaal niks zou voelen.

Ik vind het jammer dat je dan gelijk zegt dat medicijnen niet werken want als ik je stukjes lees vind ik dat ze wel doen wat ze moeten doen. Bamse rustig houden, veel laten slapen enz.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Angelique, laat het nou!

''Why even bother'' ??

Het is slechts sneu voor de hond.. steeds uit de slaap gehaald worden (terwijl dat hoort bij de werking van morfine) 

Het is haar hond, niet de onze...
Het is wel prima zo, op naar andere topics.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Angelique, laat het nou!

''Why even bother'' ??

Het is slechts sneu voor de hond.. steeds uit de slaap gehaald worden (terwijl dat hoort bij de werking van morfine) 

Het is haar hond, niet de onze...
Het is wel prima zo, op naar andere topics. "


.Oke! Ben al weg.....

honden page profiel MarianneMarianne

Jammer dat er niets met jullie adviezen worden gedaan Suzan en Angelique:'(
Of je tegen een muur praat.En ja ik heb ook via een pb Willemijn benaderd.Maar de zin,als ze slaapt maak ik haar gewoon wakker schiet bij mij ook verkeerd.Dus ook ik zal dit topic gaan negeren.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Nog altijd een zonnige dag! :-D

honden page profiel Tamara Tamara 3 doggies

honden foto van Tamara

haha Kiki geweldig hier toch wel hoor :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse en ik zijn wezen zwemmen, en daarna koffie wezen drinken, gezellig gehad.

krantje erbij. genieten was het. een weer een tevreden hond. :-D

en de dag die vliegt, het is al weer middag. :-D

nog even op weg langs de dierenwinkel, ja haar winkel, en wat uitgezocht, nu tevreden met een heerlijk giga bot. :-D

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

In de negeer-modus? O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 8 van 11 12 3 4 5 6 7 89 10 11
Volgende forumvraag: onrustig zijn piepen en janken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^